Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Απόφαση - σταθμός για παράνομη σύνταξη - ''Κλειδί'' η κατάθεση της γειτόνισσας!

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είχε βρει τη συνταγή να ''αρμέγει'' το δημόσιο - Τα λόγια όμως μιας γειτόνισσάς του, άρχισαν να ξεσκεπάζουν την υπόθεση...


Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος κατηγορείται ότι επί οχτώ χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε πεθάνει.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος για το διάστημα από το 2003 έως και το 2011 φέρεται να εισέπραξε παράνομα από το ΙΚΑ χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Ωστόσο, επειδή αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, πολλές από τις πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο κατηγορούμενος παραγράφηκαν.

Τελικά, καταδικάστηκε για ποσό περίπου 40.000 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν από το ΙΚΑ από το 2008 και μετά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία από γειτόνισσα της δικαιούχου της σύνταξης, η οποία έβλεπε τα ειδοποιητήρια του ΙΚΑ να φτάνουν στο σπίτι της νεκρής γυναίκας και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε τα χρήματα από τη σύνταξη της μητέρας του, υποστηρίζοντας ότι τα έπαιρνε μία αλλοδαπή που βοηθούσε τη γυναίκα, πριν αυτή πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...