Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τουριστικό πρακτορείο με...όπλα, ρόπαλα και μηχανισμούς πυροδότησης ναρκών!

Ένα τουριστικό πρακτορείο διαφορετικό από τα άλλα αποκαλύφθηκε από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς σ' αυτό βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα και μηχανισμός πυροδότησης ναρκών!

Οι αρχές ανακάλυψαν τα περίεργα ευρήματα μετά από τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος, ενημερώνοντας ότι έξω από το πρακτορείο υπήρχε μια ύποπτη κινητικότητα.

Οι αστυνομικοί πήγαν στον τόπο και είδαν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπεύθυνος του πρακτορείου.

Μετά από έλεγχο που έγινε εντός, βρέθηκαν ένα τσεκούρι, τρία ρόπαλα, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, ένα κατσαβίδι και ένας μηχανισμός πυροδότησης ναρκών.

Ο 49χρονος υπεύθυνος, που είναι αλλοδαπός, συνελήφθη, όπως και ένας ακόμα άνδρας, πάνω στον οποίο βρέθηκε ένα μαχαίρι. Αναζητείται ο 34χρονος ιδιοκτήτης.


Πηγή: agelioforos.gr

Θεσσαλονίκη - Κοζάνη: Το ΣΔΟΕ μπαίνει στα σχολεία για να «πιάσει» τη φοροδιαφυγή των οδοντιάτρων

Μέσα από τα σχολεία και τις ιατρικές βεβαιώσεις στους μαθητές επιχειρεί το ΣΔΟΕ να ελέγξει τη φοροδιαφυγή των οδοντιάτρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπάλληλοι ζήτησαν και πήραν από δημοτικά σχολεία αντίγραφα γνωματεύσεων οδοντιατρικών εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά, με σκοπό να ελέγξουν αν είχαν εκδοθεί αποδείξεις.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία του οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προβάλλεται ο επιπλέον ισχυρισμός ότι οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις χορηγούνται χωρίς αμοιβή των οδοντιάτρων «για λόγους συμπάθειας και διευκόλυνσης των μαθητών και αποκλειστικά για σχολική χρήση»

Προορισμό τη Θεσσαλονίκη είχαν 40 κιλά χασίς που κατασχέθηκαν στην Αλβανία

Οι αλβανικές αρχές κατάσχεσαν 40 συσκευασίες με χασίς, που ζύγιζαν ένα κιλό η καθεμία, σ' ένα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας. 

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν τυχαία, ύστερα από έλεγχο ρουτίνας από περιπολικό της τροχαίας σε δρόμο κοντά στην Κορυτσά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για τη αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός, ένας νεαρός Αλβανός, κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και καταζητείται από τις αρχές.

Χαλκιδική και Πλαταμώνα: Ανασύρθηκαν νεκροί από τα κύματα της θάλασσας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 75χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Πλαταμώνα Πιερίας το πρωί του Σαββάτου, ενώ ένας δεύτερος πνιγμός την ίδια στιγμή, συγκλονίζει τη Χαλκιδική.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 75χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα.

Σε άλλη περίπτωση, ένας 67χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Διονύσου Χαλκιδικής και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών.

Τροχαίο στην Ημαθία με νεκρό δικυκλιστή

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας οδηγός δικύκλου που στις 23.40 παρεσύρθη από ΙΧ αυτοκίνητο στην Ημαθία.

Η θανατηφόρα σύγκρουση έγινε στο Μακροχώρι Ημαθίας στην παλιά Εθνική Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης.

 Όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, το σώμα του άτυχου νεαρού διαμελίστηκε, ενώ η μηχανή του πήρε φωτιά.

Νεκρός και δεύτερος άντρας στο τροχαίο δυστύχημα στη Σταυρούπολη

Δυο άνθρωποι άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, μετά από σύγκρουση δυο ΙΧ στην Σταυρούπολη. Το περιστατικό...συνέβη στις 03.45 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Κύπρου, στη Σταυρούπολη. Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 46χρονου συνοδηγού του ενός αυτοκινήτου, ενώ μετά κατέληξε και ο 27χρονος οδηγός του άλλου ΙΧ.

Προστατευτικά μεταλλικά κολωνάκια στους δρόμους του Διδυμότειχου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου σε μια προσπάθεια για την διευκόλυνση των πεζών στην πόλη αποφάσισε να τοποθετήσει μεταλλικά προστατευτικά κολωνάκια σε διάφορα σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα... θα τοποθετήσει τα εν λόγω κολωνάκια στα παρακάτω σημεία:

1) Επί της οδού Μπεγέτη (από το κατάστημα υποδημάτων της κ. Βλασακάκη έως
πρώην κατάστημα κ. Γεωργιάδη Λ.

2) Επί της οδού Β. Αλεξάνδρου (από φαρμακείο κ. Πατσουρίδη ως το κατάστημα της Alpha Bank.

3) Επί της οδού Ρήγα Φεραίου (από τη λέσχη αεροπορίας έως την καφετερία
ΝΟΣΤΟΣ.

4) Επί της οδού Γερμανού (από το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ έως το κατάστημα δώρων της κ. Μπέη).

5) Επί της οδού Λ. Δημοκρατίας (από το φαρμακείο του κ. Τσεκούρα έως το
κατάστημα του κ. Μιχαηλίδη).

Επίσης την τοποθέτηση μεταλλικών μπαρών σε σχήμα Π στα παρακάτω σημεία :

3) Έμπροσθεν του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας.
4) Έμπροσθεν του υποκαταστήματος της Eurobank.

Θα πρέπει να πω ότι είναι μια λύση για τους πεζούς στην πόλη μας. Βέβαια θα μπορούσαν να υπάρξουν και καλύτερες λύσεις όπως η κατασκευή μεγάλων πεζοδρομίων σε σημεία που περνούν και αυτοκίνητα. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα με το κυκλοφοριακό και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αλλά πιστεύω ότι με μια καλή μελέτη μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι
didymoteicho.net

Ι.Χ. αυτοκίνητο πήρε φωτιά στο δρόμο προς Χαλκιδική

Φωτια είχε πάρει ένα ι.χ. φορτηγάκι στο δρόμο Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής λίγο πριν το Φλογητά στις 8:30μ.μ με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγο η λωρίδα προς Χαλκιδική. 

Επέβαινε 5 μελής οικογένεια, η οποία όταν αντιλήφθηκε να μυρίζει κάτι στο αυτοκίνητο τότε σταμάτησαν δεξιά και ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα άρχιζε να παίρνει φωτιά.

Ευτυχώς πρόλαβαν και βγήκαν έγκαιρα και δεν θρηνήσαμε θύματα.

diadoseto.blogspot.gr

Αλβανοί επιχείρησαν να ανοίξουν πυρ εναντίον λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθησαν πριν λίγο στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών- Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις... πρώτες πληροφορίες, 5 άτομα αλβανικής καταγωγής με πυροβόλα όπλα στα χέρια επιχείρησαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τουριστικού λεωφορείου. 
 
Έγιναν όμως αντιληπτοί και στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη με 20 περιπολικά. Μέχρι στιγμής έγιναν 4 προσαγωγές ατόμων.
thousandnews.gr

Κοζάνη: Διακοπή ρεύματος επειδή έτσι ήθελε το...φίδι!

Στο σκοτάδι βυθίστηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τρίτης η επαρχία των... Σερβιών Κοζάνης.

Αιτία; Ένα φίδι που αναρριχήθηκε στο μετασχηματιστή υψηλής τάσης της περιοχής και προκάλεσε... βραχυκύκλωμα.

Οι τεχνίτες των συνεργείων της ΔΕΗ που πήγαν στον υποσταθμό για την επιδιόρθωση της βλάβης βρήκαν το φίδι... καρβουνιασμένο.

Συγκεκριμένα από τη διακοπή βυθίστηκαν στο σκοτάδι τα Σέβρια, το Βελβεντό, το Πλατανόρευμα, οι Αυλές, οι Γούλες, το Ρύμνιο, τα Κρανίδια, το Προσήλιο, το Μικρόβαλτο, το Τρανόβαλτο, οι Λαζαράδες, η Ελάτη.
prismanews.gr

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Διάρρηξη στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βέροιας

Στο μάτι έβαλαν άγνωστοι τα γραφεία της ΔΕΥΑ Βέροιας τα οποία έγιναν στόχος θρασύτατων διαρρηκτών.

Οι δράστες παραβίασαν  την πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης με ελάχιστα χρήματα σε κέρματα που θα χρησίμευαν για την διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το Τμήμα Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας ερεύνησε το χώρο με κλιμάκιο του.

Το πρώτο εργαστήριο παραχάραξης ευρώ ανακάλυψε η Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο εργαστήριο παραχάραξης κερμάτων ευρώ στην Ελλάδα εντόπισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ κατασχέθηκε μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης με διάφορα εξαρτήματα και μήτρες, που έφτασε πρόσφατα από Βουλγαρία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ/aggelioforos.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατασκευαζόταν μία παρτίδα τουλάχιστον 33.600 παραχαραγμένων κερμάτων των δύο ευρώ, τα οποία θεωρούνται από ειδικούς άριστης ποιότητας, καθώς θα είχαν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος, 8,6 γραμμάρια, με τα γνήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργαστήριο είχε δημιουργηθεί στο υπόγειο ενός σπιτιού στην Επανομή, σε μία μεγάλη έκταση με ελιές και δύο... σκυλιά που αποθάρρυναν κάθε «περίεργο» επισκέπτη, ενώ προχτές έφτασε στη Θεσσαλονίκη και η παρτίδα των «πρώτων υλών» από τη γειτονική Βουλγαρία. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, η όλη υπόθεση βρισκόταν «υπό την αιγίδα» της Europol.

Συναρμολόγηση και τύπωμα

Οπως έγινε γνωστό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν προχτές ένας 41χρονος Ελληνας κι ένας 59χρονος Ελληνοβούλγαρος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση», «παραχάραξη», και παράβαση του νόμου «περί όπλων». Επίσης, αναζητείται ένας ακόμη 40χρονος άντρας, αδερφός του 41χρονου, καθώς στο δικό του σπίτι, στην Επανομή, είχε στηθεί το εργαστήριο παραχάραξης. «Την πρέσα την πούλησε ο 59χρονος στον 41χρονο. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι το μηχάνημα ήρθε από τη γειτονική χώρα σε κομμάτια και εδώ συναρμολογήθηκε και στήθηκε στο χώρο του υπογείου», εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ προσθέτοντας πως το εργαστήριο είχε δημιουργηθεί πιθανότατα από το Μάιο.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές, τόσο οι δακτύλιοι όσο και οι πυρήνες των κερμάτων κατασκευάστηκαν στη Βουλγαρία και στη συνέχεια το «φορτίο» μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γινόταν η συναρμολόγηση των κομματιών και παράλληλα θα τυπώνονταν επάνω οι χαρακτήρες: νούμερα, γράμματα, αστεράκια και απεικονίσεις που υπάρχουν σε κάθε νόμισμα. «Τα περισσότερα από τα τελικά κέρματα που θα δημιουργούνταν θα ήταν αυστριακά», τονίζει στέλεχος της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, ο ίδιος εξηγεί πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν επιλέξει να παραχαράξουν κέρματα των δύο ευρώ, καθώς σπάνια κάποιος τα ελέγχει.

Το τρίτο μηχάνημα στην Ευρώπη

Από πληροφορίες προκύπτει πως η υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων των δύο ευρώ - μαζί με τα εξαρτήματά της και τις μήτρες -, που βρέθηκε στο υπόγειο της Επανομής είναι το τρίτο μηχάνημα παραχάραξης ευρώ που εντοπίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, επτά παραχαραγμένα κέρματα των δύο ευρώ άλλης ευρωπαϊκής χώρας, 4.200 πυρήνες και εξωτερικούς δακτυλίους κερμάτων των δύο ευρώ, καθώς επίσης και μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα και δύο φυσίγγια.

Europol και Βούλγαροι
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση των αστυνομικών στήθηκε προχτές, τη μέρα που ο 59χρονος έφτασε από τη Βουλγαρία με ένα φορτίο «πρώτων υλών», δηλαδή 63.000 εσωτερικούς μπρούτζινους πυρήνες και εξωτερικούς νικελένιους δακτύλιους των δύο ευρώ, πλήθος νομισμάτων διάφορων χωρών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίστηκαν σε έλεγχο που έγινε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 59χρονος Ελληνοβούλγαρος.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν καιρό τους δύο αντρες που συνελήφθησαν και διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος πήγαινε πολύ συχνά στο σπίτι του αδερφού του στην Επανομή, κυρίως νύχτες, ενώ παρέμενε εκεί για πάρα πολλές ώρες. «Ηταν πάρα πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Επίσης, το σπίτι ήταν σε μία μεγάλη έκταση με ελιές, δε φαινόταν από το δρόμο και όταν πήγαμε εκεί είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δύο σκυλιά - φύλακες», επισημαίνει αξιωματικός της Αστυνομίας.
Enhanced by Zemanta

Αεροδρόμιο "Μακεδονία": Πληροφορίες σε τουρίστες μόνον ώς το μεσημέρι...

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ/ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
 Το αεροπλάνο από τη Ρόδο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής. Δίπλα από τον ιμάντα για την παραλαβή των αποσκευών το γραφείο πληροφοριών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) έχει τα ρολά του κατεβασμένα
Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν τα αεροσκάφη τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό προσγειώνονται στον αεροδιάδρομο του «Μακεδονία» το ένα μετά το άλλο. Οι τουρίστες, Ελληνες και αλλοδαποί, μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μονάχα εφόσον φτάσουν στο αεροδρόμιο πρωινές ώρες (έως τις 3 το μεσημέρι). Ο λόγος; Το γραφείο πληροφοριών (info kiosk) του ΕΟΤ τόσο τις Κυριακές όσο και τις απογευματινές ώρες της εβδομάδας παραμένει ερμητικά κλειστό.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΤ, η δυσλειτουργία του γραφείου οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, ενώ, εξαιτίας της διαδικασίας των εκλογών, ήταν «παγωμένες» κάθε είδους μεταθέσεις και μετατάξεις.

Αίτημα 20 ετών

Ηταν ένα αίτημα 20 και πλέον ετών όλων των φορέων της πόλης, το οποίο στις αρχές του έτους πήρε σάρκα και οστά. Το γραφείο πληροφοριών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία», εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012, παρουσία του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Κολέτσου, της διευθύντριας του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιάμου και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις των υπευθύνων, το νέο γραφείο πληροφοριών θα λειτουργούσε καθημερινά (εκτός Κυριακής) 8.00 – 20.00 ενώ από την έναρξη της τουριστικής σεζόν (Απρίλιος) και για τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργούσε 7 μέρες την εβδομάδα.
Στις μέρες μας, εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν, το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» παραμένει κλειστό τόσο τις Κυριακές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες (σ.σ. ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Σάββατο 08.00 – 15.00).

Ελλειψη προσωπικού

«Χρειάζεται σωστή ανακατανομή των δημόσιων υπαλλήλων στις υπηρεσίες και αυτή τη στιγμή ο ΕΟΤ παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το γραφείο πληροφοριών», επισημαίνει στον «Α» η διευθύντρια του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας Δάφνη Τσιάμου. «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μόνιμο υπάλληλο και έναν που κάνει την πρακτική του. Για να παραμείνει ανοιχτό το γραφείο επτά μέρες την εβδομάδα, από το πρωί ώς το βράδυ, χρειάζονται πέντε άτομα, έτσι ώστε να υπάρξουν δυο βάρδιες. Κάναμε επανειλημμένα έκκληση στην αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού για προσωπικό», τονίζει η κ. Τσιάμου προσθέτοντας ότι παλαιότερα «έτρεχαν» προγράμματα εθελοντισμού τα οποία φέτος δεν υφίστανται.

Νέο γραφείο 

Και ενώ το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο χώρο του αεροδρομίου παρουσιάζει ελλείψεις στις ώρες λειτουργίας του, ένα νέο γραφείο πληροφοριών, αυτή τη φορά, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα.
«Σε μια σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΕΘ κ. Ζορπίδη να μας παρέχει δυο άτομα προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσουμε ένα γραφείο πληροφοριών στο κέντρο της πόλης», τονίζει στον «Α» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας συμπληρώνοντας ότι «θα διαθέσουμε και εμείς δυο άτομα και ευελπιστούμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του σύντομα παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες πρωί και απόγευμα, με ένα διάλειμμα ενδεχομένως, κατά τις μεσημεριανές ώρες (14.00 – 16.00)».
Οσον αφορά την έλλειψη προσωπικού στο γραφείο πληροφοριών του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο και την έκκληση για βοήθεια στο δήμο, ο αντιδήμαρχος κ. Πέγκας τονίζει ότι «ούτε εμείς έχουμε έξτρα προσωπικό για να μπορέσουμε να το διαθέσουμε και βεβαίως δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους υπαλλήλους του δήμου να δουλέψουν είτε απογεύματα είτε Σαββατοκύριακα».

Ανεργία και λουκέτα «πνίγουν» τη Θεσσαλονίκη

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ/aggelioforos.gr

Φόροι, λουκέτα και ανεργία πνίγουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη, όπου η απαισιοδοξία για το μέλλον παγιώνεται.

Τις δραματικές επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στο πολεοδομικό συγκρότημα αποτυπώνει η νέα έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας καταγράφονται και οι προσδοκίες επιχειρηματιών και καταναλωτών από τη νέα κυβέρνηση.

Τα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου –δηλαδή, λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης-, σε δείγμα 805 ατόμων (500 επιχειρηματιών – μελών του ΒΕΘ και 305 καταναλωτών) από την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, είναι αποκαρδιωτικά: έξι στις δέκα οικογένειες δηλώνουν ότι έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος (κατά μέσο όρο 1,65 άνεργοι ανά οικογένεια), ενώ το 34,8% έχει τουλάχιστον δυο ανέργους. Την ίδια ώρα, απολύθηκαν -κατά μέσο όρο το πρώτο εξάμηνο του έτους- 1,88 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση. Και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς δύο στους δέκα (15%) επιχειρηματίες σκέφτονται να περιορίσουν περαιτέρω τον αριθμό των εργαζομένων τους. Πάντως, οκτώ στους δέκα προσανατολίζονται στη διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού, όχι γιατί είναι… ανθηρά τα οικονομικά τους στοιχεία αλλά διότι έχουν ήδη προχωρήσει σε απολύσεις και λειτουργούν οριακά με το υπάρχον προσωπικό. Επίσης, μόλις το 5% απαντά ότι θα προσλάβει προσωπικό.

Μείωση τζίρου -εισοδημάτων

Στο μεταξύ, συνεχίζεται «η βουτιά» στον κύκλο εργασιών, που κατά μέσο όρο αγγίζει στο πρώτο εξάμηνο του έτους το 40%. Είναι χαρακτηριστικό ότι εννέα στους δέκα μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάνουν λόγο για συρρίκνωση του τζίρου τους, ενώ καμία επιχείρηση δε δήλωσε αύξηση, όπως επίσης κανένα νοικοκυριό δεν είδε τα εισοδήματά του να αυξάνονται. Η μείωσή τους κινείται κατά μέσο όρο στο 32% και αφορά το 81% των ερωτηθέντων. Η σημαντική αυτή μείωση των εισοδημάτων οδήγησε σε δραματική μείωση της κατανάλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες περιόρισαν τα ψώνια τους για είδη ένδυσης και υπόδησης κατά 79,8%, ενώ οι άντρες κατά 70,6%. Μεγάλος χαμένος και η ψυχαγωγία και τα ταξίδια με το 67,5% των ερωτηθέντων να απαντά ότι περιόρισε τις συγκεκριμένες δαπάνες. Το στοιχείο, όμως, που δείχνει εντονότερα την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης είναι πως περίπου τα μισά –το 42,3% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν- έχουν περιορίσει ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης. Μόλις το 2,4% απάντησε ότι δεν έχει περιορίσει καμία δαπάνη.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που είχε η ακυβερνησία στο επιχειρείν, ενώ έδωσε στοιχεία για τις εγγραφές και τις διαγραφές κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οπως είπε, μέχρι τις 27 Ιουνίου είχαν εγγραφεί 378 επιχειρήσεις και είχαν διαγραφεί 1.042 έναντι 426 και 1.029 αντιστοίχως πέρσι, ενώ ιδιαίτερα αρνητικός ήταν ο αντίκτυπος της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Οκτώ στους δέκα (75%) επιχειρηματίες λένε ότι το χρονικό διάστημα από 6 Μαΐου έως 17 Ιουνίου είχε αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους, ενώ επτά στους δέκα ζητούν από τη νέα κυβέρνηση μείωση φόρων. Για το 39,7% προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημιουργία επενδύσεων και για το 38,6% η ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ στο θέμα της μείωσης ή όχι του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων, το 50,5% απαντά ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις και το 46,3% να διατηρήσει αυτούς που έχει.

ΕΥΑΘ: Παγώνει τα τιμολόγια του νερού στα επίπεδα του 2010

«Πάγωμα» των φετινών τιμολογίων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στα επίπεδα των τιμών του 2010, ενέκριναν στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, οι εκπρόσωποι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές του Δημοσίου (74%).

Εγκρίνοντας την τιμολογιακή πολιτική, που είχε εισηγηθεί η διοίκηση της εταιρείας, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου άναψαν ακόμη το πράσινο φως για μεσοσταθμική αύξηση 1% των τιμολογίων το 2013, με επιβολή «τέλους κύκλου νερού» της τάξης των 0,07 ευρώ/κυβικό μέτρο (σ.σ. τα έσοδα από το εν λόγω τέλος θα αξιοποιηθούν για την ξήρανση και διαχείριση λυματολάσπης).

Καταργείται, τέλος, η υποχρεωτική ελάχιστη χρέωση των 10 κυβικών μέτρων νερού, με εισαγωγή τιμολόγησης επί της πραγματικής κατανάλωσης. Η γενική συνέλευση ενέκρινε, επίσης, τη διανομή μερίσματος 0,188 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2011.

Παρών στη γενική συνέλευση ήταν και εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας Suez, η οποία κατέχει μερίδιο 5,6% της ΕΥΑΘ και, κατά τα φαινόμενα, διατηρεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης.

Σε αντίθεση με την παράδοση των τελευταίων χρόνων, που προβλέπει την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αυτή συνήλθε φέτος σε ξενοδοχείο εκτός του κέντρου της πόλης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή την επιλογή, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας επί της Εγνατίας, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά οι συναλλαγές με το κοινό.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «η κίνηση αυτή (σ.σ. της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης σε ξενοδοχείο εκτός κέντρου) κινεί υποψίες για το τι αποφάσεις θα ληφθούν πίσω από κλειστές πόρτες, μια και αυτή τη φορά ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα όργανά τους αλλά ούτε οι εκπρόσωποί τους έχουν προσκληθεί».

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ακόμη ότι το «νερό είναι η ζωή και όχι εμπόρευμα», ενώ καλούν τα κόμματα της κυβέρνησης «να τοποθετηθούν επίσημα για το ποια είναι η θέση τους για το παγκοσμίως αποτυχημένο μοντέλο της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης - αποχέτευσης και το μέλλον της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Ολιγοήμερη αναβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βόλου-Βόρειων Σποράδων

Αναβάλλεται, για λίγες ημέρες, η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βόλου-Βόρειων Σποράδων για το φετινό καλοκαίρι, η οποία θα πραγματοποιείται τρεις φορές εβδομαδιαίως, στο διάστημα μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, με το οχηματαγωγό-επιβατικό πλοίο «Αλκυόνη». Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Σε επικοινωνία με τα γραφεία της πλοιοκτήτριας ΝΕΛ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, αρμόδια στελέχη επισήμαναν ότι η έναρξη των δρομολογίων στο τέλος Ιουνίου – όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως και από το Οργανισμό Λιμένος- ήταν μόνο ο αρχικός προγραμματισμός της εταιρείας κι όχι οριστική απόφαση, άρα στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ακύρωση, όπως έχει ειπωθεί.

«Η εταιρεία έχει αιτηθεί από το υπουργείο την έναρξη των δρομολογίων από τις 14 Ιουλίου, με πρώτο δρομολόγιο από τον Βόλο προς Θεσσαλονίκη», δήλωσαν τα ίδια στελέχη, σύμφωνα με τα οποία «από μέρα σε μέρα αναμένεται να υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση». Κατά άλλες πηγές, πάντως, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Ιουλίου, από Θεσσαλονίκη προς Βόλο.

Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 10 το πρωί. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και αποφάσεων και μέχρι να «κλείσει» οριστικά το θέμα σχετικά με τον χρόνο έναρξης των δρομολογίων, το επιβατικό κοινό δεν μπορεί προς το παρόν, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, να πραγματοποιεί κρατήσεις εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, δημιουργεί ήδη σημαντικά προβλήματα.

Κατερίνη: Με μηχανές chopper γεμίζει ο δήμος Δίον - Λιτοχώρου

Με μηχανές chopper γεμίζει από σήμερα ο δήμος Δίον - Λιτοχώρου, στο νομό Πιερίας. Εκατοντάδες μηχανόβιοι, μέλη του «Chopper Riders Club», θα κατασκηνώσουν έως την Κυριακή, 1 Ιουλίου, σε κάμπινγκ στην περιοχή Βαρικό Λιτοχώρου.

Είναι μία ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιείται για 14η χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν μουσικές συναυλίες, διαγωνισμοί, επιδείξεις με τις μοτοσικλέτες και διάφορα άλλα χάπενιγκς.

Ξεχωρίζουν τα «μοτοκαλλιστεία» κατά τη διάρκεια των οποίων μία επιτροπή και κοινό θα απονείμουν βραβεία στην πιο όμορφη, την πιο άσχημη αλλά και τη μηχανή που κάνει τον περισσότερο θόρυβο.

Στη διάρκεια του τριημέρου οι τσοπεράδες θα ξεχυθούν στους δρόμους του Λιτοχώρου, ενώ θα κάνουν και επίδειξη με τις μοτοσικλέτες τους προσφέροντας θέαμα στους θεατές.

Κουβαλούσε πλαστά δικαιολογητικά για να βγάλει πιστωτική κάρτα

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησε η αστυνομία στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο 21χρονος, μαζί με έναν συνεργό του, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας με στόχο να εκδώσει πιστωτική κάρτα για να κάνει αναλήψεις, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πιστωτική, στο όνομά του, που είχε επίσης εκδοθεί με πλαστά δικαιολογητικά.

Η νέα σέξι φωτογράφηση της Ελευθερίας Ελευθερίου

Το καλοκαίρι του 2012 είναι «στρωμένο» με φωτό με μπικίνι της Κύπριας τραγουδίστριας Ελευθερίας Ελευθερίου  που προκαλεί με κάθε της εμφάνιση και φωτογράφηση. 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ SEXY ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν βουτιές στην Τούμπα

Δωρεάν βουτιές στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας μπορούν να κάνουν κάθε Σάββατο όσοι ξεμείνουν το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη.

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας λειτουργούν τμήματα υδρογυμναστικής υψηλής επιβάρυνσης –aqua aerobic, υδρογυμναστικής χαμηλής επιβάρυνσης, εκμάθησης κολύμβησης παίδων - εφήβων (προχωρημένων και αρχαρίων) και Ακαδημία.

Δωρεάν μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι (γονείς και τέκνα), οι δικαιούχοι βιβλιαρίων υγείας (απορίας), τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς στο Δημοτικό Κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση και των ΑμεΑ.

Στις κατηγορίες με έκπτωση 50% συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ, στρατευμένοι, δημοτικοί υπάλληλοι, σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310.907.711 από τις 08.00 έως τις 22.00, τις εργάσιμες ημέρες.

Συμβολική κατάληψη από εργαζόμενους στα γραφεία της ΕΥΑΘ

Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στην οδό Εγνατία, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μην γίνονται σήμερα οι συναλλαγές με το κοινό.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, διότι «η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν πραγματοποιεί σήμερα την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στον καθιερωμένο χώρο του Χρηματιστηρίου Θεσσαλονίκης αλλά σε ξενοδοχείο. Η κίνηση αυτή μας κινεί υποψίες για το τι αποφάσεις θα ληφθούν πίσω από κλειστές πόρτες, μια και αυτή τη φορά ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε τα όργανα τους αλλά ούτε οι εκπρόσωποι τους έχουν προσκληθεί».

Παππούς και εγγόνια ξάφριζαν τσάντες από ΙΧ

Οικογενειακή επιχείρηση είχαν κάνει τις κλοπές παππούς και εγγόνια στη Χαλκιδική. Ο 67χρονος και οι δύο εγγονοί του 13 και 18 ετών, ξάφριζαν τσάντες μέσα από αυτοκίνητα!
Οι δράστες έβαζαν στο μάτι αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε αφύλακτους χώρους στάθμευσης. Στη συνέχεια παραβίαζαν τα ΙΧ και έκλεβαν τσάντες, ξεχασμένα αντικείμενα κι ότι άλλο έβρισκαν.

Η δράση τους έλαβε τέλος όταν έγιναν τσακωτοί από την Αστυνομία στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είχαν ξαφρίσει το αυτοκίνητο μιας 43χρονης που βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ ενός beach bar όταν τους έπιασαν οι αστυνομικοί.

Ο παππούς και οι δύο εγγονοί του προσήχθησαν στο Αστυνομικό τμήμα Νών Μουδανίων, όπου διαπιστώθηκαν κι άλλες κλοπές τους. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύστημα 100 κοινόχρηστων ποδηλάτων εγκαθιστά ο δήμος Διδυμοτείχου

Ο δήμος Διδυμοτείχου περιλαμβάνεται μεταξύ των περισσοτέρων από 20 δήμους της Ελλάδας που κατέθεσαν πρόταση εγκατάστασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης.
Η πρόταση του Εβρίτικου δήμου προβλέπει επτά σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, με ειδική ηλεκτρονική κάρτα ή και πιστωτική, 100 ποδήλατα αστικής μετακίνησης και 128 θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετούν τους μόνιμους κατοίκους του δήμου αλλά και τους επισκέπτες.
Στόχος του δήμου Διδυμοτείχου είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, η οικονομία, η μείωση των ρύπων και του θορύβου, η οικολογική αναβάθμιση της πόλης, η γρήγορη εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις και η βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας.
Ο ανοιχτός διαγωνισμός για την εγκατάσταση του «αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων» θα διεξαχθεί σύντομα και με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται θα γίνει η προμήθεια των ποδηλάτων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η δαπάνη θα καλυφθεί από ταμείο «Αστική Αναζωογόνηση».
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/

20 προσλήψεις στην Διεύθυνση Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 42 ημερομίσθια) συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως πχ. τις ειδικότητες, τις περιοχές, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
 
 
 http://piazzadelpopolo.blogspot.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αριστοτέλειο: Αλλη μία πρωτιά για την Ελλάδα

Ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέσπασε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό λογισμικού για διαφήμιση στο Ιντερνετ!

Η μεγάλη διάκριση και μάλιστα σε έναν τομέα με ετήσιο τζίρο δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα ελληνικά ΑΕΙ διαθέτουν τμήματα που παραμένουν ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο, παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση.

Η επιτυχία ανήκει στην ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, αποτελούμενη από τον φοιτητή Γρηγόρη Αθανασιάδη, τους υποψήφιους διδάκτορες Κυριάκο Χατζηδημητρίου και Λάμπρο Σταυρογιάννη, τον λέκτορα Ανδρέα Συμεωνίδη και τον καθηγητή και πρόεδρο του ΤΗΜΜΥ Περικλή Μήτκα.

Οι πέντε ερευνητές συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρακτόρων για Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (Trading Agent Competition) που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια, στην Ισπανία. Από εκεί επέστρεψαν με το πρώτο βραβείο, χάρη στο πρόγραμμα Mertacor.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η βέλτιστη διαχείριση μιας διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας μέσω καταχωρίσεων σε μηχανές αναζήτησης. Η διαχείριση αυτή γίνεται μέσω «πρακτόρων», όπως το Mertacor. Με τον όρο «πράκτορες» δεν εννοούμε… στελέχη μυστικών υπηρεσιών αλλά αυτόνομα και ευφυή προγράμματα που συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και διαφημιστικές δημοπρασίες υποκαθιστώντας τον άνθρωπο.

«Με βάση τις λέξεις αναζήτησης που χρησιμοποιεί ένας χρήστης ο οποίος επισκέπτεται ένα site, το πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει ποιες διαφημίσεις θα του παρουσιάσει. Αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που μόνο ένα πρόγραμμα μπορεί να επιμελείται» εξηγεί στην «Espresso» ο επικεφαλής της ομάδας Περικλής Μήτκας και προσθέτει:

«Επιπλέον πολυπλοκότητα προσθέτει το γεγονός ότι μπορείς να έχεις πολλούς που να θέλουν να διαφημιστούν, με τον καθένα να είναι διατεθειμένος να πληρώσει μια συγκεκριμένη τιμή, να κρατάς όλα τα clicks που κάνουν οι χρήστες στους διαφημιζόμενους και μετά να παρακολουθείς εάν θα καταλήξουν σε κάποια αγορά ή όχι και ανάλογα να χρεώνεις τους διαφημιζόμενους».

Ενα πρόγραμμα σαν το Mertacor θα μπορούσε να αποτελέσει εμπορικό προϊόν και πολύτιμο εργαλείο για τους διαφημιστές. Οπως εξηγεί ο κ. Μήτκας, αυτό δεν αποκλείεται στο μέλλον αλλά προς το παρόν παραμένει προϊόν ερευνητικής εργασίας, προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός καθαυτός ήταν μια απαιτητική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν δεκαπέντε ερευνητικές ομάδες και πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια. «Στο τελικό στάδιο διαγωνίστηκαν οκτώ πράκτορες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία» επισημαίνει ο καθηγητής και εξηγεί:

«Οι πράκτορες του κάθε διαγωνιζομένου συνδέονται ηλεκτρονικά με έναν server και διαγωνίζονται σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης της δημοπρασίας για 6 έως 8 ώρες. Στο τέλος νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα βγάλει τα περισσότερα χρήματα. Ο κάθε πράκτορας είναι στην ουσία ο εκπρόσωπος ενός διαφημιστικού πρακτορείου και προσπαθεί να αγοράσει χώρο και χρόνο για διαφήμιση, ώστε να έχει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τους πελάτες του».

Η επιτυχία αυτή δεν είναι η πρώτη για την ομάδα Mertacor, καθώς στο παρελθόν κέρδισε δύο πρωτιές και δύο τρίτες θέσεις σε διαγωνισμούς πρακτόρων λογισμικού.


ΣΤ. ΔEΛHΓΙΩPΓHΣ/espresso

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για τις μαζικές απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης, με ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία Αττικό Μετρό και η Εφορία αρχαιοτήτων με εκτελεστή την κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ. Οι απολύσεις 25 εργαζομένων με ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διαρκή παρουσία στους αγώνες του σωματείου, ανάμεσά τους και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελεί πρόκληση απέναντι σε όλο το εργατικό κίνημα. Η εργοδοσία χρησιμοποιεί τη μνημονιακή νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε συνεργασία με την τρόικα απελευθερώνοντας ουσιαστικά τις απολύσεις, για να ανανεώσει το προσωπικό της εταιρείας και να αναγκάσει τους νεοπροσλαμβανόμενους να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση ή ακόμα και ατομικές συμβάσεις. Είναι φανερό ότι σ’ όλη την Ελλάδα οι καπιταλιστές προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που τους έδωσαν οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου και του Παπαδήμου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργάτες και τις εργάτριες της «Αττικό Μετρό» και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίησή τους αύριο Πέμπτη στην επιθεώρηση εργασίας της οδού Αισώπου στις 11πμ. Όπως οι εργάτες του Μετρό στην Αθήνα ανέδειξαν στις εκλογές τους σε πρώτη δύναμη τους πιο μαχητικούς συναδέλφους τους, έτσι και οι εργάτες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη δεν θα αφήσουν μόνους τους αγωνιστές συναδέλφους τους. Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση: Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό από τα κάτω με τους κλάδους και τα σωματεία που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια της εταιρείας και τον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει. Θα συνεχίσουμε μαχητικά διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων στην «Αττικό Μετρό», την απαγόρευση των απολύσεων με νόμο και την υπογραφή Συλλογικών και όχι ατομικών Συμβάσεων".
Enhanced by Zemanta

Κιλκίς: Η 27χρονη Ειρήνη Αγαθοπούλου, το νεότερο μέλος της ελληνικής Bουλής!

Ενα χρόνο πριν η φιλόδοξη Ειρήνη Αγαθοπούλου επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της από την Πίζα της Ιταλίας, περήφανη για το μεταπτυχιακό της στην φυτοθεραπεία και αποφασισμένη να ασχοληθεί με τα κοινά. Λίγους μήνες αργότερα, σήμερα το πρωί, έλαβε θέση στα βουλευτικά έδρανα για την ορκομωσία της ως το νεαρότερο μέλος της ελληνικής Bουλής.

«Μέχρι τότε ήμουν ανένταχτη αλλά πέρσι το καλοκαίρι βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση, μπήκα στα βαθιά και προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ», έχει δηλώσει η 27χρονη από το Κιλκίς αμέσως μετά την πρώτη της εκλογή, από τις κάλπες του Μαϊου.

Την εμπιστεύτηκαν μάλιστα 2000 συντοπίτες της με αποτέλεσμα να μπει πρώτη στη λίστα του κόμματος για τις εκλογές του Ιουνίου και τελικά να ορκιστεί νωρίτερα σήμερα στη Bουλή ως το πιο νέο της μέλος.

Στην παρθενική της συνέντευξη ως βουλευτής, στο Kilkis-Press, εξήγησε ότι το θέμα που την απασχολεί περισσότερο είναι η ανεργία των νέων, τα προβλήματα του τόπου της (το νοσοκομείο που υπολειτουργεί και η βιομηχανική περιοχή που μαραζώνει) και η οικονομική κρίση: «Προέχουν ωστόσο τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η ανακούφιση του πληθυσμού από τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου και γενικότερα η ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

Η επιλογή της να σπουδάσει φαρμακευτική πάντως δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ο μπαμπάς της είναι φαρμακοποιός και η μητέρα της βιολόγος. Το πτυχίο της το πήρε το 2009 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία όπου έκανε το μεταπτυχιακό της -από το 2009 έως το 2011- και εργάστηκε στο πλευρό έμπειρου βοτανολόγου. Μόλις επέστρεψε την Ελλάδα παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί στην Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στις προσπάθειες ένταξης των περιοχών Χαλκηδόνας, Βόλβης και Λαγκαδά στην ενιαία έδρα της πόλης.

Το σχετικό αίτημα προωθούν οι αντίστοιχοι δήμοι και τα σωματεία των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί των περιοχών αυτών ώστε οι κάτοικοί τους να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς το κέντρο της πόλης.
Ωστόσο το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης ζητά την εφαρμογή του σχετικού νόμου που εξαιρεί από την ενιαία έδρα τους τρεις δήμους, διαφορετικά, όπως εκτιμά, εν μέσω οικονομικής κρίσης θα μειωθεί το κόμιστρο σε όλο τον νομό, με συνέπειες στο εισόδημα των οδηγών και των ιδιοκτητών.

Προδομένος από τη στάση της Περιφέρειας δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Γιαννακάκης, με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων των τριών δήμων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε από την πλευρά του ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πρόθεση της αντιπεριφέρειας να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο.

Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες

Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο των δυτικών συνοικιών θα λειτουργήσει στο δήμο Παύλου Μελά, στα μέσα Ιουλίου με στόχο να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το νοσοκομείο για τις ιατρικές τους εξετάσεις. Το ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και θα απασχοληθούν εθελοντικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων όπως παθολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οδοντίατροι.

Θα παρέχεται δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ενώ οι δημότες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο εμφανίζει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων φτώχειας το τελευταίο καιρό.Ήδη καθημερινά σιτίζονται από την εκκλησία περίπου 4.500 άνθρωποι ενώ μόνο στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι πολίτες.

Αποκηρύσσουν το Λευκό Πύργο για μια... γοργόνα

Μια γοργόνα θέλουν να κάνουν πρέσβειρα της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό οι επαγγελματίες και έμποροι του νομού της πόλης, προτείνοντας να διαδοθεί η μοναδική ιστορία της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τα…πέρατα του κόσμου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά δεν είναι ο Λευκός Πύργος, αλλά η «Γοργόνα Θεσσαλονίκη».

Όπως υποστηρίζουν, καμιά άλλη πόλη στον κόσμο ολόκληρο δεν έχει για το όνομά της μια τέτοια μοναδική ιστορία, όπως αυτή της «Θεσσαλονίκης», που ήταν σφοδρά ερωτευμένη με τον ετεροθαλή αδελφό της τον Μεγ. Αλέξανδρο και όταν έμαθε ότι πέθανε στα βάθη της Ανατολής, από τη μεγάλη της θλίψη έπεσε και πνίγηκε στον Θερμαϊκό κόλπο.

Από τότε, σύμφωνα με τον μύθο, εμφανιζόταν ως γοργόνα στο Αιγαίο Πέλαγος και ρωτούσε τους καπετάνιους που συναντούσε «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;» - αν της απαντούσαν ότι ζει τους άφηνε να συνεχίσουν το ταξίδι τους – αν της απαντούσαν ότι δεν ζει τότε θυμωμένη σήκωνε τα κύματα και βούλιαζε τα καράβια…

Στο πλαίσιο αυτό και βάσει αυτής της μοναδικής ιστορίας, η ΟΕΕΘ προτείνει τη φιλοτέληση και τοποθέτηση αγάλματος της «Γοργόνας Θεσσαλονίκης» στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στην παλιά πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας έναντι του νέου Δημαρχείου ή στην προβλήτα απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας στο λιμάνι της πόλης. Όπως επισημαίνει, υπάρχει ήδη έτοιμη πρόταση από το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων σε συνεργασία με τον γνωστό γλύπτη κ. Παλαιολόγου για την κατασκευή αυτού του αγάλματος σε μεγάλες διαστάσεις έξι-επτά μέτρων. Αυτή η πρόταση, όπως και άλλες στις οποίες γνωμοδότησε η επιτροπή τουρισμού της Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβάνονται σε υπόμνημα που απέστειλε η ΟΕΕΘ στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης, τους υφυπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων των 2 ευρώ στην Επανομή

Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων ευρώ είχε στήσει κύκλωμα σε υπόγειο σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα, την εξάρθρωση του οποίου ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε τους δύο, τουλάχιστον, τελευταίους μήνες, ενώ εντύπωση προκάλεσε στις αστυνομικές αρχές η τελειότητα των νομισμάτων που κατασκεύαζε -αποκλειστικά αξίας 2 ευρώ- που δύσκολα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει από γνήσια.

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 41 ετών, ενώ αναζητούν 40χρονο συνεργό τους, στο σπίτι του οποίου, σε αγροτική περιοχή της Επανομής, είχε στηθεί το εργαστήρι με τα μηχανήματα υψηλής ανάλυσης για την κατασκευή των νομισμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την έφοδο των αστυνομικών στο εργαστήρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων, ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα, δύο φυσίγγια, καθώς, επίσης 4.200 πυρήνες και εξωτερικοί δακτύλιοι κερμάτων των δύο ευρώ.

Επιπλέον, σε έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 59χρονου, που κατά την Αστυνομία, φέρεται ως «ιθύνων νους» της οργάνωσης, εντοπίστηκαν 63.000 εσωτερικοί μπρούτζινοι πυρήνες και εξωτερικοί νικελένιοι δακτύλιοι των δύο ευρώ, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και έξι κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Επιταγών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για σωματική βλάβη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ταξί έως τις 3 το μεσημέρι εξαιτίας στάσης των οδηγών

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχουν προειδοποιητική στάση οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιχειρούμενη αλλαγή του ισχύοντος νόμου σχετικά με τις έδρες.

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρείται η αλλαγή της έδρας των 100 συνολικά ταξί στους Δήμους Βόλβης, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, παρόλο που ο νόμος είναι σαφής» όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης.

Σε έναν νομό που αριθμεί 2000 ταξί, σε ορισμένες περιοχές αυτά είναι άφαντα, αφού όπως εξηγεί και πάλι ο κ. Καρατάκης «οι οδηγοί τους επιλέγουν να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης». Ο ίδιος εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία του ζητήματος, τονίζοντας «δεν πιστεύω ένας φορέας να μπορεί να αλλάξει έναν νόμο».

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το τουρκικό προξενείο

Ένταση σημειώθηκε στις 11 το πρωί έξω από το τουρκικό προξενείο στη Αγίου Δημητρίου. Τριάντα με σαράντα μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της Αγίου Δημητρίου δίπλα στο προξενείο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής δράσης Τουρκίας Ντεβνλέτ Μπαχτσελί.

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να μπουν στο προξενείο για να διαμαρτυρηθούν για την συνάντηση. Στο σημείο αυτό η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ουσιών και διέλυσε το συγκεντρωμένο πλήθος.
 
Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν  στην οδό Δημητρίου Γούναρη, στην περιοχή της Ροτόντας, μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής που έφυγαν από το Τουρκικό Προξενείο και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε την επέκταση των επεισοδίων.

Ανέλαβε πάλι καθήκοντα δημάρχου Δίου Ολύμπου ο Γ. Παπαθανασίου

Τα καθήκοντα του δημάρχου Δίου Ολύμπου ανέλαβε και πάλι ο Γιώργος Παπαθανασίου μετά την απόφαση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Θύμιος Σώκος.

Η σχετική απόφαση έλαβε υπόψη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπαθανασίου στο δήμο Λιτοχώρου.

Μεγαλώνει το Aris Golden Club

Η δεύτερη συνάντηση του Aris Golden Club συνδυάστηκε με αυξημένη προσέλευση που αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα για την οικονομική στήριξη στην ΚΑΕ Άρης.

Η αυξημένη προσέλευση που υπήρξε στην δεύτερη συνάντηση του Aris Golden Club ήταν σίγουρα το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης.

Κι αυτό γιατί όπως είχε ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει αποτελεί στόχο το Aris Golden Club να μπορέσει να αποτελέσει τον βασικό χρηματοδότη της ΚΑΕ Άρης.

Στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που τη φορά αυτή σε αντίθεση με μία εβδομάδα πριν στην πρώτη έγινε με κλειστές τις πόρτες έδωσαν το παρών περισσότερα από 15 νέα πρόσωπα.

Σε ένα δείγμα της συνέχειας της ανταπόκρισης που έχει παρουσιάζει το νέο εγχείρημα οικονομικής στήριξης της ΚΑΕ Άρης με αυτό που απομένει από εδώ και στο εξής είναι να υπάρξει και η εισροή χρημάτων.

Αυτών που θα επιτρέψουνε την συνέχεια της επίτευξης των διακανονισμών που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι με τον Χρήστο Ταπούτο και έπεται συνέχεια με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες που υπάρχουνε προς τρίτους.

Βέροια: Απηλλάγησαν 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες για το επεισόδιο σε καφενείο

Απηλλάγησαν των κατηγοριών τους επτά από τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν ότι «πρωταγωνίστησαν» πριν από λίγες μέρες σε επεισόδιο με ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών σε καφενείο της Βέροιας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ' εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Οι επτά παραπάνω αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Εξάλλου, η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χθες το μεσημέρι μικρές ομάδες αναρχικών και χρυσαυγιτών, παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβασή της.

Θεσσαλονίκη: Πιστό στο…ραντεβού του με την πόλη το κρουαζιερόπλοιο «Aida Aura»

Aida Aura
Aida Aura (Photo credit: Trondheim Havn)
Πιστό στο ραντεβού του με τη Θεσσαλονίκη, το κρουαζιερόπλοιο "Aida Aura" έδεσε και σήμερα νωρίς το πρωί στο λιμάνι της πόλης, όπως θα κάνει στο εξής κάθε δύο εβδομάδες. 

 Μεταφέροντας 1182 επιβάτες, οι περισσότεροι Γερμανοί , και πλήρωμα 393 ατόμων, το "Aida Aura" ήρθε στην πόλη από τη Βάρνα Βουλγαρίας και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για τη Σάμο.

Το "Aida Aura", είναι από τα λίγα κρουαζιερόπλοια που θα επισκέπτονται φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με πράκτορες της πόλης, η πτώση στην προσέλευση κρουαζιερόπλοιων υπολογίζεται σε 70%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Enhanced by Zemanta

Εντοπίστηκε 32χρονος που άρπαξε αλυσίδα απο τον λαιμό 67χρονης

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος 67χρονης γυναίκας στην Πολίχνη. Δράστης είναι...32χρονος Έλληνας. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος, απογευματινές ώρες της 24-06-2012, στη περιοχή της Πολίχνης, άρπαξε με την χρήση βίας, από την 67χρονη, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας, σε για «Ληστεία».

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με αφορμή το άνοιγμα στο κοινό του εργοταξίου του σταθμού "Αγία Σοφία", υπογραμμίζει τη διάθεση...
προσφοράς και εθελοντικής εργασίας τόσο των αρχαιολόγων όσο και των εργατοτεχνιτών ως προς την ανάδειξη και την προβολή του ανασκαφικού έργου.

Η μεγάλη προσέλευση του κοσμού, ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης μας, όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τη σωστική ανασκαφή, η ειλικρινής διάθεση πληροφόρησης του κοινού από τους παρόντες αρχαιολόγους και η προετοιμάσια αυτής της δράσης, από όλους όσους εργάζονται στο εργοτάξιο αυτό, αποδεικύουν πως η αγάπη και το πάθος για το αντικείμενο έρευνας ξεπερνά τα όρια της εργασίας.

Ελπίζουμε, πως η επιτυχία της εκδήλωσης αυτής, θα αποτελεί τον οδηγό για την προβολή και τη συνολική ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων, κατί το οποίο τελικά θα αποτελεί και την πιο ουσιαστική - ηθική ανταμοιβή όλων όσων εργάστηκαν και εργάζονται στο έργο αυτό.

Κοζανη: Οριστική λύση στα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε με το παρόν έγγραφο σχετικά με πρόβλημα των ΚΕ.Π.Α. που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία. Από τις 01.09.2011 που μπήκε σε λειτουργία ο Νόμος 3863/2010 υπάρχει μεγάλος...
χρόνος αναμονής όσον αφορά την εξυπηρέτηση και τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕ.Π.Α. στα μέλη του Συλλόγου μας. Έχει συσσωρευτεί τεράστιος αριθμός αιτήσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικών αναπηρίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα προβλήματα που απαριθμούνται, δηλώνουν ότι η οργάνωση και η λειτουργία του συστήματος πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας στη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάει η Xώρα, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εργαζόμενους του ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης και την κατανόηση που δείχνουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συμπάσχουν μαζί μας δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα ώστε να προχωρήσουν στην εξυπηρέτηση των Ατόμων μας. Το πρόβλημα το εντοπίζουμε στις κεντρικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ και στην έλλειψη γιατρών.

Με τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α. τα Άτομα με Αναπηρία πιστέψαμε ότι θα λυνόταν ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την πιστοποίηση της Αναπηρίας των μελών μας. Ενώ ο Νόμος για εμάς είναι πολύ καλός και αδιάβλητος όσον αφορά την αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας από τον τρόπο οργάνωσης, εντούτοις παρουσιάζει τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του, μη γνωρίζοντας που οφείλεται αυτό.

α) Ο μεγάλος χρόνος αναμονής δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στα Άτομα με Αναπηρία που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. Υπάρχουν, ακόμα άτομα που είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους στις προηγούμενες Α’ Βάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και ακόμη είναι σε αναμονή.

β) Τραγικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι προσέρχονται για επανεξέταση, χορήγηση συνταξιοδότησης αφού η συνταξιοδότηση τους διακόπτεται κατά το χρόνο αναμονής μέχρι την επανεξέτασή τους. Αυτό είναι απαράδεκτο! Υπάρχουν άτομα που είναι από τροχαία και εργατικά ατυχήματα τα οποία εδώ και 8 μήνες δεν έχουν περάσει ενώ έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

γ) Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι προσέρχονται για τη συνέχιση χορήγησης Προνιακών και άλλων επιδομάτων Αναπηρίας (π.χ. εξωιδρυματικό, διατροφικό και τυφλότητας), ενώ σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στους επόμενους μήνες, κατά τους οποίους, ο αριθμός των ατόμων θα αυξάνεται για την πιστοποίηση της αναπηρίας λόγω των φορολογικών δηλώσεων, βεβαίωση σπουδών και ημερομηνία λήξης των ποσοστών αναπηρίας. Υπάρχει και το πρόβλημα, ότι πολλά άτομα που δουλεύουν σε εργοστάσια της περιοχής λόγω των κακών συνθηκών υπάρχουν ασθένειες και ατυχήματα, και ενώ θέλουν να βγουν στη σύνταξη λόγω αναπηρίας δεν μπορούν να βγουν γιατί δεν υπάρχει πιστοποίηση Αναπηρίας.

δ) Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα άτομα που είναι στο σπίτι με πολλαπλές και βαριές αναπηρίες, όπως εγκεφαλικά, καρκινοπαθείς, τετραπληγικοί, παραπληγικοί, άτομα που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις για πιστοποίηση αναπηρίας από το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 και ακόμη είναι σε αναμονή. Τι θα γίνει με τα άτομα αυτά; Δεν υπάρχει Κράτος και Κοινωνική Πρόνοια για αυτούς τους ανθρώπους; Περιμένουν να αποβιώσουν εις Κύριον για να γλυτώσει το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα; Τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν τα έβαλαν μέσα τα Α.μεΑ. αλλά η κακή διαχείριση των Διοικήσεών τους. Άλλοι έπρεπε να τιμωρηθούν όχι τα Άτομα με Αναπηρία. Εντούτοις, τιμωρείται τα Άτομα με Αναπηρία. ΓΙΑΤΙ;

ε) Στην Δυτική Μακεδονία όπου η αναπηρία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά από άλλες γεωγραφικές περιοχές της πατρίδας μας, για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως βιομηχανική ανάπτυξη, επιβαρυμένο περιβάλλον και η κληρονομικότητα χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβαση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά & ΄Β βαθμού για την λειτουργία των ΚΕ.Π.Α., ως πολίτες και εμείς της αυτής τοπικής κοινωνίας, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν μας συμπαραστέκεται κανένας. ΓΙΑΤΙ;

Στ) Επίσης, αντιμετωπίζουμε προβλήματα και χρονοβόρες διαδικασίες όσον αφορά την συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Αυτό επιβαρύνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία από μια σειρά εξετάσεων (αιματολογικές, βιοχημικές, αξονικές, μαγνητικών τομογράφων και ακτινογραφίες). Πολλές από αυτές δε γίνονται στην περιοχή μας γιατί υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και σε καθώς διάφορα διαγνωστικά μηχανήματα. Υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα στο σύστημα Υγείας (Ασφαλιστικά, Νοσοκομεία από έλλειψη κεντρικών μηχανημάτων και έλλειψη ιατρικού προσωπικού και πάρα πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν, π.χ. για όλο την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης υπάρχουν 2 νευρολόγοι). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για την συμπλήρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται, τα Α.μεΑ. να ξοδεύονται οικονομικά και να χάνουν τον χρόνο τους, αφού πρέπει να απευθύνονται σε άλλες Περιφέρειες και στα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε τουλάχιστον να στελεχωθούν με ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των Α.μεΑ. αλλά για όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους πολίτες. Σας το υπενθυμίζουν τα Α.μεΑ. που ξέρουν τι σημαίνει να είσαι καλά στην υγεία σου.

ζ) Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα κτήρια που εξετάζονται τα ΑμεΑ του ΚΕ.ΠΑ Κοζάνης δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε θέματα πρόσβασης και προσβασιμότητας σ’ αυτά, καθώς επίσης δεν υπάρχει υπάλληλος που να γνωρίζει Ελληνική Νοηματική Γλώσσα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αιτούντες κωφοί για την πιστοποίησης της Αναπηρίας τους και αξιολόγηση των ποσοστών Αναπηρίας.

Καθυστέρηση στη διαδικασία παράδοσης φακέλου για υποθέσεις των αιτούντων μελών μας που εκκρεμούν, παρακαλούμε, να επισπεύσουν τη διαδικασία παράδοσης ή την επικύρωση των δικαιολογητικών των μελών μας. Παρακαλούμε για την άμεση εξυπηρέτηση των Α.μεΑ. στην αξιολόγηση και πιστοποίηση των ποσοστών Αναπηρίας. Οι Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. να είναι πιο πυκνές και να τρέξουν ώστε να ομαλοποιηθεί ο αριθμός των Α.μεΑ. που χρήζει να πάρουν πιστοποίηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Χωρίς το απαραίτητο έγγραφο του ΚΕ.Π.Α. που πιστοποιεί την Αναπηρία δεν μπορούμε να λύσουμε τα διάφορα προβλήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, φορολογικό, ποσοστό αναπηρίας για την τα Προνοιακά Επιδόματα κλπ.

Η πλήρη λειτουργία του ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης αποτελεί θέμα προτεραιότητας για εμάς τα Α.μεΑ. και των οικογενειών μας, που στην παρούσα φάση μαζί με όλη τη χώρα μας δοκιμαζόμαστε σκληρά. Το μόνο που δε θα επιτρέψουμε σ’ αυτήν τη σκληρή και δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα να υπάρχουν
(επιτήδειοι ανάπηροι ονομαζόμενοι μαϊμούδες). Γι’ αυτό το φαινόμενο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι τα ΑμεΑ.. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να πάψει να συνεχίζεται το ίδιο μη αρεστό «έργο». Η επανάληψη του ίδιου φαινομένου θα είναι εις βάρος των Α.μεΑ. και μόνο αυτών. Το Αναπηρικό Κίνημα δε θα επιτρέψει τα λάθη του παρελθόντος να διαιωνίζονται.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συμεωνίδης Μάριος

Χωρίς οικοδομική άδεια το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης!

Χωρίς οικοδομική άδεια λειτουργεί και αποδίδει δικαιοσύνη καθημερινά σε δεκάδες υποθέσεις το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο... αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, κος Χρήστος Μούρκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, στο σύνολό τους τα δημόσια κτήρια της Ξάνθης δεν έχουν οικοδομικές άδειες, καθώς «τότε που κτίζονταν τα κτήρια αυτά, κτίζονταν χωρίς άδειες». Η επιβεβαίωση αυτή της ουσιαστικά έκνομης λειτουργίας δημόσιων κτηρίων στην Ξάνθη από τα χείλη του αντιδημάρχου κ. Μούρκα, εγείρει εντόνως ερωτηματικά αναφορικά με την εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, καθώς σε αντίστοιχες παραβάσεις που παρατηρούνται σε ιδιώτες επιβάλλονται αυστηρές ποινές και κυρώσεις.

«Ναι είναι αλήθεια πως ούτε το Δικαστικό Μέγαρο έχει οικοδομική άδεια. Το τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθύνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο κος Μούρκας.

Στο παρελθόν δεν υπήρχαν προβλήματα!
Παρόμοιες αρρυθμίες παρατηρούνται και σε άλλα δημόσια κτήρια της Ξάνθης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μούρκας, μεταξύ των οποίων και αυτό του δημοτικού κολυμβητηρίου, το οποίο πλέον δεν λειτουργεί, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να το παραχωρήσει στο Σύλλογο Ποντίων του Ν. Ξάνθης για τη διεξαγωγή των Παρχαρίων. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της παραχώρησης ή μη του εν λόγω κτηρίου από τον δήμο στον σύλλογο τέθηκε το ζήτημα της στατικής επάρκειας του κτηρίου, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Μούρκα δεν ευσταθεί.

«Η εκδήλωση για την οποία ζητάει το κτήριο ο σύλλογος γίνεται υπαίθρια και το κτήριο χρησιμοποιείται συμπληρωματικά. Έχουν γίνει αντίστοιχες εκδηλώσεις εκεί στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μούρκας, αποδεχόμενος ωστόσο το γεγονός πως στο κτήριο πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας ώστε να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας που προβλέπει ο νόμος. «Αυτό το κτήριο είναι πολύ παλιό άλλα έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών. Όταν κτίστηκε το κτήριο πληρούσε τις προδιαγραφές της εποχής του, τώρα πρέπει να γίνει μια στατική μελέτη, με ποιόν τρόπο όμως θα γίνει αυτό θα το κρίνουν οι υπηρεσίες του δήμου». 

Αυξήθηκαν τα κέρδη του ΟΛΘ

Μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει στους μετόχους της η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. για τη χρήση του 2011. Την πρόταση του... Δ.Σ. με την οποία επιβεβαιώθηκε η εντυπωσιακή πορεία των οικονομικών της μεγεθών ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Το 2011 τα κέρδη μετά από φόρους της ΟΛΘ Α.Ε. αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 96,90%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 12.098.501 ευρώ, έναντι των 6.144.360 ευρώ του 2010. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν, επίσης, τα μικτά κέρδη, κατά 40,30%, αφού έφτασαν τα 16.215.195 ευρώ έναντι των 11.557.575 ευρώ του 2010, ενώ και τα προ φόρων κέρδη «έτρεξαν» με 65,025%, κλείνοντας στα 15.328.813 ευρώ, έναντι των 9.288.754 ευρώ του 2010.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας το 2010 ανέρχονταν στα 66,3 εκατ., ενώ το 2012 στα 86,6 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30,6 % (αύξηση διαθεσίμων κατά 20,7 εκατ. ευρώ). Με τα διαθέσιμα αυτά η ΟΛΘ Α.Ε. συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες εταιρείες του Χρηματιστηρίου.

Το 2012

Η εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζεται και το 2012. Στο πρώτο τρίμηνο η διακίνηση εμπορευμάτων αυξήθηκε, ο κύκλος εργασιών μεγάλωσε, ενώ τα κέρδη της εταιρείας διπλασιάστηκαν.

Ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 13.130.173 ευρώ, έναντι 11.887.196 ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2011 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης 10,46%, που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της διακίνησης κατά 57,81% στο χύδην φορτίο, αλλά και στην αύξηση της διακίνησης των κοντέινερ κατά 6,13%.

Την ίδια περίοδο τα προ φόρων κέρδη, λόγω της αύξησης των πωλήσεων και της μείωσης των εξόδων, έφτασαν συνολικά στο ποσό των 6.107.165 ευρώ, έναντι 2.961.621 ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2011, εμφανίζονται δηλαδή αυξημένα κατά 3.145.544 ευρώ - ποσοστό 106,21%.

Τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν συνολικά στα 4.867.767 ευρώ, έναντι των 2.348.582 ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2011, εμφανίζονται δηλαδή αυξημένα κατά 2.519.185 ευρώ - ποσοστό 107,26%.

Ενίσχυση σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά και άλλους 7 δήμους της χώρας προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ με σκοπό να ενισχύσει 12 δήμους της χώρας προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.


Πρόκειται τους δήμους Καρδίτσας, Άρτας, Λέσβου, Κοζάνης, Έδεσσας, Χανίων, Ερμούπολης, Θεσσαλονίκης, Σπάρτης, Φλώρινας, Δελφών και Καστοριάς.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα πριν από τον... πρωθυπουργό!

Μήπως τελικά να βάλουμε αυτή τη διάσημη Ελληνίδα να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο Ομπάμα και την καγκελάριο Μέρκελ, αντί του Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών του; Απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά... 

 

 Δείτε τη διάσημη Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Νέα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ/Αγγελιοφόρος
Σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια 90 νέων, πετρελαιοκίνητων λεωφορείων, θα προχωρήσει το φθινόπωρο ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντικαταστήσει ισάριθμα αστικά, τα οποία έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής.
Ο διαγωνισμός, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό του ΟΑΣΘ, επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο. «Πάγωσε», ωστόσο, λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και της διαδικασίας του PSI. Ετσι τώρα αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.
Τα 45 λεωφορεία θα είναι απλά, των 100 θέσεων, με τρεις πόρτες, ενώ τα υπόλοιπα 45 θα είναι αρθρωτά, των 165 θέσεων. Τα 90 αυτά λεωφορεία, τα οποία θα αρχίσουν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη το 2013 και η παραλαβή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014, θα αντικαταστήσουν όσα μπλε αρθρωτά λεωφορεία έχουν απομείνει και όσα απλά έχουν συμπληρώσει τα 15 χρόνια ζωής.

Μηδενικοί ρύποι

Τα νέα αστικά θα διαθέτουν κινητήρα Euro 5, ο οποίος εκπέμπει σχεδόν μηδενικούς ρύπους, εκτός εάν μέχρι την παραλαβή τους έχει κυκλοφορήσει ακόμα καλύτερος κινητήρας, Euro 6. Σε κάθε περίπτωση, οι τεχνικές προδιαγραφές θα προβλέπουν την προμήθεια ό,τι πιο σύγχρονου κυκλοφορεί στην αγορά κατά την παραλαβή των αστικών από τον ΟΑΣΘ.
Τα αντιρρυπαντικά οχήματα, εκτός των άλλων, αναμένεται να δώσουν... «ανάσα» στην ποιότητα του αέρα της Θεσσαλονίκης, καθώς η νέα τεχνολογία που διαθέτουν τα καθιστά φιλικά προς το περιβάλλον, αφού μειώνεται δραστικά η εκπομπή ρύπων τους. Η μείωση των ρύπων επιτυγχάνεται με διάφορες χημικές αντιδράσεις στον καταλύτη, όπου τα τοξικά οξείδια του αζώτου μετατρέπονται σε άζωτο και υδρατμούς, ουσίες που υπάρχουν ήδη στο περιβάλλον.
Ολα τα λεωφορεία θα διαθέτουν κλιματισμό, θα είναι προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρίες, θα έχουν μόνο ένα σκαλοπάτι ώστε να είναι εύχρηστα στους ηλικιωμένους, στα παιδιά και γενικότερα στους ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα, θα διαθέτουν σύστημα επίκλησης (θα μπορούν να γέρνουν) και βέβαια θα είναι αντιρρυπαντικά, διαθέτοντας κινητήρα Euro 5. Το κόστος για τα 90 λεωφορεία είναι περίπου 23 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί επένδυση των μετόχων του ΟΑΣΘ.

33 νέα 

Με τα 90 αυτά λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ ολοκληρώνει την ανανέωση του στόλου του, καθώς πρόσφατα απέκτησε ακόμη 33 νέα αστικά, με τα οποία αντικατέστησε ισάριθμα τα οποία είχαν συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός απέκτησε 18 νέα λεωφορεία των 100 θέσεων και 15 αρθρωτά. Τα 18 λεωφορεία κάλυψαν τις ανάγκες της γραμμής κορμού «Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη», ενώ τα υπόλοιπα 15 αντικατέστησαν μέρος των μπλε αρθρωτών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...