Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Τέρενς Κουίκ για το Νικόλαο Μάρτη


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο ευπατρίδη της πολιτικής Νικολάου Μάρτη...



«Με βαριά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Νικολάου Μάρτη, ο οποίος ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής υπηρετώντας με συνέπεια και την Ελλάδα και τις Αρχές του.

Ο Νικόλαος Μάρτης ήταν και μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον αγώνα για τη ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία.

Το πέρασμα και μόνο από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος που του εμπιστεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στα πρώτα επτά μεταπολιτευτικά χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν το σημαντικό ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει σε εποχές που το «Μακεδονικό» δούλευε σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο από τους Σκοπιανούς, αλλά και από τους Βουλγάρους.

Είχα την τύχη να συνυπάρξω μαζί του στη Θεσσαλονίκη στη διετία 1976-78, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου εμπιστεύτηκε να δημιουργήσω τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό στη Βόρειο Ελλάδα που έμελλε να εξελιχθεί στην ΕΡΤ3.

Ήταν η διετία όπου έζησα τη συναισθηματική φόρτιση του Νικολάου Μάρτη, όταν ο αείμνηστος καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος του αποκάλυψε ότι βρήκε στη Βεργίνα τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων, τον τάφο του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είναι ευτύχημα που «έφυγε» σε μια εποχή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ. Δεν θα ζήσει την εθνική ταπείνωση.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι κρίμα που δεν είναι εν ζωή και μάλιστα σε προσφορότερη ηλικία, ώστε να μπορέσει να σηκώσει το γνωστό ανάστημά του, το συνδεδεμένο με ήθος και πατριωτισμό, βοηθώντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στον αγώνα προάσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...