Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

4 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού


Σε άλλες τέσσερις προσαγωγές νεαρών προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στα μεταλλεία στις Σκουριές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν στο σπίτι που διατηρεί 19χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διαμένει στην Ιερισσό και είναι γιός αστυνομικού και προσήγαγαν αυτόν και τρεις φίλους του ένας 20χρονο και δύο κοπέλες.

Και οι τέσσερις κρατήθηκε για πάνω από 10 ώρες ενώ ο ένας κλήθηκε να δώσει γεννετικό υλικό. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από περίπου μία ώρα. Όπως καταγγέλλουν οι προσαχθέντες υπέστησαν έντονη ψυχολογική βία από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της πολύωρης κράτησής τους.

Πηγή: http://www.seleo.gr

Θεσσαλονίκη: Πορείες από σπουδαστές και πρωτοβάθμια σωματεία


Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από σπουδαστές των ΤΕΙ και εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά» και για την κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Πεντακόσιοι περίπου σπουδαστές, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Στην πορεία των σπουδαστών ενώθηκαν, λίγη ώρα αργότερα και πενήντα περίπου συνδικαλιστές και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλοι μαζί κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, στις οδούς Εγνατία και Αγίου Δημητρίου, ενώ λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Απετράπη νέα απόπειρα απόδρασης κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών


Πέντε 24ωρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, ένα νέο …κρούσμα  φυγής προς την ελευθερία απασχόλησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το απόγευμα της Πέμπτης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης, επιχείρησε να αποδράσει αρχικά από το λουτρό του ειδικού θαλάμου όπου νοσηλεύονταν φρουρούμενος και στη συνέχεια από το παράθυρο.

Ωστόσο, αμέσως τον αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι με τη συνδρομή της αστυνομίας κατάφεραν να συλλάβουν τον κρατούμενο πριν απομακρυνθεί από το χώρο του νοσοκομείου.

Ο κρατούμενος είχε μεταχθεί από το τις φυλακές στο νοσοκομείο Γρεβενών προκειμένου να αντιμετωπιστεί πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Καβάλα και Ροδόπη: DNA αλόγου σε συσκευασμένο κεμπάπ και σαλάμια

Και άλλα προϊόντα με DNA αλόγου εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ, ο οποίος και διέταξε την ανάκλησή τους από την αγορά. Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου σε δύο ακόμη δείγματα.

Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία "ΑΡ-ΚΑΣ", που παρασκευάζει και συσκευάζει η "Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου" και το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, υποκατάστημα της Καβάλας, και σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία "Destan", που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο "Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση κι απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τριάντα τριών (33) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί, έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα (4) θετικά δείγματα

Γ. Αποστολάκης: O δικαστής από τη Λάρισα που έστειλε τον Παπαγεωργόπουλο ισόβια στη φυλακή


Είναι 59 ετών, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, ασχολείται με το εκκλησιαστικό δίκαιο και είναι ο δικαστής που άφησε άφωνο το δικαστήριο με τα σχόλιά του στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά κυρίως με την απόφασή του.


Ο Γεώργιος Στ. Αποστολάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρια Λάρισας, αλλά έχει «πολιτογραφηθεί» Τρικαλινός, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thessalianews στο απολαυστικό προφίλ του δικαστή που δημοσίευσε. Είναι δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών. Ασχολείται συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο, με την υμνογραφία και μάλιστα έχουν εκδοθεί τρεις από τις ακολουθίες που έχει συνθέσει.

Αν όμως θα μείνει για κάτι στην ιστορία είναι οι ατάκες που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μέσα στη δικαστική αίθουσα και βέβαια το γεγονός ότι έστειλε ισόβια στη φυλακή τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζουν τον κ. Αποστολάκη ατακαδόρο και ατρόμητο: κατά τη διάρκεια της δίκης χρησιμοποιούσε συνεχώς τη λέξη μπάχαλο για να περιγράψει τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thessalianews, ο κ. Αποστολάκης δεν σταματά να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, συνδέοντας νομική και εκκλησία. Ενδεικτικά είναι τα βιβλία του «Ευρετήρια Εκκλησιαστικού Δικαίου», «Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια» και «Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων». Εξαιρετικά αυστηρός υπήρξε και με τους μάρτυρες, ειδικά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, που ήταν υπάλληλος στο δήμο. «Πού πήγε το μυαλό σου, είσαι βουλευτής που φωνάζει κατά της διαφθοράς. Ορίστε, πείτε μας», τον προκάλεσε. Για τον ίδιο βουλευτή σχολίασε δηκτικά, βλέποντας τις φωτογραφίες του στο κέντρο διασκέδασης «Boom», ότι «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου και της ηθικής».

Μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε στη δίκη ήταν: «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα». Mεταξύ άλλων χρησιμοποίησε την έκφραση «ο βασιλιάς των παρκομέτρων» για τον πρώην αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο και «ο τετράπαχος Σαξώνης» με αφορμή μια φωτογραφία.

Αλεξανδρούπολη: Εξάχρονος καταπλακώθηκε από τοίχο


Εξάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, αργά χθες το απόγευμα, στον οικισμό Αισύμης Αλεξανδρούπολης, όταν, από άγνωστη αιτία κι ενώ έπαιζε, καταπλακώθηκε από τοίχο αποχωρητηρίου.

Το μικρό αγόρι απεγκλωβίστηκε από γείτονες που έσπευσαν στο σημείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 6χρονος έφερε κακώσεις στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του, ενώ τα αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί, σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μαίες - Μαιευτές Θεσσαλονίκης: Στηρίζουμε την επιλογή των γυναικών να γεννήσουν στο σπίτι


O Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στους τοκετούς κατ'οίκον και επισημαίνει:

"Είμαστε δίπλα στους γονείς στις γυναίκες και στα νεογνά τους έχουμε σώσει άπειρες γυναίκες και νεογνά όπου και αν δουλεύουμε , στα δημόσια νοσοκομεία, στα ιδιωτικά μαιευτήρια, στα αγροτικά, στο σπίτι παντού

 Στηρίζουμε την επιλογή των γυναικών να γεννήσουν στο σπίτι με την προυπόθεση ότι ο τοκετός κατ οίκον θα γίνεται  αποκλειστικά από άτομα που έχουν άδεια άσκησης  του μαιευτικού επαγγέλματος (μαίες ή μαιευτήρες )και γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα για την μαιευτική φροντίδα στο σπίτι έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των επιτόκων και των νεογνών τους καθώς και η δημόσια υγεία.Υπεύθυνοι για την διαχείριση των αποβλήτων και την συμπλήρωση των βεβαιώσεων των τοκετών είναι η μαία ή ο μαιευτήρας που παρίσταται στον τοκετό".

Την ανακοίνωση υπογράφει, για το ΔΣ η Πρόεδρος Μοσχάκη Βικτωρία

Εισαγγελέας για το αλογίσιο κρέας που διατέθηκε στη Θεσσαλονίκη


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη ότι τρεις εταιρείες προμηθεύτηκαν και πιθανόταν διακίνησαν ποσότητες κρέατος, στις οποίες ανιχνεύθηκε DNA αλόγου.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Φωτεινή Κρεωνίδου, διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε τρεις εταιρείες, δύο που έχουν έδρα τη Σταυρούπολη και μία την Ιωνία, στις οποίες φέρεται να κατέληξαν οι ύποπτες ποσότητες κρέατος.

Η εισαγγελέας ζήτησε να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά, να διαπιστωθεί αν και που διακινήθηκαν οι συγκεκριμένες ποσότητες, καθώς και να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν συγκεκριμένα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα, προκειμένου να επιβληθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν στα εμπλεκόμενα άτομα.

Η Μονή Εσφιγμένου προσφέρει πολύτιμο πίνακα για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα προχωρούν οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι αποφάσισαν να παραχωρήσουν ένα από τα πιο ιστορικά κειμήλια που κατέχουν, την περίφημη «Σκηνή του Ναπολέοντα» στη Γαλλία.

Οι σκληροπυρηνικοί μοναχοί της μονής Εσφιγμένου προχωρούν σε μια ξεχωριστή κίνηση, προκειμένου να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν τους Ελληνες πολίτες παραχωρώντας στη Γαλλία τη «Σκηνή του Βοναπάρτη», ένα χρυσοποίκιλτο αριστούργημα υφαντουργίας που βρίσκεται στην κατοχή τους εδώ και 194 χρόνια, με μοναδικό όρο να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν ζητούν κανένα απολύτως αντάλλαγμα για το μοναστήρι και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει ήδη γίνει γνωστή η σκέψη αυτή στην ελληνική κυβέρνηση και αναμένονται εξελίξεις.

Για τους Γάλλους, η «Σκηνή του Ναπολέοντα» αποτελεί σημαντικό ιστορικό κειμήλιο και έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να την αποκτήσουν, ενώ το 2009 ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησε να μεταβεί ανεπίσημα στο Αγιο Ορος προκειμένου να δει από κοντά τη Σκηνή.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Δεν υπάρχει τιμιότερος άνθρωπος από τον Παπαγεωργόπουλο»


Την πίστη της στην αθωότητα του συζύγου της διακήρυξε η σύζυγός του, Ελένη, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα» υποστήριξε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και έκανε λόγο για άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ακόμη ότι τα χαρτιά δεν έφταναν στο δήμαρχο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπήρχε κύκλωμα που υπεξαιρούσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα δε, με το seleo.gr, η σύζυγός του συνάντησε τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται σε κελί με άλλα εννέα άτομα, και συνομίλησε μαζί του. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του, γιατί είμαστε οι δύο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια» δήλωσε κατόπιν.

Η ίδια επιτέθηκε τόσο στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και στον υπάλληλο Παναγιώτη Σαξώνη, με βάση την κατάθεση του οποίου καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Τον κοροϊδεύανε, γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη, που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία» σχολίασε.

Όταν ρωτήθηκε η σύζυγος του Παπαγεωργόπουλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της, όταν είπε ότι "κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις", απάντησε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση του Μπουτάρη».

«Ούτε μία πεντάρα δεν έχει βάλει στην τσέπη του ο άνδρας μου. Ήταν στο υπουργείο Αθλητισμού. Παντού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Άδικη πέρα για πέρα η απόφαση. Το μόνο πράγμα που αγοράσαμε στα 12 χρόνια της δημαρχίας του είναι ένα στούντιο 52 τ.μ στον Αγιο Αθανάσιο Πέλλας» είπε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου.

Αλεξανδρούπολη: Το παιχνίδι ενός εξάχρονου αγοριού κατέληξε σε τραγωδία


Τη ζωή του έχασε ένα παιδί μόλις έξι ετών σε ένα τραγικό δυστύχημα στην Αισύμη Αλεξανδρούπολης.

Το αγοράκι έπαιζε σε ένα σπίτι του χωριού, όταν ξαφνικά ένας παλιός τοίχος σπιτιού κατέρρευσε και το πλάκωσε.

Ο εξάχρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά ήταν ήδη αργά για τη ζωή του.

Πηγή: thrakinea.gr

Καβάλα: Ούτε που φανταζόταν η 40χρονη τι θα της έκανε ο «φίλος» της


Ο 48χρονος έμπαινε στο σπίτι της 40χρονης ως φίλος... Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, μόνο φιλικές δεν ήταν οι προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος κάθε φορά που επισκεπτόταν τη «φίλη» του αφαιρούσε τμηματικά από το σπίτι της διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, ο δράστης τα διέθετε σε 36χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, στην Καβάλα.

Η αστυνομία, έπειτα από καταγγελία της 40χρονης, έφτασε τελικά στα ίχνη του και σχημάτισε δικογραφία τόσο σε βάρος του ίδιου, όσο και εναντίον του 36χρονου για κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Η προανάκριση συνεχίζεται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων Καβάλας.

Δήμαρχος Αλεξ/πολης σε Καναδό Πρέσβη: Αφήστε μας ήσυχους (VIDEO)


Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ.

Ο δήμαρχος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος λέγοντας οτι η επένδυση είναι η απόλυτη καταστροφή για την περιοχή και οποιαδήποτε επένδυση στην περιοχή θα τους βρεί μπροστά τους. Η συνέχεια του αποκαλυπτικού διαλόγου στο βίντεο που ακολουθεί.

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης


Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Thesstoday, σκότωσαν έναν ηλικιωμένο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Φαιάκων, αφού προηγουμένως τον έδεσαν με καλώδια και τον φίμωσαν.

Στη συνέχεια, οι δράστες πήραν τα κλειδιά από τον άτυχο άνδρα και μπήκαν στο διαμέρισμά του, στον πέμπτο όροφο, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν η σύζυγος του. Η γυναίκα αντέδρασε και οι αδίστακτοι κακοποιοί τη χτύπησαν για να τη ληστέψουν.

Είναι το δεύτερο περιστατικό άγριας εγκληματικής δράσης με στόχο ηλικιωμένους, μετά τη δολοφονία 85χρονης στην Άνω Πόλη, χθες το απόγευμα, με λεία μερικά ευρώ, δύο χρυσά δαχτυλίδια που έβγαλαν από τα δάχτυλα της άτυχης γυναίκας και μία αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι δράστες των δύο επιθέσεων να συνδέονται, καθώς λειτούργησαν με πανομοιότυπο τρόπο, ενώ τους χαρακτήρισαν αδίστακτους και αποφασισμένους.

Β. Παπαγεωργόπουλος: «Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»


Β. Παπαγεωργόπουλος: «Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε.

Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»

ΔΗΜΑΡ για Παπαγεωργόπουλο: Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο


Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου: 

"Ο έλεγχος της δημόσιας δράσης και της διαχείρισης του  δημοσίου χρήματος είναι υποχρέωση  των αρμόδιων φορέων και πρωτίστως  της δικαιοσύνης. Όλοι όσοι ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αυτό αναδεικνύει και η απόφαση του Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο".

Μπουτάρης: Να επιστραφούν τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο Παπαγεωργόπουλος


"Η απόφαση του δικαστηρίου αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ερωτηθείς για την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο.

   "Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης" σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: "Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα".

Η ΝΔ... ξέγραψε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο μετά την καταδίκη του


Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του καταδικασθέντος πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού τονίζεται πως το κόμμα και ο πρόεδρός του σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ότι αναστέλλεται «σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου».

Η ΝΔ, επίσης, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νωρίτερα σε ανακοίνωσή του αναρωτιόταν αν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραμένει στέλεχος της ΝΔ και επικαλούνταν δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προ διετίας όταν χαρακτήριζε τον πρώην δήμαρχο έναν «έντιμο άνθρωπο».

«Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο».


Συνταξιούχοι Θεσσαλονίκης: «Μας κατάντησαν επαίτες!»


Μέρες... Κατοχής καταγγέλλουν ότι περνούν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την καταλήστευση των συντάξεών τους δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ ακόμα και η θέρμανση έγινε πολυτέλεια.

«Μας τσάκισαν τις συντάξεις. Η θέρμανση είναι είδος πολυτελείας. Τα νοσοκομεία κλείνουν την πόρτα σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν. Πολλοί ασφαλισμένοι έμειναν χωρίς φάρμακα. Δεν πάει άλλο», ανέφερε αγανακτισμένος ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις έχουν αδειάσει το πορτοφόλι των συνταξιούχων, έχουν καταρρακώσει την ψυχολογία τους και πλέον οι ίδιοι δεν αντέχουν, όπως κατέθεσαν οι εκπρόσωποί τους.

«Εκεί που ήμασταν αξιοπρεπείς και νοικοκυραίοι, φτάσαμε να χρωστάμε και από πάνω! Εχουμε αγανακτήσει από τις περικοπές. Πληρώνουμε από την τσέπη μας για την υγεία, για την θέρμανση, για όλα. Πολλοί από εμάς, πρέπει με την σύνταξή μας να ζήσουμε και τα παιδιά μας», τόνισε ο Πασχάλης Τσαμπάζης, ταμίας του Συνδέσμου.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία, η οποία τους έχει αφήσει στο περιθώριο. Όπως είπαν, ηλικιωμένοι από 29 νομούς της χώρας ακόμα περιμένουν να τους επιστρέψει ο ΕΟΠΥΥ τα χρήματα που έδωσαν οι ίδιοι για να πληρώσουν τα φάρμακα που χρειάζονταν όταν οι φαρμακοποιοί βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά από τόσες μειώσεις, οι συντάξεις τους κατάντησαν... προνοιακά επιδόματα και δεν τους φτάνουν πια για να ζήσουν αξιοπρεπώς, πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι νιώθουν καταληστευμένοι.

Παράλληλα με την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, όπως κατήγγειλαν, τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε ανεργία τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Οι ίδιοι, αν και ηλικιωμένοι, έχουν φτάσει στο τραγικό σημείο να πρέπει να... απλώσουν το χέρι για να ζητήσουν ελεημοσύνη. Ωστόσο, δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν όσο αντέξουν με την ελπίδα να ανατρέψουν την κατάσταση για τους ίδιους αλλά κυρίως για τις ερχόμενες γενιές.



Η κατάντια στα νοσοκομεία

Οι συνταξιούχοι αναφέρθηκαν και στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών σε πολλά νοσοκομεία, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε υλικά. Μάλιστα, σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι συνταξιούχοι οι οποίοι χρειάστηκαν να εξεταστούν σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, στο «Γ. Γεννηματάς» δεν είχε καν ουροσυλλέκτη για εξέταση ούρων, στον «Αγιο Δημήτριο» δεν υπήρχαν σύριγγες για να γίνει αιμοληψία, ενώ στο «Γ. Παπανικολάου» ασθενής παρέμενε επί ώρες σε ματωμένα σεντόνια. Οι συνταξιούχοι αντίκρισαν και χώρους νοσοκομείων όπου δεν τηρούνταν οι κανόνες καθαριότητας.

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συνταξιούχους άλλων νομών, θα καταθέσουν τα αιτήματά τους και θα διεκδικήσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον πρωθυπουργό, τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα» κάλεσε τα μέλη του να στηρίξουν τις εκλογές και να προσέλθουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου (και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου), από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

agelioforos.gr

Και στα ξένα media η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου


Το αμερικανικό δίκτυο ABC News και το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press μετέδωσαν την είδηση για την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναφέρουν επίσης και την καταδίκη σε ισόβια του πρώην ταμία του δήμου, Π. Σαξώνη και του πρώην γενικού γραμματέα, Μ. Λεμούσια.

Enhanced by Zemanta

Καράογλου: «Ο καθαρός Θερμαϊκός είναι ευθύνη όλων μας»


Την ώρα που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απολογούνταν σε δραματικούς τόνους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης προς τον επιχειρηματικό κόσμο για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Οι εταιρείες ΕΥΑΘ Α.Ε., LIDL Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε., Mamidoil-Jetoil A.E. και Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, ανταποκρίθηκαν άμεσα και προσφέρθηκαν να καλύψουν εξ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται ώστε να παραμείνει καθαρός όλος ο άξονας του Θερμαϊκού Κόλπου για το τρέχον έτος, υπογράφοντας σχετικές συμβάσεις με εταιρεία που διαθέτει τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ευχαρίστησε τις τέσσερις εταιρείες, ωστόσο, όπως είπε ότι, ο καθαρός Θερμαϊκός είναι ευθύνη όλων μας, ενώ τον χαρακτήρισε «βιτρίνα της Θεσσαλονίκης».

«Για να μην υποστούμε τις συνέπειες της δικής μας αδιαφορίας, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συνεργαστούμε» τόνισε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των παιδιών που αποτελούν, όπως είπε, ενεργό πυρήνα της κοινωνίας.

«Η ενημέρωση όλων μας σχετικά με τα προβλήματα του Θερμαϊκού Κόλπου συντελεί στην προώθηση συμμετοχικών διαδικασιών εθελοντικής δράσης και βοηθά να γίνει μόνιμος τρόπος σκέψης καθώς και στάση ζωής η περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Όχι για λόγους ανταγωνιστικότητας μεταξύ συναρμόδιων φορέων, αλλά ως χρέος προς τις επόμενες γενιές. Από τα παιδιά μας δανειζόμαστε το περιβάλλον και σε αυτά οφείλουμε να το επιστρέψουμε καθαρό» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο παρουσία του ΥΜΑΘ, παραβρέθηκαν ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., ο κ. Georg Kroell Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς-Κύπρου, ο κ. Νικόλαος Μαμιδάκης εκπρόσωπος της Mamidoil-Jetoil Α.Ε., ο κ. Γεώργιος Τσαπρούνης εκπρόσωπος της Wind, καθώς και ο κ. Ηλίας Ορφανίδης ως εκπρόσωπος της εταιρείας North Aegean Slops που αναλαμβάνει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε πρακτικές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο Α. Τσίπρας στο Μετρό και συνάντηση με τον Απ. Τζιτζικώστα


Το εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου επισκέφτηκε αργά το μεσημέρι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει επιλογή της την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας, καθώς όπως υπογράμμισε  γίνεται φανερή καθημερινά στους χώρους εργασίας.

Αφορμή  αποτέλεσε η  συνάντηση του με εργαζόμενους στο έργο του μετρό, που ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα, για τις απολύσεις και τις επαναπροσλήψεις με μειωμένο μισθό, που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ξεναγήθηκε στα αρχαία που έχουν αποκαλυφθεί κάτω από το σταθμό της Βενιζέλου.

Συνάντηση Τσίπρα – Τζιτζικώστα

Μήνυμα με πολιτικούς αποδέκτες έστειλε ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας από το γραφείο του γαλάζιου περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, το  μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί  για  μονολιθικές, έως παλαιοκομματικές αριστερές θέσεις, εμφανίστηκε από τη  Θεσσαλονίκη, διατεθειμένος  να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για  συμφωνίες στα αυτονόητα  όπως  είπε,  ανεξάρτητα  από τους ιδεολογικές τους διαφορές. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η συνεννόηση  αποτελεί  αναγκαιότητα   που δημιουργεί η σύγχρονη εποχή. « Στις  μέρες μας έχει  πάρα πολύ μεγάλη σημασία  παρά τις δεδομένες ιδεολογικές και   πολιτικές   διαφορές να μπορούμε να συζητάμε και να βρίσκουμε  κοινούς τόπους  πάνω σε  αυτονόητα    ζητήματα. Και νομίζω ότι αυτό  θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο τη λυδία λίθο για ν’ αρχίσει μια νέα εποχή όπου θα μπορούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μας και να   ψάχνουμε να βρούμε δρόμους εποικοδομητικούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Η  δήλωση του αυτή  φάνηκε ως να συμπληρώνει  προηγούμενη  δήλωσή του  για τη συγκρότηση  κυβέρνησης  με  πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα του  κερδίσει τις εκλογές και ίσως θα  μπορούσε να εκτιμηθεί  και ως ένα άνοιγμα προς δυνάμεις της Ν.Δ.

Ενδεχομένως τα προηγούμενα  να φαντάζουν παρατραβηγμένα, ωστόσο,  προκάλεσε αίσθηση το  γεγονός  ότι ο  κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της  μονοήμερης  παρουσίας του στην πόλη, προτίμησε να εντάξει  στο  φορτωμένο  πρόγραμμα  των επισκέψεων και των επαφών του το αίτημα του κ. Τζιτζικώστα  για συνάντηση μαζί  του, αντί  μιας συνάντησης με τους εργαζόμενους  στο εργοστάσιο της  ΜΙΝΕΡΒΑ, όπως πρότειναν τοπικοί κομματικοί παράγοντες.

Εξάλλου, η συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα  που πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο,  διαμόρφωσε το απαραίτητο επικοινωνιακό και πολιτικό πλαίσιο, αφού εκτός από  διάθεση  συνεννόησης οι δύο  άντρες, ανακοίνωσαν και τη διάθεση τους   να  συνεργαστούν σε  ορισμένα  ζητήματα.

Αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της ο  κ. Τζιτζικώστας που υποδέχτηκε τον κ. Τσίπρα με  μια  «ιδιαίτερη» εμφάνιση  χτες, καθώς ήταν μια από τις σπάνιες  φορές που δεν  φόρεσεγραβάτα,  υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι έλαβε από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  τη διαβεβαίωση πως  σταθεί κοντά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και   θα στηρίξει  τις προσπάθειες της  για  την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από την πλευρά  του ο κ. Τσίπρας, παραλαμβάνοντας   το δώρο του περιφερειάρχη, μια  μικρογραφία προτομής του  Μ. Αλεξάνδρου,  του  ευχήθηκε  δις να   πετύχει στο   δύσκολο έργο του, αφενός γιατί εκπροσωπεί τη νέα γενιά που πρέπει να βγει μπροστά  και  αφετέρου  γιατί αποτελεί  πρόκληση και για τον ίδιο «ν΄ ακολουθήσει διαφορετική  πορεία από αυτή των προκατόχων του». Του ζήτησε επίσης  να ενεργήσει  με τρόπο ώστε η περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας να  δράσει ως φορέας διαλόγου σε  θέματα που προκαλούν  εντάσεις και συγκρούσεις  στην κοινωνία, όπως το εργοστάσιο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο δε κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι  ήδη δρομολογείται  ειδική  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου  για το  θέμα με τη συμμετοχή φορέων και  κατοίκων της περιοχής.

Συνάντηση με εκπροσώπους κινημάτων της Χαλκιδικής

Στις 6.30 το απόγευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κινημάτων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού παρουσία της βουλευτού του κόμματος στο νομό, Κατερίνας Ιγγλέζη.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλόνίκη θα ολοκληρωθεί με  την ομιλία του στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει ο  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Θ Θεσσαλονίκης με θέμα:  «Η Αριστερά απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση» στην αίθουσα συνεδριάσεων  του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

BINTEO - Αντιδράσεις για την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου

Με δεδομένο το αποτέλεσμα της δίκης για τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ο πολιτικός κόσμος της χώρας αντέδρασε θετικά στην δικαστική απόφαση.

Δήλωση του πρωθυπουργού επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Α. Σαμαράς χαρακτηρίζει έντιμο άνθρωπο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, θέτοντας το ερώτημα, αν πιστεύει το ίδιο και σήμερα και αν ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος είναι ακόμη στέλεχος της ΝΔ.


Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου αναφέρει:

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (ΔΕΘ- 17/9/2011). Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ; Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Για «χρυσό μετάλλιο» στη λεηλασία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, πρ. Βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης: «Ένας “φτερωτός γιατρός” έκανε φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου του. Πήρε “χρυσό μετάλλιο” στην λεηλασία. Κρίμα στα Αθλητικά Μετάλλια του κ. Β. Παπαγεωργόπουλου».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι αυτή ικανοποιεί το κοινό αίσθημα και προανήγγειλε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει σει την επιστροφή των χρημάτων.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.  Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.  Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Προσήγαγαν και μαθητή για την επίθεση στις Σκουριές


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη μαθητική κοινότητα στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού μετά την προσαγωγή μαθητή του σχολείου, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στο εργοστάσιο στις Σκουριές.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στο μαθητή, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης από την ΕΛ.ΑΣ..

Οι μαθητές, σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν την προσαγωγή «αυθαίρετη», ζητούν την άρση της και δηλώνουν την αντίθεσή τους σε κάθε παρόμοια ενέργεια.

Παράλληλα, εκφράζουν την απογοήτευση και αγανάκτησή τους «για τα δυσάρεστα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και επηρεάζουν αφενός την κοινωνία και αφετέρου το ίδιο το σχολείο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζονται οι προσαγωγές πολιτών της Χαλκιδικής.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, την Τρίτη δύο πολίτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά να προσέλθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου.

Τους ζητήθηκε να δώσουν δείγμα DNA και όταν ο ένας αρνήθηκε του πήραν δια της βίας. Αργότερα προσήχθη και η σύζυγος του ενός και όλοι τους μετά από ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. Άλλοι δύο νεαροί (18-19 ετών) ενημερώθηκαν να προσέλθουν το πρωί της Τετάρτης.

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο Παπαγεωργόπουλου»


Η κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», προκάτοχος της κίνησης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», τόνισε σε ανακοίνωση της ότι «αποδεικνύεται ότι τα απανωτά σκάνδαλα κακοδιαχείρισης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν ήταν συμπτωματικά».

«Η σημερινή ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης για το τρίτο και βαρύτερο από το 2003 σκάνδαλο διαφθοράς στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με φυσικό αυτουργό υπάλληλο του Δήμου – ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων με τρυφηλό βίο – επιβεβαιώνει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο Παπαγεωργόπουλου», όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια, στις 19/2/08, με ανακοίνωσή της η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»-προκάτοχος της «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Αποδεικνύεται ότι τα απανωτά σκάνδαλα κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν ήταν συμπτωματικά. Η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου με την καθεστωτική της νοοτροπία, την πελατειακή της λογική και την αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, όχι μόνον δεν προστάτεψε το δημοτικό χρήμα και την περιουσία του Δήμου, αλλά και έστρωσε το έδαφος για να φυτρώσουν τα «άνθη του κακού».

Τέλος, σημειώνει ότι «απαίτηση των δημοτών της πόλης μας δεν ήταν μόνο να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της υπεξαίρεσης όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αλλά και να αποκατασταθεί η οικονομική ζημία που υπέστησαν ο Δήμος και τα ασφαλιστικά Ταμεία των υπαλλήλων του».

VIDEO - H μεταφορά του Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές Διαβατών

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του παιδεραστή στο Κιλκίς


Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 50χρονο δράστη στο Κιλκίς. Αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 12 έτη και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 50χρονου, ο οποίος συνελήφθη, από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς την 22.02.2013, στην Αξιούπολη Κιλκίς, κατηγορούμενος.

Πρόκειται για τον ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΟΓΛΟΥ Πρόδρομο του Νικολάου και της Χρυσούλας, που γεννήθηκε το 1962 και κατοικεί στο Καμπάνη Κιλκίς.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις ακόλουθες κακουργηματικές πράξεις:
1) κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος,
2) αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα δώδεκα όχι τα δεκατέσσερα έτη κατ' εξακολούθηση,
3) προσφορά ναρκωτικών (κάνναβη) σε τρίτο με την επιβαρυντική περίσταση της ενέργειας της πράξης με σκοπό να προκαλέσει την χρήση ναρκωτικών από ανήλικο κατ' εξακολούθηση.

Η δημοσίευση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23410-77028 του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 Ισόβια κάθειρξη στον Παπαγεωργόπουλο!


Ένοχο έκρινε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης το δικαστήριο της συμπρωτεύουσας, επιβάλλοντάς του την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της έδρας, ο επί σειρά πολλών ετών δήμαρχος Θεσσαλονίκης “γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα, άφηνε όμως τον χειρισμό στον Μιχάλη Λεμούσια”.

Νωρίτερα, είχαν κριθεί ένοχοι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, ο Παναγιώτης Σαξώνης καθώς και δυο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊτατζής.

Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν η επιβολή της ποινής των ισοβίων, ενώ ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικαλέστηκς ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο του.

Γκάλοπ: Χέρι - χέρι (στα ποσοστά) ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.!...


Συνεχίζεται το δημοσκοπικό «θρίλερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε δημοσκόπηση της Marc το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 0,3% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη.

Σκληρή «μάχη» για την πρωτιά δίνει η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται οριακά με ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση». Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παραμένει δημοσκοπικά το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 10%, ενώ σύμφωνα με την Marc ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες «κονταροχτυπιούνται» αφού και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 5,3%, ενώ την ίδια μάχη δίνει και η ΔΗΜΑΡ με το ΚΚΕ το οποίο προηγείται του κόμματος του Φώτη Κουβέλη κατά 0,1% συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,5%, με Δημοκρατική Αριστερά να συγκεντρώνει 4,4%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για 0,3% έναντι του 28% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει με μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 50,5%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,5%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 48,3% από 44,5% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 44,4% για το ίδιο διάστημα. Τέλος ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 46,7%, με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 45,1% και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτος με 35,5%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με 28,9 % προηγούμενος 0,2% της Αλέκας Παπαρήγα η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, ενώ ουραγοί είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 14,9%.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ευρώπης

English: The Lighthouse at Alexandroupolis, Gr...
 Ο φάρος της Αλεξανδρούπολης (Photo credit: Wikipedia)
Η πρώτη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσία του υπουργού Άμυνας της Γαλλίας και προέδρου του Οργανισμού Κ.jean - Yves Le Drian θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη. 

Στην συνεδρίαση θα συμμετέχουν περισσότερα από 60 άτομα από χώρες της Ε.Ε ,ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως παρατηρητές και έλληνες περιφερειάρχες.

Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, τις θαλάσσιες πολιτικές, θέματα μεταφορών, ενέργεια, κλίμα κλπ.«Η ένωση περιφερειών σε επίπεδο Ευρώπης είναι ένας οργανισμός ο οποίος συνδέει όλες τις περιφέρειες της ΕΕ αλλά και προς ένταξη χωρών και στην ουσία είναι η φωνή των περιφερειών στην Ευρώπη», σχολίασε στην Ε.Ρ.Α Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης ο οποίος έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι, « στον οργανισμό συμμετέχουν 162 περιφέρειες ,ενώ ο ρόλος του είναι να εκπροσωπεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τις περιφέρειες και τα συμφέροντα των περιφερειών».

Πηγή: http://www.ert.gr
Enhanced by Zemanta

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την: «Διαχείριση του καρκίνου»

cancer ribbon
cancer ribbon (Photo credit: ragz1138)

Ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση του καρκίνου: Σωματική και Ψυχική Υγεία, ο ρόλος των μη ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στην ολιστική φροντίδα και την ποιότητα ζωής», διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 5.30μμ στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα «Σαμοθράκη» του ξενοδοχείου Grand Hotel Egnatia , η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας , ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ άλλων είναι :«Η διατροφή κατά την περίοδο της θεραπείας ασθενών με καρκίνο» με εισηγητή τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ιωάννη Τζιανάβαρλη και «Οστεοπόρωση: Ιατρική και Φυσικοθεραπευτική Προσέγγιση» με εισηγήτρια την Φυσικοθεραπεύτρια Π. Μπεμπελέτση.

Enhanced by Zemanta

Βρήκε τη μάνα του νεκρή! - Την φίμωσαν και την έδεσαν για να την ληστέψουν


Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος 85χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της, στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε από τον γιο της δεμένη και φιμωμένη. 

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, από το διαμέρισμα αφαιρέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ»

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καλεί το λαό της Καλαμαριάς την Τετάρτη 27 Φλεβάρη στις 11 το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» για να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους 65 εργαζόμενους μέσω της EUROMEDICA που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες. 

Αυτοψία στις Σκουριές της Χαλκιδικής


Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Ένας «ακήρυχτος πόλεμος» έχει χωρίσει τους κατοίκους της περιοχής σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα βρίσκονται όσοι αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού και στο άλλο όσοι αντιμετωπίζουν την επένδυση ως ευκαιρία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Αντώνης Σρόϊτερ επισκέπτεται την περιοχή και καταγράφει την κατάσταση και τις διαφορετικές απόψεις. Τι δηλώνουν όσοι αντιδρούν στην επένδυση; Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»; Τι απαντά η ίδια η εταιρεία;

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρουσιάζουν στην κάμερα της εκπομπής τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση των 50 κουκουλοφόρων. Τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι και αυτοί ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ κάνουν λόγο για κλίμα εκφοβισμού από τους συντοπίτες τους, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι που αντιδρούν στην επένδυση δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση των κουκουλοφόρων και υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Τέλος, εκπρόσωπος της «Ελληνικός Χρυσός» αναφέρει ότι η επένδυση είναι προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και ότι σήμερα απασχολεί 1.200 άτομα, στις εγκαταστάσεις της στη Χαλκιδική, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης θα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα  5.000 άτομα.

Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 23:00

«Πράσινα λιμάνια» ο Βόλος η Κέρκυρα και η Καβάλα

Kavala - port
Kavala - port (Photo credit: Visit Greece)

Με το περιβαλλοντικό πρότυπο PERS, που έχει αναπτύξει η Ένωση Λιμένων Ευρώπης, πιστοποιήθηκαν, σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα λιμάνια του Βόλου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμένων Ευρώπης, Patrick Verhoeven, o Γενικός Γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Μουτζούρης, ο πρόεδρος της MedCruise, Σταύρος Χατζάκος, στελέχη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίστηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino.

Υπενθυμίζεται, ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως «πράσινο» φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται, επίσης, να πιστοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως «πράσινων λιμανιών», δήλωσε ότι «βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Πηγή: seleo.gr

Enhanced by Zemanta

Ισραηλινοί θέλουν να ερευνήσουν για αέριο στη Θεσσαλονίκη


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την αποκάλυψη έκανε χθες από το βήμα του Athens Energy Forum, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ. Σύμφωνα με τον κ. Μέκελ υπάρχουν ισραηλινοί επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει φυσικό αέριο και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα ο ισραηλινός πρέσβης είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία που ανακάλυψε το κοίτασμα του Λεβιάθαν στα ανοιχτά του Ισραήλ, μια ανακάλυψη που έφερε σαρωτικές ανακατατάξεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς λειτούργησε ως καταλύτης και για την Κύπρο, να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Ο  κ. Μέκελ διευκρίνισε ότι το ισραηλινό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα νότια της Κρήτης –θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι κατατέθηκε επίσημη πρόταση από την ισραηλινή Delek να κάνει έρευνες στην επίμαχη περιοχή, ωστόσο επελέγη τελικώς από την κυβέρνηση η μέθοδος των σεισμικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη από την PGS –αλλά όπως διευκρίνισε και στο βορρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε ο ισραηλινός πρέσβης είναι η περίφημη Ratio Oil, με επικεφαλής τον κ. Eitan Eisenberg,  δηλαδή τον άνθρωπο που πρώτος ερεύνησε και εντόπισε τα τεράστια κοιτάσματα αερίου στο Ισραήλ. Η Ratio Oil ξεκίνησε ως μια μικρή πετρελαϊκή εταιρεία η οποία ωστόσο γιγαντώθηκε μετά την ανακάλυψη του Λεβιάθαν, στο οποίο και κατέχει μερίδιο 15%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ratio Oil, η οποία συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas, έχουν από κοινού προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας από τον περασμένο Οκτώβριο επίσημη πρόταση για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό κόλπο στα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο ισραηλινός γεωλόγος έχει υπογραμμίσει στις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές ότι είναι αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη περιοχή: «Εάν υπάρχει αέριο να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε» φέρεται να έχει διαμηνύσει σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έχει γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη –θετική ή αρνητική– απάντηση στην ισραηλινή εταιρεία. Ο κ. Μέκελ ανέφερε ότι η πρόταση για έρευνες φυσικού αερίου στο βορρά, έχει ήδη παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές. Πρόσφατα το ισραηλινό ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στη Β. Ελλάδα κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο, με την ισραηλινή πλευρά να λαμβάνει θετικά μηνύματα ανταπόκρισης.

Πετρέλαιο

Εξάλλου στο ίδιο συνέδριο ο Κύπριος αξιωματούχος αρμόδιος για τους υδρογονάνθρακες κ. Σόλων Κασίνης αποκάλυψε ότι η γαλλική Total στην οποία και δόθηκαν για εκμετάλλευση περιοχές στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων, θα ξεκινήσει γεωτρήσεις με στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων όχι μόνο φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα βρεθεί πετρέλαιο. Με αφορμή την αποκάλυψη του κ. Κασσίνη, από την πλευρά του ο Έλληνας επιστήμονας Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, εκ των συντακτών της περίφημης μελέτης για τα κοιτάσματα της Κρήτης, ανέφερε ότι εάν συμβεί αυτό αναβαθμίζεται συνολικά η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί πετρέλαιο και στην Ελλάδα.



Πηγή:www.capital.gr

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή


 Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή πριν από λίγο στο διαμέρισμα όπου διέμενε σε πολυκατοικία στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή συγγενικό της πρόσωπο, ενώ επί τόπου έσπευσε ιατροδικαστής για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Από την Αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο της ηλικιωμένης, ενώ έρευνες διενεργούνται από την Ασφάλεια.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στο μετρό Θεσσαλονίκης


Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέρχονται, πιθανώς από την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου να προχωρήσει άμεσα (μετά την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας στον σταθμό Βενιζέλου) σε περίπου 400 απολύσεις.

Η έναρξη κινητοποιήσεων αποφασίστηκε πριν από λίγο, ομόφωνα, στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο μετρό, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας να τούς εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αντιπροτείνουν, αντί να προχωρήσει στις απολύσεις.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Χάρης Κυπριανίδης, ο οποίος υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις προκειμένου στη συνέχεια να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, καθώς στην περίπτωση που τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

“Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας (σ.σ. νότιο τμήμα), όσο και στη Βενιζέλου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (σ.σ. αμαξοστάσιο Πυλαίας). Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις” υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης.

Κατά τον ίδιο, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πιθανώς την Πέμπτη, εάν οι εργαζόμενοι προλάβουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τον εργοδότη, τηρώντας το προβλεπόμενο, βάσει νόμου, 24ωρο.

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 70 γονείς και 9 μαιευτήρες

Στο εδώλιο θα καθίσουν 70 γονείς και εννιά μαιευτήρες για γεννήσεις παιδιών στη Θεσσαλονίκη, που έγιναν στο... σπίτι και όχι σε κλινική.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της εισαγγελίας με αφορμή καταγγελία που έγινε όταν εντοπίστηκε ο πλακούντας βρέφους σε κάδο σκουπιδιών. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπόθεση αφορά σε περίπου 40 γεννήσεις παιδιών που έγιναν την περίοδο 2008 - 2010.

Οι εννιά μαιευτήρες, μεταξύ των οποίων και δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, κατηγορούνται για ψευδή ιατρική πιστοποίηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αν και δεν ήταν παρόντες στον τοκετό, πιστοποίησαν τη γέννηση των παιδιών.

Οι γονείς από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή ιατρική πιστοποίηση και για ρύπανση περιβάλλοντος με αφορμή τον πλακούντα που βρέθηκε στα σκουπίδια. Οι εμπλεκόμενοι παραπέμπονται με απευθείας κλήση να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Αλέξης Τσίπρας


Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11:00 θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟΜΕΤ), θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕΤ και θα μιλήσει στη συγκέντρωση των εργαζομένων.

Στις 13:00 θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστας και στις 19:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνσει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η Αριστερά απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση».

Καταστροφές στην Κεντρική Μακεδονία από τη νεροποντή


Ορμητικούς χειμάρρους με βάθος ενάμιση μέτρο, εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, ηλικιωμένους, που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών κατεστραμμένα άφησε πίσω της η πρωτοφανής νεροποντή. Μάλιστα, στην Πέλλα χρειάστηκε να γίνει ακόμη και ελεγχόμενη πλημμύρα στο φράγμα του Αγρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές.

«Επεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό χρονικό διάστημα. Ευτυχώς τώρα η στάθμη υποχωρεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, ενώ η πυροσβεστική είναι από χθες το βράδυ επί ποδός και επεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Γεώργιος Παυλίδης. Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει ακόμη η Εγνατία Οδός στη δυτική Μακεδονία, στο ύψος μεταξύ του κόμβου Καλαμιάς και Κοίλων, εξαιτίας νερού που συσσωρεύτηκε σε τμήμα του δρόμου, όπου παρατηρείται καμπυλότητα.

«Πλημμύρισε» η Αλεξάνδρεια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν σε Ημαθία και Πέλλα, όπου το ορμητικό νερό που μαζεύτηκε από τη νεροποντή κάλυψε ολόκληρες περιοχές, καλλιέργειες, αλλά και το οδικό δίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό πως η πυροσβεστική υπηρεσία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας δέχτηκε από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα 180 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν σε 70 περιστατικά άντλησης υδάτων από σπίτια και καταστήματα. «Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται σε υψόμετρο μηδέν και για κάποιες ώρες είχε μετατραπεί σε λίμνη, ενώ στην περιοχή έπεσε και πολύ χαλάζι. Διακόπηκε η συγκοινωνία και κάποια άτομα δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της πυροσβεστικής. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει δύο οδηγούς από τα οχήματα τους, που είχαν παγιδευτεί σε σημεία με πολύ νερό και έσβησαν οι μηχανές τους, ενώ επενέβησαν και σε δεκατρία περιστατικά απεγκλωβισμών από σπίτια, τα οποία αφορούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε χειμάρρους

Στα Γιαννιτσά το νερό της βροχής δημιούργησε χειμάρρους, που διέσχιζαν την κατοικημένη περιοχή και σε κάποια σημεία το νερό είχε βάθος μέχρι και 1,5 μέτρο, ενώ στο φράγμα του Αγρα κρίθηκε αναγκαίο να γίνει ελεγχόμενη πλημμύρα και το νερό να κατευθυνθεί σε καλλιέργειες, προκειμένου να διασωθούν κατοικημένες περιοχές. Κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας επενέβησαν σε είκοσι περιστατικά άντλησης υδάτων από σπίτια των Γιαννιτσών, ενώ σε δύο περιπτώσεις απεγκλώβισαν άτομα από οχήματα, που είχαν περικυκλωθεί από μεγάλο όγκο νερού. Επίσης, στην περιοχή της Παραλίμνης ένα όχημα έπεσε σε ρέμα, ωστόσο ο οδηγός κατάφερε να βγει μόνος του. Μάλιστα, προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά η Αλεξάνδρεια δέχτηκε βοήθεια από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Νάουσας και Βέροιας και τα Γιαννιτσά ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικό από Θεσσαλονίκη και Εδεσσα.

Καταστροφές σε καλλιέργειες

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην Πέλλα εκτιμάται ότι προκλήθηκαν σημαντικές ζημίες έως και καταστροφή σε περίπου 40.000 στρέμματα καλλιεργειών, ενώ μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες επλήγησαν και στην Αλεξάνδρεια, κυρίως από το χαλάζι, που έπεσε στην περιοχή. Επίσης, η πυροσβεστική επενέβη σε τέσσερις αντλήσεις υδάτων και δύο απεγκλωβισμούς από Ι.Χ. Στην Αριδαία, σε δύο περιπτώσεις άντλησης νερού από σπίτια και σε τέσσερις απεγκλωβισμούς οδηγών στη Βέροια. Τρεις αντλήσεις νερού σημειώθηκαν επίσης και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Στο μεταξύ, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις άντλησης νερού, συνολικά δεκατρείς, σε όλη την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο πρόβλημα παρατηρήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, που χρειάστηκε να κλείσει στο ύψος της Κοζάνης (μεταξύ κόμβου Καλαμιάς και Κοίλων) εξαιτίας συσσώρευσης νερού. Συγκεκριμένα, στο σημείο ο δρόμος παρουσιάζει καμπυλότητα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί νερό της βροχής και να είναι αδύνατη η διεύλευση των οχημάτων. Τελικά, από τις εννιά το πρωί η κίνηση διακόπηκε και στα δύο ρεύματα και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας. Στην περιοχή υπάρχει δύναμη της πυροσβεστικής που πραγματοποιεί άντληση των υδάτων.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιαννιτσών:

"Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Το τελευταίο διάστημα γίνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για την  κατάργηση του νοσοκομείου Γιαννιτσών σαν αυτοτελές νοσοκομείο και η συγχώνευσή του με το αντίστοιχο της Έδεσσας. Βέβαια αυτό είναι το πρώτο βήμα έτσι ώστε να απαξιωθεί πλήρως και εν τέλει να γίνει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα κέντρο υγείας. Σε αυτό το παιχνίδι προφανώς και προωθούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες τοπικών παραγόντων-πολιτικάντιδων έτσι ώστε η κουβέντα να στραφεί σε μία τοπικιστική λογική για το ποια θα πρέπει να είναι η έδρα του νέου οργανισμού. Όμως αυτή η λογική εξ αντικειμένου αφήνει στα απυρόβλητο τις πολιτικές εκείνες που υποβαθμίζουν την υγεία και την καθιστούν από δικαίωμα σε προνόμιο.

Αντίθετα ένα κίνημα που μπορεί να υψώνει το ανάστημά του απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και τα αφεντικά της οφείλει να διεκδικήσει την ενίσχυση των υποδομών Υγείας και περίθαλψης και την επέκτασή τους ώστε να καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Να αντιταχθούμε στη σύγχρονη βαρβαρότητα που προωθούν στο όνομα του χρέους, του μονόδρομου του Ευρώ και της Ε.Ε. και να αντιτάξουμε τον δικό μας «άλλο δρόμο» που βάζει μπροστά τη ζωή, την ανάγκη και την αξιοπρέπεια κόντρα στη λογική του κέρδους.

Εν τέλει  η με οποιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση των υπηρεσιών ενός νοσοκομείου που κάθε χρόνο εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τη δημόσια Υγεία. Εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είναι η διάλυση οποιασδήποτε μορφής κοινωνικού κράτους και δημόσιας υπηρεσίας όπως είναι η δημόσια υγεία η εκπαίδευση κτλ Στο καθεστώς του μνημονίου και των κατευθύνσεων που επιβάλλει η ΕΕ, η υγεία του ελληνικού λάου πρέπει να θυσιαστεί γιατί είναι πολύ «δαπανηρή»!

Σε δεκάδες άλλα νοσοκομεία πανελλαδικά έχουν υπάρξει ανάλογες εξελίξεις όμως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε αυτά και του λαού συνολικά τις έχει αποτρέψει
(π.χ. Νοσοκομείο Κιλκίς). Να μην αφήσουμε να γίνει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών η αρχή για το χτύπημα της υγείας του λαού από την κυβέρνηση της ΕΕ και του μνημονίου! Να μην αφήσουμε την υγεία να γίνει ένα αγαθό για λίγους προνομιούχους! Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν από το λαό και ανήκουν στο λαό!

Ø           ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

Ø           ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

Ø           ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ!

Ø           ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ !

Ø           ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές… εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές"

Ισραηλινό ενδιαφέρον για έρευνες σε βόρεια Ελλάδα


Τη βούληση του Ισραήλ να στηρίξει την Ελλάδα προκειμένου να γίνει διαμετακομιστικής κόμβος μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ μέσω αγωγού ή σε υγροποιημένη μορφή εξέφρασε ο πρέσβης του Ισραήλ Άρι Μέκελ.

Από το βήμα του διεθνούς ενεργειακού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, πρόσθεσε πως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ μπορούν να εξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη που θα κατευθύνει τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι ισραηλινές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για έρευνες όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στη Βόρειο Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου έκανε επίσης λόγω για στενή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τη διαμετακόμιση του αερίου της ανατολικής Μεσογείου προς την ΕΕ, τονίζοντας, ότι τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο μεταφοράς θα λάβουν οι δύο χώρες - παραγωγοί.

Σημείωσε ωστόσο, ότι η κατασκευή νέας δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα καθώς και η προοπτική κατασκευής ενός ακόμη σταθμού ΥΦΑ στην Ελλάδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις προκειμένου η Ελλάδα να μη γίνει μόνο χώρα διαμεταφοράς αλλά και περιφερειακός κόμβος εμπορίου για το φυσικό αέριο.

Αναφορικά εξάλλου με τις έρευνες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ο υφυπουργός τόνισε, ότι θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρονικό διάστημα προκειμένου να διερευνηθεί η τεχνική και εμπορική δυνατότητα αξιοποίησης των κοιτασμάτων στην ελληνική επικράτεια.

Γιατροί της Θεσσαλονίκης: Ζήτησαν τη βοήθεια του Ανθιμου


Την βοήθεια του παναγιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ζήτησαν σήμερα οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για να... «αναστήσουν» τα νοσοκομεία.

Η εικόνα κατάρρευσης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης δεν αλλάζει όσο παραμένει κλειστή η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, κάτι που όμως δεν ισχύει για τα νοσοκομεία άλλων πόλεων και ειδικά της Αττικής, όπως έχουν καταγγείλει οι γιατροί.

Μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ζήτησαν επανειλημμένα την οικονομική στήριξη των νοσοκομείων αλλά το αίτημά τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν εισακούστηκε.

Ετσι, το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάμης, επισκέφτηκαν τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του επέδωσαν επιστολή, με την οποία ζητούν, όπως λένε, την αρωγή του, «καθώς δεν υφίσταται καμία λογική εξέταση για την αδικία αυτή και επειδή τα νοσοκομεία της πόλης μας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους».

«Εχουμε ήδη απευθυνθεί δύο φορές στον υπουργό Υγείας και έχουμε ενημερώσει το σύνολο των πολιτικών της πόλης μας και τον δήμαρχο. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι προκλητικά δυσανάλογη με τις χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων της επικράτειας», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΙΣΘ.

Παρουσίασαν μάλιστα στοιχεία σχετικά με την χρηματοδότηση διάφορων νοσοκομείων, που αποδεικνύουν ότι η άνιση μεταχείριση σε βάρος των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και το 2013.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί ήδη για το έτος που διανύουμε, το πανεπιστημιακό ΑΧΕΠΑ (680 κλινών) πήρε 5, 5 εκατ. ευρώ, το Γ. Παπανικολάου (732 κρεβάτια) 7,9 εκατ. ευρώ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (αν και το δεύτερο σε αριθμό κλινών πανελλαδικά, μετά τον Ευαγγελισμό, με 920 κρεβάτια) 7,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, άλλα νοσοκομεία, ακόμα και μικρότερης δυναμικότητας έλαβαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί. Είναι ενδεικτικό ότι στο Αττικόν (670 κλίνες) δόθηκε επιχορήγηση 11,9 εκατ. ευρώ, στο Γ. Γεννηματάς Αθηνών (688 κλίνες) 13,7 εκατ. ευρώ, στο Λαϊκό (568 κρεβάτια) 10 εκατ. ευρώ και στο Ρίο Πατρών (697 κρεβάτια) 13 εκατ. ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...