Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Κατέβασαν" τις συλλήψεις τους!

Σε ένα internet καφέ έκαναν έφοδο πέντε άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη, όχι για να «σερφάρουν» αλλά για να κλέψουν!

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους.

Οι δράστες διέρρηξαν το κατάστημα που βρίσκεται στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ομοιώματα πυροβόλων όπλων. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης 3 άτομα για ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Τρία άτομα συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης για τη ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου, σε Σούπερ Μάρκετ της περιοχής, με λεία 26.500 Ευρώ. 
 
Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 35, 32 και 25 ετών, που είχαν συστήσει σπείρα.

Οι δύο μπήκαν στις 9.30 το βράδυ στο κατάστημα που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών και φορώντας κουκούλες, με τη απειλή πιστολιών, απέσπασαν από τους υπαλλήλους τα χρήματα.

Στη συνέχεια έφυγαν με την βοήθεια του τρίτου συνεργάτη, που τους περίμενε στη είσοδο με Ι.Χ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν τη ληστεία με ένα περίστροφο κρότου και ένα πιστόλι ρέπλικα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και το χρηματικό ποσό 25.373 Ευρώ. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Βασ.Παπαγεωργόπουλος:"Tο έργο μου είναι ολοφάνερο"

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Συνεχίζουν ορισμένοι με ανυπόστατες κατηγορίες να επιτίθενται μέσω του τοπικού Τύπου στο «σύστημα Παπαγεωργόπουλου», όταν το «σύστημα» αυτό έδωσε μέσα σε λίγα χρόνια όσα έλειπαν δεκαετίες ολόκληρες από την Θεσσαλονίκη.

Θέλω να τους πληροφορήσω ότι αδίκως επιτίθενται στο πρόσωπό μου.

Οι Θεσσαλονικείς που βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους τα έργα της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» και την οποία στήριξαν επί τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Τώρα εξετάσεις δίδει η νέα Δημοτική Αρχή και αν αναλογισθούμε ότι ξεκίνησε με ένα πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον εργαζομένων στον Δ.Θ., με απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, με μη λειτουργία κολυμβητηρίων, με υποβάθμιση κοινωνικών προγραμμάτων (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π.), με κατάργηση σημαντικών εκδηλώσεων (Γιορτή Αθλητισμού, Τσικνοπέμπτη κ.λ.π.), μάλλον δεν έχει ξεκινήσει σωστά.

Αυτά ορισμένοι πρέπει να καυτηριάζουν και όχι «το σύστημα Παπαγεωργόπουλου»…»

Ο μικρός Ραφαήλ χρειάζεται βοήθεια

Ο 4χρονος Ραφαήλ, από την Κατερίνη, χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μόνο 1 στους 15.000 δοτές είναι συμβατός και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι συγγενής, όποτε είναι σημαντική η συμμετοχή όλων (συγγενών, φίλων ή μη).

Η διαδικασία για τους δότες είναι απλή. Αρκεί μια απλή αιματολογική εξέταση στα Κέντρα Ιστοσυμβατότητας για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατοί οι δότες. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα κέντρα τότε η εξέταση γίνεται στα Κέντρα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Η δήλωση εθελοντικής δωρεάς πρέπει να γίνεται μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία, σοβαρή σκέψη και συνειδητή απόφαση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν αύριο είναι αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειας του που θα βρεθεί σε αυτή την ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχής τους για μια απλή αιματολογική εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πατέρα Γιάννη 6944520183.

Γενικές Πληροφορίες:
- Η εξέταση είναι δωρεάν, ανώνυμη και γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Δεν έχει σημασία που ζει ο καθένας, υπάρχει Παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, όποτε η σωτήρια βοήθεια μπορεί να έρθει ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.
- Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_id=6&e_article_id=60
- Κέντρα Ιστοσυμβατότητας
«Γ. Γεννηματάς» Αθηνών (210-7711914) Τμήμα Ανοσολογίας – Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Ευαγγελισμός»(210-7205701) Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατόητας
«Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (2310-892056) Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Έλενα Βενιζέλου»(210-6453759) Ανοσοβιολογικό Τμήμα
«Αγία Σοφία» (210-7757401) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητας
«Π. Ν. Λάρισας» (2410-682137) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητα.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html

Διαδικτυακή απάτη μετά...μουσικής

Με «δόλωμα» μια ηλεκτρική κιθάρα που πουλούσαν μέσω Ίντερνετ, επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν 5.500 ευρώ από έναν ανυποψίαστο χρήστη του Διαδικτύου. Ωστόσο, το κόλπο τους αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν από την αστυνομία. 
 
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας   29 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη. Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από μήνυση που υπέβαλε το θύμα, ένας 33χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 33χρονος είχε επικοινωνήσει με τους δράστες μέσω Διαδικτύου και είχε συμφωνήσει να αγοράσει την ηλεκτρική κιθάρα που «διαφήμιζε» ο 29χρονος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο 33χρονος έστειλε 5.500 ευρώ στους δράστες, χωρίς να παραλάβει ποτέ την κιθάρα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η κιθάρα προσφέρονταν ακόμη προς πώληση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη «πωληθεί».

Οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, προκειμένου να γίνει και δεύτερη «πώληση» της κιθάρας, αυτή τη φορά με αστυνομικούς ως «αγοραστές».

Στον τόπο της συνάντησης εμφανίστηκαν ο 29χρονος, μαζί με τον 24χρονο συνεργό του, όπου συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

12χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 7χρονο ξάδελφό του

Σοκ έχει προκαλέσει στο Λιμνοχώρι Ηράκλειας των Σερρών η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν ένας 12χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 7χρονο ξάδελφό του, με ένα φλόμπερ που βρήκε στο σπίτι του παππού του.

Το γεγονός συνέβη αργά το απόγευμα της Κυριακής όταν τα δύο ξαδέλφια έπαιζαν ανέμελα στο σπίτι του παππού τους, όπως συνήθιζαν κάθε Σαββατοκύριακο που ερχόταν στο χωριό από την Θεσσαλονίκη.

Ο 12χρονος βρήκε το κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ» και πυροβόλησε παίζοντας, τον 7χρονο ξάδελφό του.

Ο πυροβολισμός όμως κατέστη μοιραίος για το 7χρονο παιδί που αιμόφυρτο οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας και κατόπιν διαμετακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου και κατέληξε.

Οι γονείς και ο παππούς των δύο παιδιών κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.
tovima.gr

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έχασε 2-0 απ΄την Καβάλα γιατί έμεινε στην... ΤΣΣΚΑ (βιντεο)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην εμφάνιση της Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ και ξέχασε να ασχοληθεί με το ματς κόντρα στην Καβάλα. Έχασε 2-0 και πλέον βρίσκεται έκτος στην βαθμολογία και εκτός play off!
Η Καβάλα κέρδισε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα που έγινε στην Τούμπα. Οι «Αργοναύτες» κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν δύο γκολ με τους Νικουλάε και Ρίος ενώ έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να συντρίψουν τον ΠΑΟΚ. Οι Φίλαθλοι της Καβάλας φώναζαν «Καβάλα ζούμε Ευρώπη να σε δούμε». Ενώ αυτή του ΠΑΟΚ «Κάντε αποχή, κάντε αποχή εσείς τα εκατομμύρια και εμείς στην φυλακή». Αυτό ήταν το 5ο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κερδίσει έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ.

Αρης - ΑΕΛ 2-2 :Δύο γκολ στις καθυστερήσεις! (VIDEO)

Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη και δυο γκολ στις καθυστερήσεις Λάρισα και Αρης μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας στο μεταξύ τους 2-2 στο AEL FC Arena, αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν από τους δυο.

Οι παίκτες τους Νίκου Κωστένογλου ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Κουζέν να νικάει με διπλή προσπάθεια τον Μιχάλη Σηφάκη μετά από σέντρα του Τουμέρ Μετίν.  VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Κινητοποίηση-διαμαρτυρία στα διόδια των Μαλγάρων

Κινητοποίηση από ομάδα 15 ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα αυτή στα διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κινήθηκαν με Ι.Χ. προς τα διόδια, όπου έχουν αναρτήσει πανό, ενώ η διέλευση των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των διοδίων.
www.kathimerini.gr

Ξεκινά η αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για το καλοκαίρι, όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου. Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και τριάντα εθελοντικές οργανώσεις είχαν ήδη μια πρώτη επαφή για το σχεδιασμό που θα γίνει...

Το δασαρχείο παραχώρησε, μάλιστα, χώρο στις εθελοντικές οργανώσεις, στον οικίσκο που έχει στο Σέιχ Σου, ώστε να στεγαστεί το τηλεπικοινωνιακό κέντρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης παραχώρησε τη συχνότητά της στις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα και ταχύτερα μέσω ασυρμάτου. Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης για το ρόλο των εθελοντών στην αντιπυρική προστασία.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνταξης των χαρτών, ώστε να ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε αλλαγές γεωγραφικών στοιχείων έχουν προκύψει από πέρσι. Στη συνέχεια οι περιοχές θα κατανεμηθούν στις εθελοντικές οργανώσεις, που θα πραγματοποιούν περιπολίες», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Ωστόσο, ο καθαρισμός αυτός θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, αφού προηγηθούν οι εαρινές καταιγίδες, που εκδηλώνονται μέχρι τότε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δήμων, ο "Καλλικράτης" φέρνει νέα δεδομένα και στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα, μόνο τρεις δήμοι "αγκαλιάζουν", πλέον, το Σέιχ Σου (Πυλαίας-Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης και Συκεών-Νεάπολης) ενώ με την προηγούμενη διοικητική οργάνωση της χώρας ήταν εννέα. «Με την λογική της παροιμίας "όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει" θεωρώ ότι ο "Καλλικράτης" θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό των αυτοδιοικητικών αρχών», σημειώνει ο κ. Κοκολάκης.

Δεν παραλείπει, τέλος, να αναφερθεί στο ρόλο των πολιτών στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. «Κάθε χρόνο διαβάζουμε ρεπορτάζ που παρουσιάζουν το Σέιχ Σου ως μια μεγάλη χωματερή. Αυτό δεν οφείλεται, βέβαια, στα φύλλα των δέντρων αλλά στα δικά μας σκουπίδια, καθώς θεωρούμε ότι μπορούμε να επιβαρύνουμε το δάσος με κάθε είδους απορρίμματα, από συσκευασίες τροφίμων και μπάζα μέχρι έπιπλα και οικιακές συσκευές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
real.gr

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Μας θαύμασαν από την Πολωνία μέχρι το Μάντεστερ»

Με ανακοίνωσή του η ΠΑΕ Άρης ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη και τη συμπαράστασή του στη διάρκεια της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ: 

«Με αφορμή την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του ΑΡΗ στην Ευρώπη, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον κόσμο της ομάδας για την απίστευτη συμπαράσταση τόσο στο «απόρθητο» Κλεάνθης Βικελίδης, όσο βεβαίως και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

12 Έλληνες μικροπωλητές από τη συμπρωτεύουσα βρήκαν τη λύση!!

Ξεκινούν από τη Θεσ/νίκη κάθε Παρασκευή πρωί και διασχίζοντας τη FYROM και τη Σερβία και μετά από 10 ώρες ταξίδι, βρίσκονται στη πόλη ΤΙΜΙΣΟΆΡΑ της ΡΟΥΜΑΝΊΑΣ, στο γνωστό της FREE MARKET, στην PIATA AURORA, όπου και πωλούν τα είδη τους, τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα,με πολύ καλύτερες εισπράξεις από ότι όταν δραστηριοποιούνταν, στα παζάρια της χώρας μας!

Έχουν αποκτήσει και τη δική τους πελατεία.Άσε που πολλές κοπέλες γνωρίζοντας τα ελληνικά προθυμοποιούνται και τους βοηθούν και στις πωλήσεις!
Πηγή: sindikatomikropoliton.com
Enhanced by Zemanta

Ο Ντάνι πήρε το... ρόπαλό του και κράτησε τον «Γηραιό» ζωντανό στην υπόθεση παραμονή

Iraklis Logo Ο Ντάνι πήρε το... ρόπαλό του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την Ξάνθη στο «Καυτανζόγλειο» και με το γκολ που πέτυχε στο 93ο λεπτό έδωσε την ισοπαλία 1-1 με τους ακρίτες και κράτησε τον «Γηραιό» ζωντανό στην στην υπόθεση παραμονή. Ο Καζάκης στο τρίτο λεπτό άνοιξε το σκορ στο 3' για την Ξάνθη. που έμεινε με δέκα παίκτες στο 58' λόγω αποβολής του Φλίσκα.

Η εικόνα του αγώνα

Ποιος το θέλει πιο πολύ; Εκεί θα κρινόταν το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο, όπως είναι ο Ηρακλής και η Ξάνθη. Οι Ακρίτες πάντως ήταν εκείνοι που έδειξαν τις ορέξεις τους, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πολύ γρήγορο τέρμα, μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Κομεσίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καζάκης πήδηξε ανενόχλητος και με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη - Την πλήρωσε ο Κολοσσός Ρόδου

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. 

Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς άφησε πίσω της την ήττα από το Περιστέρι και κατέβαλε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου στο Αλεξάνδειο με 75-66, στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας παράλληλα τους νησιώτες στην τέταρτη διαδοχική ήττα τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 43-35, 60-46, 75-66.

Το Snow Train σας μεταφέρει στο Καϊμακτσαλάν και την Καθαρά Δευτέρα

Nick Francke bei einem “Tow-in” Straight JumpImage via WikipediaΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό και ειδικότερα τους λάτρεις του σκι και του snowboard, που αγκάλιασαν το Snow Train από την πρώτη του διαδρομή, πως -μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου-, τo δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη – Άρνισσα και αντιστρόφως, καθώς και οι ανταποκρίσεις τους με το λεωφορείο προς και από το χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν, θα πραγματοποιηθούν και την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 07:18 & επιστροφή από Άρνισσα, με το απογευματινό στις 17:48.

Υπενθυμίζουμε πως ο μοντέρνος συρμός του Snow Train είναι εξοπλισμένος με bar και εστιατόρια στα 3 από τα 5 βαγόνια του, με παιδότοπο, καθώς και με ειδική σκευοφόρο, για την άνετη μεταφορά του προσωπικού σας εξοπλισμού σκι και snowboard.

Επιπρόσθετα, για τους επιβάτες του Snow Train, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβλέψει 50% έκπτωση στην κάρτα εισόδου στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ έχει έρθει σε συνεργασία με αρκετές επιχειρήσεις στο παλαιό χωρίο του Αγίου Αθανασίου, για επιπλέον έκπτωση σε προϊόντα εστίασης, ενοικίασης εξοπλισμού, διαμονής κτλ. (παρατίθεται σχετικός πίνακας). Επίσης, για το Snow Train, καθιερώθηκε και ειδικό παιδικό εισιτήριο 15 ευρώ.

Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να επισημάνει, μετά από μεμονωμένα και ανυπόστατα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως δεν υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών του Snow Train.

Snow Train –Δρομολόγια:
ΑναχώρησηΏραΆφιξηΏρα
Θεσσαλονίκη07:18Άρνισσα09:00
Θεσσαλονίκη12:05Άρνισσα13:49

ΑναχώρησηΏραΆφιξηΏρα
Άρνισσα09:15Θεσσαλονίκη11:03
Άρνισσα17:48Θεσσαλονίκη19:35
       (Δρομολόγιο  Καθαράς Δευτέρας: αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 07:18, επιστροφή από Άρνισσα 17:48).
       Snow Train –Περιγραφή:
Συχνότητα δρομολογίων: Κάθε Σαββατοκύριακο.
Κόστος: 22 ευρώ με επιστροφή (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Καϊμακτσαλάν και τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, παιδικό 15 ευρώ.
Επιπλέον  εκπτώσεις: 50% στην κάρτα εισόδου του χιονοδρομικού, 10% έκπτωση για εστίαση και διαμονής στο χωριό του παλιού Άγιου Αθανάσιου, σκι, μπότες, μπατόν 7 ευρώ.
Εισιτήρια: Από το Σ.Σ. Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς και μέσω του web ticketing της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Περισσότερες  πληροφορίες: 1110

Enhanced by Zemanta

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 44χρονου

Απόπειρα ανθρωποκτονίας 44χρονουΆγνωστος αποπειράθηκε να σκοτώσει 44χρονο χθες το βράδυ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. 

Τον πυροβόλησε αρκετές φορές και το θύμα μεταφέρθηκε στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση .

Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συνελήφθη 35χρονη γυναίκα μαστροπός

Συνελήφθη 35χρονη γυναίκα μαστροπός Μια 35χρονη ιδιοκτήτρια ινστιτούτου μασάζ στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη γιατί εντός του ινστιτούτου εξέδιδε μια 40χρονη. 

Το ινστιτούτο σφραγίστηκε καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Πήγαμε Μάντσεστερ, γιατί όχι Λάρισα;»

Απογοητευμένοι είναι οι άνθρωποι του Άρη από την απόφαση της Λάρισας να μην τους δώσει εισιτήρια για το μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή στο «AELFCArena»

Οι «κίτρινοι» μιλάνε για αθέτηση της υπόσχεσης του Κώστα Πηλαδάκη και σημειώνουν πως δεν συντρέχουν λόγοι μη παρουσίας στις εξέδρες του γηπέδου δικών τους οπαδών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών στον Έβρο

Οι δημότες του νέου Δήμου Ορεστιάδας, κάτοικοι του Βορείου Έβρου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας... και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

1. Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο μέρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας και η ικανότητα της περιοχής να αποσβέσει τμήμα του εθνικού προβλήματος έχει ήδη εξαντληθεί με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΡΗΣ: 12 λεπτά κράτησε το όνειρο της πρόκρισης....

Δώδεκα λεπτά κράτησε το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Αρη.

Στη ρεβάνς της φάσης των "32" της διοργάνωσης (το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα), με δύο γρήγορα γκολ του Εντιν Τζέκο (7΄και 12΄) κι ένα του Γιάγια Τουρέ στο 75΄ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε των "κίτρινων" με 3-0 και πήρε άνετα το εισιτήριο για τους "16".

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παράνομη εισαγωγή προϊόντων από τη Βουλγαρία καταγγέλλει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων από τη γειτονική Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σημείου «Άγιος Κωνσταντίνος» καταγγέλλει το Επιμελητήριο Ξάνθης, φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται, όπως υπογραμμίζει, σε μάστιγα για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών του νομού.

Το Επιμελητήριο θέτει το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και τις διαφυγής δασμών, ΦΠΑ κ.ά., κάνει λόγω για προϊόντα, ειδικά τροφίμων, που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ζητεί την εντατικοποίηση των ελέγχων στο συνοριακό σημείο, προκειμένου –όπως τονίζει– τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν και να λειτουργήσει η αγορά σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους του κράτους.


Με επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης Ιωακείμ Τσουκνάδη το Επιμελητήριο Ξάνθης τονίζει ότι: «Οι επιχειρήσεις της περιοχής πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και της απραγίας που επικρατεί στην τοπική αγορά, καλούνται να αντιμετωπίσουν και προβλήματα από την έλλειψη ελέγχου των οργάνων της πολιτείας σε παράνομες εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική Βουλγαρία».


Δυστυχώς, προσθέτει, «τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται σε όλους του τομείς του εμπορίου, προκαλώντας τεράστια ζημιά στις επιχειρήσεις, αλλά και στα έσοδα του κράτους, από μη είσπραξη φόρων σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τη διακίνηση καυσίμων».piazzadelpopolo

Σαλπιγγίδης: Κύπελλο και πλέι οφ οι στόχοι του ΠΑΟΚ

Τους στόχους του ΠΑΟΚ ανέλυσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Europa League. Μιλώντας στην ιστοσελίδα olapaok.gr, ο διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου» ξεκαθάρισε ότι η ομάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Επίσης, αναφέρθηκε και στον πικρό αποκλεισμό της Μόσχας.

«Υπάρχει σίγουρα πικρία γιατί μείναμε έξω με τον τρόπο που μείναμε. Αν το δούμε πιο γενικά κάναμε μία πολύ καλή πορεία που με μία πρόκριση στους "16" θα γινόταν ακόμη πιο μεγάλη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλες φορές η μπάλα σου κάνει τα χατίρια και άλλες όχι. Αν σε μία από τις φάσεις που είχαμε η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα περνούσαμε». ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ, ΕΔΩ

Στα «κίτρινα» το Μάντσεστερ!

Κίτρινη έχει «βαφτεί» η πόλη του Μάντσεστερ ενόψει της αποψινής αναμέτρησης του Άρη με τη Σίτι (22.05, Ant1). Περισσότεροι από 10.000 φίλοι των «κίτρινων» αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο.

Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης θα φτάνουν στο Μάντσεστερ τα τελευταία τσάρτερ που θα μεταφέρουν φίλους του Άρη για την ιστορική αναμέτρηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κόντρα στη Σίτι.

Μάλιστα οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία περισσότερων από δέκα χιλιάδων φίλων της ομάδας στην κερκίδα του γηπέδου, εκ των οποίων οι μισοί θα προέρχονται από την Ελλάδα και οι υπόλοιποι θα είναι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές από κάθε γωνιά της Βρετανίας, που έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήριο για την αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Διήμερη περιοδεία Ντορας Μπακογιάννη στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεών της στην Περιφέρεια, ξεκινάει αύριο, 25 Φεβρουαρίου, διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Καβάλα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Κομοτηνή, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 18.00 στο ξενοδοχείο «Arcadia». Επίσης, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ θα παραχωρήσει και στην Καβάλα, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 11.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Παρασκευή 25/2/2011
11:30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Νομού Έβρου (Ειρήνης 22).
13.15: Επίσκεψη στο εργοστάσιο φαρμακευτικής έρευνας και παραγωγής «Farmaten», στην Κομοτηνή.
13.45: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σαππών. Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ηλία Ιωαννάκη.
14.15: Επίσκεψη στο χωριό Λύκειο. Συναντήσεις με γυναίκες του Χριστιανικού και Μειονοτικού Συλλόγου.
18:00: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.
19:30: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής. Συνάντηση με το Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη.
20:00: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας & Θράκης. Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.
20:30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Νομού Ροδόπης (Πλατεία Ειρήνης 53).

Σάββατο 26/2/2011
10.30: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας. Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Κώστα Σημιτσή.
11:00: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.
12.30: Συναντήσεις με: το Δ.Σ. Επιμελητηρίου Καβάλας, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών, τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, τα Δ.Σ. Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεων, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, καθώς και με τα Δ.Σ. του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου (Ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ).
14.15: Συνάντηση και συζήτηση με τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» του Νομού Καβάλας.

ΑΡΗΣ: Χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο πάθος!

Μπορεί να πήραν προβάδισμα νίκης οι παίκτες του Aρη στο πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έστω και η λευκή ισοπαλία του «Κλεάνθης Βικελίδης» της περασμένης εβδομάδας φαίνεται πως τους κάνουν να πιστεύουν ότι οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχουν εξανεμιστεί.

Ετσι ταξίδεψαν στην Αγγλία με πάρα πολύ καλή ψυχολογία και έτοιμοι να τα δώσουν όλα για 90 λεπτά και ό,τι καταφέρουν.

Χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο πάθος! ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γιορτή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. και μετά η καρδιά της πίστας καρτ του Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη χτυπάει στον ρυθμό του Μηχανοκίνητο Αθλητισμού.

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος με αφορμή την απονομή του Μακεδονικού Κυπέλλου Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. και το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή με καλεσμένους όλους τους αγωνιζόμενους αλλά και φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού...

Μια γιορτή που όμοια της δεν έχει γίνει, τουλάχιστον στην Βόρεια Ελλάδα, με επίδειξη Δεξιοτεχνίας, Καρτ, Μονοθέσιων, Super Motard, Drift και φυσικά αγωνιστικών αυτοκινήτων ραλλύ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Οικογενειακή «επιχείρηση» εμπορίας ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «οικογενειακή επιχείρηση» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ως μέλη της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 (γιος) και 61 (μητέρα) ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, απογευματινές ώρες της 21-02-2011, στην περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(28) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 448,2 γραμ.,
(1) δέμα κάνναβης, βάρους 39 γραμ.,
(11) συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
Το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχολικό παρέσυρε ηλικιωμένο στη Θεσσαλονίκη

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι ένας 76χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο στη συμβολή των οδών Λεωφόρος Γεωργίου Παπανικολάου και Λορέντζου Μαβίλη, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία της περιοχής διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.
zougla.gr

Διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις σχολείων στον Έβρο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν τα διοικητικά συμβούλια της Ε.Λ.Μ.Ε. Οι καθηγητές ζητούν την ανάκληση της εισήγησης της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, για να κλείσουν τα Γυμνάσια Πέπλου, Λαβάρων και Ριζίων, καθώς και το Λύκειο Μεταξάδων.
Είναι μια απόφαση που δεν συμμερίζεται τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, τις θέσεις της ΟΛΜΕ, των τοπικών ΕΛΜΕ, και τη λαϊκή βούληση των τοπικών κοινωνιών, δήλωσαν οι καθηγητές που αντιδρούν στο σχέδιο των συγχωνεύσεων.
Παράλληλα αντιδράσεις για το κλείσιμο των σχολείων εκφράζονται και από τους δημάρχους της περιοχής. Την Τετάρτη, τα ΔΣ των Α’ και η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε Έβρου, θα παραστούν και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή.

piazzadelpopolo

6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει από 3 έως 5 Μαρτίου 2011 το 6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. (NEEBOR), το οποίο θα διεξαχθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο - Ξενοδοχείο Alexander Beach, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Δίκτυο των Περιφερειών των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε., ιδρύθηκε το 2005 στις Βρυξέλλες και αποτελείται από 35 περιφέρειες από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από μία υποψήφια χώρα της ΕΕ (Κροατία) και μια χώρα (Νορβηγία) του «ΕΟΧ-ΕΖΕΣ» (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος - Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών). Το δίκτυο αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών της, των περιφερειών και των τοπικών αρχών, καθώς και των πολιτικών οργανώσεων εκατέρωθεν των συνόρων της Ε.Ε., σχετικά με τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής.


Το «NEEBOR» αποτελεί ουσιαστικά τη πλατφόρμα για ένα ανοιχτό διάλογο καθώς και για τη συνέργεια δράσεων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη προώθηση και ανταλλαγή ορθών πρακτικών αλλά και την μέγιστη κατά το δυνατόν ενίσχυση της συνεργασίας στην περιοχή.
Το θέμα του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου είναι η «Κοινωνική Ενσωμάτωση μέσω της Ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Στόχος του είναι να θέσει επί τάπητος τη κοινωνική διάσταση της ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε διασυνοριακές περιοχές στις Περιφέρειες των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, το ετήσιο συνέδριο θα λειτουργήσει ως forum για τη δεύτερη συνάντηση της Στρογγυλής Τραπέζης των Πανεπιστημίων - που δρομολογήθηκε με επιτυχία για 1η φορά κατά το 5ο Ετήσιο Συνέδριο το 2010 στο Presov της Σλοβακίας – προσφέροντας περαιτέρω αύξηση της εμπειρογνωμοσύνης και των δυνατοτήτων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων για προσδοκώμενη συνεργασία σε συναφή με το δίκτυο θέματα.

piazzadelpopolo

Σπείρα εξασφάλιζε δάνεια και κάρτες με πλαστά πιστοποιητικά στην Δράμα

Τριάντα έξι μέλη αριθμούσε η σπείρα που έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Δράμας! Οι δράστες εξασφάλιζαν καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες από τράπεζες προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εβδόμη» ως εγκέφαλοι της σπείρας που δρούσε επί δύο χρόνια στην Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και την Αθήνα, φέρονται μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο Αθηναίοι.


Στη συμμορία «μαμούθ» συμμετείχαν και άτομα από άλλες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.


Οι δράστες, εξέδιδαν ηλεκτρονικά χαρτιά με ψεύτικα στοιχεία και με αυτά απευθύνονταν σε τράπεζες για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας κλπ
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε η τέλεση απατών με οικονομικό όφελος ύψους 72.737 ευρώ ενώ οι συνολικές απόπειρες με πλαστά δικαιολογητικά ανέρχονται στο πόσο των 331.295 ευρώ. Η προανάκριση με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζεται.

piazzadelpopolo

Ζαγοράκης: Υπερήφανος για την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ

Υπερήφανος για την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ στο «Λουζνίκι» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για το Europa League ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος του «Δικέφαλου», αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατέβηκε στα αποδυτήρια και, παρά τον αποκλεισμό, μοίρασε συγχαρητήρια σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τα μυστικά της Αγίας Σοφίας

Τα χαμένα στοιχεία της Αγίας Σοφίας μετά τις αποκαταστάσεις του Φοσάτι, η συντήρηση και ανάδειξη του βυζαντινού παρελθόντος της Κωνσταντινούπολης  οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες, είναι ορισμένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Σεμιναρίου, με τίτλο «Αποκατάσταση Μνημείων από την πολυπολιτισμική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης– Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010».

Το Σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του A.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στο Αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Χάβος: "Μέχρι και τελικό μπορούσαμε"!

PAOK SupportersImage via WikipediaΗ εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο παγωμένο «Λουζνίκι» άνοιξε την... όρεξη του Μάκη Χάβου. «Μέχρι και στον τελικό θα μπορούσαμε να φτάσουμε αν περνούσαμε την ΤΣΣΚΑ» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μετά τη λήξη του αγώνα της Μόσχας (1-1), ενώ υπογράμμισε πως «οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλοι που μπορούν να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό». Παράλληλα, ο Ελληνας τεχνικός μοίρασε «συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του αλλά και στον φίλαθλο κόσμο που ακολούθησε την ομάδα στη συγκεκριμένη παγερή αναμέτρηση». Όσο για τις καιρικές συνθήκες; «Για όλους ήταν πρωτόγνωρο αλλά εγώ δε φόρεσα ποτέ σκούφο» είπε.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μάκη Χάβου ΕΔΩ

Aνανέωσε τις ελπίδες του για πρόκριση o Αρης

Aris Athletic Club emblemImage via WikipediaΧάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Μπόμπι Μπράουν (οκτώ στα δέκα δίποντα) ο Αρης επικράτησε 78-73 της Μπουντιβέλνικ μέσα στην Ουκρανία και ανανέωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup. Ωστόσο οι Κίτρινοι θα χρειαστούν και τη συνδρομή της Γκέτινγκεν για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η Μπουντιβέλνικ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και στη δεύτερη περίοδο και παρότι ο Αρης πλησίασε στον ένα πόντο (20-19) με τρίποντο του Χατζηβρέττα βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει. Τρέχοντας επιμέρους σκορ 10-1 προηγήθηκε 30-20 στο 17'. Ο Μπράουν έδωσε προς στιγμήν ανάσα έξω από τα 6.75, αλλά με κύριο εκφραστή τον Αγκαφόνοβ οι Ουκρανοί άνοιξαν τη διαφορά στους 15 (42-27) με τη συμπλήρωση 20 λεπτών.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Η καταπολέμηση των κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων κ. Β. Παπαγεωργόπουλος και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης.


Είπε χαρακτηριστικά:

"Θα ήθελα να κρούσω άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου προς τα συναρμόδια Υπουργεία: Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως την εμφάνιση επιδημιών – ιδιαίτερα φέτος που έχουμε νέα έξαρση το Η1Ν1 - και δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία δραστηριοποίηση από τα παραπάνω Υπουργεία.

Αν συνυπολογίσουμε και τις χρονοβόρες διαδικασίες που επιβάλλει ο « Καλλικράτης», θα
πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά την έγκαιρη και επιτυχή καταπολέμηση
των κουνουπιών κατά τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι δηλαδή το τέλος του
καλοκαιριού."

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΟΚ 2-1 (4 videos) - Εκπληκτικός αλλά άτυχος

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός στη Μόσχα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, που θα μπορούσε να παιχτεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του.

Αν και προηγήθηκε της ΤΣΣΚΑ με 1-0 και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει την πρόκριση, ισοφαρίστηκε στη μοναδική μεγάλη φάση των Ρώσων και η πρόκριση έβγαλε πέταξε μέσα από τα χέρια του.
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ 4 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Μυτιληναίος χαρίζει στο Δημόσιο το ποσοστό του στην ΕΛΒΟ

Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω των αποκρατικοποιήσεων επιθυμεί να βγάλει στο σφυρί τη συμμετοχή του δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις το «κανόνι» έρχεται με την ΕΛΒΟ.

Ο Όμιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και έχει εκχωρήσει εδώ και μερικούς μήνες το μάνατζμεντ κατέστησε σαφές στο υπουργείο Οικονομικών ότι επιθυμεί να επιστρέψει και μάλιστα δωρεάν (με ένα ευρώ) στο δημόσιο τις μετοχές του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κιλτίδης: Στο πλευρό των περιπτεριούχων

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κινήματος στη Θεσ/νίκη με αντιπροσωπεία της Ένωσης καταστημάτων ψιλικών-καπνοπωλών και ενοικιαστών περιπτέρων Μακεδονίας. 

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ιακώβου Κων/νο, την Αντιπρόεδρο κ. Μπαλούκα Σπυριδούλα και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αθανασιάδου Μαρία, έθεσε υπ’ όψιν του κ. Κιλτίδη την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών για την τραγική μείωση του ποσοστού κέρδους της λιανικής στους καπνοπώλες.

Ο κ. Κιλτίδης, συμφώνησε απολύτως μαζί τους για το χαμηλό ποσοστό κέρδους που είναι στο ύψος του 3,5% και οδηγεί σε ασφυκτικό κλοιό τους λιανοπωλητές καπνού. Πρότεινε να επανέλθει το ποσοστό κέρδους κατ’ ελάχιστον στο 7%-8% για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του επαγγέλματός τους και υπενθύμισε την αμέριστη υποστήριξη που επανειλημμένως με παρεμβάσεις της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Μπακογιάννη.

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία σε όλο τον νομό, ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Όπως ανακοινώθηκε, το πρωί της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου, θα είναι ανοικτά μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας, ενώ από τις 14:30 και μετά θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Υπό κατάληψη η Γ.Γ. Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκης


Ομάδα αλληλέγγυων στους 300 μετανάστες, απεργούς πείνας έχουν καταλάβει τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «(…)

Το αίτημά τους για νομιμοποίηση και ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των μεταναστών είναι δίκαιο, πηγάζει από τους ίδιους τους μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να αποκτούνε τη δικιά τους φωνή χωρίς διαμεσολαβητές, και σίγουρα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.

Οι μόνοι που πραγματικά έχουν να χάσουν από την νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα αφεντικά… οι βιομήχανοι, οι εργολάβοι, οι γαιοκτήμονες, οι εφοπλιστές… όλοι αυτοί που με τη αμέριστη συνδρομή των επαγγελματιών πολιτικών κάθε απόχρωσης καταλήστεψαν την κοινωνία, καταστρέφουν τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο, και τώρα ξεπουλάνε την καμένη γη».
newsbomb.gr

ΠΑΟΚ: Στην παγωμένη Μόσχα θέλει την ανατροπή

Paok fans in Toumba.Image via WikipediaΜπορεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1) να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό για τον ΠΑΟΚ, αλλά στον Δικέφαλο δεν χάνουν την αισιοδοξία ενόψει του σημερινού (19:00, ΑΝΤ1) επαναληπτικού με την ΤΣΣΚΑ στο «Λουζνίκι» για τους 32 του Εuropa League.

Ακόμα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη ρωσική πρωτεύουσα (-15 βαθμοί Κελσίου) ο αγώνας θα διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ώρα, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρόμαν Μπαμπάεφ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των αθλητικών και της συνένωσης σχολείων

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των αθλητικών σχολείων και της συνένωσης σχολείων με κεντρικές αποφάσεις και με τρόπους που αγνοούν τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες ενέκρινε, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, μετά τις εντολές της Τρόϊκας και του ΔΝΤ προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές και αντικοινωνικές αλλαγές θέλοντας να επιβάλλει το ‘’φθηνό σχολείο’’ με τη δημιουργία ενός νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε Περιφέρεια. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε την παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, προχωρά σε λήψη επώδυνων μέτρων που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

«Τέλος υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές του υπηρεσίες στο Ν.Θεσ/νικης ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα και απαιτούμε να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή, τονίζεται. (Το κείμενο του ψηφίσματος ).

Στην ίδια συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και μέσω της δικαστικής οδού, ενώ ενέκρινε τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2010 της Τ.Ε.Δ.Κ. και το ψήφισμα για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που είχε εκδοθεί την προηγούμενη Παρασκευή. Παράλληλα αποφάσισε να συστήσει επιτροπή, που θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος.

ΟΑΣΘ: Στάσεις εργασίας την Τετάρτη

Με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00 π.μ. έως τις 08:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

«ΠΑΟΚ για τα δύσκολα»

Για το ρίσκο που θα πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ την Τρίτη (19.00) προκειμένου να επιτευχθεί η πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League στον επαναληπτικό αγώνα της Μόσχας κόντρα στον ΤΣΣΚΑ, μίλησε ο προπονητής του «δικέφαλου», Μάκης Χάβος. 

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα που έγιναν στην χώρα μας, τονίζοντας πως «γινόμαστε ρεζίλι στην Ευρώπη».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ανδ. Λοβέρδου στο Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομειακού ιδρύματος, συναντήθηκε με την προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών και στη συνέχεια με το διοικητή, με τον οποίο συζήτησε για τα ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ηρακλής: Πληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές

Μέρος των οφειλομένων τους είδαν στους λογαριασμούς τους οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή.

Όπως ανακοίνωσε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, αν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τεράστια, τουλάχιστον 200.000 ευρώ πληρώθηκαν στους παίκτες της ομάδας.

Κύκλωμα χρηματισμού από στελέχη της Πολεοδομίας

Τρία στελέχη της πολεοδομίας, που υπηρετούν στα ισάριθμα γραφεία της Συμπρωτεύουσας, ελέγχουν οι επιθεωρητές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλονίκη.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες προς το Σώμα, ανώνυμες και επώνυμες, για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μη καταλογισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν καταθέσεις σε λογαριασμό ενός εξ αυτών ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...