Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς: Kανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς:


ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ  για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς  όλο το προηγούμενο διάστημα με μαζικές, αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και στον ΟΑΣΘ κατόρθωσε να έχει αποτελέσματα σε επανασυνδέσεις ρεύματος, σε διαγραφή προστίμων, σε διακανονισμούς.


Έλα να δυναμώσουμε αυτή την πάλη.

Να δυναμώσουμε την Λαϊκή Αλληλεγγύη.  Να μην αφήσουμε κανένα παιδί στην πείνα και στο κρύο.

Κανένας χωρίς δικαίωμα στην ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία και σε ποιοτικές Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

     Ο θάνατος δυο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν οφείλονται ούτε σε αφέλεια ούτε σε άγνοια, όπως προσπαθούν να πείσουν οι συγκυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους.    Αυτά είναι τα μέτρα για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και οι οικογένειές τους να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, για να ξαναπάρουν φόρα τα κέρδη τους.

    Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία όσων κάνουν πως κλαίνε και συμπονούν πάνω από καμένα σπίτια και φέρετρα, ενώ στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ.

    Η λύση για το λαό δε θα έρθει από όσους τάζουν να κόβουν «πιο ανθρώπινα και πιο ευαίσθητα» το ρεύμα, να χαρατσώνουν «πιο δίκαια», από όσους θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Την ώρα μάλιστα που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά από τη λεηλασία του εισοδήματός τους, την ανεργία και τους δυσβάσταχτους φόρους.

     Γι’ αυτό άμεσα προβάλλει η οργάνωση της πάλης του λαού για να αποκατασταθεί η διακοπή του ρεύματος, να απαγορευτεί η διακοπή του, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

     Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί το λαό της Καλαμαριάς να οικοδομήσει τη δική του συμμαχία, που θα βάζει απέναντι ό,τι του υπονομεύει την ίδια του τη ζωή.

Να πλαισιώσει τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους, την Λαϊκή Επιτροπή.

Να κάνει όπλο τον αγώνα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη.

 «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...