Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Ξεγυμνώνει" τον Παντή η Ναταλία Δραγούμη: Αυτός μου χάρισε το iPhone!

Αναμφίβολα ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για τη διοίκηση του ΑΠΘ. Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια πως θα τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του (ακόμη κι εκείνα του καθηγητή) εξαιτίας της αμετάκλητης παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση της δωρεάς ενός iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. Ο αντιπρύτανης συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και θεωρεί τον εαυτό του θύμα πλεκτάνης.

Ένορκη βεβαίωση

Πριν από μερικές μέρες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Γιάννης Παντής κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που είχε δημοσιοποιήσει το θέμα της δωρεάς του κινητού τηλεφώνου. Η Ναταλία Δραγούμη -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση- δέχθηκε να καταθέσει με ένορκη βεβαίωση. Με λίγα λόγια και σταράτες κουβέντες "ξεγύμνωσε" τον Γιάννη Παντή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Ο κ. Παντής μου προσέφερε ως δώρο αβροφροσύνης κι ως τέτοιο άλλωστε το εξέλαβα, ένα κινητό τηλέφωνο iphone. Θεώρησα και τη συζήτηση περί ενδεχόμενης συνεργασίας μου στο μέλλον με το πανεπιστήμιο καθώς και το δώρο που μου προσφέρθηκε ιδιαίτερα τιμητικά για μένα. Το εν λόγω κινητό μου το δώρισε ο ίδιος ο κ. Παντής, ο οποίος και με ενημέρωσε προφορικά πως θα το στείλει στα χέρια μου στην Αθήνα, όπως κι έγινε. Περαιτέρω δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδέποτε μου προσφέρθηκε ούτε έλαβα ως δώρο από τον κ. Δημητριάδη (σ.σ. τον πρώην διευθυντή του καταστήματος του ΑΠΘ, τον οποίον ο κ. Παντής κατηγορεί ότι τον παγίδευσε) χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ".

Η συζήτηση της αγωγής έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Όταν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα (Ιούλιος 2012), ο τότε οικονομικός εισαγγελέας είχε ασκήσει κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα, την διενέργεια της οποίας είχε αναλάβει το ΣΔΟΕ. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 ο κ. Παντής μετέβη στα γραφεία του ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του και να απαντήσει σε ερωτήσεις των ελεγκτών.

Στο... λογιστήριο

Στο υπόμνημά του ζητά από το ΣΔΟΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και υποστηρίζει ότι ο τότε διευθυντής του καταστήματος "ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ" του ΑΠΘ έστειλε με δική του πρωτοβουλία το κινητό στην ηθοποιό. Επιπλέον επισημαίνει: "ο κ. Δημητριάδης εκτός από το κινητό τηλέφωνο και ενεργώντας σε κάθε περίπτωση αυτοβούλως (...) δώρισε στη κ. Δραγούμη, χρεώνοντας το κατάστημα ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ σειρά κοσμημάτων αξίας 800 ευρώ, τα οποία βέβαια κλήθηκε (...) να εξοφλήσει". Ωστόσο, όταν οι ελεγκτές τον ρωτούν για τα κοσμήματα απλά απαντά: "δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αυτά το λογιστήριο μπορεί να σας τα πει".

Ακολούθησαν η κατάθεση του πορίσματος από το ΣΔΟΕ στον οικονομικό εισαγγελέα και η παραπομπή σε δίκη τόσο του Γιάννη Παντή (για απιστία στην υπηρεσία) όσο και του Γιώργου Δημητριάδη (για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση στην υπηρεσία). Και οι δύο άντρες, προσέφυγαν στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας την ακύρωση της παραπομπής σε δίκη. Στις 20 Μαρτίου ο αντιεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος απορρίπτει το αίτημα και των δύο και τους στέλνει σε δίκη στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη στις 22 Μαϊου 2013.

Ωστόσο, το σκεπτικό του αντιεισαγγελέα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά: "οι επίμαχες περικοπές των καταθέσεων και υπομνημάτων του Γεωργίου Δημητριάδη που αναφέρονται στον συγκατηγορούμενό του Ιωάννη Παντή και προσδιορίζουν την επίδικη συμπεριφορά του, φαίνεται ότι διέπονται από λογική συνέπεια και νοηματική αλληλουχία, ενώ οι ισχυρισμοί του Ιωάννη Παντή ως προς τη γενεσιουργό αιτία των συγκεκριμένων σε βάρος του καταγγελιών από τον παραπάνω συγκατηγορούμενό του κρίνονται, κατά το παρόν τουλάχιστον δικονομικό στάδιο, ως προσχηματικοί και μη πειστικοί".

Κατ' αυτόν τον τρόπο, κλείνει ο κύκλος του Γιάννη Παντή στο ΑΠΘ. Έχοντας επιτύχει να ταυτίσει τον εαυτό του με το... iphone, συνεχίζει να πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Με περισσή αλαζονεία αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ: "η συνεισφορά μου κατά τα δύο τελευταία έτη στη διαχείριση των πόρων του πανεπιστημιακού ιδρύματος υπήρξε σημαντική". Μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει τις λέξεις "επιμέλεια", "σύνεση" και "χρηστή διαχείριση των οικονομικών".

Ο Γ. Παντής, ο οποίος αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε διατελέσει και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΝ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το γραφείο του στον έβδομο όροφο του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Διοίκησης δεν θα συμφωνήσει με τον ορισμό αντικαταστάτη του.

Τα 1.400 ευρώ για δύο ipad

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ο κ. Παντής αποκαλύπτει πως με εντολή του ο ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ έδωσε από ένα ipad σε δύο υπαλλήλους του ΑΠΘ με την αιτιολογία ότι και τα δύο τάμπλετ (!!!!) χρησιμοποιούνται στις συνεδριάσεις του Πρυτανικού Συμβουλίου! Φυσικά, τα 1.400 ευρώ που κόστισαν τα δύο τάμπλετ της apple πληρώθηκαν από το ΑΠΘ. Πάντως, προκαλεί εντύπωση πως ολόκληρο Πρυτανικό Συμβούλιο δεν είχε έναν σταθερό υπολογιστή για τις ανάγκες των συνεδριάσεων του και απαιτήθηκε η αγορά όχι ενός αλλά δύο (!) τάμπλετ στο όνομα -μάλιστα- δύο γραμματέων...

Διαβάστε την κατάθεση της Ναταλίας Δραγούμη:




thestival.gr

Απόπειρα βιασμού νεαρής κοπέλας στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Απόπειρα βιασμού σε βάρος νεαρής κοπέλας, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης...

Όλα έγιναν περίπου στις 1:30, όταν η νεαρή κοπέλα σχόλασε από το κατάστημα που εργάζεται και πήγαινε σπίτι με το ποδήλατό της. Έξω από το σπίτι της ήταν ένας άγνωστος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Thousandnews.gr την πλησίασε απειλητικά και προσπάθησε να τη βιάσει. Η κοπέλα άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γονείς της που κατέβηκαν κάτω να δουν τι συμβαίνει. Ο δράστης αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο δράστης νωρίτερα είχε αποπειραθεί να ληστέψει και ένα κατάστημα στην περιοχή, όμως έγινε αντιληπτός από περαστικούς, οι οποίοι ειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες.

Για κακή του τύχη, ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν ένας νεαρός που βρισκόταν με φίλους του, σε ένα μπαράκι εκεί κοντά. Ο ίδιος και η παρέα του αναζητούσαν το δράστη σε όλη την περιοχή. Τελικά τον έπιασαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Ο δράστης είναι αλλοδαπός και στην Ελλάδα διεκδικεί πολιτικό άσυλο. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ η νεαρή κοπέλα θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

thousandnews.gr

Νίκος Νικολόπουλος: Συνάντηση με εργαζόμενους της kavala oil και πυρήνα φοιτητών

Με εκπροσώπους των εργαζομένων  της KAVALA OIL, ήρθε σε επαφή ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος. Στην συνάντηση ήταν παρόντα και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ Καβάλας Κ. Τζιδημόπουλος, Γ. Χαρπαντίδης, Γ. Τζελέπης, Χρ. Ζουμπουλίδης, Ν. Ασλάνης, Φ. Καλένης και Λ. Τσίγκα.
Τον τ. Υφυπουργό Εργασίας ευχαρίστησε  ο πρόεδρος των εργαζομένων Μ. Κελαιδάκης. για τις συχνές παρεμβάσεις του στην  καθώς και για την προσπάθεια για την συνέχιση της ομαλόρρυθμης λειτουργίας της kavala oil, που αξιοποιεί τον εθνικό μας πλούτο, το πετρέλαιο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: “Η Κυβέρνηση όφειλε να έχει προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, όπως και με γρηγορότερους ρυθμούς την έρευνα και εκμετάλλευση των κρυμμένων στις θάλασσες μας υδρογονανθράκων.
Έχουν πει πολλοί, ότι είμαστε ένα φτωχό κράτος. Τεράστιο ψέμα! Όσοι το υποστηρίζουν, είτε είναι ενσυνείδητοι ψεύτες, είτε δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν που πατούν και πού βρίσκονται.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πλούτο. Ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και ο πλούτος δεν προέρχεται μόνο από τις φάμπρικες, τις μεγάλες και μικρές εμπορικές δραστηριότητες ή τον τουρισμό. Πλούτος μας είναι η δύναμη της ίδιας της ελληνικής γης.
Ανεκμετάλλευτος πλούτος είναι φυσικά και αυτά που κρύβουν στα σπλάχνα τους, η ελληνική η και οι ελληνικές θάλασσες.
Ο ορυκτός πλούτος, που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε σε αυτή την χώρα και τώρα μπορεί να μας  δώσει τεράστιες δυνατότητες  για νέα ανάπτυξη και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρόνο”.

Με ανεξόφλητα τιμολόγια η εταιρεία εισπράττει εκατομμύρια ΦΠΑ”

Εξάλλου οι εργαζόμενοι ζήτησαν  από τον Αχαιό πολιτικό να αναδείξει  στην Βουλή την καταγγελία  εις  βάρος της “μητρικής” εταιρείας, που ενώ έχει ένα πλήθος εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων σε ασφαλιστικούς  οργανισμούς, εργαζόμενους κ.α. εισπράττει από επιστροφή ΦΠΑ, πολλά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν να έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια.

Στη φάκα 78χρονη με 17 καταδικαστικές αποφάσεις

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε χτες μία 78χρονη η οποία στο παρελθόν είχε καταδικαστεί συνολικά 17 φορές! 

Οπως ανακοινώθηκε από τις διωκτικές αρχές η ηλικιωμένη εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς σε βάρος εκκρεμούν 17 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 4 μηνών, 10 ημερών και σε χρηματική ποινή 1.550 ευρώ, για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων και μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

πηγή: seleo

Ν.Νικολόπουλος: “Έχουμε μόνο μία πατρίδα και δεν την παραχωρούμε σε κανέναν!”


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Σε Θεσσαλία και Θράκη  βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με παράγοντες και πολίτες, στα πλαίσια των επαφών του σε όλη την Ελλάδα με πυρήνες των Χριστιανοδημοκρατών, αλλά και με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.

Ο Νίκος. Νικολόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Τις επόμενες μέρες θα αποκαλυφθεί η επέκταση της ανελέητης επιδρομής του μνημονίου στον ελληνικό λαό με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να παίζουν και πάλι την κακοστημένη παράσταση “δεν θέλω αλλά δεν μπορώ” και τον λαό να υφίσταται ακόμα περισσότερες περικοπές».

«Για παράδειγμα, ήδη  αναφέρεται παντού πλέον ότι κόβεται  το επίδομα γάμου των ιδιωτικών  υπαλλήλων. Ήταν γνωστό και αποφασισμένο, αλλά κανένας δεν το έλεγε μέχρι  τώρα. Θα δείτε και πολλά άλλα. Θα δείτε και τι θα γίνει τελικά με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και με το χαράτσι των ακινήτων. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της σε πλήρη υποταγή της χώρας, αλλά δεν τολμάει να πει την αλήθεια στον λαό, νομίζοντας πως μπορεί να κερδίσει χρόνο. Ο χρόνος της όμως τελειώνει, είτε το θέλει, είτε όχι…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος.

Επίσης, εξέφρασε την  πεποίθηση ότι ειδικά μετά τις  εξελίξεις στην Κύπρο και την  ανασφάλεια που επικρατεί στην Ευρώπη σε σχέση με τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλάζει άρδην το σκηνικό και η πολιτική Μέρκελ, δέχεται «πυρά» ακόμα και από τους Γερμανούς πολίτες.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ  ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Την ίδια εκτίμηση έκανε  ο Νίκος Νικολόπουλος και κατά την διάρκεια του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Κομοτηνή, όπου παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών. «Ένα μεγάλο κύμα αντίστασης και ανατροπής φουντώνει σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Το βλέπουμε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία. Το βλέπουμε και στην Κύπρο, όπου τώρα τελευταία παίχτηκε ένα ακόμα αισχρό παιχνίδι με την συνενοχή των τρικομματικών υποτακτικών της κ. Μέρκελ. Αρχίζουμε να το βλέπουμε όμως και σε χώρες που μέχρι πρότινος έμοιαζαν ήσυχες και κοιμισμένες. Στην Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία. Ακόμα και οι Γερμανοί άρχισαν να ανησυχούν, μήπως και χάσουν τις καταθέσεις τους…» ανέφερε.

Επίσης, για μία ακόμα  φορά τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης  όλων των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. «Πρέπει να ενωθούν όλοι όσοι δεν έχουν υπογράψει και δεν χρωστάνε καμία επιταγή στο ντόπιο και ξένο σύστημα διαφθοράς» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως πρέπει να μπουν στην άκρη οι άλλες, επιμέρους διαφορές. «Αρκεί να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Έχουμε μόνο μία πατρίδα και δεν την παραχωρούμε σε κανέναν!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι εξορύξεις χρυσού, αλλά και η  διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, επεσήμανε: «Παραγωγή πλούτου χωρίς φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνιστά παραγωγή φτώχειας, τελικά. Και χώρα που δεν διαφυλάσσει τα σύνορα και την εθνική της υπόσταση, είναι καταδικασμένη να πεθάνει».

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ανακατασκευάζεται το ΕΠΑΛ Λαγκαδά με την ένταξή του στο Πρόγραμμα "Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη"

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη”, εντάχθηκε η ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, με το... Α.Π. 100820 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόκειται για πρόγραμμα που εξασφαλίζει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με δραστικές βελτιώσεις στην θέρμανση και την μόνωση του χώρου. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται το Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά (ΕΠΑΛ), Το Σχολικό Εργαστηριακό Κτίριο (ΣΕΚ), το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Επιμόρφωσης (ΙΕΚ) και η Επαγγελματική Σχολή(συνολικού εμβαδού 5.452,38 τ.μ.), με την εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει αντικατάσταση όλων των παλιών κουφωμάτων (συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών θυρών) με νέα συνθετικά διπλού υαλοπίνακα, μόνωση δώματος και εξωτερικών δομικών στοιχείων με εξηλασμένη πολυστερίνη κατάλληλου πάχους, καθώς και ουσιαστική βελτίωση του συστήματος θέρμανσης.

Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις αναμένεται το κτίριο να αναβαθμιστεί ενεργειακά πέραν της μίας (1) κατηγορίας, με σημαντικά οφέλη στην μόνωση, την θέρμανση αλλά και την ασφάλεια των σπουδαστών. Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων επιδεικτικού χαρακτήρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και εξοικονόμησης ενέργειας (ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων στους χώρους του κτιρίου, διανομή φυλλαδίων, δημιουργία ηλεκτρονικού, διαδραστικού portal στην ιστοσελίδα του σχολείου κλπ.).

Ξάνθη: Άφησαν την μπάλα και έπιασαν… το φτυάρι!

Έναν μικρό πνεύμονα πρασίνου δημιούργησαν το πρωί του Σαββάτου μέλη του συλλόγου Xanthi Fans σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του δήμου, προχωρώντας...
στη δενδροφύτευση 40 περίπου πεύκων δίπλα στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ.


Τα μέλη του συλλόγου επιχείρησαν την πρώτη τους περιβαλλοντική δράση, με την αρωγή του Δήμου Ξάνθης αφήνοντας για λίγο στην άκρη της λατρεία τους για τη “μπάλα”, πιάνοντας στα χέρια τα αγροτικά εργαλεία του τμήματος Πρασίνου και βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια επέκτασης των χώρων πρασίνου εντός του αστικού ιστού της πόλης.

«Σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου του δήμου Ξάνθης ευαισθητοποιηθήκαμε γιατί το περιβάλλον πρέπει να το προσέχουμε όλοι και αποφασίσαμε σαν σύνδεσμος να έρθουμε με τα μέλη μας και να βοηθήσουμε τον δήμο να σπείρουμε μερικά δέντρα» σημειώνει ο κος Μπαϊτάρη Στέφανος Αντιπρόεδρος των Xanthi Fans εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Δήμο που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου όσο φυσικά και στα μέλη για την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή τους.

«Έχουμε σκέψεις να συμμετέχουμε σε πολλά κοινά της Ξάνθης και από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε τη στήριξη και την καλή θέληση των μελών μας και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα πετύχουμε» συμπληρώνει ο ίδιος.

Ως μια ξεχωριστή δενδροφύτευση χαρακτήρισε τη δράση του συλλόγου ο αντιδήμαρχος του Τμήματος Πρασίνου του δήμου κος Τάσος Θεοδωρίδης εξηγώντας πως «γίνεται μια ξεχωριστή δενδροφύτευση σε σχέση με αυτές που έχουμε κάνει στην πόλη μας και λέω ξεχωριστή γιατί για πρώτη φορά μεγάλες ηλικίες συμπολιτών μας κάνουν αυτή τη δενδροφύτευση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις», για να συμπληρώσει πως «θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την προσφορά του και το Τμήμα Πρασίνου που σήμερα ημέρα αργία προσφέρθηκε για να γίνει αυτή η δενδροφύτευση».




thrakitoday.com

Έκρυθμη η κατάσταση έξω από το «Βικελίδης»


Έκρυθμη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση περιμετρικά του γηπέδου του Άρη. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το «Βικελίδης» και έχουν απωθήσει τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων. 

Ο κύριος όγκος των εξαγριωμένων οπαδών βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Κάποιοι από αυτούς έχουν στήσει οδοφράγματα ενώ κάποιοι άλλοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: thestival.gr

Tο KΘΒΕ επιμένει στη Μονή Λαζαριστών


Ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με το δικαίωμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να λάβει γνώση της εκτέλεσης προϋπολογισμού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Μονή Λαζαριστών», στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 71,1% - γεγονός που είχε ως συνέπεια την προσωρινή απόσυρση του καλλιτεχνικού του έργου από τις σκηνές του συγκροτήματος - και σε ένδειξη καλής θέλησης και συμμετοχικής διάθεσης το Κ.Θ.Β.Ε. επιστρέφει στην Μονή Λαζαριστών με τρεις παραγωγές:

Το «Blasted» της Σάρας Κέιν στην σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»
«Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς και το Χοροθέατρο με την παραγωγή «Imagine – ο Τζον Λένον ονειρεύεται» στο Μικρό Θέατρο καθώς και με την δράση «Κοινωνικό Θεατροπωλείο»  έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Παράλληλα, το Κ.Θ.Β.Ε. επιμένει στην αναγκαιότητα μιας σύσκεψης υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Μονής Λαζαριστών, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, για επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής των εταίρων και για μια πιο δίκαιη κατανομή.

Στόχος όλων μας πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι η αρμονική συνεργασία των εταίρων της Μονής Λαζαριστών στην οργάνωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα αφορά στην προσέλκυση τουρισμού και στην ανάπτυξη της Μονής Λαζαριστών και της ευρύτερης περιοχής των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο ρατσισμό…


Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάχη στήθος με στήθος για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε 3 ΓΚΑΛΟΠ


Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που φιλοξενούν οι εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος της Κυριακής.

 Στις δύο πρώτες προηγείται η ΝΔ με 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, και στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,1%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Σύλληψη για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Ορεστιάδα


Δέκα μετανάστες επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας ένας 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης.

Οι δέκαμετανάστες, έξι υπήκοοι Σομαλίας και τέσσερις υπήκοοι Συρίας, ήταν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό αυτοκίνητο. Ο 39χρονος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα σε χωματόδρομο και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη αργότερα.

Όπως προέκυψε το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα από περιοχή της Αττικής, ενώ οι πινακίδες που έφερε ανήκαν σε άλλο όχημα για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια.

Σύλληψη 77χρονου για χρέη 40 εκατομμυρίων ευρώ


Για χρέη στο Δημόσιο, που αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ, κατηγορείται 77χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 77χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας φωτογραφικών ειδών κατηγορείται για χρέος, ύψους 39.969.962,69 ευρώ για την ακρίβεια, που αφορά το χρονικό διάστημα από 29-04-2011 έως 30-11-2011.

ΚΘΒΕ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ακυρώνονται  όλες οι προγραμματισμένες για το Σάββατο 30 Μαρτίου & Κυριακή 31  Μαρτίου 2013 παραστάσεις του ΚΘΒΕ, λόγω στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει ο "Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ Πάσης Φύσεως Προσωπικού".

Στο πλαίσιο αυτό,  δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για το Σάββατο 30/03/13 πρεμιέρα του έργου του Θωμά Κοροβίνη "Ο γύρος του θανάτου", σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στις 9.00 μ.μ.

Θα πραγματοποιηθεί , ωστόσο,  ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ της παράστασης το Σάββατο 30/03/13,  η οποία θα είναι ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, με αυστηρά καθορισμένη ώρα έναρξης 5.30 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2315 200200

Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στην Πτολεμαΐδα, σε εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας


Ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31/03/13, ώρα 19:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στην εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγικό αναλυτή Καλεντερίδη Σάββα.

Στην ομιλία θα εξεταστούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή- Κουρδιστάν- Α. Μεσόγειο, θα γίνει συσχετισμός των γεγονότων με τα γενικά συμφέροντα του ελληνισμού και θα εξεταστούν οι επιπτώσεις τους σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο ομιλητής θα δεχτεί ερωτήσεις και θα απαντήσει σε κάθε ζήτημα που θα τεθεί από τους παρευρισκομένους!

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το Λιοντάρι της Αμφίπολης αγναντεύει την αρχική του θέση


Σημείο κατατεθέν για το νομό Σερρών, έμβλημα της Μακεδονίας, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, είναι βέβαιο ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του 4ου αιώνα π.χ. που διασώθηκαν και μέχρι τώρα είναι το μοναδικό που αναστηλώθηκε και βρίσκεται σήμερα δίπλα στην παλιά γέφυρα του Στρυμόνα στην επαρχιακή οδό Αμφίπολης - Σερραϊκής Ακτής. 

Μετά την τελευταία ανακάλυψη του ταφικού περιβόλου του τύμβου «Καστά» στην αρχαία Αμφίπολη, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το ταφικό μνημείο του Λέοντος συνδέεται άρρηκτα με το ταφικό σήμα του τύμβου που στην πραγματικότητα είναι το θεμέλιό του και τοποθετείται στο μέσον και στο υψηλότερο σημείο του βάσει και της γεωμετρίας που δίνει ο ταφικός περίβολος.

«Η ανασκαφή του τύμβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έφερε στο φως σημαντικό ταφικό περίβολο, μοναδικό στο είδος του, που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ., με μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, επιστέψεις και λοιπή ανωδομή, ύψους 3μ. και συνολικού μήκους 497μ., από τα οποία έχουν μέχρι τώρα ανασκαφεί τα 300μ. Η μοναδικότητα της κατασκευής του ταφικού περιβόλου με τη χρήση αρχιτεκτονικών μελών από θασίτικο μάρμαρο καθώς και η σημαντική χρονική περίοδος που δημιουργείται οδηγούν την σκέψη μας στην ύπαρξη σημαντικών τάφων στο εσωτερικό του περιβόλου που μόνο η συνέχεια της ανασκαφικής έρευνας θα αποκαλύψει.

Ο Τύμβος Καστά Αμφίπολης και το μνημείο του Λέοντος είναι δύο μνημεία που συνομιλούν μεταξύ τους συνδυάζοντας συγκρίσιμα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και η χρονολόγησή τους ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Οι λατύπες (θραύσματα από επεξεργασία μαρμάρου) που βρέθηκαν γύρω από το ταφικό σήμα στην κορυφή του τύμβου Καστά, δηλώνει την ύπαρξη μεγάλου μαρμάρινου μνημείου, που δεν είναι άλλο από το Λέοντα και την βάση του» επισημαίνει η Προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη.

Οι ανασκαφές του ταφικού περιβόλου του τύμβου «Καστά» αποκάλυψαν ότι ένα μεγάλο μέρος του περιβόλου έχει αποξηλωθεί κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μη βρίσκονται στη θέση τους. Μια ευρύτερη αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αμφίπολης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη και του συνεργάτη της αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα χαμένα αρχιτεκτονικά μέλη τους, οδήγησε στην περιοχή του χώρου του μνημείου του Λέοντα της Αμφίπολης όπου βρέθηκαν είτε διάσπαρτα, είτε εντοιχισμένα στη βάση του Λέοντος, μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη με προέλευση τον ταφικό περίβολο.

Η έρευνα αυτή συνδέει τον σημαντικό ταφικό περίβολο του τύμβου Καστά με τον Λέοντα της Αμφίπολης ρίχνοντας άπλετο φως στην ιστορίας της περιοχής και στις μέχρι τώρα υποθέσεις κατασκευής και προέλευσης του μνημείου, σύμφωνα με τις οποίες κατά τον καθηγητή Αρβανιτόπουλο, το λιοντάρι της Αμφίπολης στήθηκε από τον Άγνωνα με υπόδειξη του φίλου του Περικλή, για να θυμίζει τους 10000 νεκρούς που έπεσαν στην μάχη του Δραβίσκου για το μεγαλείο της Αθήνας, ενώ κατά τον αρχαιολόγο Λαζαρίδη το ταφικό έργο του 4ου αιώνα π.Χ. ιδρύθηκε προς τιμήν του ναυάρχου του Μ. Αλεξάνδρου Λεωσθένους από την Μυτιλήνη. Παράλληλα πιθανολογείται ότι το επιτάφιο μνημείο ανήκει στον Λαομέδοντα, ναύαρχο και πιστό σύντροφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γεγονός είναι ότι κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μ. Αλεξάνδρου σχετίζονται με την περιοχή, εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και το γιο του Αλέξανδρο Δ’.

Το λιοντάρι της Αμφίπολης έχει ύψος 5,30μ. και εικονίζεται καθιστό στα πίσω πόδια. Πρώτη φορά έγινε γνωστή η ύπαρξη του ευρήματος στην Αθήνα από μία αναφορά της 7ης μεραρχίας του ελληνικού στρατού το 1912. Κατά τον μήνα Αύγουστο το 1916, Άγγλοι στρατιώτες που κατασκεύαζαν οχυρωματικά έργα στην γέφυρα της Αμφίπολης, βρήκαν τα μαρμάρινα κομμάτια του λιονταριού και προσπάθησαν να τα μεταφέρουν ως την θάλασσα προκειμένου να τα φυγαδεύσουν στην Αγγλία. Μα η προσπάθεια τους ματαιώθηκε από τους Βουλγάρους οι οποίοι μόλις είχαν καταλάβει το Παγγαίο και άρχισαν να τους βομβαρδίζουν.

Όπως επισημαίνει η Προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη «το υλικό της βάσης του Λέοντα, είχε χρησιμοποιηθεί ως φράγμα σε δεύτερη χρήση ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή και βρέθηκε από τον Ελληνικό Στρατό το 1912, κατά την αποξήρανση της κοίτης του Στρυμόνα για την κατασκευή της σύγχρονης γέφυρας κοντά στις εκβολές του. Μετά το 1917 τα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη συγκεντρώθηκαν κοντά στο θεμέλιο που ταυτίστηκε λανθασμένα, ως θεμέλιο της βάσης του μνημείου. Πρώτος ο Α. Ορλάνδος μελέτησε μαζί με τον P. Perdrizet το υλικό μέχρι τη δεκαετία του ’30. Το 1936 οι J. Roger και O. Broneer συνεχίζουν τη μελέτη και την αποκατάσταση του μνημείου στη θέση αυτή στην οποία βρίσκεται σήμερα με την κατασκευή μιας συμβατικής βάσης. Την ίδια εποχή, η Ulen βρίσκει νέα κομμάτια στην αποξήρανση της αρχικής Κερκινίτιδας Λίμνης και μεταφέρει το υλικό, 60 χμ. μακριά στην θέση του νέου φράγματος της λίμνης Κερκίνης, στο Λιθότοπο. Το 1971 ο S. Miller ταυτίζει το υλικό στο Λιθότοπο και αυτό επιστρέφει στην αρχική του περιοχή. Ο Miller αποδίδει σωστά το υλικό, δεν βρίσκει όμως την προέλευση του και ότι προέρχεται από κυκλικό τοίχο.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς και αρχαιολόγους το πρόσωπο του λιονταριού, που υπήρξε ανέκαθεν ιερό σύμβολο των Μακεδόνων, ήταν στραμμένο κατά την πόλη, εκφράζοντας έτσι πληρέστερα το σκοπό και το μεγαλείο της.

Ο Λέων της Αμφίπολης ανεγέρθηκε ως συμβολικό μνημείο, που εξέφραζε την μεγάλη δύναμη της πόλης, όπως συνέβη και με τους Λέοντες της Δήλου. Επιπροσθέτως η λαϊκή παράδοση λέει ότι ο γλύπτης του, αγνώστου ταυτότητας, αφού τελείωσε το δημιούργημα του, το οποίο αποτελούσε και την αποκορύφωση της καριέρας του και έπρεπε να είναι σύμβολο δύναμης αφού ήταν αφιερωμένο σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το λιοντάρι δεν είχε την γλώσσα του. Απελπισμένος λοιπόν το πέταξε στον ποταμό Στρυμόνα προκειμένου να μην το δει κανείς και ντροπιαστεί.

Η ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο «Καστά» της αρχαίας Αμφίπολης συνεχίζεται και μέρα με τη μέρα ολοκληρώνεται το παζλ της ιστορίας, με το Λιοντάρι της Αμφίπολης να στέκει αγέρωχο και επιβλητικό αποκαλύπτοντας τη σημαντικότητα των ανασκαφικών ευρημάτων που ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του Μ. Αλεξάνδρου.

Σέρρες: Επικήρυξη του «δολοφόνου» των αδέσποτων με 4.000 ευρώ


Με 4.000 ευρώ επικήρυξε τον «δολοφόνο» των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες ο Φιλοζωικός Όμιλος.

The above picture depicts stray dogs at Vrilissia.
Photo credit: Wikipedia)
Τέσσερις χιλιάδες ευρώ είναι η αμοιβή της επικήρυξης που δημοσίευσε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών με σκοπό να αποκαλυφθούν οι δράστες ή ο δράστης που σκοτώνει αδέσποτα ή οικόσιτα ζώα ταΐζοντας τα φόλες.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ανακοίνωσε ότι «προέβη στην συγκεκριμένη επικήρυξη μετά από απαίτηση των φιλόζωων πολιτών, οι οποίοι θρηνούν τα ιδιόκτητα αλλά και τα αδέσποτα ζώα που έχασαν με μαρτυρικό τρόπο τη ζωή τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα στις Σέρρες, με αποκορύφωση την εβδομάδα πριν την αργία της Κ. Δευτέρας».

Είναι η πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΦΟΣ, που συμβαίνουν στην πόλη των Σερρών τέτοια επαίσχυντα φαινόμενα μαζικής εξόντωσης ζώων.

Enhanced by Zemanta

Βουγιουκλάκη, Πάολα, Σουλεϊμάν και Βλαχοπούλου μαζί στη Θεσσαλονίκη


Τι γίνεται όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη συναντούν επί σκηνής τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, την Πάολα και την Ελένη Χατζίδου; Η απάντηση είναι... πέφτει γέλιο, όπως θα συμβαίνει από αυτή την Κυριακή στο «Vault» της Θεσσαλονίκης, με την παράσταση του Διονύση Ζάχου!

Μετά από έξι μήνες επιτυχημένης παρουσίας στο «Door’s» της Αθήνας, το «Stars and the Family Show» του γνωστού μίμου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή, 31 Μαρτίου και κάθε Κυριακή για περίπου 1,5 μήνα.

Μέσα από τις μεταμορφώσεις του (όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Μενεγάκη, Ελένη Φουρέιρα, Πάολα, Σουλεϊμάν, Βάνα Μπάρμπα και Ελένη Χατζίδου) ο Διονύσης Ζάχος θα προσφέρει σπαρταριστές ατάκες, γέλιο, θέαμα, αλλά και... πολιτική σάτιρα!

Πληροφορίες
Διονύσης Ζάχος «Stars and the Family Show»
«Vault» (Χάψα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Κάθε Κυριακή, στις 22:30
Τηλ. Κρατήσεων: 695 168 6810

Σέρρες: Αθωωτική απόφαση για 32 γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου


Αθώοι κρίθηκαν οι 32 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, δύο πρώην διοικητές και δύο διοικητικοί υπάλληλοι που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.


Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για 32 γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, δύο πρώην διοικητές και δύο διοικητικούς υπαλλήλους του, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την εισαγγελέα να ζητά την καταδίκη τους. Η απόφαση του δικαστηρίου, όμως, ήταν ομόφωνα αθωωτική.

Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

Όσον αφορά τους πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, ο ένας γιατί κατά την περίοδο της διοίκησής του το 2005 υπέγραψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών και η δεύτερη επειδή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της το 2007 δεν κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού για τον διευθυντή του ΕΣΥ Σερρών παρότι υπήρχε ήδη η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών.

Παραπέμπουν σε δίκη πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Δρούγκα στη Χαλκιδική


Σωρεία παραβάσεων και αυθαιρεσιών καταλογίζονται σε πρώην δήμαρχο στη Χαλκιδική, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Δρούγκα, επί δύο θητείες (1998-2006) δήμαρχο στον Καποδιστριακό -τότε- δήμο Παναγίας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας κατ' εξακολούθηση, της απιστίας στην υπηρεσία και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος φέρεται να διαχειρίστηκε εξωταμειακά εισπράξεις ύψους 94.000 ευρώ που προέρχονταν από τα δημοτικά τέλη του έτους 2005.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι ανέθεσε απευθείας σε εργολάβο έργο ύψους 26.000 ευρώ, ενώ μέρος κονδυλίου που είχε δοθεί από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και προοριζόταν για την κατασκευή έργου αναλώθηκε σε άσχετο σκοπό (περί τα 15.000 ευρώ από κονδύλι συνολικής αξίας 192.500 ευρώ).

Στο ίδιο βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο πρώην δήμαρχος «νόθευσε έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει, με τη χρήση τους, άλλους με συνολικά ζημιά πάνω από 120.000 ευρώ».

Μαζί του θα δικαστούν μία δημοτική υπάλληλος, που έκανε τους ελέγχους εσόδων-εξόδων, δύο διατελέσαντες πρόεδροι της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του δήμου κι ο πρώην προϊστάμενος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της ΔΟΥ Αρναίας.

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Εβαλαν στο κλουβί τον φτερωτό γιατρό και δεν μπορεί να πετάξει»!


Με νέο «γράμμα» από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για άλλη μία φορά υποστηρίζει ότι είναι αθώος και αναφέρεται στην πρόσφατη αποκάλυψη ότι υπάλληλος του δήμου «έπαιξε» στο Χρηματιστήριο πάνω από 12 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη σχέση με το... τρένο που ακούει μέσα από το κελί του καθώς θεωρεί πως τα σφυρίγματά του είναι... συνθηματικά!

Αναλυτικά η επιστολή
Β.Παπαγεωργόπουλος: 27 Μαρτίου σήμερα. Συμπληρώνω 1 μήνα στην φυλακή!

Μου στέρησαν 1 μήνα από την ζωή μου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ.
Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα.
Δεν είχα άλλωστε ανάγκη από τίποτε.
Ο Θεός μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα.
Και δόξα και αγάπη και οικονομική άνεση μου έδωσε, τι άλλο να ζητούσα;
Τώρα μου ζητούν να δώσω και την ζωή μου.
Να την δώσω, αλλά όχι έτσι.
Όχι με την κατηγορία ότι πήρα έστω και 1€ από τον Δήμο, τον οποίο υπηρέτησα με αυταπάρνηση επί 12 συνεχή χρόνια.
Όχι με την κατηγορία ότι στα 60 μου χρόνια άλλαξε ξαφνικά ο χαρακτήρας μου και έγινα «ηθικός αυτουργός σε ηθικό αυτουργό» για να απομυζήσουμε τον Δήμο, χωρίς μάλιστα να έχω κανένα απολύτως κίνητρο και κανένα απολύτως όφελος!
Αυτό είναι για μένα το θέμα.
Όχι η απάνθρωπη στέρηση της ελευθερίας μου.
Όχι γιατί τον «φτερωτό γιατρό» τον έβαλαν στο «κλουβί» και δεν μπορεί να πετάξει.
Το ερώτημα είναι γιατί η αναίτια σπίλωση, η ανυπόστατη διαβολή, η άδικη κατηγορία, η καταδίκη για πράξεις με τις οποίες ούτε κατά φαντασία μπορεί να έχω σχέση.
Γιατί αυτή η «στόχευση»;
Ευτυχώς που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ήδη – διαβάζω στον τοπικό Τύπο – βρέθηκε ένα τεράστιο ποσό σε ένα λογαριασμό κάποιου «εμπλεκόμενου» που αθωώθηκε!
Βεβαίως εμφανίσθηκε…  20 ημέρες ΜΕΤΑ την καταδίκη μου!
Τι σατανικά παιχνίδια παίζει η ΤΥΧΗ…
Στο θέμα αυτό πρέπει οι πάντες να πληροφορηθούν ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ.Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, ΠΡΙΝ δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια (!), να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!
(Δίνω σήμερα στην δημοσιότητα την σχετική εντολή του Εισαγγελέα )
Ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης!
Ποιοι λοιπόν απέκρυψαν αυτά τα στοιχεία;
Ποιοι δεν ήθελαν να εμφανισθούν στην δίκη;
Ποιοι ήθελαν οπωσδήποτε την καταδίκη μου;
Θα επανεξετάσει άραγε η Δικαιοσύνη την υπόθεση της καταδίκης μου κάτω από τα καινούργια δεδομένα;
Καθώς όλα αυτά γυρίζουν συνέχεια μέσα στο μυαλό μου, λέω ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με γνωρίζουν από παλιά και με στηρίζουν.
Τηλεφωνήματα και γράμματα και βιβλία και εικόνες από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο.
Και οι συναθλητές μου από όλη την Ελλάδα και από την δοκιμαζόμενη και πάλι Κύπρο!
Και Μοναχοί από το Άγιο Όρος!
Προσπαθώ σε όλους να δώσω μία εξήγηση.
Τι να πω; Όταν ο Πρύτανης των ποινικολόγων Μιχάλης Παναγιωτόπουλος αρθρογραφεί, όταν εκφράζει δημόσια την άποψή του για την δίκη μου και λέει «Αυτό το κοχλάζον πάθος προμηνούσε και το αποτέλεσμα», «Αποδείχθηκε ότι η μάχη αυτή είχε κριθεί πολύ νωρίτερα», «Δικαιοσύνη χωρίς ψυχραιμία δεν νοείται», «Τα στοιχεία αυτά έλειψαν απ’ αυτή την δίκη» και άλλα παρόμοια, εγώ τι να πω;
Δεν χρειάζεται να προσθέσω απολύτως τίποτα!
Σταματάω να γράφω.
Ακούω θόρυβο από μακριά. Το τραίνο έρχεται.
Πλησιάζει στην φυλακή. Σφυρίζει 2 φορές.
Πρέπει να είναι συνθηματικό.
Σε λίγες ώρες μπαίνω στον 2ο μήνα μιας ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!

Σέρρες: Ληστεία με ξυλοδαρμό σε βενζινάδικο στις Σέρρες


Σύλληψη των αλλοδαπών δραστών στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα.

Επίθεση με γρονθοκοπήματα και αιχμηρά αντικείμενα δέχθηκε πρατηριούχος βενζίνης, από δύο Βούλγαρους υπηκόους, που συνελήφθησαν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Το γεγονός συνέβη αργά χθες το βράδυ όταν ο πρατηριούχος κλείνοντας το βενζινάδικό του που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Προμαχώνα στο ύψος του δ.δ. Χριστός, δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες οι οποίοι με ένα αιχμηρό αντικείμενο, του κατάφεραν χτυπήματα στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και οι δράστες του απέσπασαν όλες τις εισπράξεις της ημέρας που έφταναν στα 1900 ευρώ περίπου και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν κρύψει σε κοντινή απόσταση.

Αιμόφυρτος ο 57χρονος πρατηριούχος κατάφερε μετά από λίγα λεπτά να ειδοποιήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και να δώσει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου των δραστών που είχε καταγράψει η κάμερα του πρατηρίου, όταν μία ώρα πριν από το συμβάν, προμηθεύτηκαν βενζίνη.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Προμαχώνα Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών οδήγησε στη σύλληψη των δύο Βουλγάρων δραστών, 19 και 26 ετών αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Μπουτάρης: «Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά»


Τον κώδωνα κινδύνου για τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της κρίσης, έκρουσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που αν χρειαστεί να κλείσουν οργανισμοί του Δήμου, θα κλείσουν και για να περιγράψει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί αύριο να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις γιορτές του καλοκαιριού ή τα Δημήτρια».

«Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά», είπε ο δήμαρχος και δήλωσε πως στο εξής θα εγκρίνονται μόνον οι εντελώς απαραίτητες δαπάνες του δήμου.

Παράλληλε εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο καταδικασμένος και έγκλειστος στις φυλακές, για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρώην υπάλληλος του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, εξακολουθεί να πληρώνεται από το ταμείο του δήμου, επειδή αυτό προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, όπου είναι στο χέρι του, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο Δήμο.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια λεωφορείων με μαθητές


Κανονικά εκτελούνται από το πρωί της Παρασκευής τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές και μαθήτριες στα σχολικά συγκροτήματα του νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης για λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στις 20 Μαρτίου οι λεωφορειούχοι σταμάτησαν τα δρομολόγια, διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και συμβάσεις για το τρέχον σχολικό έτος, με αποτέλεσμα όλες αυτές τις ημέρες να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης μετακινούνται με τουριστικά λεωφορεία περίπου 5.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 1.000 είναι σε ειδικά σχολεία.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν εκ νέου μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι λεωφορειούχοι από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή πως στην ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Απριλίου, θα συζητηθεί το θέμα της υπογραφής των συμβάσεων.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν πως έχουν ήδη σταλεί εντάλματα πληρωμής στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου Θεσσαλονίκης, ώστε να εισπράξουν ένα μέρος από τα οφειλόμενα.

«Ενώ η αρχική μας σκέψη ήταν επ' αόριστον κινητοποιήσεις, μετά από πιέσεις που δεχτήκαμε από μαθητές και γονείς, αποφασίσαμε να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια ώστε να μην βγουν οι οικογένειες από τον προγραμματισμό τους. Γνωρίζουμε πως αρκετά παιδιά δεν έχουν τρόπο να πάνε στα σχολικά συγκροτήματα και χάνουν μαθήματα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Παναγιώτης Χαραλάμπους.

«Your Ticket, Please. Music Festival» στο ΦΙΞ in art


Το ΦΙΞ in art και η "Επί Σκοπόν" σας προσκαλούν στο "Your Ticket, Please. Music Festival" το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου στο "ΦΙΞ in Art" (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη).

Ένα φεστιβάλ -καλλιτεχνική κολεκτίβα- με 35 μουσικούς και πάνω από 30 καλλιτέχνες!

Έξι μουσικά συγκροτήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης (De La Monsieur, Ούτε Σπόντα, Baildsa, Jasm, Vasilina and the Soulmen, Speakeasies) θα συνδιαλαγούν, δημιουργώντας ένα ζωντανό, πολύωρο, δυναμικό και πλούσιο μουσικό διήμερο σε ρυθμούς Balkan και Swing, Jazz, Blues, και Rock n' Roll.

Μουσικά διαλείμματα  και after DJ party με την "Penelope" (με την  υποστήριξη του Lindy Hop Greece) και τους " Gypsy Hand" σε Swing και Balkan ρυθμούς.

Crew staff (performance act): Οι θεατρικές  ομάδες "Πέρα Δώθε" και "Κουίντα".

Το φεστιβάλ ανοίγει  την Παρασκευή 29/03 στις 19:00 με τα εγκαίνια της έκθεσης "Dutty Free Contemporary Art". Μια έκθεση η οποία περιλαμβάνει video art, ζωγραφική, κατασκευές, φωτογραφία, σχέδιο και κόσμημα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου.

Στις 20:00 ακολουθεί "Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας" με τον Σωτήρη Αθανασίου, σπουδαστή του Μακεδονικού Ωδείου με καθηγητές την Ευαγγελία Κατέλη (Ανώτερα Θεωρητικά) και Φώτη Μπαξέ (Δίπλωμα Κιθάρας).

Ένα νεαρό μουσικό  ταλέντο από τη Θεσσαλονίκη ο  οποίος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια  από σημαντικούς Έλληνες και  ξένους σολίστες όπως: Εύα Φάμπα, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Λίζα Ζωή, Γιάννη Πετρίδη, Κώστα Γρηγορέα, Γιώργο Αργυριάδη και Hubert Kappel, Ricardo Gallen, Thomas Mϋller-Pering, Margarita Escarpa, Oscar Ghiglia. Έχει επίσης διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.

Στις 21:30 ανεβαίνουν στη  σκηνή οι "De La monsieur..." με τους Δημήτρη  Καραχαλίδη (κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνητικά) και Λάζαρο Ιωαννίδη (κιθάρα, σαξόφωνο, φωνητικά) σε Alternative Funk, Folk και Blues ρυθμούς. Guest star στο μπάσο ο Johny.

Στη συνέχεια το μουσικό  λόγο έχουν οι "Ούτε Σπόντα" (ιδρυθέντες την άνοιξη του 2008) το μουσικό ταξίδι των οποίων, βασισμένο στον ελληνικό στίχο, εκτείνεται από τη Λατινική και Κεντρική Αμερική μέχρι τα Βαλκάνια, εμπεριέχοντας και αρκετές δικές τους συνθέσεις. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από πολύ κέφι, χορευτική διάθεση αλλά δίνουν και τροφή για σκέψη.

Η μπάντα αποτελείται από τα εξής μέλη:

Tζίνα Μιξαφέντη: Φωνή

Χρήστος Παπαδόπουλος: Κλαρινέτο, Φωνή

Γιάννης Παπαγεωργίου: Κιθάρα, Φωνή

Αστέρης Τσαλίκης: Ακορντεόν, Πλήκτρα

Δημήτρης Ζαχαράκης: Κρουστά

Δαμιανός Κοσμάς Ρούσσος: Μπάσο, Φωνητικά

Άκης Αμανατίδης: Τύμπανα


Τη "Balkan Night" κλείνουν οι "BAiLdSA", ένα γκρουπ με βάση του τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το όνομα προέκυψε από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (= λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων με παρεμφερή σημασία όπως, αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Η αρχική ιδέα προήλθε  το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο, σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν  οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, καταλήγοντας στην σημερινή σύνθεση με τους: Γιάννη Βαμβακά/ακορντεόν, Γιάννη Γκουντάνο/τύμπανα, Θάνο Γκουντάνο/κιθάρα, Πασχάλη Καρβουνάρη/τρομπέτα, Λουκά Μεταξά/μπάσο, Δημήτρη Χαυλίδη/τρομπέτα και Όθων Κόκκινο/ηχοληψία. Το πρώτο τους CD "United States Of Balkans" κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011.

Περισσότερες πληροφορίες  στο: http://www.baildsa.com/#/home/

Το Σάββατο 30 Μαρτίου (Swing Night) οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και οι πρώτοι που βγαίνουν στη σκηνή στις 21:30, είναι οι Jasm.

Το σχήμα των Jasm δημιουργήθηκε  το 2008. Ο όρος σημαίνει κίνηση, ρυθμός , ενέργεια και χρησιμοποιήθηκε σαν  πρώιμη ονομασία της jazz μουσικής στην πόλη που δημιουργήθηκε, τη Ν. Ορλεάνη το 1917. Το group με τη σημερινή του μορφή, αποτελείται από τους Χρήστο Δίγκα- πιάνο, keyboards, Ελευθερία Μυτιλιού-φωνή, Πρόδρομο Δίγκα-κοντραμπάσο, Αλεξία Καλλιαρδού-bayan, Ορέστη Δίγκα- κλαρινέτο, κιθάρα, φωνή, Δήμο Δανά- τρομπέτα, Άγγελο Σερσέμη- drums, Αλέξανδρο Ζαχαριάδη- κρουστά.

Οι Jasm έχουν εμφανιστεί σε δημοφιλείς μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και όχι μόνο. Επίσης έχουν  συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες  όπως J.D. Walter, Chico Freeman, M.Leviev. Αμέσως μετά ακολουθούν οι "Vasilina and the Soulmen" σε Bossa Nova, Blues, Rock n' Roll και Swing μελωδίες. Η μπάντα ξεκίνησε από τη Βασιλίνα (τραγουδίστρια) και το Θάνο (κιθάρα) ως ακουστικό σχήμα και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του '12.

Αποτελείται από: κιθάρα (Θάνος Παγκράτης ), πιάνο (Χρήστος Σαφαρίκας), σαξόφωνο (Χρήστος Διαμαντάκης), κρουστά (Παναγιώτης Αιβαζίδης) και από φωνή (Βασιλίνα Μέγκλα).

Η αυλαία της διήμερης μουσικής σκηνής του "Your Ticket, Please. Festival" πέφτει, μέχρι το επόμενο "Your Ticket, Please", με τους "Speakeasies Swing Band" σε... Swing ρυθμούς από τα παλιά. Μια μπάντα με αρκετά πιστοποιητικά γέννησης. Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και σημαντικές συνεργασίες στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συγκροτήματος: http://www.speakeasies.gr/

Τη μπάντα αποτελούν οι:

Κατερίνα Σισίνι –  Φωνητικά

Πάνος Καρνούτσος –Ηλεκτρική Κιθάρα

Γιάννης Νταλιάνης –  Ακουστική Κιθάρα

Πάνος Βουλγραράκης –  Κοντραμπάσο

Μανώλης Σταματιάδης  – Πιάνο

Θάνος Αναγνωστόπουλος  – Βιολί

Στέργιος Κόιας – Κρουστά

Εισιτήριο: 10€ (Με μπύρα ή κρασί)
Προπώληση: 7€ (Με μπύρα ή κρασί)
Σημείο προπώλησης: Πλ.Ιπποδρομίου 24, Καμάρα, 5ος όροφος, "Επί  Σκοπόν"
Πληροφορίες : 2310-500034, 2310.254.184 και  6973.65.8182
http://www.episkopon.gr/our-actions/777-your-ticket-festival

Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ξάνθη: Πεδίο μάχης η πλατεία μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών - Ένας τραυματίας


Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στην Κεντρική Πλατεία λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κράνη και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. 

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, λίγο αργότερα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο έφτασαν πεζοί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Τα αίματα "άναψαν" με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν συνθήματα ενώ στον χώρο κατέφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Ωστόσο αυτά δεν άργησαν, με έναν νεαρό να μεταφέρεται αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ThrakiToday, πρόκειται για άτομο που δεν έχει σχέση με τους δύο χώρους απλώς περνούσε εκείνη την ώρα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης και δέχθηκε επίθεση.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν τόσο σοβαρά που ο ίδιος παρέμενε στο πάτωμα ενώ άμεσα έφτασε Ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Οι δύο ομάδες αποχώρησαν αμέσως μετά το περιστατικό, με τους κατοίκους να παρακολουθούν σοκαρισμένοι στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Από την πλευρά της Αστυνομίας γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί ότι ο τραυματίας δεν έχει σχέση με τους χώρους.

Καβάλα: Βραδιά noir με κεριά και jazz

Βραδιά noir υπό το φως των κεριών και τους ήχους της jazz παρουσιάζουν το Art Café – Bar «Παλιά Βιβλιοθήκη» στην Καβάλα και η «Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας» το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα. 

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Η Επιστροφή του Αστυνόμου Μπέκα» και «Είσοδος Κινδύνου».

Την εκδήλωση συντονίζει ο καβαλιώτης συγγραφέας Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης, ενώ παρουσιάζουν οι συγγραφείς Αντώνης Γκόλτσος, Κρίτων Σαλπιγκτής και Νίνα Κουλετάκη. Μικρό Θεατρικό Αναλόγιο θα παιχτεί από μέλη της Θεατρικής Μηχανής.


ert.gr

Θεσσαλονίκη: Αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


Το αίτημα του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι του Δικτύου μίλησαν για τα προβλήματα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να στείλει επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα την επιχορήγηση του ΟΑΣΘ ώστε να γίνει πράξη η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων (στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 150.000) με τα αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είπε ότι το θέμα το έχει θέσει ο ίδιος στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και «κολλάει» στο γεγονός ότι ο πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία να καλύψει με επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ το κόστος που θα προκύψει.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ζήτησαν να εξαιρεθούν οι άνεργοι από την καταβολή δημοτικών τελών. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει πρόβλημα νομιμότητας και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί έκπτωση για τους ανέργους.

Το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν και εκπρόσωποι των ατόμων που απασχολούνται σε προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας σε έργα του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα αυτά είναι του υπουργείου Εργασίας και τα διαχειρίζεται η ΓΣΕΕ. Διαμαρτυρήθηκαν ότι είναι δυο μήνες απλήρωτοι, δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και ζήτησαν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στο θέμα της πληρωμής τους, το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων το συντομότερο δυνατό και είναι προφανές ότι στα έργα του Δήμου οι απασχολούμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

aggelioforos.gr

Νεάπολη-Συκιές: 360 λίτρα βιοντίζελ στον καυστήρα νηπιαγωγείου


Τριακόσια εξήντα λίτρα βιοντίζελ θα παραδοθούν την Παρασκευή στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεύκων του δήμου Νεάπολης Συκεών. Το βιοκάυσιμο παρέλαβε σήμερα από το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας ο δήμος, ενώ παράλληλα παρέδωσε 1.600 λίτρα τηγανόλαδων για ενεργειακή αξιοποίηση .

Συγκεκριμένα, αύριο, στο Νηπιαγωγείο, όπου φιλοξενούνται 60 νήπια, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις δεξαμενές της σχολικής μονάδας θα διοχετευτούν τα 360 λίτρα βιοντίζελ, που προέρχονται από την ενεργειακή αξιοποίηση ποσότητας τηγανόλαδων που συγκεντρώθηκαν από τα νοικοκυριά. Η παραλαβή αυτής της νέας ποσότητας βιοκαυσίμου είναι η τρίτη στη σειρά, με τη συνολική παραγόμενη ποσότητα βιοντίζελ να αγγίζει τα 1.600 λίτρα, από τα οποία τα 750 λίτρα παραδόθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παύλου και τα 490 λίτρα στα ειδικά σχολεία των Πεύκων.

aggelioforos.gr

Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για τη νομιμοποίηση των μεταναστών το Σάββατο


Σε συλλαλητήριο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Eνάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το προσεχές Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην Κρήτη, στα Γιάννενα, στην Αλεξανδρούπολη και στη Χαλκίδα.

Σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης στη Θεσσαλονίκη τόνισαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και χαρακτήρισαν "αντιφασιστική στροφή" την απόφαση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια και την απάντηση του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μαθητών για τη διακοπή των δρομολογίων


Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές του δήμου Θέρμης, έχοντας και τη στήριξη του δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, με αίτημα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μεταφορά των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως οι λεωφορειούχοι σταμάτησαν «επ’ αόριστον» τα δρομολόγια διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και συμβάσεις για το τρέχον σχολικό έτος. Η διακοπή των δρομολογίων στα μέσα της χρονιάς έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπου 5000 μαθητές σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργο Τσαμασλή, παρουσία και του προέδρου του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Παναγιώτη Χαραλάμπους, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Ο κ. Τσαμασλής δεσμεύτηκε πως θα υπογραφούν οι συμβάσεις και θα δοθούν κάποια χρήματα, με αποτέλεσμα οι τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη να συνεδριάσουν το απόγευμα για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Εξαιτίας της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας τα περισσότερα, από τα συνολικά 15 σχολικά συγκροτήματα της Θέρμης, των Βασιλικών και της Μίκρας, έμειναν κλειστά.

Στη Θεσσαλονίκη το 16ο Διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού

Από τις 12 εώς τις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 16ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο το οποίο θα γίνει στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 8 εξειδικευμένα σεμινάρια (τα 4 από τα οποία θα είναι δωρεάν για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο) και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops.

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη οι στρογγυλές τράπεζες με την παρακάτω θεματολογία. 1) Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 2) «Υγρός Στίβος και Ναυταθλητισμός». 3) Η Αντιμετώπιση του Προβλήματος του Ντόπινγκ σε όλο το Ηλικιακό Φάσμα και σε όλες τις Αθλητικές Δραστηριότητες. 4) Η Άσκηση ως Μέσο Θεραπείας. 5) Η Επίδραση της Κίνησης και της Ακινησίας στη Μηχανική Συμπεριφορά των Διαφόρων Ιστών του Σώματος, ανά Ηλικία. Παρουσίαση του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MAXIBASKETBALL (12th FIMBA World Maxibasketball Championship) που θα διεξαχθεί από 12 έως 21 Ιουλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, μια διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται οι βετεράνοι του αθλήματος άνδρες και γυναίκες από 30 ετών και πάνω, στην οποία θα συμμετάσχουν 4.000 περίπου αθλητές και συνοδοί από 40 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ). Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική - Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κ.α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 8 εξειδικευμένα σεμινάρια:

1) Ημερήσιο Σεμινάριο «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης - Φυσικής Κατάστασης, σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα έχει θεωρητικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο και πρακτικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Metrisis στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Αξιολόγηση σωματομετρικών χαρακτηριστικών και σύστασης σώματος. Πελματογράφημα. Αξιολόγηση αλτικής ικανότητας. Αξιολόγηση ταχύτητας. Αξιολόγηση δύναμης. Αξιολόγηση αερόβιας αντοχής. Αξιολόγηση αναερόβιας αντοχής. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

2) Σεμινάριο «Οργάνωση ενός Προγράμματος Σωματικής Άσκησης σε Ασθενείς με Άνοια»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και θα διεξαχθεί σε συνεργασία Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

3) Ημερήσιο Σεμινάριο «Υδροκινησιοθεραπεία - Θεραπευτική Άσκηση στο Νερό». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό Κολυμβητήριο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

4) Σεμινάριο «Προπονητικής στην Πετοσφαίριση, Προπόνηση πασαδόρου ανά αγωνιστικό επίπεδο»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).

5) Σεμινάριο «Παιδαγωγικά Παιχνίδια»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

6) Σεμινάριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).

7) Σεμινάριο «Μαχητικά Αθλήματα και Αθλήματα Αυτοάμυνας. TAE KWO DO και ΤΖΟΥΝΤΟ». Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στις 13/4/2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο. Στο σεμινάριο έχει προσκληθεί και θα μιλήσει ο Ολυμπιονίκης του TAE KWO DO Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

8) Σεμινάριο «Η Διάσταση της Ποιότητας στην Παροχή Υπηρεσιών. Η Αξιοποίηση ως Εργαλείων Διοίκησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης και των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας»:: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 12/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο. Σε όλα τα σεμινάρια την ημέρα διεξαγωγής τους οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την ώρα έναρξης του σεμιναρίου (η οποία θα ανακοινωθεί στο τελικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει στο συνέδριο) στη γραμματεία του συνεδρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο. Για όλα τα σεμινάρια ειδικά δελτία συμμετοχής υπάρχουν στο site της ΕΓΒΕ (www.egve.gr). Θα υπάρχουν επίσης, στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους.

Συμμετέχοντες στο Συνέδριο: Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ. Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Αγγελιοφόρος

Πρυτανεία ΑΠΘ: Είμαστε αλληλέγγυοι στον Γ. Παντή

Την αλληλεγγύη τους στον αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ, Ιωάννη Παντή, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του iphone εκφράζουν ο πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος και οι αναπληρωτές πρύτανη, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουϊδου-Ανδρέου.

«Ως Έλληνες πολίτες και δημόσιοι λειτουργοί αναλάβαμε μαζί με τον αναπληρωτή πρύτανη, Ιωάννη Παντή, τη διοίκηση του ΑΠΘ έχοντες πλήρη συνείδηση της ιστορίας του και μίας πανεπιστημιακής κοινότητας γενναίας και δυναμικής, που διδάσκει το σεβασμό και την αξία του ανθρώπου ως συστατικά στοιχεία της ελληνικής πολιτείας. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, οικονομική και διαρθρωτική, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολύ πιο δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και τους φοιτητές μας, ο αναπληρωτής πρύτανη Ιωάννης Παντής, ο οποίος επωμίσθηκε το βάρος της οικονομικής διαχείρισης εν μέσω παγιωμένων καταστάσεων, προάσπισε με σθένος το συμφέρον του ΑΠΘ, διακινδυνεύοντας την προσωπική και οικογενειακή του ασφάλεια», επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους, τα τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου τονίζοντας πως σήμερα κινδυνεύει να τεθεί από την ελληνική Πολιτεία σε αναγκαστική αργία με βάση το νόμο Ν. 4093/2012, πριν του δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα να υπερασπιστεί στη δικαιοσύνη την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Ζητούν τη βελτίωση της νομοθεσίας

Η κριτική που δέχθηκε εξαρχής ο Ν. 4093/2012, όπως συμπληρώθηκε από το Ν. 4111/2013, για την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και της αρχής της αναλογικότητας, αναδεικνύει τώρα κατά την εφαρμογή του τις οδυνηρές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες που καλούνται να διαχειρισθούν θέσεις ευθύνης, ώστε να λειτουργήσει η δημόσια διοίκηση, με επικρεμάμενη την απειλή της αργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηθικής εξόντωσης, όπως υποστηρίζουν οι πρυτανικές αρχές. Μάλιστα, ζητούν από την πολιτεία να βελτιώσει την κείμενη νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζονται η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων λειτουργών με όρους κράτους δικαίου εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στον αναπληρωτή πρύτανη, Ιωάννη Παντή, τον ακέραιο δημόσιο λειτουργό, το συνάδελφο της κοινωνικής ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, όπως τον ζήσαμε στο Πρυτανικό Συμβούλιό μας και τη Σύγκλητο, που έχει παλέψει ολημερίς για την επιβίωση του ΑΠΘ», καταλήγουν οι κ.κ. Μυλόπουλος, Λιάλιου και Κουϊδου-Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παντής παραπέμφθηκε σε δίκη για την υπόθεση του iphone, το οποίο φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη με χρήματα του ΑΠΘ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...