Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο ομορφιάς - «μαϊμού» με 59 θύματα

Αναζητείται 11μελές κύκλωμα, το οποίο είχε στήσει Ινστιτούτο ομορφιάς - «μαϊμού» και εξαπάτησε 59 άτομα στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας υπηρεσίες αισθητικής και θεραπείες, σε ορισμένες περιπτώσεις με βλαβερές συνέπειες για την υγεία των θυμάτων, με την ψευδεπίγραφη επικάλυψη της συνεργασίας με ειδικούς γιατρούς και αισθητικούς.


Για την υπόθεση αναζητούνται 11 κατηγορούμενοι, ηλικίας 23 έως 60 ετών, οι οποίοι φέρονται ότι αποκόμισαν περί τις 55 χιλιάδες ευρώ από τις αρχές του 2012, οπότε ξεκίνησε η δράση τους.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε συστήσει παράνομη επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία εμφανιζόταν είτε ως δερματολογικό κέντρο είτε ως ινστιτούτο αισθητικής και άλλαζε συχνά την έδρα της, αλλά και την επωνυμία της.

Στις υποτιθέμενες υπηρεσίες που παρείχε περιλαμβάνονταν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος αλλά και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες, μάλιστα, προσφέρονταν υπό την επίβλεψη δήθεν ειδικού δερματολόγου, που παρίστανε μία 29χρονη.

Μάλιστα, η 29χρονη, μαζί με την 60χρονη μητέρα της, για να προσελκύσουν τα θύματά τους, ανέβαζαν σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών ομορφιάς.

Οι πελάτες που αγόραζαν τα σχετικά κουπόνια κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο δήθεν ινστιτούτο γίνονταν δεκτοί από μέλη της σπείρας, ενώ, στη συνέχεια, άλλα μέλη της παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι ή ως γιατροί και πραγματοποιούσαν τις συνεδρίες.

Για να αποκομίσουν περισσότερα χρήματα από τα θύματα οι επιτήδειοι πρότειναν την παροχή κι άλλων υπηρεσιών, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωναν ποτέ, αφού στην πορεία οι δράστες, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες, ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού και τελικά άλλαζαν έδρα και επωνυμία της επιχείρησης.

Η πλειονότητα των 59 θυμάτων της σπείρας είναι γυναίκες, κάποιες από τις οποίες υπέστησαν δερματικές βλάβες, όπως εξανθήματα και ερεθισμούς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου που εξιχνίασαν την υπόθεση, ερευνούν καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία, δύο από τις κατηγορούμενες, εκμεταλλευόμενες άνοια της ηλικιωμένης μητέρας του, σε διάστημα οκτώ μηνών, την οδηγούσαν συστηματικά σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις διαφόρων χρηματικών ποσών, το συνολικό ύψος του οποίων ανέρχεται σε 55.600 ευρώ.

Τη δικογραφία, που περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, θα αναλάβει ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...