Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Για κακούργημα διώκονται υψηλόβαθμοι αστυνομικοί

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών και των υπόλοιπων 20 εμπλεκόμενων σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ και η ΕΛΑΣ.
Συγκεκριμένα κατηγορούνται για: "Εγκληματική οργάνωση", "πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου", "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος", "απόπειρα ανθρωποκτονίας", "απλή συνέργεια" στην προηγούμενη πράξη, "κατάχρηση εξουσίας", "λαθρεμπορία", "οπλοφορία" και "οπλοχρησία".
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ειδικό ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Το κύκλωμα φέρεται ότι λειτουργούσε με υψηλόβαθμη αστυνομική κάλυψη αφού ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες είναι και ο διοικητής Ασφαλείας Χαλκιδικής, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας κι ένας ακόμη αστυνομικός, αδελφός του προηγούμενου, που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί φέρονται ότι γνώριζαν και κάλυπταν τη δράση του κυκλώματος.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν:
• Ενα εργοστάσιο παρασκευής και τυποποίησης τσιγάρων στην περιοχή της Κασσανδρείας, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα πανάκριβο μηχάνημα που χρησιμοποιούν οι καπνοβιομηχανίες.
• Μια αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, με τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που επρόκειτο να εξαχθούν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι διαφυγόντες δασμοί αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ .
Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε ποσότητα τυποποιημένων τσιγάρων προερχόμενων από την Ελλάδα, σε πόλη της Γερμανίας. Οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές και ξεκίνησε αυτεπάγγελτη ενδελεχής έρευνα από το ΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. Εγιναν δεκάδες άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, σε τηλέφωνα που αντιστοιχούσαν στα παραπάνω πρόσωπα και από την παρακολούθηση των συνομιλιών οι αρχές στοιχειοθέτησαν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Η πρώτη ύλη του καπνού εκτιμάται ότι εισαγόταν από τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ η παρασκευή και η τυποποίηση των τσιγάρων γίνονταν στη Χαλκιδική.

Αστυνομικοί σε κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι τέσσερις αστυνομικοί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα κατασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ). Ταυτόχρονα, διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος των συλληφθέντων αστυνομικών.
Πρόκειται για τρεις αξιωματικούς που υπηρετούν στον Πολύγυρο και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, και για έναν αστυφύλακα που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δύο εκ των αστυνομικών συνδέονται με συγγένεια.
Αναφερόμενος στην εμπλοκή των τεσσάρων αστυνομικών στην υπόθεση, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, τόνισε -σε συνέντευξη Τύπου- ότι οι δύο εξ αυτών συμμετείχαν ενεργά στη δράση του κυκλώματος, ενώ οι υπόλοιποι δύο παρείχαν κάλυψη υπό τη μορφή παροχής πληροφοριών για επικείμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών.
Όπως είπε ο κ. Παζαρλής, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά είκοσι συλλήψεις φερόμενων ως μελών του κυκλώματος. Μεταξύ αυτών είναι και τρεις Βούλγαροι υπήκοοι, ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για ενδεχόμενη συμμετοχή κι άλλων ατόμων συνεχίζονται.
Ως αρχηγός του κυκλώματος, το οποίο εξήγαγε το παράνομο φορτίο σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης εταιρίας security.
Το εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας των λαθραίων τσιγάρων στεγάζονταν σε αποθήκη σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα, Χαλκιδικής. Σε έφοδο των διωκτικών αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεγάλες ποσότητες καπνού, που κατ’ εκτίμηση των αρχών φτάνουν τους 60 τόνους, υλικά συσκευασίας, καθώς επίσης και μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων.
Η οργάνωση διατηρούσε, επίσης, αποθήκη με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Εξάλλου, σε έρευνες σε σπίτια και οικήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΥπΕΕ, Δημήτρη Τράντα, από την καταμέτρηση των κατασχεθέντων φορτίων προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στο Μενίδι Αττικής, στην Πάτρα και τη Λαμία, συνδέονται με τη δράση του κυκλώματος.
Οι έρευνες των αρχών για την εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες του Οργανισμού κατά του Λαθρεμπορίου (OLAF), τον περασμένο Μάρτιο. Η εξάρθρωση της οργάνωσης επισπεύσθηκε μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, τρεις μήνες αργότερα, στο παρασκευαστήριο της Κασσάνδρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Διεθνή διαγωνισμό προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της παραλίας, ένας διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, προϋπολογισμού 41.440.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 30 στρ. πρασίνου, τη φύτευση 870 νέων δένδρων, την κατασκευή αλέας μήκους 1.100 μ. και τη δημιουργία οκτώ νέων θεματικών πάρκων του Μ. Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδ. Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

«Με το έργο αυτό, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και την ανάπτυξη του πρασίνου. Η πόλη μας θα έχει την ωραιότερη παραλία της Ευρώπης !».

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν θα επενδύσω στην χρεoκοπία της χώρας

Δεν πρόκειται να επενδύσει ποτέ στη χρεοκοπία της Ελλάδας και θα δώσει μάχες για να βγει η χώρα από την κρίση και να χάσουν τα λεφτά τους όσοι επένδυσαν στη χρεοκοπία της, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε υποστηρικτές της στα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδία και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ότι λέει κάθε φορά διαφορετικά πράγματα για το έλλειμμα και υποστήριξε ότι η ίδια θα λέει πάντα την αλήθεια.

Σχετικά με το πότε θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος απάντησε «σιγά-σιγά» και παρατήρησε πως αυτή τη στιγμή ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν προσωποπαγή κόμματα.
Για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σημείωσε ότι με την επιστολή του είπε πράγματα που έχει πει και σε διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις του.

Κονδύλι 7,5 εκατ. ευρώ για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα

Φθηνή καθαρή θέρμανση για 25 χιλιάδες σπίτια στην Πτολεμαΐδα υπόσχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά η χρηματοδότηση για το έργο της τηλεθέρμανσης και τη σύνδεση με τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό που λειτουργεί στην περιοχή. 

Το συνολικό ποσό που θα εκταμιευτεί μέχρι το τέλος του 2010, ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να εξασφαλίσει στην περιοχή ένα καθαρότερο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τις καμινάδες και τις κεντρικές θερμάσεις που λειτουργούν με πετρέλαιο.

"Επιπλέον, εξοικονομεί χρήματα από συνάλλαγμα και προσφέρει θέσεις εργασίας στο ντόπιο πληθυσμό", αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Στο ΕΣΠΑ η ανάδειξη των Τειχών της Θεσσαλονίκης

Τέσσερα νέα έργα ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και σύγχρονων πολιτιστικών υποδομών εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα έργα αφορούν στη συντήρηση, προστασία και βελτίωση της ανώτερης επιφάνειας των Τειχών της Θεσσαλονίκης (προϋπολογισμός: 1.800.000 ευρώ) και στην αποκατάσταση του Βυζαντινού Λουτρού της Θεσσαλονίκης (προϋπολογισμός 400.000 ευρώ) από την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (προϋπολογισμός: 503.200 ευρώ) και στην κατασκευή σκευοφυλακίου στη Β.Α. κόδρα της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους (προϋπολογισμός: 1.951.866 ευρώ).

Οριοθετήθηκε η ζώνη μυδοκαλλιέργειας της Θεσσαλονίκης

Μετά δέκα χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών, κατά τη διάρκεια των οποίων η μυδοκαλλιέργεια αναπτύχθηκε άναρχα και παράνομα, το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την ίδρυση «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών» στη Χαλάστρα.

Ο νέος φορέας θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αντινομάρχης ποιότητας ζωής και τροφίμων Ανθή Πορφυριάδου, η συνολική θαλάσσια έκταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων ανέρχεται σε 35.366 στρέμματα, από τα οποία 6.488 στο δήμο Αξιού, 25.133 στο δήμο Χαλάστρας και 3.745 στο δήμο Μηχανιώνας.

Οι χερσαίες εκτάσεις θα έχουν συνολική έκταση 48.438 στρεμμάτων.

Την απόφαση ψήφισαν όλες οι παρατάξεις του νομαρχιακού συμβουλίου, εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε ότι "θα μπορούσαν γίνουν συνεταιρισμοί και όχι ανώνυμη εταιρία".

Δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση του ξενοδοχείου «Νεφέλη»

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για την πατέντα στην καμινάδα που προκάλεσε θανατηφόρα δηλητηρίαση στους δύο πελάτες του ξενοδοχείου «Νεφέλη» ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με βάση την έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας.

Η πλημμεληματική δίωξη για "αυθαίρετη κατασκευή" που άσκησε η εισαγγελέας Ευαγγελία Καρανίκα στρέφεται κατά του αρχικού κατηγορούμενου- ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου αλλά και κατά του εργολάβου που ανέλαβε να ανακατασκευάσει την καμινάδα στην ταράτσα του κτιρίου.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη

Αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου αρχίζει και επίσημα η λειτουργία των γραφείων του forum για την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Νίκης 11, στον 1ο όροφο. 

Από το πρωί της Τετάρτης ο διευθύνων σύμβουλος του forum για την Ελλάδα κ. Γιώργος Αναστασόπουλος θα βρίσκεται στα γραφεία του φόρουμ και θα έχει συναντήσεις με μέλη και ενδιαφερόμενους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τα γραφεία του φόρουμ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη το απόγευμα στις 06:00, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τα μέλη του φόρουμ

Επιμορφωτικά προγράμματα από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης



Επιμορφωτικά προγράμματα προς τα μέλη της, σχεδιάζει να παρέχει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης, το αμέσως προσεχές διάστημα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΕΣΕΒΕ θα εκπονηθούν δύο προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούν στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για αρχάριους και προχωρημένους και εκμάθηση γλωσσών (Αγγλικά, Βουλγαρικά και Τουρκικά).

Γνωστοποιήθηκε πως, ανάλογα με τη ζήτηση και την πληρότητα, θα υλοποιηθούν και τα αντίστοιχα τμήματα. http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

“Ενός λεπτού σιγή…”

Τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου με τον Δημήτρη Νικολούδη, στη συναυλία με τίτλο “Ενός λεπτού σιγή…”  θα απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, Ώρα 21.00  στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., στα πλαίσια των 45ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια παράσταση στην οποία θα ακουστούν τα τραγούδια του ποιητή: τη μουσική σε κάποια δημιούργησε ο ίδιος και άλλα προέκυψαν από τη συνεργασία του με άλλους συνθέτες.

Τη συναυλία αυτή παρακολούθησε πρώτο το αθηναϊκό κοινό στη θρυλική μπουάτ “ΖΟΟΜ” στην Πλάκα, σε μια από τις ποιητικές βραδιές που οργάνωσε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Ο Δημήτρης Νικολούδης, ο τραγουδιστής που πάντα επέλεγε ως καλλιτεχνικό σύμμαχό του τον ποιητικό λόγο, συμμετέχει το 1994 στο “Αιώνιο Παράπονο”, πρώτο δίσκο του Ντίνου Χριστιανόπουλου στον οποίο ο ποιητής έφτιαξε τη μουσική και τους στίχους. Ακολουθεί ο δίσκος “Με Τέχνη και με Πάθος” το 1997, στον οποίο υπάρχουν τραγούδια που δημιούργησε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αλλά και τραγούδια που προέκυψαν από την ποίησή του σε μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Τα τραγούδια αυτών των δύο δίσκων θα κυριαρχήσουν σε αυτήν τη συναυλία ενώ επιπλέον θα ακουστούν και τραγούδια από τα “Τραγούδια της Αμαρτίας” σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ίδιος ο ποιητής.

Τον Δημήτρη Νικολούδη συνοδεύουν οι μουσικοί:

Μιχάλης Πιπέρκος – πνευστά, ενορχηστρώσεις

Σάκης Λάϊος – πιάνο

Στέργιος Κουλαξίδης – μπουζούκι, μαντολίνο

Μπάμπης Πετσίνης – τύμπανα

Γιώργος Σιδέρης – μπάσο

Για την είσοδο των θεατών στο χώρο είναι απαραίτητες ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι προσκλήσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους και στο Περίπτερο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Καμάρα.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Ώρα 21.00
τηλέφωνα για πληροφορίες: Δημήτρια - 2310 281068 & 2310 228414
www.dimitriathess.gr
Οργάνωση Παραγωγής : ARTos & Θέαμα, Αναστασία Ταμουρίδου

Ρατσιστική αποχή μαθητών στην Θεσσαλονίκη για αποκλεισμό συμμαθητών τους !

Gypsi people in Lviv, UkraineImage via Wikipedia"Αυτές τις μέρες γίνεται μια διπλή προσπάθεια για την ένταξη των 31 παιδιών Ρομά σχολικής ηλικίας του καταυλισμού της Περαίας στο εκπαιδευτικό σύστημα :

Επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης στη στοιχειώδη εκπαίδευση, μέσω της εγγραφής τους στα σχολεία της Περαίας από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" των Οικολόγων -Πράσινων. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κατασχέθηκαν 18 τόνοι ακατάλληλο σουσάμι

Φορτίο βάρους άνω των 18 τόνων με ακατάλληλο για κατανάλωση σουσάμι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μετά από έλεγχο των γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Στο φορτίο διαπιστώθηκε υψηλό ποσοστό υγρασίας, ανάπτυξη μυκήτων και έντονη δυσοσμία. Το προϊόν προέλευσης Νιγηρίας κρίθηκε ακατάλληλο, μη ασφαλές για κατανάλωση, και ελήφθησαν όλα τα μέτρα ώστε να μην διατεθεί στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Συλλαλητήριο ΕΚΘ και ΕΔΟΘ την Τετάρτη

Στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων,Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, θα πάρουν μέρος το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) με συλλαλητήριο που οργανώνουν στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις Βρυξέλλες και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν κατά της λιτότητας και της ανεργίας.

«Τα μέτρα λιτότητας οδηγούν ολόκληρη την Ευρώπη σε ύφεση και την ανεργία σε έκρηξη. Όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, διαδηλώνουμε ενάντια στη λιτότητα, αγωνιζόμαστε για να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας και της ανασφάλειας. Ναι στην Ευρώπη της απασχόλησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΘ.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Γρεβενά: Σεμινάρια στο πλαίσιο της έκθεσης «Πόντος Δικαίωμα στη Μνήμη»

Στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης με τίτλο «Πόντος Δικαίωμα στη Μνήμη», θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων. Στόχος αυτών – όπως και της έκθεσης -είναι να ταξιδέψουν οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στις άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του Πόντου.

Την πολυθεματική έκθεση καθώς και τα σεμινάρια διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ποντιακών Μελετών και την Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Γρεβενών.

Το πρόγραμμα και η θεματολογία των σεμιναρίων, που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 : Ο Ελληνισμός της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010: Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες του Καυκάσου.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010: Η Δημοκρατία στον Πόντο.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 : Ελλάδα και προσφυγικός Ελληνισμός.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010: Το Ποντιακό ζήτημα σήμερα.

Χώρος διεξαγωγής αυτών είναι η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Πέτρος Σιούλης», κάθε Τετάρτη και Κυριακή και ώρα έναρξης 7:00 το απόγευμα

Βόρεια Ελλάδα: «Χαλάει» ο καιρός από αύριο

Νωρίτερα από όσο υπολόγιζαν θα πάρουν...μπροστά τα καλοριφέρ σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα η θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη θα «σκαρφαλώσει» μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά. Και αύριο, Τρίτη, το σκηνικό του καιρού αναμένεται παρόμοιο, με την θερμοκρασία να διαμορφώνεται από 14-24 βαθμούς Κελσίου και λίγα σύννεφα. 



Ωστόσο, από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκινούν οι βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη, προβλέπονται και πάλι βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στα ορεινά, με την θερμοκρασία από 13-31 βαθμούς Κελσίου. 


Παρόμοια θα είναι τα φαινόμενα και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, με κατά τόπους συννεφιά και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Πιερία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Χαλκιδική από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Καβάλα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δεκάδες μνημεία στη διαδρομή

Δεκάδες είναι τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης τα οποία συναντούν στη βόλτα τους οι επιβάτες της «Πολιτιστικής Γραμμής». 

Πέρα από την αφετηρία της γραμμής, που βρίσκεται στο σημείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο, βλέπουν, αλλά και παίρνουν πληροφορίες τόσο από τους συνοδούς όσο και από τα ειδικά έντυπα που τους διανέμονται για: το Μουσείο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τον Πύργο του ΟΤΕ, την πλατεία Ιπποδρομίου και την πλατεία Ναυαρίνου με τα ανάκτορα του Γαλερίου, τους ιερούς ναούς της του Θεού Σοφίας και της Παναγίας Αχειροποιήτου, την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και την Αγορά Μοδιάνο, το βυζαντινό ναό της Παναγίας Χαλκέων, το Αλκαζάρ (τζαμί Χαμζά Μπέη), τη Σκεπαστή Αγορά (Μπεζεστένι), το Διοικητήριο, τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, την Αρχαία Αγορά, το Γενί Χαμάμ (σημερινή «Αίγλη») και το Αλατζά Ιμαρέτ, το ναό της Παναγίας Λαγουδιανής, την περιοχή Κουλέ Καφέ, το Βυζαντινό Λουτρό, το ναό του Οσίου Δαυίδ.

Το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών κεντρίζει η Ανω Πόλη, με τα βυζαντινά οχυρωματικά τείχη, τον Πύργο του Τριγωνίου και το Επταπύργιο (γνωστό ως Γεντί Κουλέ). Οι επιβάτες της «Πολιτιστικής Γραμμής» βλέπουν, επίσης, το μοναδικό βυζαντινό μοναστήρι της Θεσσαλονίκης, τη Μονή Βλατάδων, αλλά και τα εντυπωσιακά Ανατολικά Τείχη της παλιάς πόλης. 


Επιστρέφοντας προς την αφετηρία – τέρμα του λεωφορείου τους, έχουν την ευκαιρία να δουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και να θαυμάσουν τη Ροτόντα και την Καμάρα.

Επίθεση σε δύο ΔΧ φορτηγά από άγνωστους δράστες

Επίθεση με πέτρες κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν δύο οδηγοί ΔΧ φορτηγών που μετέφεραν αγροτικά προϊόντα, στις 23.20 το βράδυ του Σαββάτου, στο δρόμο που οδηγεί προς το τελωνείο Ευζώνων Κιλκίς.

Τα οχήματα που ήταν επιταγμένα , λόγω της απεργίας, ξεκίνησαν από τη Νάουσα Ημαθίας με προορισμό την Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας από τους δύο οδηγούς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τα οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Διενεργείται προανάκριση για την διαλεύκανση του περιστατικού.

Άρπαξαν 50.000 ευρώ από το σπίτι 89χρονου

Άγνωστοι με χρήση βίας αφού μπήκαν στο σπίτι 89χρονου στην περιοχή Βρασνών έκλεψαν 50.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν!

Για την πληροφόρηση που είχαν οι δράστες και τη ληστεία κάνει έρευνες η αστυνομία

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μεθυσμένος αστυνομικός συνεπλάκη με συνάδελφο του

Μεθυσμένος πήγε στην υπηρεσία του, στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ένας αστυνομικός ο οποίος συνεπλάκη με συνάδελφο του.

Το επεισόδιο έγινε χθες το πρωί μέσα στο χώρο της αστυνομικής υπηρεσίας όπου υπηρετούν οι δυο αστυνομικοί ηλικίας 31 και 40 χρόνων. Η συμπλοκή ξεκινησε απο ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του μεθυσμένου αστυνομικού και του συναδέλφου του.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και οι δύο αστυνομικοί ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Χάρρυ Κλύνν: Ένας ξεχωριστός υποψήφιος

Ένας ξεχωριστός υποψήφιος διεκδικεί την ψήφο των δημοτών της Καλαμριάς Θεσσαλονίκης. Δεν είναι άλλος από τον Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδη που όλοι μας ξέρουμε σαν Χάρρυ Κλύνν.

Ο ϊδιος λέει για αυτή την "κάθοδό" του στα αυτοδιοικητικά, που δεν είναι και η πρώτη.

"Κατέβηκα ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς στις Δημοτικές εκλογές 2006 γιατί γεννήθηκα στην Καλαμαριά, γιατί μεγάλωσα στην Καλαμαριά… Γιατί όπου κι αν περιπλανήθηκα, όπου κι αν πήγα, την Καλαμαριά είχα στη σκέψη μου, την Καλαμαριά είχα στην καρδιά μου. Σε πείσμα όλων εκείνων που μετ’ επιτάσεως διέδιδαν ότι θα«εξαφανιστώ» από την Καλαμαριά την επομένη των Δημοτικών εκλογών του 2006, παρέμεινα μαχόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ηγούμενος της μείζονος αντιπολίτευσης, μη παραλείποντας, ταυτοχρόνως, να συμπαρίσταμαι ενεργά, επί τέσσερα συναπτά χρόνια, στα προβλήματα των συμπατριωτών μου, προτείνοντας λύσεις και διαμορφώνοντας από κοινού με τα ενεργά στοιχεία της κοινωνίας της Καλαμαριάς το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής μας.  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φονικό μεταξύ φίλων για 50 ευρώ στο Αρκαδικό Δράμας

Τον 40χρονο φίλο του κατηγορείται ότι σκότωσε για χρέος 50 ευρώ, ένας 32χρονος που συνελήφθη στη Δράμα.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το έγκλημα από τον πατέρα του δράστη ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στο χωριό Αρκαδικό, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το θύμα του χρωστούσε 50 ευρώ . Οι δύο άνδρες λογομάχησαν λόγω της οικονομικής διαφοράς, μέσα στο σπίτι του δράστη. Ακολούθησε πάλη κατά τη διάρκεια της οποία ο 32χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 40χρονο , με μαχαίρι κουζίνας. Του επέφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και στο θώρακα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας. Παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή ενώ σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας

Μοναδικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Σοπέν

Φέτος γιορτάζουμε  τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρέντερικ Σοπέν. Με αφορμή αυτή την επέτειο θα δοθεί το βράδυ της Τρίτης 19ης Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.30 ρεσιτάλ πιάνου από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη ΤΟΥΦΕΞΗ, αποκλειστικά με έργα του συνθέτη. 
Η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του ομώνυμου Μουσείου, εντός των χώρων της ΔΕΘ. Στο εξαιρετικό πιάνο Steinway & Sons ο Δ. Τουφεξής θα ερμηνεύσει βάλς, πολωνέζες, νυχτερινά, σπουδές και πρελούδια, σκέρτσο και μπαλάντες του Σοπέν, ενώ ανάμεσα στα έργα ο καλλιτέχνης θα διαβάσει μερικά γράμματα του ίδιου του  συνθέτη.  
Ο Δημήτρης Τουφεξής απόφοιτος της Σχολής Τζούλιαρντ κατέχει εξέχουσα θέση στη γενιά των διεθνών βιρτουόζων του πιάνου. Εμφανίστηκε σε μεγάλα μουσικά κέντρα, σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνεύοντας ως σολίστ κοντσέρτα με εξέχοντες μαέστρους και κορυφαίες ορχήστρες, πραγματοποίησε πάνω από 360 εμφανίσεις στην Τηλεόραση. Έχει κάνει σειρά ηχογραφήσεων για το BBC. Ηχογράφησε δίσκους, μερικοί των οποίων έχουν ήδη εξαντληθεί. Κέρδισε βραβεία και διακρίσεις και διετέλεσε μέλος επιτροπών διεθνών διαγωνισμών πιάνου. 
Χορηγός της εκδήλωσης: η «ΟΧΟΝΟΣ Snack Α.Β.Ε.Ε.» 
Εισιτήρια προς 15 €, φοιτητικά 5 €, θα πωλούνται στην είσοδο του ΜΜΣΤ την ημέρα της συναυλίας από τις 11.00 το πρωί έως την ώρα της εκδήλωσης.

Πάνω από 2.500 Βαλκάνιοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Την αισθάνονται οικεία, φιλική και την επιλέγουν ως «φοιτητούπολη» με αμέτρητες ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας - σε απόσταση αναπνοής από τη Χαλκιδική και πολύ κοντά στις οικογενειακές τους εστίες. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί προνομιούχο προορισμό για εκατοντάδες Βαλκάνιους νέους, όχι μόνον για διακοπές ή αγορές, αλλά και για τις σπουδές τους.
Στα τέσσερα δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΑΤΕΙ-Θ) και στα εννέα αναγνωρισμένα ιδιωτικά κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 2.500 Βαλκάνιοι νέοι σπουδάζουν αντικείμενα που σχετίζονται κυρίως με την επιχειρηματικότητα, τα χρηματοοικονομικά και τον αγροτικό τομέα, αλλά και τις ανθρωπιστικές σπουδές και τις επιστήμες υγείας, σε πλήρως ή μερικώς αγγλόφωνα προγράμματα, αλλά πάντα μαθαίνοντας ελληνικά.  ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Ζημιές από τη νεροποντή στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Ισόγεια, υπόγεια καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν από την χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τον δήμο Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής , δέχτηκε 14 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στις περιοχές του Καστανά και του Προχώματος.

Στην επιχείρηση απάντλησης πήραν μέρος τρία συνεργεία της Πυροσβεστικής.

Στη Θεσσαλονίκη τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν ήταν ήπια και δεν χρειάσθηκε η επέμβαση καμιάς υπηρεσίας.

«Κομματοκρατία ή μεγάλη ανατροπή» το δίλημμα που θέτει ο Μπουτάρης για τη Θεσσαλονίκη

“Να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, να πάρουμε την πόλη”, είναι το ζητούμενο για τον Γιάννη Μπουτάρη και εκφράσθηκε από τον ίδιο, παραφράζοντας τους στίβους του Νιόνιου Σαββόπουλου. στην εντυπωσιακή σε όγκο και σε παρουσίες πρώτη του συγκέντρωση στην αποθήκη Δ' του λιμανιού ενόψει της 7ης Νοεμβρίου. 

«Έχει παρουσιαστεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Να απαλλάξουμε την πόλη από ένα συντηρητικό, οπισθοδρομικό σύστημα. Οι περισσότεροι δήμαρχοι χρησιμοποιούσαν το δήμο ως σκαλοπάτι για την πολιτική τους σταδιοδρομία. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν είμαι κομματικός κλώνος. Χαίρομαι που υποστηρίζεται η υποψηφιότητά μου από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και την κ Μπακογιάννη. Αυτό δείχνει ότι τα κόμματα κάνουν μια υπέρβαση και αφήνουν την κοινωνία να λειτουργήσει κανονικά» τόνισε, θέτοντας το δίλημμα :
 «Θα συνεχιστεί η παράδοση της κομματοκρατίας ή θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή;»
«Αφήστε την ταυτότητα την κομματική και βάλτε την ταυτότητα του Σαλονικιού. Ψηφίστε μόνο για την πόλη μας. Να φτιάξουμε έναν Δήμο με καλά δημοτικά ιατρεία, παιδικούς σταθμούς, με αγάπη για τις μειονότητες, πράσινη, καθαρή και ευνομούμενη. Δεν είμαι μάγος» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και πριν δώσει λόγο στους συγκεντρωμένους να του θέσουν τα ερωτήματα τους.
Στο ακροατήριο, στην πρώτη σειρά ήταν : Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μαγκριώτης,Σπύρος Βούγιας, Νίκος Ακριτίδης, Γιάννης Κουκιάδης, Κρίτων Αρσένης, Βαγγελιώ Τσαμπάζη αλλά και οι αυτοδιοικητικοί : Τάσος Τζήκας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Γιώργος Τανημανίδης και οι δήμαρχοι Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος.

Φρίκη. Έσφαξε τη μάνα του με κουζινομάχαιρο


Πήρε το κουζινομάχαιρο και το έστρεψε εναντίον της μητέρας του, σφάζοντας την. Πρόκειται για ανατριχιαστικό γεγονός, που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.
 
Η δολοφονία της 66χρονης απ΄ την Καλαμαριά εξιχνιάστηκε από τις Αρχές και ήρθε στο φως η φρικτή αλήθεια.

Η γυναίκα βρέθηκε χθες από... την κόρη της, μέσα σε ένα λουτρό αίματος, στην κουζίνα του γιου της.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για δολοφονία και έστρεψαν τις έρευνες στο οικογενειακό περιβάλλον της 66χρονης, αφού στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Τελικά ο 32χρονος γιος της γυναίκας ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη μητέρα του με ένα κουζινομάχαιρο! Το έστρεψε στη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο και την κάρφωσε 5 φορές και έκρυψε το μαχαίρι.

Ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε πετάξει το όπλο του εγκλήματος.

Ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σβήνουν τα φώτα στο πάρκο του Ιπποκρατείου

Χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς συντήρηση κινδυνεύει να μείνει το πάρκο απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης! Οι ιδιοκτήτες του υπόγειου χώρου στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το πάρκο το συντηρούν, χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα, σκοπεύουν όμως να... κλείσουν το διακόπτη. Ετσι, οι Θεσσαλονικείς θα γίνουν μάρτυρες άλλης μιας ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας.

Βάσει της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του πάρκινγκ, το πάρκο θα έπρεπε να συντηρείται (πράσινο, ηλεκτροδότηση) από την κοινοπραξία που κατασκεύασε τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, για 15 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2006.

Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε προσπάθεια για τη μεταφορά της αρμοδιότητας, όμως αυτή... σκόνταψε. Πού; Στην εμπλοκή των αρμοδιοτήτων! Το πάρκο κόντεψε να καταστραφεί και οι ιδιοκτήτες του πάρκινγκ συνέχισαν να το φωταγωγούν και να το συντηρούν.

Ωστόσο, πρόκειται άμεσα να σταματήσουν την ηλεκτροδότησή του, καθώς αφενός είναι επαχθές για μια επιχείρηση να συντηρεί κάτι που ανήκει σε δημόσιες υπηρεσίες, αφετέρου ακολουθείται μια γενικότερη σφιχτή οικονομική πολιτική.

Γραφειοκρατία

Το πάρκο ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ). Ωστόσο, η ΚΕΔ δεν μπορεί να το συντηρήσει, διότι δεν έχει τις σχετικές υπηρεσίες. Ετσι, η συντήρηση θα πρέπει να γίνει από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ομως, για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του να μπουν στο πάρκο, θα πρέπει να έχουν τη σχετική άδεια, με τη μορφή πρωτοκόλλου παραχώρησης του χώρου, από την ΚΕΔ. Εδώ και περίπου δύο χρόνια η σχετική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, κολλώντας σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας ότι το πάρκο δε θα καταστραφεί, καθώς, ακόμη και χωρίς την υπογραφή του πρωτοκόλλου, με δική του ευθύνη, θα γίνει η συντήρησή του.

Θα γίνει η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης;

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει, οι εκδότες δείχνουν να μη θέλουν, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου μπορεί; Η διοργάνωση της 8ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε παζλ, τα κομμάτια του οποίου αναμένεται να μπουν στη θέση τους αργά ή γρήγορα -μάλλον γρήγορα, διότι ο χρόνος πιέζει.

Μπαίνοντας στον όγδοο χρόνο της ζωής του, το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για το βιβλίο στην Ελλάδα φαίνεται να συναντά πολλά οργανωτικά εμπόδια, τέτοια που συνοδεύουν τους περισσότερους θεσμούς στη γέννησή τους και που θα θεωρούσε κανείς ότι θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τα ΒορΟινά - Κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Για έβδομη χρονιά, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) πραγματοποίησαν την ετήσια εορταστική τους εκδήλωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Τα ΒορΟινά.Ήταν μια εκδήλωση γνωριμίας και γευσιγνωσίας με κρασιά και αποστάγματα του βορειοελλαδικού αμπελώνα, όπου συμμετείχαν τα μέλη της ΕΝΟΑΒΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε μια προσπάθεια των οινοπαραγωγών να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φίλους του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία, αλλά και από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη.

Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και να γευτούν λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, παλαιωμένες ετικέτες, νέες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:«ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;»

Σχετικά με τις εξαγγελίες της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικών Αλλαγών Τ.Μπιρμπίλη για μητροπολιτικά πάρκα, πεζοδρομήσεις και αξιοποίηση στρατοπέδων στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ υποτιμητικό προς τους Θεσσαλονικείς αυτό που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Με την ευκαιρία της ΔΕΘ και των Δημοτικών Εκλογών, έχουμε επισκέψεις υπουργών στη Θεσσαλονίκη με συνεχείς εξαγγελίες για έργα, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την κατάσταση της Θεσσαλονίκης, όπου το ένα κατάστημα μετά το άλλο κλείνει και η ανεργία πολλαπλασιάζεται.

Οι υπουργοί, βεβαίως, είναι καλοδεχούμενοι αλλά το ζητούμενο είναι που θα βρεθούν δυο και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των master plan τόσο του υπουργού Υποδομών (Τεχνικό Επιμελητήριο), όσο και της υπουργού Περιβάλλοντος (Οργανισμός Ρυθμιστικού).

ΤηνΤετάρτη η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη εξήγγειλε 32 νέες αναπλάσεις και πολεοδομικές παρεμβάσεις χωρίς να διευκρινίσει εάν η χρηματοδότησή τους θα γίνει μέσω, είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε των δημοσίων επενδύσεων. Το ερώτημα βέβαια είναι που θα βρεθούν τα κονδύλια για τη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή μάλιστα που δεν ανακοινώθηκε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο «Θεσσαλονίκη 2010».

Νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς ξέρουν την πραγματικότητα, ξέρουν τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τέτοιου είδους εξαγγελίες».

Παπαγεωργόπουλος: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ»

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που αγαπά και στηρίζει όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, δεν έχει υποβάλλει καμία μήνυση εναντίον κανενός Προέδρου ΠΑΕ της πόλης μας όπως ανακριβώς μεταδόθηκε σήμερα από ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Απλώς ανταποκρινόμενος σε έγγραφο της 28.1.2010 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της υπ αριθμ. 9/2009 εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές ΟΛΕΣ τις αποφάσεις για αποξήλωση διαφημιστικών πινακίδων του έτους 2009.

Μεταξύ αυτών ήταν και πινακίδες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις οποίες είχε επιδοθεί την 4.2.2010 στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετική απόφαση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε αμέσως σε αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων αλλά παρέλειψε να πάρει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης βεβαίωση περί αποξήλωσης.

Αύριο το πρωί εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να παραλάβει αμέσως την βεβαίωση αποξήλωσης, την οποία θα πρέπει να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές για να κλείσει κατά τον καλύτερο τρόπο η υπόθεση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και σήμερα και πάντα θα στηρίζει τις ομάδες της πόλης μας.»

Στην "Εγνατία Οδός" Α.Ε. περνά η κατασκευή όλων σχεδόν των δημοσίων έργων!


Η κυβέρνηση με πέντε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αναθέτει ουσιαστικά στην εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ» τη μελέτη, δημοπράτηση και επίβλεψη της κατασκευής όλων σχεδόν των δημοσίων έργων που θα εκτελεστούν τα επόμενα χρόνια σε πέντε Περιφέρειες της χώρας.Μάλιστα, προβλέπεται ότι η «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα επιχορηγηθεί με το 5% του προϋπολογισμού κάθε έργου για την κάλυψη των δαπανών διαχείρισης και επίβλεψης.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1505), η Εγνατία Οδός ΑΕ «αναλαμβάνει την ευθύνη για την ωρίμανση των έργων, ήτοι για την ολοκλήρωση- επικαιροποίηση των μελετών, καθώς και για την προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων». Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, παίρνει το γενικό πρόσταγμα και «στον συντονισμό των μελετών οι οποίες εκπονούνται ήδη από υπηρεσίες της περιφέρειας ή των νομαρχιών», όπως αναφέρεται στην απόφαση. «Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα πόρων από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, η Εγνατία Οδός ΑΕεπιμελείται των διαδικασιών ένταξης των έργων σε αυτάκαι στη συνέχεια δημοπρατεί, αναθέτει και διοικεί την κατασκευή των έργων. Στις περιπτώσεις ένταξης των έργων σε επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑη Εγνατία Οδός ΑΕαναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών του δικαιούχου πράξεων» επισημαίνεται στο κείμενο των αποφάσεων.Το σκεπτικό της απόφασης είναι απλό: «Η Εγνατία Οδός ΑΕ αντιμετώπισε με επιτυχή τρόπο τα προβλήματα που αφορούν τη μελέτη, κατασκευή, διοίκηση, επίβλεψη, παρακολούθηση και γενικότερα τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού και των καθέτων αξόνων καιέχει αποδείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και οργάνωση για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία σύνθετων τεχνικών έργων συγχρηματοδοτουμένων από τα Ταμεία της ΕΕ. Επίσης στο παρελθόν εκπόνησε μελέτες και κατασκεύασε σημαντικό αριθμό έργων σε νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ» αναφέρεται στο ΦΕΚ.Οι πέντε συμφωνίες αφορούν συνολικά 96 έργα υποδομών των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013 στις Περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, το οποίο παίρνει και τη μερίδα του λέοντος από την «πίτα» των έργων.

Ο Τ.Κουράκης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Την υποψηφιότητα του βουλευτή Τάσου Κουράκη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια Περιφέρεια, υποψήφιοι είναι οι:

  • Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ)
  • Παναγιώτης Ψωμιάδης (ΝΔ)
  • Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ)
  • Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ)
  • Ασημίνα Ξηροτύρη (Δημοκρατική Αριστερά)

Διακόπτει τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια ο ΟΑΣΘ, ενισχύει τις μετακινήσεις τις ώρες αιχμής

Την διακοπή, από την 1η Οκτωβρίου, των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων των λεωφορείων και την αύξηση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Το μοναδικό δρομολόγιο που διατηρείται μετά τα μεσάνυχτα είναι η γραμμή 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), ενώ θα αυξηθούν τα δρομολόγια σε ώρες αιχμής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, με την αύξηση της συχνότητας εξυπηρέτησης στις περιόδους υψηλής ζήτησης, που επιτυγχάνεται με την αύξηση του αριθμού των πραγματοποιούμενων δρομολογίων στις ώρες αιχμής, βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων

Τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δικτύου των Μεγαλύτερων Πόλεων (BALCINET) ο δήμαρχος Τιράνων και προεδρεύων του Δικτύου, κ. Εντυ Ράμα στην 11η Σύνοδο Δημάρχων, που συνεδρίασε σήμερα στα Τίρανα.

Η πρόταση του κ. Ράμα ήρθε μετά την ανακοίνωση του κ. Παπαγεωργόπουλου ότι η Σύνοδος Τιράνων θα είναι η τελευταία που συμμετέχει και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τιράνων εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Παπαγεωργόπουλου πριν από 11 χρόνια για την ίδρυση του Δικτύου και τις προσπάθειές του για τη στήριξη των Οργάνων του και τη λειτουργία του Δικτύου.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνοντας έναν απολογισμό της 11ετούς λειτουργίας του Δικτύου υπογράμμισε ότι:

«Επειδή οι σημαντικές πρωτοβουλίες κρίνονται όχι από τον ενθουσιασμό και τη συγκυρία, αλλά από το αν τελικά θα αντέξουν στο χρόνο, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ανελλιπή πορεία του Δικτύου μας μέχρι σήμερα».

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα μέλη του ΕΒΕΘ μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά τη συνδρομή τους

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής συνδρομών, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής («e-banking») της Marfin Egnatia Bank, έχουν πλέον τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). 

Σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής συνδρομών ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του ΕΒΕΘ πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα του Επιμελητηρίου (ebeth.gr) και να επιλέξουν το σύνδεσμο «Εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά». Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν τη μεταφορά τους στην ηλεκτρονική πύλη (portal) του ΕΒΕΘ (portal.ebeth.gr/irj), όπου εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους. Εκεί ενημερώνονται για την οφειλή τους και, πατώντας τον κατάλληλο σύνδεσμο, μεταφέρονται στην ιστοσελίδα e- banking της Marfin Egnatia Bank. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε πραγματικό χρόνο κι έτσι μετά την επιβεβαίωση ολοκλήρωσής της η επιχείρηση μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό επιμελητηριακής ενημερότητας, επιστρέφοντας στο portal του ΕΒΕΘ.

Στον αέρα...εξήντα χιλιάδες τόνοι ελιάς στη Χαλκιδική

«Οι εξευτελιστικές τιμές» που, όπως λένε οι καλλιεργητές της πράσινης ελιάς της Χαλκιδικής, δίνουν οι έμποροι, τους έχουν οδηγήσει στη μη συγκομιδή της παραγωγής τους, με κίνδυνο την ολοκληρωτική καταστροφή της. 

Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, το κόστος παραγωγής για την πράσινη βρώσιμη ελιά φθάνει το 1,13 ευρώ το κιλό. Διεκδικούν 1,25 – 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ οι έμποροι τους δίνουν 0,85 ευρώ για τις πιο χοντρές και 0,40 ευρώ για τις πιο ψιλές.

Αναλυτικα ΕΔΩ

Συνάντηση Μπόλαρη με τους πρυτάνεις ΑΠΘ και Μακεδονίας

Με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιο Χατζηδημητρίου συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης. 

Συζήτησαν για τις νέες αρμοδιότητες που δίνει στην αιρετή περιφέρεια ο νόμος «Καλλικράτης» και τα περιθώρια συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια.

Ο Μ. Μπόλαρης συναντήθηκε και με τον Βρετανό πρέσβη Ντέϊβιντ Λάντσμαν.

Κολύμπησε πρός τη ... σωτηρία...

Σε ακτή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 44χρονος ναύτης ρυμουλκού που εξαφανίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι της ακτή και περισυνελέγη από αστυνομικούς .

Η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, σταμάτησε μετά αυτή την εξέλιξη.

Συμμετοχή ΑΠΘ στην πόλη θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης

Με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο και τον πρεσβευτή της Βρετανίας Ντέϊβιντ Λάντσμαν συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
  Στη συνάντηση με τον πρύτανη συμμετείχαν οι αντιπρυτάνεις Γιάννης Μπαντής, Δέσπω Λιάλιου, Σοφία Κουϊδου-Ανδρέου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης και Δήμητρα Αγκαθίδου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.
Ο Γ. Μπουτάρης τους είπε ότι η παράταξή του είναι υπέρ της ουσιαστικής συμμετοχής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου σε θέματα που αφορούν την πόλη και ο Γ. Μυλόπουλος θεώρησε τη θέση αυτή ως θετική βάση συζήτησης.
Συζήτησαν, επίσης, για το ενδεχόμενο κατασκευής υπόγειων πάρκινγκ στην πανεπιστημιούπολη για να αντιμετωπιστεί το οξυμμένο πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή.
Με τον Βρετανό πρέσβη ο Γ. Μπουτάρης συζήτησε για θέματα αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.
Με τον πρεσβευτή της Βρετανίας Ντέϊβιντ Λάντσμαν συναντήθηκε και ο Κώστας Γκιουλέκας
«Σκοπός μας είναι να βάλουμε την πόλη μας στο δίκτυο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η Θεσσαλονίκη αξίζει και μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και των τάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κ. Γκιουλέκας.
Πρόσθεσε πως στις προθέσεις του είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών εξωστρέφειας και η συνεργασία με τους δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων

Νεκρή βρέθηκε 66χρονη γυναίκα στην Καλαμαριά

Μια 66χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, πριν από λίγο, μέσα διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. 

Την εντόπισε η κόρη της και ειδοποίησε την αστυνομία που αποδίδει το θάνατο σε εγκληματική ενέργεια.

Αναζητείται ο γιός της παθούσας που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Πατημασιά εκατομμυρίων χρόνων βρέθηκε στην Κρήτη

Εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η δυτική Κρήτη ήταν ενωμένη με την Πελοπόννησο, σαρκοφάγα σε μέγεθος όσο μια σημερινή λεοπάρδαλη, ζούσαν στο χώρο αφήνοντας το «στίγμα» τους παντού. Ένα αποτύπωμα, μία απολιθωμένη πατημασιά σαρκοφάγου, ηλικίας επτά εκατομμυρίων ετών, βρέθηκε στο νομό Χανίων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά στο 19ο Συνέδριο της Βαλκανικής Γεωλογικής Ένωσης που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στο αυτόφωρο οι οδηγοί που κλείνουν τον δρόμο

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι παραμένουν για μια ακόμη ημέρα στις εθνικές οδούς.

Με έγγραφό του προς την αστυνομία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητεί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να κλείσουν τον δρόμο ή να παρακωλύσουν τις συγκοινωνίες.

Από το πρωί περίπου 250 οδηγοί φορτηγών έχουν παρατάξει σε διάφορα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης τα οχήματά τους, χωρίς όμως να κλείνουν το δρόμο.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ξενοδοχεία ανοιχτά κατά τη χειμερινή περίοδος 2010-2011 στη Χαλκιδική

View from Meliton Hotel, in Porto Carras Resor...Image via WikipediaΗ Χαλκιδική συνεχίζει να απολαμβάνει το... καλοκαίρι και προαναγγέλει, από τώρα, τα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοικτά όλο το χειμώνα. 

Για μια απόδραση, από την πόλη , για ένα ονειρμένο Σαββατοκύριακο, για διακοπές μέσα στο χειμώνα γιατί είναι ακόμη πιό ήρεμες και απολαυστικές !

Η λίστα με τα ξενδοχεία που θα με΄΄ινουν ανοικτά, μαζί με τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους είναι εδώ:

5* Hotels
Ø       ATHENA PALLASNikititel.: +30 23750 81410www.athena-pallas.gr
Ø       DANAI BEACH RESORT & VILLAS63 088 Nikititel.: +30 23730 95100www.dbr.gr
Ø       PORTO CARRAS GRAND RESORT (SITHONIA BEACH)ΝΜarmarastel.: +30 23750 77000, www. portocarras.com
4* Hotels
Ø       AEGEAN BLUE, N. Kallikratia, tel.: +30 23990 20160, www.aegeanblue.gr
Ø       ARISTOTELES, Ouranoupolistel.: +30 23770 71012, www.aristoteles.gr 
Ø       GERANION, Nikiti, tel.: +30 23750 22693, www.geranionvillage.gr
Ø       PETRINO SUITES HOTEL, Afytos, tel.: +30 23740 91635, www.petrino-hotel.gr
Ø       XENIA, Οuranoupolistel.: +30 23770 71412, www.papcorp.com
3* Hotels
Ø       APOLYMENI PETRA, Taxiarchis, tel.: +30 23710 94094, www.apolymenipetra.gr
Ø       ATHORAMA, Ν.Roda, tel.: +30 23770 31195,71003www.athorama.gr
Ø       FARMA, Taxiarchis, tel.: +30 23710 94265, www.farmahotel.gr
Ø       JIMMYSTaxiarchistel.: +30 23710 94220www.jimmyshotel.gr
Ø       MYKONOS PARADISE, Ν. Κallikratiatel.: +30 23990 48555www.mykonosparadise.com
Ø       PARADISE BAY, Hanioti, tel.: +30 2374052302, www.universalstar.gr
Ø       RODAMOS, Taxiarchis , tel.: +30 23710 94461
2* Hotels
Ø       AKROGIALIPolychronotel.: +30 23740 51500, www.hotelakrogiali.com
Ø       CARIATIS, Ν. Κallikratiatel.: +30 23990 21307www.hotelcariatis.gr
Ø       FILIPPOS, ΝΜoudania, tel.: +30 23730 24430, www.filipposhotel.gr
Ø       GEORGALAS, Ν.Κallikratiatel.: +30 2399035001-3www.hotelgeorgalas.gr
Ø       MAKEDONIA, Οuranoupolistel.: +30 23770 71085www.hotel-makedonia.gr
Ø       MALLAS, Ν.Κallikratiatel.: +30 23990 48482www.hotelmallas.gr
Ø       OLYNTHOS, Olynthosς, tel.: +30 23730 91666www.olynthoshotel.gr
Ø       SOKRATIS, ΝΜoydania, tel.: +30 23730 23180, www.sokratishotel.gr
Ø       STAR PARADISE, ΝΜarmarastel.: +30 23750 72415, www.starparadise.gr
Ø       THALIA, Ν. Μοudaniatel.: +30 23730 24660
Ø       VARVARA, Varvaratel.: +30 23720 51262
1* Hotels
Ø       AGNANDI, Paleochoratel.: +30 23710 61500
Ø       ALEXANDRA, ΝRodatel.: +30 23770 31111, 6946667191www.alexandrahotel.gr
Ø       ALKYONARI, Ammoulianitel.: +30 23770 51054-5
Ø       GIANNIS-FOTINI, Afytostel.: +30 23740 91475
Ø       HOTEL GKEEAIerissostel.: +30 23770 22533
Ø       NAYTILOS, Ν. Plagiatel.: +30 23730 82222
Ø       NOSTOSAfytostel.: +30 23740 25411www.nostos-hotel.gr
Apartements
Ø       KATAFYGIO VILLAGE, Polygyrostel.: +30 6945830404www.katafygio-village.gr
Traditional inn
Ø       ARCHONTARIKIPolygyrostel.: +30 23710 21721www.archontariki.gr
Ø       ARCHONTIKO VIRAGGAS, Vrastamatel.: +30 23710 71429, 6973351293, www. viraggas.gr
Ø       ALEXANDROU TRADITIONAL INN, Αrneatel.: +30 23720 23210www.oikia-alexandrou.gr
Ø       IKIA MITSIOU, Αrneatel.: +30 23720 22988, 22877www.mitsiou.gr

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Tel:     0030 2310 429022
Fax:     0030 2310 429021
E-mail: 
info@halkidiki-hotels.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...