Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι ορθοπεταλιές του Φούχτελ

Ένα πέρασμα από την Ξάνθη έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς – Γιόακιμ Φούχτελ. 

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Coco-Mat που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Παύλος Ευμορφίδης και τον ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου.

Ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από μια πολυπληθή αποστολή γερμανών στελεχών του υπουργείου και επιχειρηματιών που περιοδεύουν στην Β. Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι χθες επισκέφτηκε τη Θάσο.

Επενδύσεις της Coco-Mat στην Γερμανία

Σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα σαν να ήταν παλιοί γνώριμοι συνομιλούσαν ο κ. Φούχτελ και ο κ. Ευμορφίδης που γνωρίζει άπταιστα γερμανικά. Υπενθυμίζουμε ότι η Coco-Mat μεταξύ των άλλων καταστημάτων που έχει ανά τον κόσμο έχει και στο Βερολίνο και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος της επίσκεψης του κ. Φούχτελ. Επίσης η εταιρεία λανσάρει την νέα ξενοδοχειακή σειρά Coco-Mat Hotels & Resorts Worldwide, σε εξειδικευμένο δίκτυο boutique hotels και resorts και η Ιταλία και η Γερμανία αποτέλεσαν τους νέους «σταθμούς» για την Coco-Mat, η οποία άνοιξε δύο νέα σημεία πώλησης στην περιοχή Duomo του Μιλάνο και στο Βερολίνο αντίστοιχα.Δεν ακούμπησε την Coco-Mat η κρίση!

«Ευπρόσδεκτοι είναι οι άνθρωποι! Ήρθαν να μας δουν γιατί έχουμε μαγαζιά στην Γερμανία…», δήλωσε στο «Ε» για το σκοπό την επίσκεψης του κ. Φούχτελ ο επιχειρηματίας κ. Παύλος Ευμορφίδης, δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την αντιμετώπιση της κρίσης που όπως είπε την Coco-Mat δεν την αγγίζει: «Εμείς αγγίζουμε την κρίση όχι η κρίση εμάς… Πρέπει να παράγουμε και να μονοιάσουμε οι έλληνες… δεν είναι ωραίο πράγμα να τρωγόμαστε»!

Να σημειώσουμε ότι η Coco-Mat, εταιρεία παραγωγής ειδών κλινοστρωμνής και επίπλων ιδρύθηκε από τον Παύλο Ευμορφίδη το 1989, οπότε και ανοίγοντας το πρώτο του κατάστημα το 1990 στην Αθήνα. Το 1992 μετέφερε την έδρα της εταιρείας στην Βιομηχανική περιοχή της Ξάνθης, ενώ το 1994 κατασκεύασε το πρώτο κρεββατόστρωμα Ergo Nature. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1997 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο εξωτερικό, καταφέρνοντας σε διάστημα 24 ετών, να έχει εξελιχθεί σε leader της ελληνικής αγοράς. Διατηρεί ένα δίκτυο καταστημάτων στην Γερμανία, στην Ολλανδία στην Αμερική, στην Κίνα, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο Κορέα κ.λ.π.

Από την τοπικές αρχές για να υποδεχτούν τον κ. Φούχτελ προσήλθαν στο χώρο του εργοστασίου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπενης και ο πρωτοσύγκελος κ. Σοφρώνιος ο οποίος μάλιστα μετέφερε στον κ Φούχτελ τα λόγια του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα του είπε: «Ο σεβασμιότατος μας σας παρακαλεί να μην επιβαρύνετε άλλο τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές θυσίες και δεν αντέχει άλλα μέτρα και φόρους». Και ο κ. Φούχτελ του απάντησε: « Γι αυτό ακριβώς είμαι εδώ! Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε για τα προβλήματα και τον κόσμο εδώ στην Ξάνθη.

Κάθε φορά που πηγαίνω στην Αθήνα μιλάω και με τον Αρχιεπίσκοπο. Θέλουμε να συνεργαστούμε σε κοινωνικά θέματα για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Πρέπει να βρούμε τρόπους μαζί για να ξεφύγει ο απλός κόσμος από αυτό το πρόβλημα.

Σε μια πρόσφατη αποστολή που μας συνόδευε και ο Ότο Ρεχάγκελ είχαμε επισκεφτεί τον μακαριότατο στην Αθήνα και είχε γίνει ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού των νέων και της αποστολής που έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Ο κ. Ρεχάγκελ προσπαθώντας να υποστηρίζει αυτή την κοινωνική πτυχή της συνεργασίας θα είναι αρωγός σ’ ένα τέτοιο κοινωνικό πρότζεκτ και θα μας υποστηρίξει». Στη συνέχεια ο κ. Φούχτελ ζήτησε και πήρε την ευχή του πρωτοσύγκελου για να επιτύχει αυτό το εγχείρημα.

Όμως ο κ. Φούχτελ από την Ξάνθη δεν πήρε μόνο την ευχή του πρωτοσύγκελου πήρε και ένα ποδήλατο της Coco-Mat το οποίο μάλιστα το πλήρωσε ατάκα και επί τόπου με το ποσό των 50 ευρώ και χωρίς να πάρει απόδειξη! Το ελληνικό δαιμόνιο του κ. Ευμορφίδη έδρασε και λίγο πριν την ξενάγηση στο εργοστάσιο του ζήτησε να κάνει μια δοκιμή τα ποδήλατα με την επωνυμία Coco-Mat! Ο κ. Φούχτελ όχι μόνο δεν του χάλασε το χατίρι αλλά φάνηκε να το διασκεδάζει πολύ. Πέταξε σακάκι και γραβάτα και ανέβηκε στο ποδήλατο κάνοντας μια βόλτα μαζί με τον κ. Ευμορφίδη. Αμέσως μετά ενθουσιασμένος ο κ. Φούχτελ ζήτησε να το αγοράσει και μάλιστα έβγαλε από την τσέπη του πουκαμίσου ένα …φούχτα ευρώ…Τελικά μάλλον του έκαναν φιλική τιμή και το αγόρασε αντί 50 ευρώ και ζήτησε να του το στείλουν στη Γερμανία! Το ίδιο έκαναν και αρκετά μέλη της συνοδείας του. Όμως απόδειξη δεν είδαμε ούτε να ζητούν ούτε να παίρνουν! Στην συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου. Δεν έχουμε πληροφορίες αν αγόρασε και στρώμα…

Πηγή: empros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...