Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Καθαρίζουν σήμερα την Θεσσαλονίκη


Τέλος θα μπει από σήμερα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες λόγω της συσσώρευσης των σκουπιδιών στους δρόμους. 

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί λόγω του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Μαυροράχης (που επιτέλους σταμάτησε)  και του Σταθμού Μεταμόρφωσης του δήμου, αλλά και λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ωστόσο, για να επανέλθει η πόλη σε φυσιολογική κατάσταση, αφού ήδη στους δρόμους έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλέψουν με εντατικούς ρυθμούς όλο το 24ωρο.

Τρίκαλα: Νεκρό αρκουδάκι σε επαρχιακό οδικό δίκτυο


Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες, για μία νεκρή αρκούδα η οποία βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του νομού Τρικάλων.
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε από κάτοικο της περιοχής και επικοινώνησε αμέσως με το Δασαρχείο Τρικάλων.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης, μαζί με εκπρόσωπο του Δασαρχείου και τον κτηνίατρο Πύλης, πήγαν στο σημείο του ατυχήματος προκειμένου να γίνει νεκροψία. Δυστυχώς, το μόλις ενός έτους αρκουδάκι βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη λόγω χρεών

Aυτοκτόνησε ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι του στον ακάλυπτο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεχόταν από τους πιστωτές του πιέσεις για την εξόφληση των χρεών.

Δεν υλοποιήθηκαν 1.013 επενδύσεις, ύψους 800 εκ. λόγω γραφειοκρατίας

Στο ύψος των 800 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που «κόλλησαν στα γρανάζια» της γραφειοκρατίας στη Μακεδονία και τη Θράκη την τελευταία επταετία. Λαμβάνοντας δε υπόψη τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα είχαν στην οικονομία, οι απώλειες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας Aποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, μιλώντας σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των έργων ΕΣΠΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη τόνισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια 1.013 μικρές και μεσαίες επενδύσεις (μέχρι 3 εκατ. ευρώ), συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ, δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο. Αποδίδοντας την παραπάνω αρνητική εξέλιξη στα προβλήματα γραφειοκρατίας και σε παρερμηνεία του νόμου, τόνισε ότι παρόλα αυτά στη Μακεδονία η ιδιωτική πρωτοβουλία παραμένει η ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Δακρυγόνα και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων στις πορείες στην Κομοτηνή

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, απλοί πολίτες συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, για την 48ωρη γενική απεργία που κήρυξη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ!

Οι συμμετέχοντες στην πορεία ξεκίνησαν από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Αμέσως μετά η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κτιρίου για μία ώρα περίπου.piazzadelpopolo

Φοιτητές καθάρισαν την παραλία

Περισσότεροι από 100 φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενοι του Α.Π.Θ. συνέδραμαν, εθελοντικά, στον καθαρισμό της παραλίας στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση, στο Ποσείδι Χαλκιδικής, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011. Στο καθαρισμό της παραλίας συμμετείχαν και οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ.
Οι εθελοντές μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στο Ποσείδι με πούλμαν του Α.Π.Θ. Η ενέργεια αυτή είναι μία πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κασσάνδρας.

«Η εθελοντική προσφορά των φοιτητών δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα ενεργό, συμμετοχικό και ανοιχτό, προς την κοινωνία, Πανεπιστήμιο» δήλωσε ο Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης, Καθηγητής Γιάννης Παντής.
http://spnews.gr

Πάει Βρυξέλες ο Μπουτάρης

Για Βρυξέλες αναχωρεί την ερχόμενη Πέμπτη ο δήμαρχος Θεσσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με σκοπό να συμμετάσχει στη  Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, της πολιτικής συνέλευσης της ΕΕ που εκπροσωπεί την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα μετάσχει στις εργασίες των Μόνιμων Επιτροπών Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας καθώς και Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Έρευνας.

Για την Αθήνα αναχωρούν οι «αγανακτισμένοι» του Λευκού Πύργου

Για την Αθήνα αναχωρούν με λεωφορεία οι «αγανακτισμένοι» του Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές την Τετάρτη το πρωί στο Σύνταγμα για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πρωτοβουλία Συνεργασίας από την Θεσσαλονίκη για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία

 
  Συνέντευξη Τύπου της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. στις 27.6.11: Γ. Σταμπουλής, Κ. Νικολάου, Λ. Αγγέλου, Μ. Τρεμόπουλος, Σ. Παπαϊωάννου
 
Ενεργοί πολίτες δημιουργούν Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία- ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και με στόχο την δημιουργική και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με βάση τον συνεργατισμό.

Στις 27/6/2011 παρουσίασαν την βασική ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ, http://prwskalo.blogspot.com/ η οποία υπογραμμίζει ότι η κρίση, στη χώρα μας, έχει χαρακτηριστικά: οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά & ιδεολογικά. Η κοινωνία βρίσκεται στο όριο μεταξύ αντοχής και διάρρηξης των δεσμών της. Η Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία σκοπό έχει να συμβάλλει στη διατύπωση ενός δημόσιου Λόγου και στην ενεργοποίηση μιας κοινωνικής Πράξης, με τη μορφή ενός Σχεδίου Δράσης οικονομικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτικού και ιδεολογικού που θα δίνει διέξοδο, ελπίδα & προοπτική. Και ο κ. Λάζαρος Αγγέλου συνέχισε: «Όσο ο αγώνας των εργαζομένων περιορίζεται σε καλύτερους μισθούς, ο καπιταλισμός θα βρίσκει νέες, πιο ραφιναρισμένες μεθόδους, για να πάρει πίσω σε ελάχιστο χρόνο, ότι κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών. Είναι ιστορική στιγμή για το κίνημα του κόσμου της εργασίας, να επεξεργαστεί ξανά τη σύνδεση των αγώνων του με το στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης του ανθρώπου και της σωτηρίας του πλανήτη»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέρασαν... βραχιόλια σε 8 έλληνες "Ιντιάνα Τζόουνς"

Οχτώ σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν κοντά στην Ιεροπηγή Καστοριάς την ώρα που έψαχναν για θησαυρό! Πρόκειται για επτά Ελληνες, ηλικίας από 37 έως 49 ετών, και έναν 26χρονο αλλοδαπό οι οποίοι έσκαβαν σε δύσβατη δασική περιοχή ελπίζοντας να γίνουν πλούσιοι.

Οι χρυσοθήρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, με την κατηγορία της διενέργειας παράνομης ανασκαφής για ανεύρεση θησαυρού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Λοβέρδος, Άνθιμος, Τζιτζικώστας και Μπουτάρης σε κλοιό "αγανακτισμένων"

ΤΟΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Παπάφειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που πραγματοποιείτο συνεδρίαση υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη αλλά και την παρουσία του «εν αργία» Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ομάδα νεαρών ατόμων απέκλεισε την έξοδο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Από το Παπάφειο επιχείρησε να βγει πρώτος ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει με το συγκεντρωμένο πλήθος όμως δέχτηκε φραστικές επιθέσεις. Στη συνέχεια αποχώρησε από την περιοχή.

Το ραντεβού των ΔΗΠΕΘΕ

Μπορεί η Πολιτεία να βρίσκεται σε προβληματισμό για τη λειτουργία και κυρίως για το μέλλον των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, ωστόσο και φέτος ο δήμος Νεάπολης - Συκεών διοργανώνει τα «Μερκούρεια», την ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ, από 21-31 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εννιά θεατρικές προτάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η πρεμιέρα των «Μερκουρείων» θα γίνει την Κυριακή 21 Αυγούστου με το Εθνικό Θέατρο, που θα παρουσιάσει το «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη (η παράσταση θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου). Η σκηνοθεσία είναι του Μιχαήλ Μαρμαρινού και παίζουν οι Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θοδωρής Αθερίδης, Μηνάς Χατζησσάβας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Βογιατζής. Συνέχεια με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και την παράσταση «Ανθρώπινη φωνή» -αποτελεί σύνθεση των μονόπρακτων «Η ανθρώπινη φωνή», «Η Ψεύτρα», «Στο πανηγύρι» του Ζαν Κοκτό (23 Αυγούστου).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η Μ. Μενούνος στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια του NBC Μαρία Μενούνος θα μιλήσει για το καινούργιο βιβλίο της, «The everygirl’s guide to life», αύριο στις 19.30, στο Κέντρο της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση της διεθνούς κατασκήνωσης νέων του Κέντρου UNESCO. Το βιβλίο της περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό για το πώς να κάνετε τα πάντα καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Μοιράζεται τα μυστικά και τις συμβουλές της για το πώς να στρώσετε το δρόμο για την επιτυχία, πώς να οργανώσετε τη ζωή σας, πώς να ταξιδεύετε καλύτερα, μοιράζεται μυστικά μόδας και ομορφιάς, συμβουλές γυμναστικής, το πώς η ίδια έχασε κιλά, καθώς και συνταγές.

Maria Menounos modeling at The Heart Truth Fas...Image via Wikipedia
Η Μενούνος -με εκπομπές όπως τα «Today Show» και «Access Hollywood»- έχει συμμετάσχει και σε ταινίες όπως το «Fantastic Four» (2005) και «Kickin It Old Skool» (2007). Επίσης, το 2005 χάρισε τη φωνή της στο χαρακτήρα «Eva Adara» στο βιντεοπαιχνίδι με τίτλο «James Bond 007: From Russia with love».

Το 2006, μαζί με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά παρουσίασε τον 51ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το 2008 έγινε η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από ολόκληρη την οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα και δύο χρόνια μετά τιμήθηκε με το βραβείο Madden NFL Pro-AM MVP.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Take Action Hollywood!», η οποία βοηθάει τους ανθρώπους που πάσχουν από AIDS. Η Μαρία Μενούνος δημιούργησε, επίσης, το «Cosmo Girl Cup», το οποίο βραβεύει ανθρώπους που κάνουν ενέργειες οι οποίες αλλάζουν την κοινωνία θετικά.
Enhanced by Zemanta

«Θερινό Σχολείο» του Δήμου Λαγκαδά

Απογευματινές ώρες χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης υποδέχτηκε στο χώρο των Λουτρών τους μαθητές των σχολείων Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» που εφαρμόζει φέτος πιλοτικά ο Δήμος Λαγκαδά.

Στόχος του προγράμματος, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας , η ανταλλαγή εντυπώσεων και εμπειριών μεταξύ των μαθητών και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσα από την συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους συνδιοργανωτές του προγράμματος τόνισε πως αν θέλουμε να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον , πρέπει αρχικά να το γνωρίσουμε. Γιατί αν το γνωρίσουμε η ομορφιά και η αξία του για την ποιότητα της ζωής μας, θα μας επιβάλλει από μόνη της να το σεβαστούμε.

Το «Θερινό Σχολείο» που θα έχει διάρκεια 2 ημερών , θα «γνωρίσει» στους μικρούς μαθητές που θα συμμετέχουν τον ορεινό όγκο του όρους Βερτίσκος και την παραλίμνια περιοχή των Λιμνών Κορώνεια και Βόλβη. Πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά είναι η καθιέρωση του προγράμματος στα επόμενα χρόνια , με σκοπό την αξιοποίηση και προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Πύρινος εφιάλτης στη Λαγκάδα

Μεγάλης έκτασης Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 10:30 στην περιοχή του Δελφινιού στον Οικισμό της Λαγκάδας, που γρήγορα λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε προς τα πρώτα σπίτια του παραλιακού χωριού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικος της περιοχής, που θα καταθέσει για εμπρηστική ενέργεια, είδε δύο ταυτόχρονες εστίες να ανάβουν και ενημέρωσε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο με 30 άνδρες και 15 οχήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κλειστά τα φαρμακεία της Κοζάνης την Τετάρτη!

Με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, τα φαρμακεία της Κοζάνης συμμετέχουν... στην Πανελλαδική Απεργία κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και θα είναι κλειστά την Τετάρτη.
http://www.kozanilife.gr

Το ΠΑΜΕ απέκλεισε την ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης

Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει από τις 4 τα ξημερώματα την Βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται στις εισόδους και δεν επιτρέπουν την είσοδο ατόμων ή οχημάτων καθώς, όπως λένε, δέχθηκαν κλήσεις από εργαζόμενους που κατήγγειλαν πως οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεπαν τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Τα οχήματα σχηματίζουν ουρές στις εισόδους της ΒΙ.ΠΕ και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία. Στη ΒΙ. ΠΕ έχουν τις εγκαταστάσεις τους 350 επιχειρήσεις εκ των οποίων όμως οι μισές δεν είναι πια εν λειτουργία.

Στην «τσιμπίδα» για τα 45αρια τα αδέλφια Ψωμιάδη

Είκοσι ένα άτομα, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, περιλαμβάνονται στον κατάλογο όλων όσοι εμπλέκονται στις πολύκροτες υποθέσεις της παράνομης ανάθεσης και εκτέλεσης έργων της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι 21 παρέλαβαν τις σχετικές κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση, τις οποίες απέστειλε ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής Άγγελος Καράκαρης, που διερευνά εδώ και μήνες την υπόθεση έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.
Οι κατηγορίες
Οι 21 εγκαλούνται ως ύποπτοι για τρία σοβαρά αδικήματα: για απιστία κατά του ελληνικού Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι εμπλεκόμενοι καλούνται να καταθέσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Ακολούθως, ο οικονομικός επιθεωρητής θα συντάξει το τελικό πόρισμα, το οποίο μαζί με ολόκληρο τον υπόλοιπο ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.
Άρχισε από τα «45άρια»
Η όλη ιστορία άρχισε την άνοιξη του 2010, όταν με αφορμή εκτενές δημοσίευμα της «Θ» ο αρμόδιος εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας των αδελφών Ψωμιάδη, και κυρίως στο διάστημα μετά το 2005 είχε στηθεί στη νομαρχία μία πρωτοφανής γραμμή παραγωγής έργων, τα λεγόμενα «45άρια», έργα δηλαδή τα οποία δίνονταν μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, που στην πράξη ισοδυναμούσαν με απευθείας αναθέσεις σε ένα κλειστό κύκλωμα έμπιστων και «ημέτερων» εργολάβων.
Η συνήθης έκπτωση που εξασφάλιζε η νομαρχία στα «45άρια» ήταν της τάξης του 2% με 3%, όταν στα υπόλοιπα έργα, τα οποία γίνονταν μέσω κανονικών διαγωνισμών, οι εκπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 25% και 45%.
Ζημία του Δημοσίου
Εξαιτίας των μηδαμινών εκπτώσεων το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει πολύ υψηλότερο τίμημα για την κατασκευή αυτών των έργων σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνε, εάν ακολουθούταν η συνήθης διαδικασία.
Η ζημία του Δημοσίου ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερη, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από άλλα δημοσιεύματα, πολλά από τα διαβόητα «45άρια» δεν είχαν καν εκτελεστεί, αλλά απλώς και μόνον είχαν πληρωθεί.
«Δεύτερη γραμμή»
Στο στάδιο της προκαταρκτικής διερεύνησης, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι εκτός από «45άρια» στη νομαρχία Θεσσαλονίκης λειτουργούσε και μια δεύτερη γραμμή εκτέλεσης υποτιθέμενων έργων, τα οποία, παρότι είχαν προϋπολογισμό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κατατεμαχίζονταν και εκτελούνταν υπό μορφή μίσθωσης έργου με απευθείας ανάθεση.
Μάλιστα, με νέο δημοσίευμά της, η «Θ» είχε αποκαλύψει ότι τουλάχιστον δύο από αυτά τα υποτιθέμενα έργα, προϋπολογισμού 839.000 ευρώ, ήταν «μαϊμού», δηλαδή δεν είχαν εκτελεστεί ποτέ, ωστόσο είχαν πληρωθεί.
Κατόπιν, αυτών ο εισαγγελέας, αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, διέταξε να γίνει ενδελεχής διερεύνηση και των δύο υποθέσεων, τις οποίες ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή.
Ο τελευταίος, έπειτα από επίπονη λεπτομερή έρευνα και αφού πήρε τις καταθέσεις από συνολικά 11 μάρτυρες, στους οποίους περιλαμβάνονται και στελέχη της πρώην νομαρχίας, συνέταξε ένα προσωρινό πόρισμα, στο οποίο περιλαμβάνονται τα ονόματα των 21 εμπλεκομένων στις δύο υποθέσεις.
Τα έργα-μαϊμού και οι αδελφοί Ψωμιάδη
Η υπόθεση των μισθώσεων έργου αξιολογείται ως η σοβαρότερη, καθώς πέραν του εάν τηρήθηκε ή όχι η νομιμότητα ως προς την ανάθεσή τους, αμφισβητείται η υλοποίησή τους, καθώς τα λεγόμενα παραδοτέα δεν υπάρχουν.
Οι κυρίως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή είναι οι αδελφοί Ψωμιάδη, οι οποίοι υπέγραψαν το σύνολο αυτών των συμβάσεων, καθώς και τις βεβαιώσεις ότι τα έργα υλοποιήθηκαν.
Κλήση σε απολογία έλαβε επίσης η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία, παρότι είχε στα χέρια της καταγγελίες ότι τα έργα δεν έγιναν, έπειτα από έρευνα που έκανε έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Εμπλεκόμενοι φέρονται και ο επικεφαλής της διεύθυνσης των Εντελλόμενων, μαζί με άλλους έντεκα υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας, επειδή ενταλματοποίησαν τα ανωτέρω έργα, χωρίς να ελέγξουν εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Στο στόχαστρο της έρευνας βρέθηκαν αρχικά δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 839.000 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, αποκαλύφθηκε και τρίτο ανύπαρκτο έργο, προϋπολογισμού 310.500 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποια πρώτα στοιχεία και για άλλα έργα-μαϊμού ανεβάζουν το συνολικό ποσό των ανεκτέλεστων, πλην πληρωθέντων έργων περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Διαβεβαίωναν με την υπογραφή τους
Τα πρώτα δύο ανύπαρκτα έργα αφορούν:
1. «Την ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή των αδειών κυκλοφορίας γεωργικών μηχανημάτων, αδειών εκτέλεσης έργων υδροληψίας και χρήσης υπογείου νερού για αγροτική, αγροτοβιομηχανική, αγροτουριστική χρήση, καθώς και των πτυχίων χειριστών γεωργικών μηχανημάτων που έχουν χορηγηθεί από την υπηρεσία».
Αν και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 675.000 ευρώ, ο νομάρχης το «έσπασε» σε 50(!) επιμέρους συμβάσεις, με αμοιβή 13.500 έκαστη, προκειμένου να το δώσει με απευθείας ανάθεση.
Εξ αυτών, οι 20 συμβάσεις εμφανίζονται να εκτελέστηκαν στη Διεύθυνση Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων (ΔΥΠΕΒ) και οι 30 στη Διεύθυνση Τοπογραφίας.
Τις συμβάσεις με καθέναν από τους 50 υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ορίζοντας μάλιστα επιβλέποντα του έργου τον εαυτό του. Οι εργασίες φαίνεται να άρχισαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2007 και ολοκληρώθηκαν έναν χρόνο μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου 2008.
2. «Τη διάνοιξη και διαμόρφωση οδών, καθαρισμό και κατασκευή ρείθρων, οδοστρωσία με αμμοχάλικο και άσφαλτο, καθαρισμό τεχνικών και σήμανση οδών».
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 164.000 ευρώ και ανατέθηκε σε συνολικά δώδεκα άτομα (οι οκτώ πήραν από 15.000 ευρώ και οι άλλοι τέσσερις από 11.000), τα οποία φαίνεται να το εκτέλεσαν στο διάστημα από 24 Ιανουαρίου 2008 έως 23 Ιανουαρίου 2009.
Δηλαδή επί έναν χρόνο δώδεκα άτομα άνοιγαν, διαμόρφωναν και καθάριζαν οδούς, τις ασφαλτόστρωσαν, τοποθέτησαν σήμανση, κατασκεύασαν ρείθρα κ.ο.κ., εργασίες που υπό κανονικές συνθήκες εκτελούνται σε μόλις μία εβδομάδα.
Και αυτές τις συμβάσεις τις υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ορίζοντας και σε αυτό το έργο επιβλέποντα τον εαυτό του.
Η πληρωμή γινόταν σταδιακά, βάσει βεβαιώσεων που κατά κύριο λόγο υπέγραφε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και κατά δεύτερο ο αδελφός του Διονύσης, όταν τον αναπλήρωνε.
Σε αυτές δηλωνόταν η πρόοδος του έργου (π.χ., εκτελέστηκε το 15%, αργότερα το 24% κ.ο.κ.) με την υπογράμμιση «όπως με διαβεβαίωσε η αρμόδια Αρχή».
Μόνον που πουθενά δεν προσδιορίζεται ποια είναι αυτή η περίφημη «αρμόδια αρχή» και επιπλέον στις ίδιες τις συμβάσεις ως μοναδικό επιβλέποντα του έργου ο νομάρχης είχε ορίσει τον εαυτό του.
Ανύπαρκτα έργα
Οι πρώτες καταγγελίες ότι τα έργα αυτά δεν εκτελέστηκαν ποτέ και συνεπώς κακώς πληρώθηκαν έγιναν την άνοιξη του 2009.
Λίγους μήνες μετά, η υπόθεση έφτασε στην επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία στις 23 Οκτωβρίου 2009 ζήτησε με έγγραφό της προς τη ΔΥΠΕΒ βεβαιώσεις ότι τα έργα αυτά εκτελέστηκαν.
Στην απάντηση που έδωσε τότε προς την επίτροπο ο προϊστάμενος της ΔΥΠΕΒ απέφυγε να βεβαιώσει ότι έγιναν τα έργα και πέταξε το μπαλάκι στο νομάρχη.
Ειδικότερα στο έγγραφό του ο Δημήτρης Τσιακούμης αναφέρει πως «θα σας απαντήσει άμεσα για το θέμα των βεβαιώσεων ο κ. νομάρχης, διότι έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των έργων».
Κατόπιν αυτού, ο κ. Ψωμιάδης απέστειλε έγγραφη διαβεβαίωση στην επίτροπο ότι «όλα εκτελέστηκαν κανονικά» και έπειτα από αυτό η υπόθεση έκλεισε.
Το θέμα επανήλθε κατά την προεκλογική περίοδο του 2010 από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Τότε ο κ. Ψωμιάδης, για να «κλείσει στόματα», όπως έλεγε, ζήτησε εγγράφως από τους προϊσταμένους των δύο διευθύνσεων να τον ενημερώσουν τι απέγινε με τα εν λόγω έργα, για τα οποία ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει την επίτροπο ότι είχαν εκτελεστεί!
Στις έγγραφες απαντήσεις τους οι δύο προϊστάμενοι αδειάζουν τον κ. Ψωμιάδη, διαβεβαιώνοντας ότι στις διευθύνσεις τους «από το 2002 δεν εκτελέστηκε κανένα από τα αναφερόμενα έργα και δεν υπηρέτησε κανένας υπάλληλος με σύμβαση μίσθωσης έργου».
Σύμφωνα με πληροφορίες την ανωτέρω διαβεβαίωση επανέλαβαν και στις καταθέσεις τους στον οικονομικό επιθεωρητή.
Το τρίτο έργο-μαϊμού
3. Το τρίτο ανύπαρκτο έργο φαίνεται να εκτελέστηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.
Υποτίθεται πως αφορούσε στη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τις βιολογικές εκμεταλλεύσεις στο νομό Θεσσαλονίκης.
Ο προϋπολογισμός του ήταν 310.500 και «έσπασε» σε 23 άτομα (13.500 στον καθένα). Μόνον που και αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο δεν βρέθηκε πουθενά, ενώ ο αρμόδιος προϊστάμενος κατέθεσε στον οικονομικό επιθεωρητή ότι «τέτοιο έργο στη διεύθυνσή μου δεν εκτελέστηκε ούτε προσήλθαν ποτέ για εργασία τα 23 άτομα».
Οι ομολογίες Λευκόπουλου-Τσαμασλή
Για τα έργα-μαϊμού, ρωτήθηκε επανειλημμένως ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος απαντούσε στερεότυπα πως «όλα έγιναν καλώς» και ότι «όλα αυτά είναι κατασκευάσματα κάποιων κύκλων με σκοπό να με πλήξουν».
Τον κ. Ψωμιάδη διέψευσαν όμως -εκτός από τους καθ' ύλη υπηρεσιακούς παράγοντες- και οι ίδιοι οι συνεργάτες του.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές ο εκτελών τότε χρέη νομάρχη Γιώργος Τσαμασλής είχε παραδεχτεί σε τηλεοπτική συνέντευξή του (Europe One):
«Πολλές φορές βάζαμε τεχνηέντως ένα πρόγραμμα, υποτιθέμενο πρόγραμμα εκτέλεσης έργου... προκειμένου να δικαιολογήσουμε τους συμβασιούχους. Ότι αυτοί οι συμβασιούχοι κάνουν αυτό το έργο. Στην πράξη όμως δεν υπήρχε...».
Ανάλογη θέση είχε εκφράσει το Φεβρουάριο του 2008 στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο τότε γενικός γραμματέας της νομαρχίας, σήμερα της περιφέρειας, Δημήτρης Λευκόπουλος, ο οποίος ανέφερε:
«Μπορεί το έργο να μην είναι πειστικό για τόσα άτομα. Δεν σημαίνει καταρχήν ότι δουλεύουν οι άνθρωποι αυτοί σε αυτό το έργο και το ξέρετε ότι είναι σκόρπιοι στις διάφορες υπηρεσίες. Άρα λοιπόν έπρεπε να επικαλεστούμε κάποιο έργο, όσο κι αν είναι ελαφρύ...»!
Ποιοι εμπλέκονται στα «45άρια»
Στην υπόθεση με τα «45άρια» ως εμπλεκόμενοι φέρονται δεκαοκτώ άτομα.
Πρόκειται για τον επικεφαλής της Δδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην νομαρχίας Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη, καθώς και πέντε στελέχη της ίδιας υπηρεσίας.
Εμπλεκόμενοι και σε αυτήν την υπόθεση φέρονται οι δώδεκα της Διεύθυνσης Εντελλόμενων, επειδή ενταλματοποίησαν τα ανωτέρω έργα, χωρίς να ελέγξουν εάν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εγκαλείται, καθώς μέσω αυτής δημοπρατήθηκαν, εκτελέστηκαν και παρελήφθησαν όλα τα «45άρια».
Η έρευνα δικαστικών Αρχών και οικονομικού επιθεωρητή εντόπισε 456 «προβληματικά» έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 17 εκατ. ευρώ. Ορισμένα εξ αυτών μάλιστα δεν πρόλαβαν να τα ενταλματοποιήσουν, καθώς μετά το θόρυβο που ξέσπασε ανακόπηκαν οι σχετικές διαδικασίες.
Κατατμήσεις και «ημέτεροι»
Όπως παραδέχτηκε και δημοσίως ο κ. Ψωμιάδης, στη διάρκεια της θητείας του εκτέλεσε περί τα 1.000 «45άρια». Μάλιστα υπήρχαν χρονιές που το 100% των έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν όλα «45άρια».
Οι αδελφοί Ψωμιάδη ακολούθησαν αυτήν την τακτική, καθώς για έργα των οποίων το συνολικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ δεν ακολουθείται η κλασική διαδικασία της δημοπράτησης για την ανάδειξη του μειοδότη, αλλά αυτή του πρόχειρου διαγωνισμού, η οποία -με τον τρόπο με τον οποίο γινόταν στη νομαρχία Θεσσαλονίκης- ισοδυναμούσε ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση.
Ελάχιστα από αυτά τα έργα ήταν πράγματι επείγουσας ανάγκης, γεγονός που θα δικαιολογούσε την κατασκευή τους με τη μέθοδο του πρόχειρου διαγωνισμού.
Η αγαπημένη συνήθεια της διοίκησης ήταν η κατάτμηση μιας μεγάλης εργολαβίας σε πολλές μικρότερες, προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ, ώστε να υπάρχει η άνεση η όλη διαδικασία να γίνεται μεταξύ «ημετέρων».
Προνομιακό πεδίο κατάτμησης των έργων ήταν η κατασκευή αθλητικών υποδομών, χώρος με τον οποίο ο Διονύσης Ψωμιάδης διατηρεί άριστες σχέσεις.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά την τετραετία 2006-2009 κατασκευάστηκαν συνολικά 97 «45άρια», συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε κατασκευή αποδυτηρίων, κερκίδων, χλοοτάπητα, γηπέδων 5Χ5 κ.ά. Αρκετές φορές μάλιστα δύο και τρία «45άρια» αφορούσαν στο ίδιο γήπεδο, αλλά εκτελούνταν με ξεχωριστές εργολαβίες.
«45άρια» που δεν έγιναν
Αρκετά, άγνωστο πόσα, από τα διαβόητα «45άρια» δεν εκτελέστηκαν. Μία τέτοια περίπτωση αποκάλυψε πριν από περίπου έναν χρόνο η «Θ».
Αφορούσε στον υποτιθέμενο καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή του πρώην δήμου Βερτίσκου. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα διέψευσε αρχικά ο κ. Ψωμιάδης.
Εν συνεχεία όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες παραδέχτηκαν ότι πράγματι το έργο δεν έγινε και ισχυρίστηκαν ότι αντ' αυτού έγινε καθαρισμός ρεμάτων σε διπλανό δήμο!
Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ένα στέλεχος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο εργολάβος. Η δίκη ορίστηκε για τον περασμένο Μάιο, αλλά αναβλήθηκε για το Μάιο του 2012 κατόπιν αιτήματος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια

Θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια! Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν πάνω ...στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως. Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό.Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, που το έχουν βαφτίσει "Ώθηση-Extreme 504 km", με έναν και μόνο -όπως λένε- στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδιλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι.Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.Η ομάδα "Ωθηση", που ιδρύθηκε προ διετίας (περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα της στο Facebook, αναζητώντας τη φράση "Ωθηση-Extreme 504 km"), έχει περίπου 10 μέλη στη Θεσσαλονίκη και 30-40 στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά αυτά ανέρχονται σε περίπου 600.Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι πατίνια, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει ακόμη να τα χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα, ακόμη και η φυσική κατάσταση, θα έρθουν ...με τον καιρό.
Enhanced by Zemanta

ΠΑΟΚ : 10000 οπαδοί στην "πρώτη"

PAOK FCImage by axilleas4 via Flickr Με την παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα η νέα αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ, με την πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Σ' αυτήν έδωσαν το παρών τους 31 συνολικά παίκτες, βασικοί της ομάδας και του νέου ρόστερ, αλλά και παιδιά της Β' ομάδας που προωθήθηκαν στην επαγγελματική ομάδα και κάποιοι από αυτούς θα μετάσχουν της προετοιμασίας που θα γίνει από τις 4 ως τις 18 Ιουλίου στην Ολλανδία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Νεαρή 21 ετών πνίγηκε στην Καβάλα, κινδύνευσε ακόμη μια 24χρονη

Τραγωδία απόψε στην περιοχή Καλαμίτσα της Καβάλας, καθώς μια αλλοδαπή 21 ετών πνίγηκε, ενώ ακόμη μια 24 ετών νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, σήμερα στις 17:10, ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα για πιθανό πνιγμό δύο νεαρών κοριτσιών στη θαλάσσια περιοχή Καλαμίτσας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Open Air Milonga - Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011

Χορευτική παράσταση αργεντίνικου ταγκό του Tango Room Project όπου χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν χορογραφίες στα βασικά είδη του αργεντίνικου ταγκό (tango, vals, milonga) με ζωντανή μουσική από τους Locos De Atar σε συνεργασία με δύο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο (πιάνο) και τον Σπύρο Μελισσανίδη (ακορντεόν). Στην συνέχεια της βραδιάς, το χορευτικό ντουέτο “ke kala” (Γιάννης Λογοθέτης, Βαγγέλης Μπίσκας) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα hip hop, συνδυάζοντάς το με θεατρικά και χιουμοριστικά στοιχεία.

Μαζί τους το ανερχόμενο μουσικό σχήμα “Remake” θα παίξει ζωντανά RnB-Pop μουσική. Μια παράσταση γεμάτη μουσική και χορό όπου το κοινό καλείται να συμμετέχει ενεργά ως η επιπλέον χορευτική ομάδα της βραδιάς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Επίδειξη καράτε και κομπούντο στο Δημαρχείο

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση -επίδειξη για τα αθλήματα του Καράτε και του Κομπούντο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:00 , στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται από τον εκπαιδευτή του Οργανισμού ToDe Hellas, ειδικό σε θέματα αυτοπροστασίας παιδιών και αυτοάμυνας ενηλίκων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Παπαναστασίου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο και θα αρχίσει με μια σύντομη εισήγηση –ενημέρωση για την ιστορία του Καράτε και την σημερινή του αξία ως άσκηση αυτοάμυνας, τέχνης και φιλοσοφίας ενώ αμέσως μετά θα γίνει επίδειξη των δύο παραδοσιακών πολεμικών τεχνών.

Όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν για 45 λεπτά , αλλά και να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα μυστικά των συγκεκριμένων αθλημάτων.

Χαρακτηριστικό της μαχητικής κίνησης στο Καράτε είναι οι κοφτές γρήγορες τεχνικές, βασισμένες στη στρατηγική της αποφυγής και της ταυτόχρονης επίθεσης σε ευαίσθητα σημεία της ανατομίας του αντιπάλου .

Όσο για το Κομπούντο, είναι η τέχνη της αποτελεσματικής χρήσης των παραδοσιακών όπλων αλλά και η γνώση τρόπων αυτοάμυνας με τη βοήθεια διαφόρων αντικειμένων καθημερινής χρήσης(όπως ζώνη, στυλό, σακάκι, κλειδιά, τσάντα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


salonicanews.com

Εγκαίνια της Ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 παραδόθηκε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Παιδιατρική Κλινική που ανακαινίστηκε πλήρως με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, και, εκ μέρους του Ιδρύματος, η κα Μαριάννα Ι. Λάτση, οι οποίοι στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής.

Η Παιδιατρική Κλινική, δυναμικότητας 38 κλινών, υποδέχεται περιστατικά από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθήσεων. Στην Κλινική νοσηλεύονται κατά μέσο όρο ετησίως 1.200 παιδιά ηλικίας έως 16 ετών. Περίπου 9.000 παιδιά εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στα επείγοντα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία. Η Παιδιατρική Κλινική, την οποία διευθύνει η Δρ. Σταυρούλα Καρύδα, στελεχώνεται από 18 ιατρούς και 16 νοσηλευτές.

Η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, οι υλικοτεχνικές υποδομές της οποίας ήταν εξαιρετικά υποβαθμισμένες σε σχέση με τις ιατρικές υπηρεσίες υγείας που καλείται να προσφέρει, πραγματοποιήθηκε με πλήρη συντονισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Χρησιμοποιώντας ευέλικτους τρόπους συνεργασίας, το έργο της ριζικής αναμόρφωσης των 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων της Κλινικής ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρεις μήνες. Η ανακαίνιση βασίστηκε σε ειδική μελέτη ομάδας αρχιτεκτόνων, ψυχολόγων και εκπαιδευτικών, με επικεφαλής την κα Έμιλυ Καμαρινοπούλου, η οποία εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του 2009 με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Ο Υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το σύστημα υγείας είναι γεμάτο από μεγάλα προβλήματα αλλά έχει και πολλές καλές στιγμές όπως αυτή της σημερινής παράδοσης της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Στα παιδιά ανήκει το μέλλον και τους οφείλουμε την καλύτερη φροντίδα, τόνισε η κα Μαριάννα Λάτση στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρες ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα μας από όποια θέση και αν βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς. Η γόνιμη συνεργασία της ελληνικής πολιτείας και των Κοινωφελών Ιδρυμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρότυπα που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτές τις περιστάσεις, συμπλήρωσε η κα Λάτση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των κεντρικών στόχων της διοίκησης του Νοσοκομείου που δεν είναι άλλοι από τον οικονομικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του και τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας που επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό και με την ολοκλήρωση της εν λόγω δωρεάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο αγιασμός της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής έγινε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές Έλενα Ράπτη και Γιώργος Φραγκίδης, Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης καθώς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποίος Έφη Μεταγγιτσινού


Πένθος στο ελληνικό θέατρο! Η 42χρονη ηθοποιός Έφη Μεταγγιτσινού σκοτώθηκε σε τροχαίο την Παρασκευή στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Γεννημένη  στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε απόφοιτη του "Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν".

Συνεργάστηκε με τα ΚΘΒΕ ("Αναγγελία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης"), "Θέατρο Τέχνης"("Ιφιγένεια εν Αυλίδι", "Νεφέλες", "Γάμος"), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ("Φιόρο του Λεβάντε", "Σπασμένη στάμνα"), ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης("Αλλα ντ' άλλων"), ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Λάουρα στον "Γυάλινο κόσμο"), ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, "Θιάσο '81" κ.α. και τους σκηνοθέτες Γιώργο Λαζάνη, Αντρέα Βουτσινά, Νίκο Μαστοράκη, Κωστή Καπελώνη, Κοραή Δαμάτη, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Νίκο Αρμάο, Νανά Νικολάου κ.ά.

Δολοφονία ζευγαριού στη Βέροια

Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι τους στη Βέροια και οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία. 

Οι άγνωστοι δράστες  έδεσαν το ζευγάρι και ξυλοκόπησαν το σύζυγο - συνταξιούχο επιχειρηματία - μέχρι θανάτου. Η γυναίκα του, φιμωμένη, πέθανε λίγες ώρες αργότερα από ασφυξία. Το σπίτι, άνω - κάτω, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγκελίδου, που κλήθηκε επιτόπου, οι κακοποιοί πρώτα τους έδεσαν με κουρτίνες και πουκάμισο, φίμωσαν τη γυναίκα και άρχισαν να γρονθοκοπούν τον άνδρα στο πρόσωπο, προφανώς για να τους πει που θα βρουν χρήματα και κοσμήματα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της Βέροιας.

Παράταση ζωής για τα σχολεία Λυδίας, Πολυστύλου - Δάτου Καβάλας – Κλείνει του Μυρτοφύτου

Γλιτώνουν τη συγχώνευση για έναν χρόνο τα Δημοτικά σχολεία Λυδίας και Πολυστύλου - Δάτου Καβάλας, αλλά το Σχολείο του Μυρτοφύτου Παγγαίου συγχωνεύεται οριστικά με το Δημοτικό του Ελαιοχωρίου. Αυτό –όπως προεξοφλείται από τους κυβερνητικούς βουλευτές Καβάλας- αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για φέτος και η απόφαση αυτή αναμένεται να γνωστοποιηθεί επίσημα και μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καβάλας από μέρα σε μέρα (ίσως και σήμερα 27/6).
Η απόφαση αυτή –που ελήφθη ύστερα από ασφυκτική πίεση των βουλευτών του ν. Καβάλας στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στην υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου- δημιουργεί μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επανεξέταση του θέματος


kavalanet.gr

Οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν σε ΠΑΟΚτζήδες

Ένταση επικρατεί εδώ και περίπου μια ώρα στην περιοχή του Ιβανώφειου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί του Ηρακλή που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα που είχαν διακριτικά του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να συγκεντρωθούν και οπαδοί του ΠΑΟΚ στην περιοχή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο σημείο, ενώ η οδός Αγίου Δημητρίου είναι κλειστή.

Διακοπές ρεύματος από τις 19.30 ως τις 22.30 σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Νομός Θεσσαλονίκης
Ενδεικτικός προγραμματισμός διακοπών ηλεκτροδότησης το βράδυ της Δευτέρας 27/6/2011
Ωρες διακοπής Προβλεπόμενες περιοχές με διακοπή ηλεκτροδότησης

19:30 - 21:00 Γιανιτσών, 26ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι
Εύοσμος, Αμπελόκηποι
Κορδελιό, Περιοχή ΚΤΕΟ
Μενεμένη
Ελευθέριο, Κορδελιό
Carefoure, Περιοχή Γηπέδου μπάσκετ ΠΑΟΚ
Γήπεδο μπάσκετ ΠΑΟΚ, Περιοχή Hayatt
Κωσταντινοπολίτικα
Τμήμα Πυλαίας
Θέρμη, Βιομηχ. Περιοχή Θέρμης
Τρίλοφος ,Πλαγιάρι, Ν. Επιβάτες, Τμήμα Περαίας, Αγ. Τριάδα
21:00 - 22:30 Βιομ. Περοχή Περ. Ευκαρπίας, ΤΙΤΑΝ, Δερβένι, Περιβολάκι, Καβαλάρι
Νικόπολη, Σταυρούπολη
Βιομ. Περοχή Περ. Ευκαρπίας, Δερβένι, Λαγυνά,
Κατσιμίδη, Μ. Μπότσαρη, Δελφών
Άγιος Παύλος, Συκιές
Τριανδρία, Αν. Τούμπα
Κατσιμίδη, Κλεάνθους
Κατσιμίδη, Φλέμιγκ, Βασ. Όλγας
Κατσιμίδη, Μ. Μπότσαρη, Κων/πόλεως, Βασ. Όλγας
Καλαμαριά
Περιοχή Βούλγαρη, Μαρτίου
Καλαμαριά
Καλοχώρι
Χαλάστρα
Αγχίαλος, Μεσήμβρια, Αγιονέρι, Ανθόφυτο, Μικρόκαμπος
Σίνδος, Τμήμα ΒΙΠΕΘ
Βιομηχανική Περιοχή Αγχιάλου
Βιομηχανική Περιοχή Μαγνησίας
Τμήμα ΒΙΠΕΘ
Άγιος Αθανάσιος
Βραχιά
Ανατολικό, Μάλγαρα, Βραχιά, Άδενδρο

Η ΠΑΕ Ηρακλής ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη έστειλε το πρωί της Δευτέρας η ΠΑΕ Ηρακλής και ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος από τη στιγμή που εκκρεμούν οι προσφυγές που έχει κάνει ο «Γηραιός» στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και στο CAS. Παράλληλα, εκτός από τους νομικούς λόγους, ο Ηρακλής επικαλείται και ηθικούς, καθώς ακόμα είναι υπό εξέταση η υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια.

Αναλυτικά η επιστολή, που κοινοποιείται και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και τον αθλητικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ

Ματαιώσεις πτήσεων από την Ολυμπιακή Αεροπορία λόγω της απεργίας

Olympic Air will join Star Alliance in late 20...Image via WikipediaΣε ματαιώσεις 22 δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο προχωράει η Olympic Air λόγω των στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελεγκτές συμμετέοχυν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με δύο τετράωρες στάσεις (08.00-12.00 και 18.00-22.00) αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.
 
Για αύριο η Olympic Air ανακοίνωσε τη ματαίωση των εξής πτήσεων που θα ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της ΕΥΑΘ στο Σιντριβάνι με συναυλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της

Εκδήλωση-ενημέρωση για το νερό στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το σωματείο της ΕΥΑΘ σήμερα, Δε στις 7.30 το απόγευμα με τίτλο “Η ΕΥΑΘ ξεπουλιέται”. 

Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο Μελενίκου -Εγνατίας (συντριβάνι). Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων Λουδίας, Δυτικός Άνεμος και άλλα.

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ λόγω της 48ωρης απεργίας

Στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο και μεθαύριο θα συμμετάσχει ο ΟΑΣΘ πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη των δρομολογίων έως τις οκτώ το πρωί και από τις εννέα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο ΟΑΣΘ διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις οκτώ το πρωί και έως τις 20.30 το βράδυ, ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και των τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης- εφιάλτης πάλι τα σκουπίδια

 Υπό κατάληψη τελεί από τις 6 τα ξημερώματα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη του νομού Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα παραμείνει κλειστός έως και την Τετάρτη, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αύριο και μεθαύριο στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εξαιτίας αυτών των κινητοποιήσεων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, Κώστα Ζέρβα, από την έκβαση της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή θα εξαρτηθεί εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι νέες κινητοποιήσεις.
Από την τριήμερη κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς αυτή τη στιγμή ελάχιστα απορριμματοφόρα μπορούν να εναποθέσουν σκουπίδια στο χώρο.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του κεντρικού δήμου, Στάθης Αβραμίδης, η εικόνα σήμερα στην πόλη είναι καλή όμως το επόμενο διήμερο που θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα γεμίσουν οι κάδοι απορριμμάτων και θα αρχίσουν να σχηματίζονται οι πρώτοι λόφοι στους δρόμους.
Υπολογίζεται πως καθημερινά στο δήμο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 450 τόνοι σκουπιδιών. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι πως η συσσώρευση των απορριμμάτων θα συνοδευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

BINTEO; Κανάκης - Αρναούτογλου - Λάτσιος: Σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική

 

Από τα ενδιαφέροντα εκθέματα του Μουσείου Μεταξιού στο Σουφλί

Τραβάει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών του Μουσείου Μεταξιού στο Σουφλί Έβρου. Ή καλύτερα σ’ ένα από τα τρία Μουσεία! 
 
Ο μεταξένιος στηθόδεσμος είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον έκθεμα, σύμφωνα με πληροφορίες που μας παρέχει άνθρωπος του μουσείου!

Όλα μεταξωτά τις περασμένες δεκαετίες! Το διαφημιστικό κουτί μάλιστα που υπάρχει κάτω από τον στηθόδεσμο είναι της εταιρίας «Bonita» και μας ενημερώνει ότι εκτός από μεταξωτό σουτιέν, υπήρχε στο εμπόριο μεταξωτό λαστέξ και ζαρτιέρες! 
 
Κρίση δεν υπήρχε τότε … όλα μεταξωτά ήταν!
piazzadelpopolo

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τον πρώην δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη

Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα ασχολούνται και θα ασχοληθούν με τα έργα και τις ημέρες της θητείας του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη!!! Πολύ καλές πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι έχει φτάσει καταγγελία στον εισαγγελέα, για ενέργειες της πρώην διοίκησης που ζημίωναν τον Δήμο Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, είχε δεχθεί από την Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, 24 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αρκετά από τα καταστήματα είχαν περισσότερες από 3 παραβάσεις και σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να κλείσουν. Οι παραβάσεις εστάλησαν μέσω πρωτοκόλλου στην Δημαρχιακή Επιτροπή, όπου προέδρευε ο δήμαρχος, αλλά ο ίδιος δεν τα έφερε προς συζήτηση, καθώς τα απέκρυβε (!!!), με αποτέλεσμα να μην υποστούν τις κυρώσεις οι επαγγελματίες και να ζημιωθεί ο Δήμος!!!
Η ενέργεια αυτή είναι παράβαση καθήκοντος, κάτι που κατήγγειλε υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Κομοτηνής στο εισαγγελέα και ο τελευταίος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες.
piazzadelpopolo

1,5 εκατομμύριο ευρώ το φέσι που άφησε η πρώην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στο ΙΚΑ

Όταν λένε ότι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες είναι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης … έχουν δίκιο!!! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε το «φέσι» που άφησε η πρώην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στο ΙΚΑ είναι της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!!!

Η νοοτροπία της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι εμφανής! Φαντάζεστε να χρωστούσατε εσείς το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο ΙΚΑ;;; Που θα ήσασταν τώρα; Σίγουρα φυλακή!!!\piazzadelpopolo

Ημερίδα με θέμα την λειτουργία και τον έλεγχο των πρατηρίων υγρών καυσίμων, διοργανώνει η ΠΕ Ροδόπης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Λειτουργία και Έλεγχος Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων – Προστασία Καταναλωτών», την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, ώρα 19:30, στην Κομοτηνή (αίθουσα εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Διοικητήριο, Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος). Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι το εξής:

19.30: Προσέλευση προσκεκλημένων.
19.30 – 19.45: Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί.
19.45 – 20.00: «Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Πρατήρια Υγρών Καυσίμων της περιοχής». Εισηγητής ο Παντελής Δελίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης Περιφέρειας ΑΜ – Θ.
20.00 – 20.30: «Νομοθετικό Πλαίσιο Ελέγχων Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων». Εισηγήτρια η Ευσταθία Κρεμμύδα – Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Β’ Διεύθυνσης Μετρολογίας, Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου, Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Συντονίστρια ελέγχων πρατηρίων υγρών καυσίμων.
20.30 – 21.00: «Έλεγχοι Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων». Εισηγητής ο Λεωνίδας Αθανασιάδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ελεγκτής πρατηρίων υγρών καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
21.00 – 21.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση.

"Πολιόρκησαν" τα γραφεία των βουλευτών της Πιερίας οι πολύτεκνοι

Για τις περικοπές επιδομάτων από την κυβέρνηση

Πορεία διαμαρτυρίας και "πολιορκία" των γραφείων των βουλευτών της Πιερίας είχαμε σήμερα στο κέντρο της Κατερίνης από το σύλλογο των πολυτέκνων για τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης με τις περικοπές των επιδομάτων, άδικα μέτρα που στρέφονται τελικά εναντίον της ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας.















Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: Γιατί ο Υπουργός & η Αθλητική Δικαιοσύνη δεν κινητοποιούνται;

Αναφορικά με το θέμα των "στημένων" ποδοσφαιρικών παιχνιδιών ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ & Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Αν οι γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες εγκλημάτησαν μία φορά και θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, εγκληματεί δέκα φορές η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η οποία ΑΚΟΜΗ δεν κινητοποιήθηκε!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η οποία έχει την δυνατότητα και πρέπει να μοιράσει ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ εντός ολίγων ημερών, ενώ όπως είναι γνωστό η ποινική διαδικασία θα κρατήσει περί τα δέκα χρόνια…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;
--

Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Ξάνθη

Το Δίκτυο Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9.00 μέχρι τις 15.00 στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκδήλωση γνωριμίας των ξανθιωτών με τα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας.

Στο χώρο που θα εκτεθούν τα προϊόντα των συνεταιρισμών οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παρασκευής, τις συνταγές και την τεχνοτροπία των γυναικών και να προμηθευτούν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, χειροποίητα ζυμαρικά, εργόχειρα, μαντίλες, πλεκτά και κεντήματα. Μυστικά του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αρώματα της Θράκης και η κουλτούρα των γυναικών της ορεινής Ξάνθης συνθέτουν το μωσαϊκό των χαρακτηριστικών της παράδοσης στην Περιφέρειά μας.
Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχθεί η τοπική κουζίνα και παράδοση και να συναντηθεί με τις συνήθειες των κατοίκων της ΑΜΘ.
Υπενθυμίζεται ότι το εκθετήριο του Δικτύου Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών ΑΜ-Θ βρίσκεται στο 8ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης και λειτουργεί Δευτέρα- Πέμπτη- Παρασκευή: 12.00-18.00 και Σάββατο- Κυριακή 11.00- 18.00.
piazzadelpopolo

Ποδηλατοπορεία στην Ορεστιάδα από το Τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ

Στα πλαίσια δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνεται και ποδηλατοπορεία με αφετηρία την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00 στους δρόμους της πόλης και τερματισμό στο Δημοτικό Αναψυκτήριο - Άλσος Ανδριανουπόλεως, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ορεστιάδας και το Δήμο Ορεστιάδας.

Στόχοι της δράσης είναι αφενός μεν να παρακινήσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο που είναι ένα καθαρά οικολογικό μέσο μεταφοράς και αφετέρου δε, την πολιτεία να δώσει οικονομικά κίνητρα για τη χρήση και την αγορά. Το ποδηλάτου πλεονεκτεί σε σχέση με τα άλλα μέσα μεταφοράς καθώς για τη παραγωγή του χρησιμοποιούνται ελάχιστες πρώτες ύλες και για την κίνηση του χρησιμοποιείται μόνο ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, αυτή της τροφής. Επίσης δεν εκπέμπει καυσαέρια και περιορίζει την αστική ηχορύπανση.
Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για τη συμβολή της στην ομαλή και ασφαλή διοργάνωση της ποδηλατοπορεία
piazzadelpopolo

O Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας έρχεται στην Θράκη

Ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα έρθει και στην Θράκη εφόσον παρθούν οι απαραίτητες άδειες.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σχεδιάζει να επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία, θα επισκεφτεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με τους μειονοτικούς εκπροσώπους.
piazzadelpopolo

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι «Συμπέθεροι» των Παπαθανασίου και Ρέππα περιοδεύουν στην Θράκη!!!

Τρία χρόνια στην Αθήνα, ο κόσμος τους αποθεώνει σε ένα γεμάτο θέατρο κάθε βράδυ. Κι όμως …Δεν είναι ποτέ αρκετό! Ήρθε η στιγμή, αυτό το καλοκαίρι, οι πολυαγαπημένοι του κοινού, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», να περιοδεύσουν στην Θράκη!
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Τζόυς Ευείδη είναι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα».
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 24 €, Φοιτητικό 18€.
Κρατήσεις μέσω διαδικτύου: www.ellthea.gr και www.tickethour.com
Το πρόγραμμα παραστάσεων είναι το εξής:
22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΞΑΝΘΗ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΞΑΝΘΗ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑ
piazzadelpopolo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...