Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ 2003

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι τέσσερις διαδηλωτές, που κατηγορούνταν για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε, με τις ψήφους των ενόρκων (κατά πλειοψηφία 4-3), τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης, ενώ με τις ίδιες ψήφους και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, τους έκρινε ένοχους για την πράξη της απλής στάσης -από διακεκριμένη στάση- επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, σε καθέναν.

Στο εδώλιο κάθισαν ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν, ο Ισπανός Φερνάντο Περέζ, ο Σύρος Σουλεϊμάν Ντακντούκ και ο Μιχάλης Τραϊκάπης, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί κατά περίπτωση σε ποινές φυλάκισης 5,5 ετών και κάθειρξης 7 και 8,5 ετών. Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας διαδηλωτής, που κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Σεπτέμβριο ως κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, δεν παρέστη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψή τους ήταν «προϊόν σκευωρίας» της Αστυνομίας. ΠΡΕΖΑ TV

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε δημοπρασία του Δημοσίου!

Πανικό προκάλεσαν δύο ένοπλοι άνδρες που εμφανίστηκαν σε δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ νωρίτερα το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες ακινητοποίησαν όσους ήταν παρόντες υπό την απειλή όπλου και αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγο αργότερα, μετά από αναζητήσεις δυνάμεων της Αστυνομίας, οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο δραστών πάνω στον οποίο βρέθηκε χρηματικό ποσό που εικάζεται πως αποτελεί μερίδιο της λείας από τη ληστεία στη δημοπρασία του ΟΔΔΥ.

Οι αρχές χτενίζουν την περιοχή για να φθάσουν στα ίχνη και του δεύτερου δράστη.
star.gr

Ψωμιάδης προς Καραμανλή: "Μη φεύγεις, μη..."

«Ο Κώστας Καραμανλής δεν δικαιούται να αποσυρθεί. Πουθενά στον κόσμο δε συμβαίνει οι πρώην πρωθυπουργοί με τη συσσωρευμένη πείρα και γνώση να περνούν στο περιθώριο», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ερωτηθείς από  δημοσιογράφο σχετικά με τη φημολογούμενη αποχώρηση από την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Κάνω έκκληση να ενεργοποιηθεί άμεσα, μέσα στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στο πλευρό του προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά. Δεν το ζητώ εγώ, το ζητά ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας που θέλει ενότητα. Λάθη μπορεί να έγιναν και τα είχα επισημάνει εξαρχής, όμως έγινε και πολύ σημαντικό έργο. Ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά εγκλήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Στις Σέρρες αύριο ο Φώτης Κουβέλης

Περιοδεία στις Σέρρες θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φ. Κουβέλης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- 10.30 Συνάντηση με το Δήμαρχο Σερρών

- 11.00 Σύσκεψη με όλους τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού Σερρών

- 13.00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο GALAXY (Πλατεία Κρονίου).

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:" Όση λάσπη και αν ρίχνουν η αλήθεια πάντα θα λάμπει!"

Η Θεσσαλονίκη καθάρισε από τα σκουπίδια αλλά η διαμάχη γι΄αυτά δεν έχει τελειωμό... Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  δήλωσε σήμερα :

"Αφού μέσα σε λίγες ημέρες απεδείχθη ότι ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δ.Θ. δεν είναι «γερασμένος» αλλά εξαιρετικά νέος» και μόλις η Κυβέρνηση επέτρεψε να μεταφερθούν απορριμματοφόρα του Δ.Θ. σε εξωτερικά συνεργεία αμέσως καθάρισε η πόλη, σήμερα πάλι εφημερίδα της πόλης μας αναφέρεται επικριτικά στο θέμα της υποστήριξης του Δ.Θ. – με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – από Εταιρεία για την «εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, την σύνταξη του ισολογισμού κ.λ.π.» και μάλιστα για να με πλήξει προσωπικά δημοσιεύει και φωτογραφία μου!…Θα παρακαλούσα στο επόμενο φύλλο της η παραπάνω εφημερίδα να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες των Δημάρχων Καλαμαριάς, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Περιστερίου, Ιωαννίνων, Βόλου, Καρδίτσας, Αμαρουσίου, Καλλιθέας, Σπάρτης, Καλαμάτας και άλλων Δήμων της χώρας, διότι ακολουθούν στους Δήμους τους την ίδια ακριβώς τακτική της υποβοήθησης από εξωτερικούς συνεργάτες, όπως ακριβώς και ο Δ.Θ. και με την υπογραφή βεβαίως του Ελεγκτικού Συνεδρίου!Άλλωστε κατ’ επανάληψη και η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. έκανε δηλώσεις ότι θα ζητήσει την υποβοήθηση εξωτερικού γραφείου για τα οικονομικά του Δήμου.Ας αφήσουν λοιπόν οι γνωστοί κύκλοι τις επιθέσεις στο πρόσωπό μου.Το έργο της Διοίκησής μου ήταν τεράστιο κατά την τελευταία 12ετία, οι Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν πολύ καλά διότι βρίσκεται καθημερινά μπροστά τους (νέα παραλία, νέο Δημαρχείο, αλάνα της Τούμπας κ.λ.π.) και όση λάσπη και αν ρίχνουν η αλήθεια πάντα θα λάμπει!"

Νάνσυ και δεν... είμαστε καλά!

Η Νάνσυ Παπασταύρου είναι Αρης και δεν το κρύβει! Η Σαλονικιά που τρελάθηκε στο next top model όταν την έβαλαν να φωτογραφηθεί με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr.

Η Νάνσυ Παπασταύρου εκτός από κουκλάρα έχει και το… ελάττωμα να είναι ντόμπρα! Λέει αυτό που θέλει χωρίς να μασάει τα λόγια της, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όπως λέει η ίδια. Αποχώρησε από το Next Top Model 2, όμως δεν τα έβαψε μαύρα και συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική (5ο έτος) στη Σλοβακία. Για τη Νάνσυ οι σπουδές στην Ιατρική ήταν μονόδρομος αφού και οι γονείς της είναι γιατροί και τα τρία της αδέλφια σπουδάζουν γιατροί. Στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με την κοσμετική δερματολογία, αλλά δεν θα έλεγε… όχι αν της έκαναν πρόταση από τον Αρη να μπει επικεφαλής του ιατρικού τιμ! Αυτό που έχει σημαδέψει τη ζωή της είναι το ότι έχασε πριν λίγους μήνες τον πατέρα της. Οι ατάκες της στο Next top model πάντως, έκαναν θραύση. Απολαύστε την, καθώς έχει άποψη και για το αντίο του Κούπερ!  ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μπήκαν σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη

Μπήκαν σε διαμέρισμα στη ΣταυρούποληΤον τρόμο έζησαν τρία άτομα στη Σταυρούπολη. Στο σπίτι τους στο δεύτερο όροφο, επί της οδού Αντιστάσεως τέσσερα άτομα κατάφεραν να
τα ακινητοποιήσουν με την απειλή τη σωματικής βίας. 
 
Οι δράστες απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όλα στα μηδέν έμειναν στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Aris re
Όλα στα μηδέν έμειναν στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αρης και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και -αρνητικές- εντυπώσεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα παιχνίδι με κακό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις.

Το παιχνίδι πρέπει να ήταν ένα από τα χειρότερα μεταξύ των δυο θανάσιμων αντιπάλων της συμπρωτεύουσας και σίγουρα δεν θα περάσει πολύς χρόνος προτού ξεχαστεί τελείως. Το πρώτο ημίχρονο απλώς δεν βλεπόταν, ενώ στην επανάληψη ανέβηκαν οι γηπεδούχοι για να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις, όμως το τελικό 0-0 κρίνεται απολύτως δίκαιο. ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Επιτέθηκαν και λήστεψαν άνδρα

Επιτέθηκαν και λήστεψαν άνδραΣε έξαρση βρίσκονται οι ληστείες σε ολόκληρη τη χώρα. 

Τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, άγνωστοι, οι οποίοι πιθανόν ήταν ανήλικοι, κατάφεραν με τη χρήση βίας να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα και να του αποσπάσουν ένα κινητό τηλέφωνο και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

VIDEO: Ληστεία σε περίπτερο στην Ορεστιάδα με σοβαρό τραυματισμό.

Σοβαρά στα πλευρά τραυματίστηκε ιδιοκτήτρια περιπτέρου στην Ορεστιάδα, όταν στην προσπάθειά της να αποτρέψει ληστή, αυτός την τραυμάτισε με μαχαίρι.

Ο ληστής φορώντας σκούφο απείλησε τη γυναίκα και της ζήτησε όλες τις εισπράξεις. Αυτή αντιστάθηκε και πάλεψε μαζί του για αρκετά λεπτά της ώρας.

Ο άνδρας, για τον οποίο δεν υπάρχουν περιγραφές τραυμάτισε τη γυναίκα και εξαφανίστηκε.

Το περίπτερο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Ορεστιάδας, αλλά λόγω της προχωρημένης ώρας, δεν υπήρχαν διερχόμενοι, ενώ οι γείτονες δεν άκουσαν έγκαιρα τις κραυγές της γυναίκας. Η τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. e-evros.gr

Δείτε το σχετικό video:

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε Καστοριά και Φλώρινα

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά.

Η χρήση αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του παγετού και στο οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, αλλά και στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς.

Χωρίς προβλήματα φθάνουν τα αυτοκίνητα στα «3-5 Πηγάδια» στο Βέρμιο.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος
tanea.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΔΟΕ: "Λουκέτο" σε κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο

Notis Sfakianakis, greek singer at bouzoukia c...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ύστερα από ελέγχους σε νυχτερινά καταστήματα εντόπισε παραβάσεις και προέβη στην αναστολή λειτουργίας αυτών.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναφέρεται:

«Στην αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκανΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΔΩ

Κινητοποίηση για τις αυξήσεις στα εισιτήρια και στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ διοργάνωσε το μεσημέρι η Κίνηση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης».

Μέλη και φίλοι της Κίνησης συγκεντρώθηκαν στο ’γαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί, επιβιβάστηκαν «δωρεάν» σε εννέα αστικά λεωφορεία που σταθμεύουν στην περιοχή και κάλεσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.


Το ίδιο συνέβη και στη στάση «Κολόμβου», επί της οδού Εγνατίας, όπου μέλη της Κίνησης έκαναν «κατάληψη» στα διερχόμενα αστικά λεωφορεία, ζητώντας από τους επιβάτες να αντιδράσουν στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ.

«Η ανταπόκριση των επιβατών στο κάλεσμά μας ήταν θετική, καθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν πλήρωσαν εισιτήριο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συντονιστικού «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» Γιώργος Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει συνέλευση των μελών της Κίνησης, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ξυλοδαρμός 23χρονης από τον σύζυγό της στην Ξάνθη

Ένα ακόμη κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε στην Ξάνθη μετά τη σύλληψη ενός άνδρα από την αστυνομία. 
 
Πρόκειται για ένα 32χρονο από το Παλιό Κατράμιο της Ξάνθης, ο οποίος συνελήφθη καθώς επιτέθηκε στην 23χρονη σύζυγό του, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Το περιστατικό έγινε στο σπίτι τους στο Παλαιό Κατράμιο, ενώ η νεαρή διεκομίσθη στο Γ. Ν. Ξάνθης.
 
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση ενώ ο δράστης με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Πουλούσαν λαθραία τσιγάρα λόγω οικονομικής κρίσης στην Αλεξανδρούπολη!

Αυτό δήλωσαν δύο οδηγοί λεωφορείων που μετέφεραν τετρακόσιες κούτες με λαθραία τσιγάρα. Οι οδηγοί προσπάθησαν να περάσουν λαθραία τα τσιγάρα με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Αρμενία - Ελλάδα. Ωστόσο εντοπίστηκαν από τους τελωνειακούς του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, οι οποίο κατάσχεσαν τα λαθραία.
Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους, με καταγωγή από την Αρμενία, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει σε ειδική κρύπτη, στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου, 400 κούτες τσιγάρων από διάφορες μάρκες της Αρμενίας αλλά και διεθνείς, από τα οποία είχαν κέρδος 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους τελωνειακούς, οι οδηγοί δήλωσαν ότι προσπάθησαν να διοχετεύσουν στην αγορά λαθραία τσιγάρα … «λόγω της οικονομικής κρίσης». piazzadelpopolo

Γυναίκα-απατεώνας κυκλοφορεί στα Γιαννιτσά

Ισχυρίζεται ότι εργάζεται στη στατιστική υπηρεσία
"Θα ήθελα να ενημερώσω ότι χθες (27 Ιανουαρίου) κυκλοφορούσε κοπέλα στα Γιαννιτσά και έλεγε ότι είναι από την στατιστική υπηρεσία για την απογραφή ακινήτων.

Ρωτάει πόσα διαμερίσματα έχει η πολυκατοικία και πόσα κατοικούνται. Από ερώτηση που έκανα σε δημόσια υπηρεσία είπαν ότι δεν έβγαλαν υπαλλήλους. Άρα η κυρία είναι απατεώνας.

Η απορία μου είναι σε τί εξυπηρετεί αυτό το ψέμα. Δηλαδή πού χρησιμοποιούνται αυτά τα ανεπίσημα στοιχειά; Την προσοχή σας παρακαλώ στο θέμα.

ΥΓ: Παρακαλώ όποιος την δει ή του χτυπήσει την πόρτα να καλέσει αμέσως την αστυνομία για να την πιάσει."
http://karatzova.blogspot.com/

Διαμελίστηκε εργάτης σε φάρμα του Μαγικού Ξάνθης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη. 
 
Ένας 30χρονος Αλβανός εργάτης έχασε τη ζωή του στο ατύχημα που έγινε σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 34χρονου, στην περιοχή του Μαγικού Ξάνθης. 
 
Ο άτυχος εργαζόμενος που στερείτο νόμιμων διαπιστεύσεων και εργαζόταν παράνομα, τοποθετούσε ζωοτροφή σε κάποιο αναδευτήρα επεξεργασίας.   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πάει Έβερτον ο Βέλλιος!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Έβερτον.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στην Αγγλία και θα υπογράψει, σύμφωνα με πληροφορίες συμβόλαιο για 3 χρόνια με την ομάδα του Λίβερπουλ.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Β.Παπαγεωργόπουλος: “H Θεσσαλονίκη που παρέδωσα”

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση του Δημάρχου σχεδίασα την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης για την επόμενη δεκαετία.

Ενεργοποιήσαμε και διευρύναμε το παγκόσμιο δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων με 12 καινούριες αδελφοποιήσεις (Τιαντσιν, Ντονγκουαν & Σεν Γιαγκ ΚΙΝΑ, Αγία Πετρούπολη ΡΩΣΙΑ, Μπουσάν ΚΟΡΕΑ κ.α.) πλέον των 19 αδελφοποιημένων μέχρι το 1999.

κλικ για περισσότερα περισσότερα: http://papageorgopoulos.wordpress.com/2011/01/28/2801/

Ξηλώνουν τα τραπεζοκαθίσματα

Μετά και την δρομολόγηση των λύσεων με την αποκομιδή των απορριμάτων, η νέα δημοτική αρχή στη Θεσσαλονίκη, είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στην ασυδοσία που υπάρχει με τα τραπεζοκαθίσματα.

Στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση έχει φτάσει στο έσχατο σημείο που δεν υπάρχει χώρος καν να περάσει πεζός και μάνα με το καρότσι της, πόσο δε να μπει ασθενοφόρο για έκτακτη ανάγκη.

Ικτίνου, Αριστοτέλους και Γρ. Λαμπράκη είναι μερικές από τις οδούς που δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, θα πραγματοποιήσει ένα ολοκληρωτικό επανέλεγχο όλων των αδειών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και του χώρου που επιτρέπεται να καλύψουν με τραπεζοκαθίσματα.

Πρόταση ΑΕΚ για Μαλεζά, άρνηση ΠΑΟΚ

this was taken by the user during the match
Πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Στέλιου Μαλεζά ύψους 200.000 ευρώ και τον Λεονάρντο κατέθεσε η ΑΕΚ, με τον «δικέφαλο» όμως να την απορρίπτει.

Η Ένωση ψάχνει εναγωνίως για κεντρικό αμυντικό -μετά τον τραυματισμό του Τραϊανού Δέλλα- και έτσι ακολούθως της απόρριψης από τον Αστέρα Τρίπολης της πρότασης για τον Ρούμπεν Πουλίδο, στράφηκε στον ΠΑΟΚ και τον Στέλιο Μαλεζά.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Εμπρησμός Ι.Χ. πρεσβείας Αλβανίας

Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη, τα ξημερώματα, σε Ι.Χ το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. 

Το όχημα έφερε διπλωματικές πινακίδες (ανήκει στο προξενείο της Αλβανίας) και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίασε συναδελφό του σαν πόρνη μέσα από το internet!

Με ψεύτικο προφιλ που δημιούργησε σε ιστοσελίδα  παρουσίαζε μια συνάδελφό του να πουλά ερωτικές υπηρεσίες !

Η άτυχη κοπέλα τα έχασε όταν άρχισε να χτυπά το τηλεφωνό της και να της ζητούν λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που προσφέρει ...

Και όταν το κατήγγειλε στην αστυνομία δεν άργησε να βρεθεί ο δράσης που ήταν... συναδελφός της στη δουλειά.


Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί Προσωπικών Δεδομένων » και «Συκοφαντική δυσφήμηση» σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού.

Προηγήθηκε καταγγελία 33χρονης ημεδαπής , σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο, με την χρήση των προσωπικών της στοιχείων και χωρίς την έγκρισή της:
είχε δημιουργήσει προφίλ χρήστη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης,
είχε αναρτήσει αγγελίες ερωτικού περιεχομένου σε ανάλογης θεματολογίας ιστοσελίδες.

Ακολούθησαν στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του υπαιτίου και να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 45 ετών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ, ο οποίος εξετάζεται.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

37χρονη ομογενής με ναρκωτικά

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 24-01-2011, στην περιοχή του Ευόσμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 37χρονη ομογενής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 37χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(7) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 3 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα οποία προόριζε για εμπορία,
2 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές της,
το χρηματικό ποσό των 5.100 ευρώ, προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Θέλουν τον ..γάλλο τους, στην Π.Α.Ε Άρης

Aris Athletic Club emblemImage via WikipediaΤον Πολ Λε Γκέν έχουν βάλει στο «μάτι» οι διοικούντες της Π.Α.Ε Άρης, θεωρώντας τον γάλλο ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Έκτωρ Ραούλ Κούπερ, γαι τον πάγκο της ομάδας.

Δημοσιεύματα από τον ελληνικό Τύπο αλλά και από την Γαλλία, αναφέρουν ότι ο Άρης έχει μιλήσει με τον Πολ Λε Γκέν τον οποίο μάλιστα έχει και ως πρώτο στη λίστα.

ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Απεργία πείνας και στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να μείνουν ακόμη και πάνω από έναν μήνα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δηλώνουν οι 50 μετανάστες που ξεκίνησαν από χθες απεργία πείνας, ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, σε όλη τη χώρα, χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις (!).

Οι μετανάστες έχουν καταλάβει τον 7ο όροφο του Ε.Κ.Θ., ενώ για λόγους υγιεινής η διοίκηση του Κέντρου τους παραχώρησε δύο τουαλέτες, καθώς και μια ξεχωριστή αίθουσα για δύο από αυτούς που έχουν προσβληθεί από μία ίωση.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα

Snow in Greece, Jan 2006Image by RobW_ via FlickrΣτη κατάψυξη βρίσκεται όλη η βόρεια Ελλάδα καθώς συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν κατά τα τελευταία 8 χλμ. του δρόμου από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά.

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».
Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται και για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.

Παράλληλα, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να έχει κατέβει στους -10 βαθμούς Κελσίου.
Enhanced by Zemanta

Βενζινοπώλες έκλεισαν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ

Κλειστά θα είναι, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, αφού βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εάν η πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εμπρησμός σε σύνδεσμο ΠΑΟΚ στα Βασιλικά

PAOK SupportersImage via WikipediaΕνόψει του ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, ξεκίνησαν οι «ασχήμιες» των χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκης.

Σήμερα τα ξημερώματα καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ στα Βασιλικά.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι εκεί μέσα και δεν θρηνήσαμε ζωές.

Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο

Την τελευταία πνοή της σύντομης ζωής του άφησε 22χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που έχασε τη ζωή του, όταν το δίκυκλό του, ενεπλάκη, νωρίς το απόγευμα, σε τροχαίο με φορτηγό που οδηγούσε Τούρκος υπήκοος
38 ετών, στη διασταύρωση προέκτασης της περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Καλοχωρίου (Λαχαναγορά).

Ο 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διενεργεί το Α’ Τμήμα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τον λήστεψαν στη μέση του δρόμου

Θύμα ληστείας έπεσε ο οδηγός φορτηγού που σταμάτησε, το απόγευμα, σε φωτεινό σηματοδότη στην περιοχή της Μενεμένης.

Δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, εκμεταλλευόμενα τη στάση του φορτηγού σε φωτεινό σηματοδότη, απείλησαν, τον 49χρονο οδηγό του, με όπλο.

Οι δράστες κατάφεραν να του αποσπάσουν περίπου 600 ευρώ, τα οποία είχε πάνω του, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το δίκυκλο.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

O Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε δηλώσεις του τονίζει: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την 9η Φεβρουαρίου – σε ελάχιστες ημέρες από σήμερα – θα ανοίξουν οι προσφορές για το έργο της ανάπλασης της νέας παραλίας, ένα έργο ύψους 44,1 εκ. € ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.Ένα έργο για το οποίο η Διοίκησή μου έκανε μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθεί, ένα έργο που δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση του Δ.Θ. ποτέ δεν αποδέχθηκε και ποτέ δεν ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο.Δεν πειράζει, το προχωρήσαμε το έργο μόνοι μας.Το σημαντικό είναι ότι σε δύο χρόνια από σήμερα η Θεσσαλονίκη μας θα έχει το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο του κόσμου!”
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:



"Tα θέματα της εξεταστικής" by topino στο mycampus.gr!

Σε αυτή την εξεταστική, το mycampus.gr σκέφτηκε και τους συμφοιτητές του...

Κάθε φοιτητής και κάθε φοιτήτρια, δεν έχει παρά να στείλει τα θέματα του μαθήματος που εξετάστηκε και να δηλώσει αυτόματα συμμετοχή στον διαγωνισμό για ένα 2ήμερο δωρεάν διαμονής στις φοιτητικές εκδρομές στο Bansko, το τριήμερο της αποκριάς, αμέσως μετά το τέλος της εξεταστικής!

Παράλληλα, εντοπίσαμε και τα πιο hot links με παλιά θέματα εξετάσεων...για να πάνε όλοι προετοιμάσμενοι κατάλληλα σ'αυτή την εξεταστική περίοδο!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mycampus.gr

Μεταλλεία χρυσού: Μια Απειλή για τη Χαλκιδική

Michalis Tremopoulos, member of the Ecologist ...Image via Wikipedia
ΜΙΧ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. για τα Μεταλλεία Β.Α. Χαλκιδικής και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του», διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις 18:15, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου).
 
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ειδικευμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών και φορέων, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στις καταστροφικές επιπτώσεις της ανάπτυξης των μεταλλείων χρυσού στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της  Χαλκιδικής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια στα γραφεία Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια έγιναν τα γραφεία του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι τοποθέτησαν το μηχανισμό στην είσοδο του Συλλόγου, την ώρα που ήταν κλειστός.


Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

ΠΑΟΚ: Χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό....

Βγήκε η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λιγκ στην οποία ο ΠΑΟΚ τιμωρείται για ότι έγινε στο Βόλο με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 80.000 €.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ασκήσει έφεση στην απόφαση 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κριτική Ψωμιάδη στην κυβέρνηση

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, με θέμα «Περιφερειακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός και Υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στις Περιφέρειες της χώρας το 2011» υπό τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νοιώθω ότι είμαι ακόμη Νομάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όχι Περιφερειάρχης, φτωχός και ξυπόλητος στ’ αγκάθια. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεται ο αναπτυξιακός και επενδυτικός νόμος ερήμην της Περιφέρειας. Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις δεν συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε στην ελληνική περιφέρεια. Όπως φαίνεται, από τα κυβερνητικά λόγια στην πράξη στην Ελλάδα μεσολαβούν αιώνες φωτός».

Όσον αφορά στους αιρετούς περιφερειάρχες, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «είμαστε μαζί και αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα. Ζητήσαμε όλοι αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, διότι εμείς ήμασταν απόντες στον προγραμματισμό. Το ΠΕΠ και η διαχείριση των έργων πρέπει να γίνει σε συνεργασία των αιρετών με τους αποκεντρωμένους περιφερειάρχες».

Ο κ. Ψωμιάδης κατέθεσε στον Υπουργό 16σέλιδο αναπτυξιακό πρόγραμμα για όλους τους τομείς δράσης. «Το τελικό πρόγραμμα», τόνισε, «όπως προβλέπεται στον Καλλικράτη θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό γιατί τότε θα έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και θα γνωρίζουμε τους πόρους και τις δυνατότητες που στην πραγματικότητα θα έχουμε» είπε.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Υπάρχουν βέβαια πολλά κενά και παραλείψεις. Δημιουργήθηκαν νέες διοικητικές δομές με νέες προοπτικές. Στήριξα εξαρχής την πρωτοβουλία αυτή. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τις ειλικρινείς σχέσεις της Κυβέρνησης και των 13 περιφερειαρχών. Η συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ μας είναι ο θεμέλιος λίθος για την θετική εξέλιξη των πραγμάτων στην ανάπτυξη των περιφερειών».

Σχετικά με τα οικονομικά, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «Πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους άλλους, για να μη χρεοκοπήσει αυτή η προσπάθεια πριν ακόμη αρχίσει. Πρέπει να ξεκαθαριστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις και να απαλλαχθούμε από βάρη που κληρονομήσαμε χωρίς να φταίμε, όπως η μεταφορά μαθητών, η Σχολική Στέγη, κλπ. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό στις Περιφέρειές μας».

Ο σχεδιασμός για την περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική της Κεντρικής Μακεδονίας αφορά τους τομείς της στέγασης των υπηρεσιών της Αιρετής Περιφέρειας και των περιφερειακών ενοτήτων της επιτάχυνσης των οδικών έργων που είναι σε εξέλιξη και την κατασκευή νέων, της αναβάθμισης της σχολικής στέγης, των μεγάλων προβλημάτων και έργων της Κεντρικής Μακεδονίας που αφορούν την «άρση της απομόνωσης της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας» στις θαλάσσιες μεταφορές, στην αναπτυξιακή προοπτική και στο ρόλο της περιοχής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στη δραστική βελτίωση του κυκλοφοριακού και των συγκοινωνιών.

Επίσης, αφορά στην Αγροτική Παραγωγή και των Εγγείων βελτιώσεων, στο περιβάλλον, στην Υγεία και την Πρόνοια, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στην ανάπτυξη και την αγορά, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στη Νεολαία, καθώς και στον τουρισμό, καθώς, όπως είπε ο κ. Ψωμιάδης, «η Κεντρική Μακεδονία είναι ένας ενιαίος τουριστικός χώρος 12άμηνου τουριστικού προορισμού». spnews.gr

Αναστάτωση & αποχή στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας

Σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες εξελίξεις που αφορούν στα Αθλητικά τμήματα του σχολείου.

Το Aridaia News εδώ και αρκετές μέρες,είχε αποκαλύψει ότι η μαθητική κοινότητα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Ένας 25χρονος φοιτητής συνελήφθη από άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ο 25χρονος χρησιμοποιούσε προγράμματα ανταλλαγής αρχείων μέσω Η/Υ και διοχέτευε το παράνομο υλικό παιδικής πορνογραφίας σε χρήστες Η/Υ, από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.

Στην κατοχή του φοιτητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σκληροί δίσκοι που περιείχαν 200 βίντεο με πρωταγωνιστές παιδιά κάτω των 10 ετών καθώς επίσης 4 dvd και δύο φορητοί υπολογιστές.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες φαίνεται ότι ο 25χρονος φοιτητής, που ομολόγησε τις πράξεις του, δεν είναι μέλος κυκλώματος.

Επίσκεψη των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ στον Πατριάρχη

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Γιάννη Παντή, την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου και την Αντιπρύτανη Έρευνας, Καθηγήτρια Σοφία Κουίδου-Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Πρυτανικές Αρχές υπέβαλλαν πρόταση για τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών που σκοπεύει να συστήσει το Πατριαρχείο.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. απεύθυναν πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Έπιασαν αλλοδαπό με 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απογευματινές ώρες της 21-01-2011, στην Περαία – Θεσσαλονίκης, 39χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και παράβαση του νόμου «περί Όπλων». 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σχετικά με άτομο που μεταβαίνει μέσω αφύλακτης Ελληνοαλβανικής μεθοριακής διάβασης περιοχής Φλώρινας στη Θεσ/νίκη και προμηθεύει με ναρκωτικές ουσίες χρήστες της Βόρειας Ελλάδας, έθεσαν αυτόν σε παρακολούθηση. 

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την 19.00 ώρα της 21-01-2011 να κινείται σε δασική περιοχή Περαίας Θεσ/νίκης , πλησίον σημείου όπου είχε κρύψει μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  δέκα (10) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 11.937 γραμμαρίων
  •  εκατόν σαράντα πέντε (145) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 Χ 39 χιλιοστών,
  •  ένας (1) υπνόσακος,
  •  ένα (1) ζεύγος δερμάτινα γάντια
  •  μία (1) διόπτρα, ενώ σε ένα άλλο σημείο, στην ίδια δασική περιοχή, βρέθηκαν δεκαπέντε (15) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 17.499 γραμμαρίων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, την 22-01-2011 και περί ώρα 15,00΄, ο συλληφθείς παρέδωσε αυθόρμητα ένα (1) πολεμικό τυφέκιο μάρκας « SKS » ( SIMONOV ), διαμετρήματος 7,62Χ39 χιλιοστών στη θαλάμη του οποίου, όπως διαπιστώθηκε, υπήρχε ένα (1) φυσίγγιο και άλλα εννέα (9) φυσίγγια στη γεμιστήρα αυτού.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς του δράστη το πολεμικό τυφέκιο το εισήγαγε στη χώρα μας την 19-01-2011 μέσω αφύλακτης Ελληνοαλβανικής μεθοριακής διάβασης του νομού Φλώρινας μαζί με την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών, κρύβοντας το επιμελώς σε δασώδη έκταση της ευρύτερης περιοχής Ακρίτα του Ν. Φλώρινας, 

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Το περιοδικό CITY έγινε μηνιαίο

Το περιοδικό CITY από την 1η Φεβρουαρίου θα εκδίδεται σε μηνιαία βάση, με επιπλέον σελίδες και με περισσότερες παροχές προς τους αναγνώστες του (free pass, διαγωνισμούς, δώρα, προσκλήσεις). 

Οι Θεσσαλονικείς θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν δωρεάν ενημέρωση, έχοντας πλέον σε ένα περιοδικό με περισσότερες σελίδες, συγκεντρωμένες όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη πόλη μέσα στον τρέχοντα μήνα. Ταυτόχρονα στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους θα έχουν και καθημερινή πληροφόρηση για το τι εκδηλώσεις γίνονται σήμερα - αύριο - μεθαύριο μέσω του www.cityportal.gr.Ήδη μέσα στον λίγο χρόνο λειτουργίας του portal, έχουμε τη χαρά να μετράμε πάνω από 150.000 επισκέψεις τον μήνα.  

Η μεταβολή αυτή, που οφείλεται εν μέρει στην οικονομική κρίση, ήταν φυσιολογική, αν αναλογιστεί κανείς την ανάπτυξη που έχουν σημειώσει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

«Trio με φλάουτο, άρπα, βιόλα»

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ακολουθώντας την πολύπλευρη καλλιτεχνική του παρουσία συνεχίζει για 5η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις. Πρόθεσή των φίλων του Μουσείου η διεύρυνση των εκδηλώσεων αυτών στην πόλη μας με συναυλίες που διαφέρουν από τις παραδοσιακές διοργανώσεις ως προς τη σύνθεση των μουσικών συνόλων ή και των έργων που παρουσιάζονται.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις 11.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου πραγματοποιείται Μουσικό Ματινέ με το καταξιωμένο Trio: Νίκος Νικόπουλος – φλάουτο, Γωγώ Ξαγαρά – άρπα και Αγγέλα Γιαννάκη – βιόλα.


Ο Ν. Νικόπουλος κατέχει την θέση Α’ κορυφαίου στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Αγγέλα Γιαννάκη είναι Α’ κορυφαία στις βιόλες στην ίδια ορχήστρα, η Γωγώ Ξαγαρά είναι η Α’ κορυφαία άρπα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Και οι τρεις τους έχουν συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς και έχουν επανειλημμένα εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Στη συναυλία θα ερμηνεύσουν έργα των Jolivet, Debussy και Jean-Philippe Rameau.
Εισιτήρια 15 ευρώ, φοιτητικά 5 ευρώ πωλούνται στο Art Shop στην είσοδο του Μουσείου (εντός της ΔΕΘ) από Τετάρτη 26 Ιανουαρίου


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Τ.: 2310 240002 , 2310 281212 Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr Site: http://www.mmca.org.gr
Enhanced by Zemanta

MADELEINE DIETZ & ANNETTE SAUERMANN : Από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη) φιλοξενεί την έκθεση “Elements II”, που παρουσιάζει έργα δύο γυναικών καλλιτεχνών από τη Γερμανία, των Madeleine Dietz και Annette Sauermann.

Οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν εκθέσει σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν λάβει βραβεία για τη δουλειά τους, και έργα τους ανήκουν σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πρόσφατα, η Annette Sauermann παρουσίασε τη δουλειά της σε ατομική έκθεση στο Rheinisches Landesmuseum της Βόννης. H Madeleine Dietz συμμετείχε το 2007 στην έκθεση “Side by Side”, στο πλαίσιο της Documenta 12 του Κάσελ.

Το περιοδικό Sculpture έγραψε για την πρόσφατη κοινή τους έκθεση στην Grimaldis Gallery στη Βαλτιμόρη των Η.Π.Α.: «Οι δύο καλλιτέχνιδες ενσωματώνουν στη δουλειά τους αντιθετικά στοιχεία… Το αποτέλεσμα στα έργα της Dietz είναι πιο σκοτεινό, ενώ στη δουλειά της Sauermann πιο ανάλαφρο. Όπως και να έχει, η κοινή παρουσίαση των έργων τους σε ένα χώρο παράγει μια εξαιρετική έκθεση.» (Glenn Harper, περιοδικό Sculpture, Νοέμβριος 2010)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πνοή στη Θεσσαλονίκη θα φέρει το Μετρό

Μπορεί οι καθυστερήσεις στη βασική γραμμή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη να είναι δραματικές, ωστόσο το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει, το αργότερο έως το 2020, δίκτυο 33τριών χιλιομέτρων με έξι γραμμές και 33 σταθμούς σε ολόκληρη την πόλη.

Το έργο θα φέρει πνοή στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα αποσυμφορήσει το έντονο κυκλοφοριακό, αν και οι Θεσσαλονικείς παραμένουν δύσπιστοι για το χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής όλου του δικτύου ανέρχεται σε περίπου 3 με 3,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαγκριώτη, περίπου 50% των κονδυλίων είναι εξασφαλισμένο, ενώ το υπουργείο αναζητά περίπου 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια έργα όπως το μετρό, μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη 1 δισ. ευρώ, έτσι ώστε τα υπόλοιπα χρήματα να εξευρεθούν μέσω της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω του Ε' ΚΠΣ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...