Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με βασικό σύνθημα «Να κλείσουν τα γραφεία της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής». Στο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 το απόγευμα καλούν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, η Γ' και Δ' ΕΛΜΕ, το Σωματείο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, φοιτητικοί σύλλογοι, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η ΚΕΕΡΦΑ , καθώς και άλλες συλλογικότητες. 


Το εργατικό κέντρο σε κάλεσμα προς τα σωματεία - μέλη του να πάρουν μέρος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Διαδηλώνουμε κατά του φασισμού και των φασιστικών οργανώσεων, αντιστεκόμαστε στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και απομονώνουμε τους εκφραστές της και τις πολιτικές βίας που πρεσβεύουν. Οχυρώνουμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.  Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις ακρότητες και τον φασισμό". 

 Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, επισημαίνει: "Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας μέσα από τους αγώνες του κινήματος και τη δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα αφήσουμε τους νοσταλγούς της χούντας να εμφανίζονται ως εναλλακτική λύση απέναντι στο πολιτικό σύστημα που στηρίζουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...