Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος πρόεδρος εταιρείας για μη καταβολή οφειλών στο ΙΚΑ

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 55χρονος πρόεδρος και...διευθύνων σύμβουλος εταιρείας κατασκευής τεχνικών έργων, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, ύψους 1.053.820,07 ευρώ από 01-12-2010 έως 31-03-2012.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 55χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1,2, ΑΝ 86/67 όπως ισχύει, η οποία, κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ΑΝ 86/67, όπως αυτή προστέθηκε με άρθρο 22 παρ. 1 του Ν.4038/2012.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια κτίρια στο δήμο Κιλκίς

Επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην πράσινη ανάπτυξη και προσβλέποντας ταυτόχρονα σε οικονομικά αλλά κυρίως σε περιβαλλοντικά οφέλη, ο Δήμος Κιλκίς... προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια κτίρια.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά ισχύος 10KW στην οροφή του δημαρχείου Κιλκίς, ενώ στο πλαίσιο του έργου υπεγράφη συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, στο οποίο ως τιμή αποζημίωσης ορίζονται τα 0,47 ευρώ/κιλοβατώρα. Το έργο υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου με δημοτικά έσοδα, ενώ αναμένεται η σύνδεση του με τη ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή της παραγωγής.

Επιπλέον, σήμερα εκτελείται παρόμοιο έργο (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10KW) στην δημοτική ενότητα Πικρολίμνης και ειδικότερα στη στέγη του Γυμνασίου του Νέου Γυναικοκάστρου, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ σχολείων.

Μέσα από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η δημοτική αρχή Κιλκίς θα μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος

Βέροια: «Ναι, συνέδεσα το ρεύμα»

Για δεύτερη φορά, κλήθηκε σε απολογία μέλος της κίνησης «Πολίτες της Βέροιας», μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ο πολίτης συμμετείχε στην επανασύνδεση ρεύματος μετά από διακοπή λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πρόσφατα, κατέθεσα ενόρκως μετά από κλήση, για την υπόθεση της ΔΕΗ, που απασχολεί κι αυτήν την αναφορά μου. Και τώρα δηλώνω ότι συμμετέχω ακόμη στην επανασύνδεση ρεύματος σε μετρητές της ΔΕΗ σε σπίτια, που κόβονται λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Και θα συνεχίσω να συμμετέχω, μέχρι να πάψουν οι τωρινές συνθήκες ζωής, ενός μεγάλου μέρους των συνανθρώπων μας.

Παίρνοντας θάρρος και δικαίωμα από το Σύνταγμα της χώρας μας, βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ακόμη υποχρεώσεις όλων μας, απέναντι στους συμπολίτες μας. Σύνταγμα, που ενώ θα έπρεπε να είναι ένα κομψό και ζεστό «πανωφόρι» για πιθανούς «χειμώνες», το κατάντησαν πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες, λινάτσα σε είσοδο χωματερής. Μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση του Συντάγματος, με διαβεβαιώνει διάφορα…»



πηγή: laikoyra.gr

"Προφυλακίστε τον Διονύση Ψωμιάδη"

Aκόμη και με προφυλάκιση κινδυνεύουν ο «προσωρινός» περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και 28 άλλα επιφανή πρόσωπα της συμπρωτεύουσας που εμπλέκονται στο «σκάνδαλο» του Ωραιοκάστρου. 

Η zougla.gr αποκάλυψε την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρου Κωνσταντίνου, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η οποία είναι κόλαφος για τις ημέρες και τα έργα του αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λοιπών τοπικών αρχόντων αλλά και εργολάβων και κατασκευαστών, οι οποίοι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Στην εισαγγελική πρόταση, η οποία υπεβλήθη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ξεδιπλώνεται η δράση των κατηγορουμένων, οι οποίοι -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- υπερκοστολογούσαν τις μελέτες δημοσίων έργων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 29 άτομα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο εργολάβος Ζήνωνας Αθανασιάδης, ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Σ.Ε.Σ.Μ.Ε. της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο βοηθός νομάρχη, κ. Ιωάννης Λεμπετλής, καθώς και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης (Ν.Α.Θ.), κ. Νίκος Μαρινάκης.

Η πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στην οικονομική ζημιά που φέρεται να υπέστη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης από την υπερκοστολόγηση της μελέτης και εν συνεχεία της κατασκευής του έργου «Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της επαρχιακής οδού Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης». Οι δε εμπλεκόμενοι βαρύνονται με κατηγορίες που επισείουν μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση, η οποία ζημίωσε το Δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο των 800.000 ευρώ, εκτείνεται χρονικά από το 1997 και χωρίζεται σε δύο κυρίως υποπεριόδους.

Η πρώτη αφορά στη φάση της μελέτης (1997 - 2004) και η δεύτερη στη φάση της κατασκευής του έργου (2005 - 2007). Ενδιάμεσο στάδιο είναι εκείνο της δημοπράτησης κατασκευής (2004 - 2005).

Τελωνείο Κήπων: Έκρυβε 25.000 ευρώ… στα εσώρουχά του!

Στα εσώρουχά του είχε κρύψει επιμελώς 25.000 ευρώ ένας 50χρόνος ενεχυροδανειστής που προσπάθησε να περάσει από το Τελωνείο των Κήπων… απαρατήρητος!

Ο 50χρόνος, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπάθησε να περάσει στη χώρα το ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία έκρυβε στα εσώρουχά του, κατά την επιστροφή του από τη γειτονική Τουρκία.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τελωνιακοί στον δράστη βρέθηκαν οι 25.000 ευρώ, από τις οποίες κατασχέθηκε το ποσό των 6.300 ευρώ, όπως σχετικώς ορίζει η νομοθεσία για αντίστοιχες περιπτώσεις, και κατασχέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν την υπόθεση ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων καθώς και εάν υπήρξε αντίστοιχη δράση από τον 50χρόνο και στο παρελθόν.

Πηγή: thrakitoday.com

Αλεξανδρούπολη: Χρωστούσε στο Δημόσιο 171.000 ευρώ

Ένας 59χρονος άνδρας συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 171.309 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Ένας 58χρονος συνελήφθη σήμερα στο Διδυμότειχο για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 841.516 ευρώ.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς

Η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς (Κίου 25, τηλ. 2310 442388) οργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στο «Φροντιστήριο Τραπεζούντος» 1ου Γυμνασίου - Λυκείου - (Θεατράκι Χηλής).

Ξάνθη: Ούτε οι βενζινοπώλες δεν προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης!

Με ρυθμούς χελώνας πραγματοποιείται η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Ξάνθης με τους βενζινοπώλες να επισημαίνουν πως... το τηλέφωνο δεν χτυπάει πια για παραγγελίες, ενώ πολλοί απ’ αυτούς απέχουν από τη διάθεση.
«Δεν υπάρχει διανομή πετρελαίου θέρμανσης γιατί πολύ απλά ο κόσμος δεν έχει λεφτά να το αγοράσει» σημειώνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης κος Γιάννης Σιούτας εξηγώντας πως «η ζήτηση είναι μειωμένη κατά 80% σε σύγκριση με πέρσι και όπως είναι φυσικό βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κατεβάζουν την τιμή του πετρελαίου ώστε να τονωθεί η αγορά».

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει ο ίδιος αρκετοί πρατηριούχοι στην Ξάνθη δεν προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης καθώς δεν έχουν που να το διαθέσουν. «Πριν τρία χρόνια πουλούσαμε 0,40 λεπτά το λίτρο και σήμερα πουλάμε 1,40 ευρώ. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα» καταλήγει ο κος Σιούτας.
thrakitoday.com

Ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα!

Ο πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!...

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε ο Μπιν Βου με εκπροσώπους του δήμου, αλλά και της αντιπεριφέρειας Πέλλας, ο Χο Τσι Μινχ υπηρέτησε στον Γαλλικό στρατό και πέρασε από την Έδεσσα και την Σκύδρα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αναζήτησης σχετικών πληροφοριών, ο πρέσβης επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο, τον βετεράνο Τρύφωνα Σιβένα (107 χρονών σήμερα), ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός με μοναδικές λεπτομέρειες.

Λίγο πριν την επιστροφή του, ο πρέσβης του Βιετνάμ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον δήμαρχο Έδεσσας, το δέντρο της φιλίας των λαών, στην αυλή του παλιού γαλλικού νοσοκομείου (σημερινό ΚΑΠΗ & Δημόσια Βιβλιοθήκη) πάνω στην οδό που άνοιξαν οι γάλλοι στρατιώτες.

Και αναχώρησε τελικά από την Έδεσσα υποσχόμενος ότι, όπως η Ελλάδα βοήθησε το Βιετνάμ στις δύσκολες στιγμές του, έτσι και το Βιετνάμ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.

Ιδρύθηκε Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας- Χορτιάτη

Η ίδρυση της Λαϊκής Επιτροπής Πυλαίας-Χορτιάτη ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης ανάγκης για συντονισμένη και όσο το δυνατόν μαζικότερη δράση απέναντι στα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης.

H Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας- Χορτιάτη συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετόπου (ΠΑΜΕ) της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και των Συλλόγων γυναικών για να οργανώσουν το λαό που ζει στην περιοχή της Πυλαίας, του Πανοράματος, του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου και του Φιλύρου για να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα: την ανάγκη για επιβίωση, την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την αυξανόμενη ανεργία, τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές κ.α.

Στην Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι οι οποίοι επιθυμούν να θέσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συστρατευτούν μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής. Για να βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, τα οποία γκρεμίζουν τα δικαιώματα, τη ζωή και το μέλλον μας.

Για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο, της πολιτικής της ΕΕ, ώστε να ξημερώσει η μέρα που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, με τη δική του εξουσία, με λαογέννητους θεσμούς και με μια οικονομία που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι στη δημιουργία κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια.

ΚΑΛΕΣΜΑ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Πυλαίας-Χορτιάτη καλεί όλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη την Τετάρτη 31/10 στις 19:00 για να απαιτήσουμε:

1. Κατάργηση των δημοτικών (ανταποδοτικών) τελών για τους ανέργους.
2. Μείωση των δημοτικών (ανταποδοτικών) τελών για όλους.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Τα ποσοστά της ανεργίας έχουν χτυπήσει κόκκινο με τα επίσημα στοιχεία να καταγράφουν ποσοστά που φτάνουν και ξεπερνούν το 30%. Οι άνεργοι και οι οικογένειες τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.

Η λαϊκή οικογένεια καλείται να βάλει ξανά και ξανά το χέρι, βαθιά, στη τσέπη, την ίδια στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις.

Καλούμε το Δήμο να πάρει θέση.
Απαιτούμε:
Κατάργηση των δημοτικών (ανταποδοτικών) τελών για τους ανέργους.
Μείωση των δημοτικών (ανταποδοτικών) τελών για όλους.

Οι κάτοικοι των περιοχών που περιλαμβάνονται στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτης, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο) μπορούν να υπογράφουν το κείμενο της Λαϊκής Επιτροπής στέλνοντας email στοpylaia.xortiati @ gmail.com αναφέροντας το ονοματεπώνυμο τους, την ιδιότητα τους καιδιεύθυνση email ή τηλέφωνο επικοινωνίας.

Χαλκιδική: Ένοπλη ληστεία σε μίνι-μάρκετ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε μίνι-μάρκετ στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Τρεις κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πελάτες και την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, αρπάζοντας από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόγραμμα δωρεάν παιδιατρικών εξετάσεων στο δήμο Κορδελιού Εύοσμου

Κοντά στα παιδιά του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους, θα βρεθούν οι Γιατροί του Κόσμου, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», ευγενική χορηγία της εταιρίας Vodafone προς την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, θα βρεθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Εύοσμου παρέχοντας:

- Δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη
- Διαγνωστικό έλεγχο
- Οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
- Δωρεάν προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
- Εμβολιαστική κάλυψη στα ανασφάλιστα παιδιά

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τις εξής ημέρες και ώρες:

- Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 09.00 – 13.00 στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού μπροστά από το Δημαρχείο, στην οδό Εθν. Αντιστάσεως

- Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 09.00 – 13.00 στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου στην πλατεία Δημαρχείου, οδός Παύλου Μελά.



exokatinasoupo.blogspot.gr
Enhanced by Zemanta

Κάτοικοι της Φλώρινας έκλεισαν τελωνειακό σταθμό– «Δώστε μας φθηνό πετρέλαιο»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλώρινας καθώς βλέπουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να ανεβαίνει τη στιγμή που ο βαρύς χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και σήμερα απέκλεισαν τον τελωνειακό σταθμό της Νίκης στα σύνορα.

Αίτημα τους η διάθεση πετρελαίου σε πιο χαμηλή τιμή για τις περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται από το ψύχος τους χειμερινούς μήνες.

Στο σημείο βρίσκονται μέλη του σωματείου βενζινοπωλών και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα που γνωστοποίησαν ότι ανά μία ώρα θα επιτρέπουν για λίγα λεπτά τη διέλευση των οχημάτων καθώς, όπως επισημαίνουν, η κινητοποίηση είναι συμβολική και έχει στόχο όχι να δημιουργήσει προβλήματα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Μπουτάρης: Θα ήταν «γενναία πράξη» να ψηφίσει τα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ήταν γενναία πράξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Οι δανειστές μας, οι τοκογλύφοι, πείτε τους όπως θέλετε, έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Κι όταν έχεις το μαχαίρι, ή θα κόψεις το καρπούζι, ή θα κόψεις το χέρι σου», είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και προσέθεσε: «Εάν ψηφίσει «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας πνίξει το ποτάμι, εάν ψηφίσει «όχι», θα μας πνίξει».

Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπουτάρης απάντησε αρνητικά. «Είναι μεγάλο το βάρος και δεν μπορώ να το σηκώσω. Σκέφτομαι παγκόσμια κι ενεργώ τοπικά», εξήγησε.

Για τα δύο χρόνια που είναι στη δημαρχία νιώθει ότι έχει επέλθει αλλαγή κλίματος στη Θεσσαλονίκη και -όπως είπε- ακούει «μπράβο» από ανθρώπους που δεν το περίμενε, αλλά και «τι είναι αυτά που κάνεις;» από ανθρώπους που και πάλι δεν το περίμενε.

Σε ό,τι αφορά στη δική του συμπεριφορά, επισήμανε: «Εγώ θα αλλάξω τον δήμο, δεν θα με αλλάξει ο δήμος. Δεν αλλάζω τις συνήθειές μου».

Θάσος: Βρέθηκε ζωντανός ο νεαρός άντρας που παρέσυραν τα ορμητικά κύματα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 26χρονου άντρα από τη Θάσο που χθες το απόγευμα παρασύρθηκε από τα ορμητικά κύματα κατά τη διάρκεια του ψαρέματος από την ακτή μαζί με τη μητέρα του. 

Ο νεαρός κατάφερε τελικά να βγει μόνος του στη στεριά, λίγο πριν από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, αφού πάλεψε για ώρες με τα ορμητικά κύματα λόγω των έντονων νοτιάδων που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Χθες το απόγευμα, μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του από τη μητέρα του, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτών μέσων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αλλά και αλιευτικών σκαφών.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν για ληστεία σε περίπτερο

Δυο από τους τρεις δράστες της ένοπλης χθεσινής ληστείας σε περίπτερο της Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας.
Πρόκειται για δυο άνδρες, ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ αναζητείται και ένας 25χρονος συνεργός τους.

Οι τρεις δράστες φορώντας κουκούλες και γάντια, πήγαν σε περίπτερο της Αλεξανδρούπολης, όπου με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, άρπαξαν από την ιδιοκτήτρια και το σύζυγό της, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δυο συλληφθέντες για τη ληστεία κατασχέθηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαστογραφία για εκατό γυναίκες από το δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Εκατό γυναίκες από τον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ηλικίας 40-70 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στον Πολύγυρο, από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες και των εργαζόμενων γυναικών, θα τηρηθεί πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εξέτασης. Ο δήμος Αριστοτέλη θα διαθέσει λεωφορείο για να διευκολύνει τη μετακίνηση των γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στην πενταψήφια γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15410, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, μέχρι και την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακόμη δεν αποφυλακίστηκε, συνελήφθη ξανά ο εγκέφαλος των εκβιαστών στην Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα παραπεμφθεί την Τρίτη ο 35χρονος Ελληνοσύρος ο οποίος θεωρείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Θεσσαλονίκη.

Ο 35χρονος άνδρας φαίνεται πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί λόγω της αποφυλάκισής του μετά τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το Σάββατο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης επειδή δεν διέμενε στο σπίτι του όπως ήταν υποχρεωμένος αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι το σπίτι του είναι ακατοίκητο και γι' αυτό πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη για την τοκογλυφία, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.



Πηγή: iefimerida.gr

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ιδιοκτήτης εταιρείας καλλυντικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 31χρονος... ιδιοκτήτης εταιρείας καλλυντικών-μπιζού-οικιακών ειδών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
To ύψος του χρέους του 31χρονου ανέρχεται στο ποσό των 138.840,76. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
thestival.gr

Θα πετάξουν κομμάτια πάγου στην Βουλή!

Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας αλλά και της Καστοριάς.

Θα κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που έχει στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Έχουμε μπει κυριολεκτικά «στον πάγο» λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης. Ζητούμε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ανοίγει αύριο στις 11 το πρωί με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών, συνόρων, του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα. «Μέλη της επιτροπής αγώνα θα κλείσουν όλα τα δημόσια κτίρια, τις εφορίες, τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο σε αυτές» αναφέρει ο κ. Σαπαλίδης και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αποκλειστούν και κεντρικοί οδικοί άξονες.
Enhanced by Zemanta

Άλλοι δύο συνελήφθησαν για φρουτάκια στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο ημεδαποί, μία 32χρονη και ένας 56χρονος, κατηγορούμενοι για...
παράβαση του νόμου περί παιγνίων.


Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα (ιντερνετ-καφε), συνέλαβαν την 32χρονη ιδιοκτήτρια του,διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με απαγορευμένο τυχερό παίγνιο (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας στον 56χρονο τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.

Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

ΒΙΝΤΕΟ - Δελφίνια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Δίπλα στο υποβρύχιο Παπανικολής, νωρίτερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπαιζαν δεκάδες δελφίνια.

Η κάμερα του Antenna "έπιασε" τα υπέροχα θηλαστικά σε ...ακροβατικές κινήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εντυπωσιακό το θέαμα.

Κατολισθήσεις και καταστροφές στα ορεινά της Ξάνθης από τη βροχόπτωση!

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής στην Π.Ε. Ξάνθης έχει δημιουργήσει η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Πτώσεις βράχων έχουν προκαλέσει προβλήματα στη κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου από την Ξάνθη προς την ορεινή Σταυρούπολη, όπου έχει αποκλειστεί η περιοχή ενώ συνιστάται στους οδηγούς που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακινούνται μόνο εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Κατολισθήσεις παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο προς την περιοχή του Εχίνου, όπου έχουν σημειωθεί και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκονται σε επιφυλακή επεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δεν έχει κληθεί να επέμβει.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βέροια: "Χτύπησε" στο δέντρο και σκοτώθηκε

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στο 3 χιλιόμετρο της Ε.Ο Βέροιας - Κυψέλης.

Ένας 25χρονος Έλληνας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο εξετράπη και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα ο νεαρός άντρας να βρει τραγικό θάντο.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Βέροιας.
Enhanced by Zemanta

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια με διαδηλωτές, ΜΑΤ και… τσολιάδες

Διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινημάτων που συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωνάζουν συνθήματα, υπό την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.

 Δείτε το βίντεο του Thestival:

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Ξάνθη – κανονικά η στρατιωτική!

Την απόφαση να ματαιωθεί η μαθητική-πολιτκή παρέλαση στην πόλη της Ξάνθης ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου πήρε το πρωί της Κυριακής η Π.Ε. Ξάνθης.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη της Ξάνθης, με σποραδικές βροχές να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, αποφασίστηκε να ματαιωθεί η μαθητική παρέλαση, ενώ θα πραγματοποιηθεί κανονικά τόσο η στρατιωτική παρέλαση όσο και η κατάθεση στεφάνων.

Η μαθητική παρέλαση της Κομοτηνής οδηγήθηκε και αυτή σε ματαίωση για τους ίδιους λόγους.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με το Νομάρχη της Αδριανούπολης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος Νομάρχης της Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012.

Ο κ. Ντουρουέρ, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κώστα Κατσιμίγα και στην συζήτηση τέθηκαν ζητήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν για μια κοινή αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή.
  
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαμιανίδης τόνισε πως η συνεργασία με γειτονικούς νομούς της Τουρκίας και της Βουλγαρίας είναι δεδομένη, ενώ σε ότι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ανέφερε πως αυτά έχουν να κάνουν με την διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρικών φαινομένων του Έβρου, την αντιμετώπιση των κουνουπιών, καθώς και θέματα υποδομών, όπως η κατασκευή γεφυρών για την επικοινωνία των δύο χωρών.

2 ΒΙΝΤΕΟ - Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς στη Θεσσαλονίκη!

Παρα λίγο τραγωδία στην Τσιμισκή όταν ο οδηγός του λεωφορείου παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και τραυμάτισε τρεις πολίτες. 

Όπως ανέφερε ο Alpha ο οδηγός ισχυρίζεται πως εξαιτίας της βροχής και της ολισθηρότητας του δρόμου δεν έπιασαν τα φρένα του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να παρασύρει τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τους ελαφρά.

 Πρόκειται για έναν 50χρονο, μια 45χρονη και μια 35χρονη που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ελαφρά τραυματισμένοι. 

Δημιουργία Σύγχρονων Παιδοτόπων στην Αλεξανδρούπολη

Υπογράφηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου η σύμβαση του έργου «Δημιουργία Σύγχρονων Παιδοτόπων», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και του αναδόχου του έργου Νικόλαου Μαυρανεζούλη, εκπροσώπου της κοινοπραξίας «Μαλιαχούστας Θεοδόσιος – Μαυρανεζούλης Νικόλαος».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση δύο παιδικών χαρών – χώρων πρασίνου, μία παραπλεύρως του ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης και μία στην περιοχή «Πλατανάκια» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Εθνικής Αντίστασης.
Συγκεκριμένα, στους δυο χώρους θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή παιδότοπων με σύγχρονα παιχνίδια, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς και χώρων πρασίνου και περιπατητικών διαδρόμων με την προβλεπόμενη υλικοτεχνική υποδομή (δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης, ηλεκτρολογικά δίκτυα).
Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ). 
«Με ιδιαίτερη χαρά αναλάβαμε το έργο της δημιουργίας των δύο σύγχρονων αυτών παιδοτόπων, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάπλαση και την αναβάθμιση της πόλης μας», τόνισε ο ανάδοχος στις δηλώσεις του, ενώ εκτίμησε ότι η παράδοση του θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα των 8 μηνών.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε με ικανοποίηση την υπογραφή της σύμβασης, καθώς όπως επεσήμανε: «αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να παραδώσουμε ένα σύγχρονο έργο στους δημότες μας». 
 
piazzadelpopolo

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς: ΟΛΟΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς, την Δευτέρα 29 Οκτώβρη 2012 ώρα 8:00 μ.μ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς  θα συζητηθεί το θέμα :  

«Οι εξελίξεις που αφορούν στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στο Δήμο Καλαμαριάς, το μέλλον των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σ΄ αυτές, και η στάση του Δήμου, των Δημοτικών Παρατάξεων και του λαού της Καλαμαριάς.»

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και τον λαό της Καλαμαριάς να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου και να εκφράσει την αντίθεσή του στην φτωχοποίηση των εργαζομένων και  στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν κυβέρνηση – τρόικα – Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαθητική παρέλαση με εντάσεις στη Θεσσαλονίκη (Video)

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Μικροεντάσεις με πολίτες και αστυνομικούς

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.

Οι μαθητές από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, που βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόϊκα.

Ορισμένοι γονείς μαθητών και θεατές αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από την εξέδρα, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι η παρέλαση ολοκληρώθηκε, ενώ μια άλλη μικρή ομάδα διαδηλωτών, πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα πεζοδρόμια, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, χειροκρότησε τους μαθητές.
Enhanced by Zemanta

Θανατηφόρο ατύχημα στην Ξάνθη

Πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, στο 2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Πετεινού, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα νεαρό ζευγάρι, ηλικίας 22 και 18 ετών, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι επιβαίνοντες.

Το άτυχο ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης. 
 
Enhanced by Zemanta

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη ύστερα από την είδηση για εκδήλωση φωτιάς σε αποθήκη του... 5ου ορόφου σε ξενοδοχείο στην παλιά παραλία στην περιοχή του λιμανιού.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι και προχώρησαν στην κατάσβεση τις φωτιάς, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ. Η πυρκαγιά πρόλαβε να κάψει μερικές πετσέτες και να προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές στην αποθήκη. Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ειδοποίησε τους πελάτες να κατέβουν στο ισόγειο μέχρι να αεριστεί ο χώρος. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη στη Κατερίνη 21χρονος τσαντάκιας

Στη σύλληψη ενός άνδρα που, οδηγώντας το Ι.Χ. φορτηγό του, πλησίαζε γυναίκες στον δρόμο, με σκοπό να τους αρπάξει τις τσάντες τους... προχώρησαν στην Κατερίνη το βράδυ της Πέμπτης άνδρες της Ασφάλειας.
Ο δράστης ηλικίας 21 ετών, κατάφερε να κλέψει με αυτόν τον τρόπο την τσάντα μιας 23χρονης, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, πλησιάζοντας και ασκώντας της βία.

Νωρίτερα, είχε αποπειραθεί, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσει την τσάντα μιας άλλης γυναίκας 48 ετών, η οποία όμως αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε και ο ίδιος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα παραστεί ο Μπουτάρης στη «Disneyland» της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το FosPhotos
Την πρόθεσή του να μην παραστεί ούτε στη μαθητική παρέλαση ούτε στη Γιορτή της Σημαίας στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου.

Κατά την επίσκεψη του σήμερα στο υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον τριήμερο εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε, όταν ρωτήθηκε, ότι δεν θα δώσει το «παρών» ούτε στη μαθητική παρέλαση ούτε στη Γιορτή της Σημαίας.

«Επειδή πονάει το δόντι μου, αλλά και να μην πονούσε, δεν θα πήγαινα», απάντησε όταν ρωτήθηκε «γιατί;».

Μάλιστα για τη «γιορτή της Σημαίας», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος γιατί ο υπουργός πήρε αποφάσεις χωρίς να τον ενημερώσει, παρακάμπτοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιτέθηκε στον υπουργό. «Δεν μου αρέσει το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Και δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τη γιορτή σε Disneyland».

«Γιούχαραν» τους επίσημους στη Θεσσαλονίκη

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπολοίπων επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

 Σύμφωνα με το seleo.gr, πιστοί που δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον ναό, λόγω των μέτρων ασφαλείας, διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας παράλληλα: «Δεν τους θέλουμε. Να πάνε στα σπίτια τους».


Τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα είναι δρακόντεια, για το φόβο επεισοδίων στην στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται το βράδυ πίσω στην Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:

• Επί ποδός 2500 αστυνομικοί
• Φράχτες κατά μήκος της παρέλασης
• Μείωση της χρονικής διάρκειας της παρέλασης
• Συμμετοχή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ
• Εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις
• Απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους.
• Εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για συναλλαγή με κρατούμενο

Εικονική συναλλαγή ύψους 610.000 ευρώ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας με κρατούμενο των ελληνικών φυλακών εντόπισε το ΣΔΟΕ μετά από ειδικούς ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας, στo πλαίσιο των ελέγχων αυτών, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο ύψους 610.000€ μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους και εσωκλείστου κατά το χρόνο της έκδοσης του τιμολογίου στις φυλακές.

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.



Πηγή: | iefimerida.gr

Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Οι πιστοί που ήθελαν να προσκυνήσουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έπρεπε να διαθέτουν πρόσκληση, αλλά και να περάσουν από σωματικό έλεγχο. Μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα στην Εκκλησία.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια και η σημερινή δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο μοιάζει να είναι πριβέ, αφού οι επιτελείς της αστυνομίας δεν ήθελαν να συμβεί το παραμικρό.

Την ίδια ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με αστυνομικούς, αφού 2.000 άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός τόσο για τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, όσο και για την παρέλαση της Κυριακής.

Η αστυνομία θα ακολουθήσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα με τους θεατές-πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα 100 μέτρα την εξέδρα των επισήμων.

Στην παραλιακή λεωφόρο θα στηθεί και ο φράχτης που μπαίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.και σκάφη του Λιμενικού θα σαρώνουν τις «κόκκινες» περιοχές από αέρα και θάλασσα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Μπουτάρης!

Του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs.gr Θεσσαλονίκης)

Ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίζει να πολιτευτεί ξανά και να διεκδικήσει εκ νέου στήριξη στο πρόσωπό του όχι όμως για το δήμο Θεσσαλονίκης στις 4 Νοεμβρίου. Μάλιστα αυτή τη φορά σε ένα καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Όχι ο κυρ Γιάννης δεν αποφάσισε να αποχωριστεί την καρέκλα του δημάρχου! Για την ακρίβεια σκοπεύει να την κρατήσει με...νύχια και με δόντια, καθώς όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ωστόσο, στις 4 Νοεμβρίου θα συμμετέχει στις εκλογές για τα κεντρικά όργανα διοίκησης του συλλόγου Χημικών με το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. Χημικών, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Α.Σ.Κ. χαρακτηρίζουν «τιμή για τους ίδιους αλλά και για τον κλάδο των χημικών» τη συμμετοχή του κ. Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο (http://paskeex.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε να συμμετέχει στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο μετά από σχετικές κρούσεις του Στέλιου Αγγελούδη, προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και «δεξί» χέρι του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι γνωστό άλλωστε, πως ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο, τις οποίες προφανώς επιθυμεί να διατηρήσει μέχρι το 2014, χρονιά δημοτικών εκλογών, προκειμένου να λάβει εκ νέου στήριξη.

Ενόχληση ΔΗΜΑΡ 

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. Χημικών σίγουρα πάντως δεν ευχαριστεί τους εκ της Δημοκρατικής Αριστεράς δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας», καθώς θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό και η δημοτική παράταξη ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε παραμονές των τελευταίων εθνικών εκλογών οι δηλώσεις στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη εκ μέρους της διοίκησης του δήμου υπέρ της Ιπποκράτους είχαν δημιουργήσει μείζον ζήτημα στους κόλπους της δημοτικής του ομάδας, αναγκάζοντας το δήμαρχο να ανασκευάσει και τη Δημοκρατική Αριστερά να ζητά εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Ο τότε γραμματέας της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης και σημερινός «διαπραγματευτής» του Φώτη Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση, ενοχλημένος από τις εν λόγω δηλώσεις σχολίασε: «Οι προσωπικές επιλογές του δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με την πρωτοβουλία συνολικά».

Μέλη της παράταξης Μπουτάρη πάντως, εκφράζουν αμφιβολίες για μια εκ νέου μελλοντική στήριξη από το Φώτη Κουβέλη, γεγονός που αναγκάζει το δήμαρχο αν και δυο χρόνια πριν να σκέφτεται...προεκλογικά, κατεβαίνοντας ακόμα υποψήφιος και για το σύλλογο Χημικών με την Π.Α.Σ.Κ.

  tvxs.gr

Εράσμιο Ξάνθης: Στις φλόγες μεγάλη αγροτική έκταση

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή κοντά στο Εράσμιο Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης κατακαίγοντας μεγάλη αγροτική έκταση.

Η φωτιά που έκαιγε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε από καλαμιές, τις οποίες συνηθίζουν να καίνε οι αγρότες της περιοχής αυτή την εποχή αν και απαγορεύεται καθώς βρισκόμαστε ακόμη σε αντιπυρική περίοδο, ενώ δεν άργησε να πάρει διαστάσεις δυσχεραίνοντας το έργο των Πυροσβεστών.

Στο σημείο κατέφτασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με τέσσερα οχήματα και δέκα άντρες που ξεκίνησαν την κατάσβεση, θέτοντας υπό έλεγχο τη φωτιά παρά τη μεγάλη της έκταση. Μέχρι στιγμής το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει εκτιμηθεί πλήρως ενώ διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσής της.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει πριν από μερικές ημέρες και πάλι στην περιοχή του δήμου Τοπείρου κατακαίοντας περισσότερα από 150 στρέμματα αγροτικής γης.
thrakitoday.com

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας 56χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη την Πέμπτη ένας 56χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίου υλικών ψηφιακής εκτύπωσης, για χρέη προς το Δημόσιο.

Σε βάρος του συλληφθέντα έχουν βεβαιωθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές, συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Ο 56χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στη Θεσσαλονίκη

Για περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή δυτικά του λιμένα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε  εγκατάσταση νησίδας  ΕΛ.ΠΕ. ενημερώθηκε σήμερα η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.

Το σημείο έσπευσε αρμόδιο προσωπικό διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως 80 τ.μ. από διάσπαρτα πετρελαιοειδή.

Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης ενώ δεν υπήρξε κίνδυνος προσβολής των ακτών ή άλλων ευαίσθητων περιοχών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε το δικαστήριο των 14 για τα επεισόδια στις Σκουριές

Για τις 14 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των 14 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στις Σκουριές και στο Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγίας στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. 

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση ανέβαλε τη δίκη λόγω της σημερινής αποχής των δικηγόρων.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της στάσης, της αντίστασης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Επιπλέον, ένας εξ αυτών διώκεται για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να πέταξε διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι των παραπάνω περιοχών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους. Προέβησαν μάλιστα και σε πορεία σε δρόμους του Πολυγύρου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...