Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Σύστημα διασφάλισης της ποιότητας νερού


Ένα νέο σύστημα διασφάλισης της ποιοτικής ύδρευσης της περιοχής απέκτησε και έθεσε σε λειτουργία η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της Αλεξανδρούπολης με... στόχο την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση των υδάτων, από τα οποία υδρεύεται η ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΕΥΑ εγκατέστησε και λειτουργεί ένα δίκτυο συνεχούς παρακολούθησης ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων του υδάτινου όγκου της λίμνης Διποτάμου, το οποίο παρέχει 24 ώρες, το 24ωρο, πληροφόρηση για την ποσότητα και την ποιότητα – καταλληλότητα του πόσιμου νερού, που διακινείται στον υδροταμιευτήρα – λίμνη της Αλεξανδούπολης, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Βαγγέλης Μυτηλιναίος.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου παρουσίασης του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ Χρήστος Γιορδαμλής, ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό, μέσα από αλγοριθμική επεξεργασία των μετρηθέντων μεγεθών και ευφυή συσχέτιση των πληροφοριών που προκύπτουν, δημιουργεί δεδομένα, που θα αξιοποιεί το προσωπικό της ΔΕΥΑΑ και θα εκδίδει σχετικές προειδοποιήσεις, όταν απαιτηθεί (όπως πλημμύρες, ξαφνική μεταβολή κάποιας ποιοτικής παραμέτρου του νερού ή τυχόντα προβλήματα του σταθμού). Η ειδοποίηση θα γίνεται με κλήση, μέσω email ή και sms.

Στο πλαίσιο της δυνατότητας ενημέρωσης των Δημοτών, πολλές από τις συλλεγόμενες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό μέσω της ειδικής διαδικτυακής πύλης, που έχει κατασκευασθεί για τον σκοπό αυτόν (deyaadam.gr )


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...