Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Τούρκοι στρατιώτες διέκοψαν αντιπλημμυρικές εργασίες στον Έβρο

Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους.

Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

agelioforos.gr

Θεσσαλονίκη: Σήμα κινδύνου για μολυσμένα κουνούπια

Σήμα κινδύνου και για τη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει ο εντοπισμός μολυσμένων κουνουπιών, από τα οποία απειλούνται οι πολίτες.


Τα δυο από τα μέχρι στιγμής έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου που προέρχεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

Τα υπόλοιπα περιστατικά αφορούν κατοίκους της ανατολικής Αττικής, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή το φετινό καλοκαίρι, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ ενημερώνει πως όσοι μένουν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές δεν μπορούν να είναι αιμοδότες για όσο διάστημα εντοπίζονται κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου και για τουλάχιστον ένα μήνα μετά το τελευταίο περιστατικό μόλυνσης από τον ιό στην περιοχή.

Ετσι, για την ασφάλεια του αίματος, οι περιοχές που «αποκλείονται» από την αιμοδοσία είναι: Για τη Θεσσαλονίκη, οι δήμοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Κορδελιού- Ευόσμου, Ωραιόκαστρου, καθώς και το 1ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης. Για την ανατολική Αττική, το μέτρο αφορά τους δήμους Σπάτων- Αρτέμιδος, Παλλήνης, Παιανίας, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα Πικερμίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, για περιοχές όπου ενδημεί η νόσος και τα κουνούπια μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα.
Τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνιστάται να μη λαμβάνεται αίμα από όσους πιθανώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν τη νόσο. Σε περίπτωση που αιμοδότης ο οποίος έχει δώσει αίμα ενημερώσει ότι εμφανίζει συμπτώματα, τότε οι αιμοδοσίες οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα, να δεσμεύσουν τόσο φιάλες αίματος και τα παράγωγα και να εξετάσουν τον δότη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι πολύ περισσότεροι, ωστόσο τα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι ήπια, με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται και να μη χρειάζονται νοσηλεία.

 Μαρία Λίτου/agelioforos.gr

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ στο δάσος του Σέιχ Σου

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, από σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 7 αύριο το πρωί (Πέμπτη 1 Αυγούστου), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, "απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού δάσους (του Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος – Χορτιάτη".

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαμασλής "απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην Αστυνομία".

Με αφορμή τη χθεσινή μικρής έκτασής πυρκαγιά που σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ.Τσαμασλής δήλωσε πως "εάν συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες ή εντοπιστούν απόπειρες εμπρησμών, θα αναγκαστούμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου” και πρόσθεσε: “Δε θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει το δάσος της Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία, αρχών και φορέων αλλά και τη βοήθεια των πολιτών, μπορούμε να το πετύχουμε”.

Οι πολίτες καλούνται να μη ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος διότι είναι αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Α. Τζιτζικώστας: «Θα γίνει διαβούλευση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές»

Προσωπική άποψη χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την χθεσινή τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

«Η προσωπική άποψη του καθενός μας δεν είναι απαραίτητα η άποψη που θα επικρατήσει μετά τη διαβούλευση που θα γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και κάθε περιοχής» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαμασλής στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είχε αναφέρει ότι «πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου» και είχε επισημάνει ότι «θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του εμπορικού και όχι μόνο κόσμου ο καινούριος νόμος που δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα χωρίς να είμαστε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή».

Μια άλλη διάσταση του ζητήματος θέτει ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μάρκος Μπόλαρης. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σχολιάζει ότι ο νέος νόμος δίνει την σχετική αρμοδιότητα των αποφάσεων στον αντιπεριφερειάρχη, τη στιγμή που στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση υπάρχει περιφερειάρχης και περιφερειακό συμβούλιο. «Πρόκειται για ένα άνοιγμα στο «παράθυρο» της συναλλαγής και της διαπλοκής που αντί να προβλέπει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως συμβαίνει για όλα τα θέματα, δίνει την εν λόγω αρμοδιότητα στον αντιπεριφερειάρχη» λέει χαρακτηριστικά. Διερωτάται επίσης τι θα συμβεί αν αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακά Συμβούλια λαμβάνουν διαφορετικές αποφάσεις και σχολιάζει ότι εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσφύγουν στη δικαιοσύνη, η διάταξη αυτή θα καταρριφθεί.

«Η διάταξη για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής είναι ένας «δούρειος ίππος» που στοχεύει στη μεταβίβαση ακόμη μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς στους μεγάλους, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» προσθέτει ο κ. Μπόλαρης. Ο ίδιος αντιπαραθέτει το κίνημα που δημιουργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με τον τίτλο «keep Sunday special» (διατηρήστε την Κυριακή μια ειδική μέρα). Η ουσία της αντίδρασης των πολιτών, όπως λέει, συνοψίζεται στην προστασία των οικογενειακών σχέσεων, τη διάσωση των τοπικών αγορών και των τοπικών κοινωνιών, τον σεβασμό στην εκκλησιαστική παράδοση, την προσωπική υγεία, τον ελεύθερο χρόνο και την ανάπαυση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που κάνει λόγο για «εκφρασμένη θέληση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». «Στόχος είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αντίθετος στη λογική και τις επιλογές που καταστρέφουν τη μικρή και μεσαία επιχείρηση δήλωσε και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», τονίζοντας ότι και προ κρίσης, επί νομαρχίας Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε εκφραστεί η ίδια λογική που εξυπηρετεί τα μεγάλα καταστήματα και τις ξένες πολυεθνικές.

«Αν συμφωνούν όλοι οι φορείς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα καταστήματα και τις Κυριακές. Ωστόσο πιστεύω ότι το μέτρο αυτό ούτε θα φέρει χρήμα στην αγορά ούτε θα βοηθήσει τους καταστηματάρχες» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της παράταξής του ο Κυριάκος Βελόπουλος. Είπε, επίσης, ότι αν δεν λειτουργήσει το μέτρο θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις. «Για χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και όλων των εμποροϋπαλλήλων» έκανε, τέλος, λόγο ο Γιάννης Κούτρας.

Διδυμότειχο: Σκότωσε το παιδί της 21χρονη "μάνα"

Tο μόλις ενός έτους παιδί της κατηγορείται ότι σκότωσε μία 21χρονη ρομά στο Διδυμότειχο. 

Η 21χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, xτύπησε το παιδί της τη Δευτέρα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του.

Αρχικά, δεν κατηγορούνταν η γυναίκα, μέχρι που έγινε ιατροδικαστική εξέταση και προέκυψε ότι το παιδί είχε xτυπηθεί. 

Η 21χρονη συνελήφθη χθες και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας.



Πηγή: thrakinea.gr

Αλεξανδρούπολη: Δίωρη καθυστέρηση στο δρομολόγιο του ΣΑΟΣ για Σαμοθράκη

Αναστάτωση στο λιμάνι

Με καθυστέρηση δυο ωρών απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την Σαμοθράκη το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ, λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ζήτησαν εργαζόμενοι οι οποίοι και κατέθεσαν αγωγή κατάσχεσης στην πλοιοκτήτρια εταιρία για μη καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

Η δίωρη καθυστέρηση είχε ως συνέπεια να προκληθεί ένταση στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν στο νησί. Το θέμα λύθηκε μετά από συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών που οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της απόφασης κατάσχεσης.

Το πλοίο που μετέφερε 264 επιβάτες και 65 οχήματα αναχώρησε τελικά στις 11πμ, ενώ λόγω της καθυστέρησης του απόπλου αναμένεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στην εκτέλεση των σημερινών δρομολογίων.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από κοινού με τους εργαζομένους στις εταιρείες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και ΛΑΡΚΟ, εμφανίζονται οι απασχολούμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εφόσον δεν λάβουν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά.

Σήμερα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στην οποία μετείχαν -μεταξύ άλλων- η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο πρόεδρος τού Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

'Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά, η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θεόδωρος Αλιόγκας, γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν μετά το τέλος της πορείας με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου,από τον οποίο ζήτησαν να μεταφέρει την απόγνωση και τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς.

"Ο κ.Καράογλου θα ενημερωθεί από το υπουργικό συμβούλιο για το μέλλον της ΕΛΒΟ και για το τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της εταιρείας. Ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης πιστεύουμε ότι πρέπει να θέσει βέτο σε αυτό που επιχειρείται", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλιόγκας, ενώ υπενθύμισε ότι οι 363 εργαζόμενοι ζητούν την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας για τη συνέχιση της παραγωγής, καθώς και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

"Στεγνή" από χρηματοδότηση επί μήνες Από τον περασμένο Μάιο, οι "κρουνοί" τής κρατικής χρηματοδότησης της ΕΛΒΟ έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα η εταιρεία ν΄ αδυνατεί να λάβει την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να παραδώσει τις έστω λίγες εκκρεμούσες παραγγελίες.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων,τρίτη κατά σειρά σε λίγες εβδομάδες, έγινε με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων, προκειμένου να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ.Αλιόγκα, σε πρόσφατη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, αυτή διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η ΕΛΒΟ δεν θα κλείσει, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ότι θα βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί.

"Την περασμένη εβδομάδα, όμως, που ρωτήσαμε τον κ.Σταϊκούρα τι θα γίνει με το θέμα της χρηματοδότησης, που είναι στην αρμοδιότηατα του υπουργείου του, μας απάντησε ότι ουδέν γνωρίζει στην παρούσα φάση", κατέληξε ο κ.Αλιόγκας._ Αλ.Γ 

Καβάλα: Νέες κατηγορίες για τον high tech διαρρήκτη

Εξιχνιάστηκε κι άλλη διάρρηξη που είχε διαπράξει


Μια- μια έρχονται στο φως οι κλοπές που είχε διαπράξει ο... high tech διαρρήκτης με την αδυναμία στα ηλεκτρονικά, που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό στην Καβάλα για σωρεία διαρρήξεων και ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης. 

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα «μίλησαν» για μια ακόμη φορά και οδήγησαν στην εξιχνίαση άλλης μιας διάρρηξης.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος ώσπου να διαλευκανθεί η εισβολή του 26χρονου Έλληνα σε μια επιχείρηση στην Καβάλα, από το εσωτερικό της οποίας είχε αρπάξει τον Ιούλιο του 2012 ένα φορητό υπολογιστή και δύο ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε βάρος του νεαρού διαρρήκτη σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για κλοπή που θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

protothema.gr

Ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές θέλει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

«Πρόθεση της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιωργος Τσαμασλής στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θέλουμε να έρχεται ο κόσμος επειδή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα», ανέφερε ο κ. Τσαμασλής και γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους όλων των φορέων και τους δημάρχους, καθώς -όπως είπε, «κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες».

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή. Ο καινούριος νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα χωρίς να είμαστε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του εμπορικού και όχι μόνο κόσμου», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Συνεχίζονται οι εργασίες για το Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εισαγγελέα και κατοίκων της Ευκαρπίας (που βρίσκονται σε απόσταση από το έργο) συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες περίφραξης του χώρου όπου θα κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Εκεί βρέθηκαν το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής που εναντιώνονται στη δημιουργία του ΣΜΑ.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, είπε ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε ότι "μια ενδεχόμενη περαιτέρω καθυστέρηση στην κατασκευή του θα σημάνει αδυναμία απορρόφησης των δεσμευμένων πόρων με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ". Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους που διαμαρτύρονται, τους διαβεβαίωσε ότι "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της όσον αφορά στους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής".

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των κατοίκων παρέδωσαν στον κ. Γεράνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά με την οποία ζητείται η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του έργου. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων που τάσσονται κατά της δημιουργίας του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι "η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την πρόθεση του Δήμου Παύλου Μελά να αποχωρήσει από τον ΦΟΔΣΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα έργο που δεν θέλει η τοπική κοινωνία και να προχωρήσει στην υλοποίηση δικής του πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων".

Αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε κάποια στιγμή από πλευράς των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στο χώρο κατασκευής του έργου, ο κ.Σπάσος υποστήριξε ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ.Γεράνης αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Από την πλευρά του ο κ. Γεράνης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες για τον ΣΜΑ της Ευκαρπίας προχωρούν κανονικά και ότι πρόκειται για έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη που θα υλοποιηθεί. Χαρακτήρισε σεβαστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, ωστόσο επανέλαβε ότι το έργο του ΦΟΔΣΑ θα συνεχιστεί. Σχετικά με την αστυνομική παρουσία στην περιοχή επισήμανε ότι, "αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη για να μην εκδηλωθούν φαινόμενα που δεν έχουν σχέση με το έργο" και ότι "όσο εξελίσσονται οι εργασίες η αστυνομική παρουσία θα μειώνεται".

Τίτλοι τέλους για τα McDonald's στη Θεσσαλονίκη -Κλείνει και το τελευταίο κατάστημα

Τέλος εποχής μετά από 20 χρόνια, για το γνωστό ταχυφαγείο McDonald's στη γωνία των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, αφού την Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας.

Οπως αναφέρει το voria το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα μόλις τρία που έχουν απομείνει, πανελλαδικά, να λειτουργούν με franchising, άνοιξε το 1994 και ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο McDonald's στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο και, η McDonald's Hellas, που διαχειρίζεται τις μισθώσεις των καταστημάτων για τους franchisees, δεν συμφώνησε για την ανανέωση του ενοικιαστηρίου.

Εν τω μεταξύ, άνθρωποι της Premier Capital Hellas, που τον Ιούνιο του 2011 αγόρασε τα εταιρικά καταστήματα της McDonald's Hellas, ερευνούν την αγορά ακινήτων καθώς, όπως φαίνεται, ψάχνουν για να ενοικιάσουν κατάστημα πιο χαμηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ-Τι λέει ο καθηγητής γεωλογίας Ε. Λέκκας για τον σεισμό

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες από τα 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν νωρίτερα τη βόρεια Ελλάδα.
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως το συγκεκριμένο ρήγμα δίνει μεγαλύτερους σεισμούς, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, συνέστησε όμως ψυχραιμία μιας και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές της βόρειας χώρας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι 

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, που θα εξελιχθεί σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προχωρούν σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Όπως καταγγέλλουν, με το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει και ανοίγει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκατοντάδες απολύσεις που θα γίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Πηγή: seleo.gr

Σε συναγερμό καλεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης το Δίκτυο Συλλόγων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Σε συναγερμό καλεί τους κατοίκους της Ευκαρπίας, της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όλης της πόλης το Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών στο χώρο του ΣΜΑ αναφέρεται ότι “για άλλη μια φορά οι τοπικοί άρχοντες του ΦΟΔΣΑ πάνε κόντρα σε χιλιάδες κατοίκους της Δυτ. Θεσσαλονίκης που υπογράφουν ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ” και επισημαίνεται ότι “με την συνδρομή των ΜΑΤ και του εισαγγελέα προσπαθούν να επιβάλουν ένα γιγάντιο και καταστροφικό για την περιοχή έργο, ενάντια στην βούληση της τοπικής κοινωνίας να ακολουθηθεί μια ορθή διαχείριση για τα απορρίμματα”.

Απόψε τα μέλη του Δικτύου θα παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά ενώ κάθε μέρα θα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας με κατεύθυνση το χώρο του εργοταξίου.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μοναχός της Μονής Εσφιγμένου πετά μολότοφ στα ΜΑΤ

Επεισόδια ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ και όσους επιχειρούσαν να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση εκκένωσης του κανακίου της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές και τους μοναχούς της Παλαιάς Αδελφότητας που είχαν ταμπουρωθεί σε αυτό, σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα και όπως απεικονίζεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ιστότοπος Romfea ένας μοναχός, την ώρα που με μια μικρή μπουλντόζα επιχειρήθηκε να σπάσει η πόρτα του κονακίου, ένας μοναχός της Παλαιάς Αδελφότητας βγήκε στο παράθυρο και πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς τη μεριά των ΜΑΤ και των υπολοίπων που βρίσκονταν έξω από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου σε μια προσπάθεια να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση.

Θεσσαλονίκη: Το δράμα αστυνομικού που προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην παραλία!

Οι άγνωστες πτυχές της απόπειρας αυτοκτονίας του αστυνομικού έρχονται στο φως και σφίγγουν το στομάχι...

Είναι 5 ολόκληρα χρόνια άνεργος, χωρίς σπίτι να μείνει και χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό του. Ο 43χρονος Π.Π, πιεσμένος από τη φτώχεια αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα (22-07-2013) να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Έτσι πήγε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, πέρασε ένα χοντρό σχοινί στο λαιμό του, το έδεσε σε κάποια ξύλα και ήταν έτοιμος να πέσει στη θάλασσα. Και αυτό θα γινόταν αν στο σημείο δεν πήγαιναν δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι τον προσέγγισαν με ανθρώπινο τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν να μην επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Το χρονικό της απόπειρας Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία πως ένα άτομο επιχειρεί να αυτοκτονήσει στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου.

Στο σημείο πήγαν αμέσως δύο αστυνομικοί της ομάδας ''Ζ'', οι οποίοι άφησαν μακριά τις μηχανές τους και προσέγγισαν σιγά σιγά το άτομο, προσέχοντας να μην κάνουν κάποια κίνηση και τον αναστατώσουν περισσότερο. Όταν έφτασαν κοντά του, τον είδαν να κάθεται στην άκρη του πλακόστρωτου, με τα πόδια του να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα.

Τον έσωσαν άνδρες της ομάδας ''Ζ'' Στον λαιμό του, είχε περασμένο ένα χοντρό σχοινί, το άλλο άκρο του οποίου ήταν δεμένο σε μια παλέτα με πολλά και μεγάλα ξύλα. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι αν το άτομο πηδούσε, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν να κόψουν το σχοινί για να τον σώσουν. Έτσι τον προσέγγισαν με τρόπο και συνομιλώντας μαζί του κατάφεραν να τον πείσουν σιγά σιγά για να καθίσουν δίπλα του, στην άκρη του πλακόστρωτου με τα πόδια πάνω από τη θάλασσα όπως ακριβώς καθόταν αυτός.

Το δύσκολο μέρος των 2 αστυνομικών είχε ολοκληρωθεί. Πλέον μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον ακινητοποιήσουν με τη βία για να τον αποτρέψουν από το να πηδήξει στη θάλασσα. Ωστόσο αυτοί δεν το έκαναν. Συνέχισαν να συνομιλούν μαζί του για να τον πείσουν ότι έκανε λάθος.

Μέσα σε 10 λεπτά, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Thesstoday, ο άνδρας πείστηκε από τους δύο αστυνομικούς να σηκωθεί, να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του και να απομακρυνθεί από τη θάλασσα. Στη συνέχεια περιπολικό τον οδήγησε στο ΑΤ Λευκού Πύργου και μετά κατόπιν εισαγγελικής εντολής μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 2 ημέρες προκειμένου να τον παρακολουθήσουν οι ψυχολόγοι.

Γιατί αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του Οι αστυνομικοί με τον τρόπο τους κατάφεραν να κάνουν τον άνδρα να τους ανοιχτεί. Είπε ότι είναι 43 χρόνων και πως είναι άνεργος εδώ και 5 χρόνια, χωρίς να έχει κάποιο σπίτι να μείνει. Οι δύο του γονείς έχουν "φύγει" ενώ με τα αδέλφια του δεν έχει επαφή. Με τον μοναδικό άνθρωπο που είχε κάποια επικοινωνία το τελευταίο διάστημα, την πρώην σύντροφο του, αντιμετώπιζε επίσης κάποια προβλήματα και έτσι είχε απομονωθεί και κλεισμένος στον εαυτό του σκέφτηκε το χειρότερο γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο. 

ΕΛΒΟ: Πορεία την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, που θα εξελιχθεί σε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «ουσιαστικά τη διαλύει και ανοίγει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εξάρτηση της« Ελλάδας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκατοντάδες απολύσεις που θα γίνουν».

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, το υπουργείο Οικονομικών απηύθυνε πρόσκληση βοηθείας από  εξειδικευμένους ανεξάρτητους συμβούλους για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ

«Όχι» στην αναστολή δημοφιλούς και δωρεάν μεταπτυχιακού στο ΑΠΘ

Ενα από τα πιο δημοφιλή μεταπτυχιακά προγράμματα για ψυχολόγους αναστέλλεται! Αφορά την ψυχολογία των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και αποτελεί τη μοναδική ειδικότητα της Ψυχολογίας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 87 ειδικότητες που πρόσφατα προέβλεψε ο ΣΕΒ ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση ως το 2020!

Οι απόφοιτοι και οι τελειόφοιτοί του είναι ανάστατοι και ζητούν τη συνέχιση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, στο οποίο βάζει φρένο απόφαση του Τμήματος. Όπως υπογραμμίζουν, πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, από τα ελάχιστα δωρεάν μεταπτυχιακά και λειτουργεί από το 1997 με τίτλο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων».

Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοί του επιμένουν στη συνέχιση της λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους η αναστολή του θα δημιουργήσει εκπαιδευτικό κενό στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας, στερώντας από ενδιαφερόμενους κοινωνικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο πεδίο των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, που εδώ και δώδεκα χρόνια υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης, συνιστώντας μαζί με το μεταπτυχιακό παράδειγμα σύνδεσης του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της κοινωνίας. Όπως τονίζουν, είναι αξιοπερίεργο ότι μόλις πριν από ένα μήνα η Σύγκλητος του ΑΠΘ με ομόφωνη απόφασή της αναγνώρισε το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας και αποφάσισε την πολύπλευρη στήριξη του.

Με πρωτοβουλία τους, οι απόφοιτοι και οι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού έστειλαν ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ψυχολογίας εξηγώντας την αναγκαιότητα άμεσης άρσης της συγκεκριμένης απόφασης, με βάση την δική τους εμπειρία. Στο blog τους, http://mps-eksartiseon.blogspot.gr/, παραθέτουν τα επιχειρήματά τους για άρση της άδικης και ακατανόητης, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφασης.

Τα πλεονεκτήματα

Συνοψίζοντας τα βασικά πλεονεκτήματα του μεταπτυχιακού, επισημαίνουν ότι δίνει την ευκαιρία στους λειτουργούς υγείας να εκπαιδευτούν στο πεδίο των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση, την ψυχική και σωματική υγεία, την αναπηρία κ.ά. Επιπρόσθετα, η φοίτηση είναι δωρεάν και δεν εξαρτάται από πηγές χρηματοδότησης, ενώ το εν λόγω μεταπτυχιακό έρχεται σταθερά πρώτο σε ζήτηση μεταξύ των τεσσάρων κατευθύνσεων που προσφέρει το τμήμα Ψυχολογίας.

Οπως καταλήγουν οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι, δεν πρέπει να ανασταλεί ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό που απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να λειτουργήσει, έστω και με μικρή καθυστέρηση, το μεταπτυχιακό και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Τρόικα: Η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Aμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς απασχολεί περί τα 712 άτομα φέρεται να εξέφρασε η Τρόικα.

Σύμφωνα με τo real.gr, η Tρόικα έκρινε σε συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ» για να πάρει τότε ιδιαίτερα σκληρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με «εθνικούς λόγους» και «πολιτικούς συμβολισμούς».

Στην κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και της περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βρει τους 5.500 εργαζόμενους που υπολείπονται από τον στόχο των 12.500 μέχρι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του μνημονίου, η συζήτηση επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε συμβεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η Τρόικα εκτιμά ως «υπαναχώρηση» την επανασύσταση του εν λόγω υπουργείου και θεωρεί τους «συμβολικούς λόγους» υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες «πολυτέλεια».


Διακοπή υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη

Από τις 9 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 4 το απόγευμα θα σημειωθούν προβλήματα στην υδροδότηση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών σύνδεσης νέων αγωγών του δικτύου ύδρευσης, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου με Ιπποδρομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, από τις εργασίες θα επηρεαστεί η υδροδότηση στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Δημητρίου Γούναρη καθώς επίσης και σε όλους τους παρακείμενους σε αυτές δρόμους.

Απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης

Απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης ξεκινά από σήμερα Δευτέρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η βραδινή αμαξοστοιχία 500 (στο εξής μετονομάζεται σε 600) με ώρα αναχώρησης 23:55 από τον σταθμό Αθηνών, θα έχει τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη με ώρα άφιξης 13:37, αντί τον σταθμό της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, η αμαξοστοιχία 501 (στο εξής μετονομάζεται σε 601) θα αναχωρεί από τον σταθμό της Αλεξανδρούπολης με ώρα αναχώρησης 15:43 αντί του σταθμού της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό τον σταθμό Αθηνών με ώρα άφιξης 05:01.

Αστυνομική επέμβαση στη μονή Εσφιγμένου

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς μοναχοί της Νέας Αδελφότητας που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να μπουν στη Μονή, όπου βρίσκονται οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας μοναχός, ενώ μέλη της Παλαιάς Αδελφότητας πέταξαν αναμμένο στουπί, προκειμένου να εμποδίσουν ένα όχημα (που είχε φέρει η αστυνομία) να σπάσει την πόρτα.

Οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κονάκι.

agelioforos.gr

Απόδραση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης


Ένας κρατούμενος απέδρασε από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος κρατείτο από τις 3 Ιουλίου, για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Η απόδραση διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια καταμέτρησης των κρατουμένων. Ως τώρα, δεν έχουν διαπιστωθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατόρθωσε να δραπετεύσει ο 30χρονος.

thesstoday.gr

Πνίγηκε 67χρονος στην Καλαμίτσα Καβάλας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμίτσας Καβάλας 67χρονος άνδρας.

Στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του,  ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σχετική προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε τον ''βασιλιά των φυλακών'' - Έχει προσωπικό μάγειρα και δοκιμαστή φαγητών!

Ο Λάσα Σουσανασβίλι - ΦΩΤΟ από seleo.gr

Ο Γεωργιανός μαφιόζος είναι ο μόνος που έχει air condition στο κελί του - Φίλοι και εχθροί τον ξέρουν στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται ως ''Εσκομπάρ της Ευρώπης''...

Περιγραφές που παραπέμπουν σε σκηνές της ταινίας «Νονός» ακολουθούν έναν 52χρονο Γεωργιανό κρατούμενο στις φυλακές Διαβατών. Ο Λάσα Σουσανασβίλι, που έχει χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές «Εσκομπάρ της Ευρώπης», καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε κάθειρξη 14 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε τουλάχιστον πέντε χώρες της Ευρώπης.

Ποιος είναι ο Λάσα Σουσανασβίλι Οι μαρτυρίες, του αποδίδουν ηγετικό ρόλο στη μαφιόζικη οργάνωση της Ρωσίας, που πριν από λίγους μήνες έχασε τον αρχηγό της, τον αποκαλούμενο «παππού Χασάν», κατά κόσμον Ασλάν Ουσογιάν, που τον Ιανουάριο δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή έξω από πολύ γνωστό εστιατόριο της Μόσχας.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι είχε χαρακτηριστεί από τις ρωσικές αρχές, όπως φαίνεται από αντίστοιχα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, πρωτοπαλίκαρο του «παππού Χασάν», που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 75 χρόνων. Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει από τις ρωσικές αρχές, ο Λάσα εδώ και χρόνια πήρε τα ηνία της μαφίας στην Ευρώπη, όταν σκοτώθηκε το νούμερο δύο της οργάνωσης και ανέλαβε την εγκληματική δραστηριότητα σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία αλλά και στην Ελλάδα, κατηγορίες που προκύπτουν και από τα διωκτικά έγγραφα των Ισπανών.

Οι προσπάθειές του να αθωωθεί έπεσαν στο κενό στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, οι δικαστές του οποίου πάντως δέχτηκαν να μη διαβαστούν οι συνομιλίες των ισπανικών αρχών, επειδή δεν είχαν μεταφραστεί. Παρά τους ισχυρισμούς του 52χρονου ότι είναι «πολιτικά διωκόμενος από το καθεστώς της Γεωργίας», δεν έπεισε τους δικαστές της έδρας ούτε τον εισαγγελέα και καταδικάστηκε, επιστρέφοντας στις φυλακές.

Το δίκλινο και ο δοκιμαστής φαγητών Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας της Κυριακής, ο Λάσα Σουσανασβίλι τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκεται έγκλειστος στα Διαβατά. Ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας του (έχει υποστεί εγκεφαλικό), μετάγεται συχνά στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, καθώς θεωρείται υπ’ αριθμόν ένα στόχος για αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις.

Στις φυλακές όμως είναι «αρχηγός», όπως ακριβώς τον αποκάλεσε στο δικαστήριο ο ισπανός αστυνομικός. Σωφρονιστικοί και κρατούμενοι επιβεβαίωσαν στη «ΜτΚ» ότι κρατείται μαζί με ακόμη ένα άτομο και όταν προαυλίζεται συνοδεύεται πάντα από τουλάχιστον πέντε, για λόγους ασφαλείας. Η διαμονή του στη φυλακή διαφέρει από αυτή των υπολοίπων κρατουμένων. Το κελί του διαθέτει air condition που αγόρασε ύστερα από αίτηση που έκανε ο ίδιος και εγκρίθηκε, λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Κρατούμενοι έλεγαν ότι ο Λάσα στα Διαβατά διαθέτει «προσωπικό μάγειρα». Όπως επιβεβαίωσαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με την επίκληση των προβλημάτων υγείας, ο 52χρονος δεν τρώει το ίδιο φαγητό με τους άλλους κρατούμενους, αλλά προβλέπεται ειδικό μενού. Άλλωστε, ένας μάγειρας θεωρείται άνθρωπός του.

Το φαγητό, παρότι προέρχεται από δικό του πρόσωπο, δεν το τρώει εάν προηγουμένως δεν το δοκιμάσει ένας εκ των συντρόφων του, όπως τουλάχιστον έχει διαδοθεί στις φυλακές. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή απόπειρας δηλητηρίασής του.

Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ από χρυσοχοείο στο Λαγκαδά

Ληστεία σε εργαστήριο χρυσοχοΐας σε χωριό του Λαγκαδά σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Δύο άτομα χρησιμοποιώντας συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και σωματική βία σε βάρος του 55χρονου ιδιοκτήτη και του 83χρονου πατέρα του, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 40.000 ευρώ, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από όπου αποχώρησε αργότερα την ίδια μέρα ενώ στον πατέρα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Διάρρηξη μετά... καταδίωξης στην άδεια Θεσσαλονίκη

Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας διαρρήκτης καταστήματος, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο συνεργοί του.


Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, τρία άτομα, 36, 38 και 47 ετών, διέρρηξαν κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η πόλη είναι άδεια εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών.

Για κακή τους τύχη όμως, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν, όμως δε συμμορφώθηκαν στα σήματα των αστυνομικών για να σταματήσουν το αυτοκίνητό τους αλλά προσπάθησαν να διαφύγουν.

Τελικά οι τρεις δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή, στη περιοχή του Δενδροποτάμου, όμως συνελήφθη ο 36χρονος, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

ΠΗΓΗ egnatiapost.gr

Καβάλα: Πτώση οχήματος στο λιμάνι με νεκρό 35χρονο

Η Λιμενική Αρχή Ελευθερών, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης Φορτηγού οχήματος Ι.Χ. στο λιμένα Ελευθερών Ν.Περάμου στην Καβάλα.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ειδοποιήθηκε για παροχή συνδρομής ιδιώτης δύτης, ο οποίος ανέσυρε τον 35χρονο μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 35χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Ελευθερών.

Πούλησε το αυτοκίνητό του και του έδωσαν πλαστή επιταγή

Ένας 32χρονος πήγε σήμερα στο Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη και υπέβαλε μήνυση σε βάρος άγνωστων δραστών για «Απάτη» και «Πλαστογραφία».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 32χρονος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με άγνωστο άτομο, συμφώνησαν για την πώληση αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 32χρονου. Το βράδυ της Πέμπτης ο 32χρονος συναντήθηκε έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου με δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι του δήλωσαν ότι είναι απεσταλμένοι του ατόμου που είχε έρθει σε συμφωνία για την πώληση του αυτοκινήτου ο 32χρονος και στους οποίους αφού πήρε μία τραπεζική επιταγή για την πώληση, παρέδωσε το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το thesstoday, το πρωί της Παρασκευής, ο 32χρονος μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας, με σκοπό την είσπραξη της τραπεζικής επιταγής, όπου ενημερώθηκε ότι η εν λόγω επιταγή δεν εκδόθηκε από τη συγκεκριμένη τράπεζα και είναι πλαστή.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Καστοριά: Τροχαίο ατύχημα έξω από την Κολοκυνθού [video]


Γύρω στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα έξω από την Κολοκυνθού μπροστά από το Κτηνιατρείο της Π.Ε Καστοριάς, ΙΧ αυτοκίνητο καρφώθηκε στον μπροστινό του, ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.

Δείτε βίντεο από το σημείο του ατυχήματος:



svouranews.blogspot.com

Έβρος: Φωνές, βρισιές και προπηλακισμοί στη σύσκεψη για τον χρυσό!


-Καταγγέλλουν ως τραμπούκους μέλη της εταιρίας χρυσού οι άνθρωποι της Διανομαρχιακής...

Σε ρινγκ όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους μετατράπηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου με πολίτες της περιοχής μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη με θέμα συζήτησης την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα.

Όπως καταγγέλλει η Διανομαρχιακή «ομάδα οργανωμένων, συντεταγμένων μισθοφόρων της εταιρείας χρυσού από τις Σάπες» εισήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης όπου πραγματοποιούταν η σύσκεψη, δημιουργώντας ένταση, προπηλακίζοντας τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και αναρτώντας πανό υπέρ της εξόρυξης του χρυσού.

«Οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι καθοδηγούμενοι προφανώς από την εταιρεία χρυσού, με φωνασκίες, ύβρεις και προπηλακισμούς, και δη κυρίως κατά του Δημάρχου που δεν του επέτρεπαν να εξέλθει σπρώχνοντας τον, άπλωσαν πανό υπέρ των χρυσοθήρων και δημιούργησαν χουλιγκανικές εικόνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα ειρηνικά καθόλα μέλη της επιτροπής και τους φιλήσυχους πολίτες της Αλεξανδρούπολης» αναφέρουν τα μέλη της Διανομαρχιακής σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας παράλληλα πως «έτσι τραυμάτισαν την τοπική μας δημοκρατία και απείλησαν ότι με ανάλογες βίαιες ενέργειες από εδώ και πέρα θα προχωρήσουν σε εκφοβισμό των μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής και του λαού που τίθεται ενάντια στην εξόρυξη, με ομόφωνες μάλιστα αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων μας, αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου».

Η σύσκεψη συνεχίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου εκδόθηκε από κοινού ανακοίνωση για το περιστατικό που διανεμήθηκε στον Τύπο. «Δεν φοβόμαστε τους τραμπούκους και τον τραμπουκισμό, και ότι ο αγώνας μας μετά από 15 έτη συνεχίζεται πιο δυνατά με μοναδικό μας στόχο την αποτροπή της καταστροφής της περιοχής μας, εάν χρειαστεί και με την ίδια μας τη ζωή» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ σκοπός αυτής αποτελούσε η ενημέρωση των πολιτών για τις κινήσεις της εταιρίας χρυσού το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανατροπή το ενδεχομένου εξόρυξης του χρυσού της περιοχής.
thrakitoday.com

Αθώος ο 68χρονος που κρατούσε αλυσοδεμένους σύζυγο και γιο σε σπίτι-τρώγλη στην Κοζάνη

​Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο 68χρονος άντρας, ο οποίοςσυνελήφθη στην Κοζάνη, καθώς κρατούσε αλυσοδεμένους επί χρόνια μέσα σε ένα σπίτι-τρώγλη τόσο τη σύζυγο, όσο και το γιο του!

Ο 68χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς στη δίκη κατέθεσαν υπέρ του τόσο η σύζυγος, όσο και ο γιος του, που δήλωσαν, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ότι παρέμειναν μέσα στο σπίτι με τη δική τους, σύμφωνη γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο προβληματισμός για τη μελλοντική τύχη της οικογένειας είναι έντονος και αυτό αποτελεί αντικείμενο, πλέον, των κοινωνικών υπηρεσιών.

Κάτοικοι και αρμόδιες αρχές της πόλης κάνουν λόγο για περιθωριακά άτομα με προβληματική συμπεριφορά, διαβεβαιώνουν ωστόσο πως δεν πρόκειται για περίπτωση Κωσταλέξι, αφού έχουν δει τη γυναίκα και τον γιο να κυκλοφορούν στους δρόμους.

ΦΩΤΟ: αρχείου

Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στη κινητικότητα

Την απόλυτη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενάντια στην «κινητικότητα», εκφράζει με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση: 

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους αγώνες των εργαζομένων στην Εκπαίδευση και την Υγεία , τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς που μάχονται ενάντια στις απολύσεις - διαθεσιμότητες και την κινητικότητα χιλιάδων εργαζομένων που προχώρησε η Κυβέρνηση προκειμένου να "πιάσει" τον μνημονιακό της στόχο.

    Στο "όνομα" της αναδιοργάνωσης του Δημοσίου η Κυβέρνηση αφού έδειξε την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες εργαζόμενους προχωράει τώρα και σε "δεύτερο κύμα " διαθεσιμότητας, βάζοντας στο στόχαστρο τις αμυντικές βιομηχανίες.

    Η πολιτική του "εργασιακού αφανισμού" που δημιουργεί κάθε μέρα νέες στρατιές ανέργων δεν έχει τέλος με τη Κυβέρνηση να καταργεί κάθε έννοια δημόσιου αγαθού, αντί να οδηγεί τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.

    Όπως έχουμε κατά καιρούς επισημάνει η κυβέρνηση συνεχίζει τα μέτρα λιτότητας και αφαίμαξης των εργαζομένων και την ίδια στιγμή αρνείται να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για την επίλυση των γενεσιουργών αιτιών του προβλήματος, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής που αδυνατεί ή δεν θέλει να πατάξει.

    Το ΕΚΘ, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα συμπαραστέκονται και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τις διαθεσιμότητες- απολύσεις. O αγώνας είναι υπόθεση όλων μας».

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια στη Ροδόπη

Στην κλοπή πετρελαίου από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια του Νομού Ροδόπης είχαν επιδοθεί τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα τους τελευταίους δύο μήνες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου, συνολικής ποσότητας 4.160 λίτρων με τη συγκεκριμένη πρακτική και συνέλαβαν έναν 22χρονο, έναν 24χρονο και μία 24χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και έναν άνδρα 42 ετών, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Δύο συνεργοί τους, 25 και 26 ετών, διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες εντόπισαν στο εσωτερικό εργοταξίου σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, δύο αυτοκίνητα και τους πέντε δράστες να αφαιρούν πετρέλαιο από τα ρεζερβουάρ των μηχανημάτων έργου.

Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά οι τρεις ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν και αναζητούνται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο οχήματα και στον χώρο του εργοταξίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, άδεια πλαστικά δοχεία, πλαστικά δοχεία με πετρέλαιο, χειροκίνητη αντλία, μεταλλική ράβδος μέτρησης πετρελαίου και διάφορα εργαλεία.

Οι δράστες διέθεταν έναντι αμοιβής το πετρέλαιο στον 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο ποιμνιοστάσιό του, βρέθηκαν 221 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 20 λίτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν, επίσης, τα δύο αυτοκίνητα και τα τρία πλαστικά δοχεία με το πετρέλαιο παραδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σκοτώθηκε 69χρονος σε τροχαίο στην Ξάνθη

Ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης.

Ο άτυχος άνδρας περπατούσε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 55χρονος.

Ο παθών μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Σεισμική δόνηση το πρωί στην περιοχή της Κοζάνης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών σημειώθηκε στις 07:38 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 25χλμ. νοτιοανατολικά της Κοζάνης, στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης Πολυφύτου.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα Σκόπια μας κατηγορούν για κλοπές πινακίδων!

​Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 25 πινακίδες οχημάτων από την ΠΓΔΜ έχουν κλαπεί από την αρχή τις τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χανιώτη της Χαλκιδικής και στους Νέους Πόρους Πιερίας !!! Αυτό υποστηρίζει η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα!

Αν και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ δήλωσαν τις κλοπές αυτές στην Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο η κ.Γιανκούλοφσκα εκφράζει παράπονα για αδιαφορία των ελληνικών αρχών!!

«Μέχρι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση από τους Έλληνες συναδέλφους. Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το αν κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν διαλευκανθεί» πρόσθεσε η κ. Γιανκούλοφσκα.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόβλημα της αυξημένης ροής παράνομων μεταναστών, οι οποίοι φθάνουν στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και χαρακτήρισε τη συνεργασία της χώρας της με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό είναι «ανεπαρκής», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχει μειωμένο  ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

Θεσσαλονίκη: Σοκ στο Λοιμωδών για τα σχέδια λουκέτου!

Ξεσηκωμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, το πρώην Λοιμωδών, μετά την ενημέρωση που είχαν από τη διοίκηση ότι ξεκινά η... διάσπαση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας έχουν συγκαλέσει συνέλευση σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο αναζητώντας τρόπους για να αποτρέψουν την μετακίνηση της παθολογικής κλινικής στο «Γ. Παπανικολάου», εντός Αυγούστου, όπως προβλέπει η πρώτη φάση του σχεδιασμού. Παράλληλα, σκοπεύουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν πρόκειται για... ξαφνικό θάνατο, αφού τα σενάρια λουκέτου για το Ειδικών Παθήσεων έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Η παθολογική κλινική θα μετακομίσει, μαζί με προσωπικό, στο «Γ. Παπανικολάου», κάτι που προβλέπεται και στο νέο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν μετακινήσεις και άλλων τμημάτων του Ειδικών Παθήσεων, αφού όλα δείχνουν ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός που θέλει το εξειδικευμένο νοσοκομείο να αλλάζει λειτουργία και να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου. Ετσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταφερθεί αλλού και η παιδιατρική κλινική.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η ενημέρωση που είχαν από την διοίκηση του νοσοκομείου να... ετοιμάζονται να μετακομίσουν αποτελεί την αρχή του κλεισίματος του νοσοκομείου, που έχει προγραμματιστεί βάσει των επιταγών του μνημονίου. Όπως λένε, θα ακολουθήσουν δυσμενείς εξελίξεις με λουκέτα, συγχωνεύσεις, περικοπές και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων, το «Παναγία» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

agelioforos.gr

Βέροια: Σκότωσε δύο σκυλιά επειδή τον ενοχλούσε το γάβγισμα τους!

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε άνδρας που συνελήφθη στη Βέροια, μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα ότι τα ξημερώματα, στα προάστια της πόλης, σκότωσε δύο σκυλιά, χτυπώντας τα με ξύλα, επειδή… γάβγιζαν και δεν μπορούσε να κοιμηθεί…

Σύμφωνα το www.zoosos.gr, η αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Αστυνομία όταν είδε το περιστατικό, ωστόσο ο άντρας αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, εκτοξεύοντας παράλληλα απειλές.

Τελικά οδηγήθηκε στο Α.Τ. Βέροιας, με εντολή εισαγγελέα, κρατήθηκε εκεί και αναμένεται η δίκη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι αστυνομία τα ξημερώματα αναζήτησε τα πτώματα των σκυλιών, αλλά λόγω σκοταδιού δεν τα εντόπισε. Το πρωί ξαναπήγε στο σημείο και βρήκε μόνο κάποια κουτάβια, η αυτόπτης μάρτυρας όμως συνέχισε την αναζήτηση και τελικά βρήκε τα νεκρά ζωάκια.

Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης είναι ιδιοκτήτης σκύλου…

Παραβίαζαν αυτοκίνητα στο Τελωνείο Ευζώνων

Από τις αρχές Ιουνίου είχαν «χτυπήσει» συνολικά τουλάχιστον 17 οχήματα

Πραγματικοί… επιστήμονες στις κλοπές ήταν δύο άνδρες ηλικίας 27 και 40 που χτυπούσαν με ιδιαίτερες μεθόδους τα αυτοκίνητα αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι σταματούσαν στα καφέ του Τελωνείου Ευζώνων μόλις έμπαιναν στη χώρα. Από τις αρχές Ιουνίου είχαν «χτυπήσει» συνολικά τουλάχιστον 17 οχήματα!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Παιονίας και Δοϊράνης που παρακολουθούσαν διακριτικά τα παρκινγκ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, τους είδαν να παραβιάζουν ένα σταθμευμένο όχημα και να κλέβουν ένα πορτοφόλι και έναν φορητό υπολογιστή και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Ήταν από τις λίγες φορές που οι δράστες είχαν «χτυπήσει» στον ευρύτερο χώρο του Τελωνείου.
Όπως αποκαλύφθηκε από την προανάκριση, συνήθως περίμεναν να μπουν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου σε ένα καφέ και μετά προκαλούσαν φθορές σε ένα λάστιχο με αιχμηρό αντικείμενο. Όταν οι αλλοδαποί έφευγαν, τους ακολουθούσαν και προσφέρονταν να τους βοηθήσουν να αλλάξουν λάστιχο. Ο ένας βοηθούσε τους επιβάτες και ο άλλος… έκλεβε χρήματα και ό,τι άλλο έβρισκε μέσα στο όχημα!

         Οι δυο δράστες ομολόγησαν επτά επιτυχημένες κλοπές και δέκα απόπειρες, από τις οποίες η λεία τους ήταν 5.850 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κινητό και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 575 ευρώ, 2.600 δηνάρια Σκοπίων και 60 δηνάρια Σερβίας τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος και η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν διέπραξαν και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Μάχη με τις φλόγες στη Φλώρινα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τελική κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε χθες λίγο πριν από το μεσημέρι στον ΑΗΣ Μελίτης, στη Φλώρινα.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα από τον ταινιόδρομο μεταφοράς λιγνίτη στο εσωτερικό της εργοστασιακής μονάδας, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη καταστροφή στις παραγωγικές υποδομές της.

68χρονος στην Κοζάνη κρατούσε παράνομα στο σπίτι του γυναίκα και γιο!


Σήμερα το πρωί στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνέλαβαν 68χρονο ημεδαπό, για...παράνομη κατακράτηση.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες σήμερα (25-07-2013), αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι κατά τη διάρκεια υγειονομικού ελέγχου με συναρμόδια Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι κατακρατούσε παράνομα στο σπίτι του, την σύζυγό του και τον 32χρονο γιό του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
kozanilife.gr

Στις 22 Οκτωβρίου το Εφετείο για τον Β. Παπαγεωργόπουλο


Σε χρόνο - ρεκόρ προσδιορίστηκε και αναμένεται να εκδικαστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης για την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Οπως έγινε γνωστό οχτώ μήνες μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων, στις 22 Οκτωβρίου 2013, το Πενταμελές Εφετείο θα επανεξετάσει την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκη η οποία οδηήγησε στη φυλακή με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών όπου είναι κρατούμενος ισχυρίζεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση» η οποία σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18.000.000 ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχεία σε βάρος του, αναφέρει ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομα του και σημειώνει ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
agelioforos.gr

Λεπτοκαρυά: Συνελήφθη 60χρονος για λαθρεμπόριο ποτών


Συνελήφθη χθες (24.07.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ένας ημεδαπός 60 ετών, για λαθρεμπόριο ποτών.
Ειδικότερα, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκίνητου που έφερε βουλγαρικές πινακίδες και οδηγούσε ένας 60χρονος εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός του εμπορεύματος (535) λαθραίες φιάλες ουίσκι διαφόρων μαρκών.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος είχε εισάγει τις φιάλες ποτών στην ελληνική επικράτεια παράνομα από τη Βουλγαρία και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί.

Το προαναφερόμενο όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης του εγκλήματος.

Τα φιάλες ουίσκι θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
lefteria.blogspot.gr

Σκοπιανός χτύπησε ΙΧ με το όχημα του και τράπηκε σε φυγή

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (25/7) στις 20:30, στο χώρο στάθμευσης του... Praktiker, στη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός ενός ΙΧ με αριθμό κυκλοφορίας Σκοπίων έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε όχημα το οποίο βρέθηκε στο δρόμο του. Οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα που δέχτηκε το χτύπημα σάστισαν. Μόλις η οδηγός κατέβηκε από το όχημα για να δει το μέγεθος της ζημιάς, ο Σκοπιανός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η άμεση δράση και σε λίγα λεπτά στο σημείο βρέθηκε όχημα της Τροχαίας το οποίο κατέγραψε το περιστατικό. Ο αστυνομικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα. Αμέσως δόθηκε σήμα στο κέντρο της άμεσης δράσης με τα στοιχεία του οχήματος. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν όλοι οι σταθμοί άμεσης δράσης που βρίσκονταν σε περιπολία. Αστυνομικά κλιμάκια έστησαν μπλόκα στο δρόμο προς Χαλκιδική. Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιούσαν για αρκετή ώρα αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.



Τελικά ο δράστης του συμβάντος κατάφερε να διαφύγει ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. Μπορεί να πρόκειται για περιστατικό ρουτίνας, ωστόσο, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε άλλες ενέργειες καθώς ο εντοπισμός του Σκοπιανού οδηγού είναι θέμα τιμής για την Αστυνομία. «Πρέπει να τον πιάσουμε. Δεν μπορούν να έρχονται στην πατρίδα μας και να αλωνίζουν ανενόχλητοι» σχολίασε αξιωματικός που επιλήφθηκε του συντονισμού των αστυνομικών κινήσεων για το περιστατικό.

Πρόκειται για όχημα λευκού χρώματος, μάρκας Skoda, με αποθηκευτικό χώρο στην οροφή του. Ο αριθμός κυκλοφορίας του είχε τα γράμματα SCPG και τον αριθμό 126 (ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλα γράμματα και αριθμοί). Ο οδηγός του οχήματος ήταν εύσωμος. Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του μπορεί να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης καλώντας το 100.
thestival.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αθώοι οι 71 εργαζόμενοι του πρώην «ΟΤΤΟ Έβρος»

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην εκδίκαση της υπόθεσης για την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΟΤΤΟ Έβρος» του Ομίλου Λαναράστο τελωνείο των Κήπων τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι 71 εργαζόμενοι κατηγορούνταν για το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών, αλλά εντ έλει η έδρα τους έκρινε αθώους. Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν σύντομα 6 χρόνια στην ανεργία, με τις επιλογές που έχουν στην ηλικία τους να είναι μηδαμινές.
seleo.gr

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο δημαρχείο

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση θέσεων καθηγητών σε τεχνικά λύκεια, αλλά και στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, εξέφρασαν απόψε εκπαιδευτικοί στην εκδήλωση με θέμα: «Η αποδόμηση της δωρεάν παιδείας, η διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και η απάντηση του κινήματος για την ανατροπή», που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταμάτης Νικολάου.

«Η κυβέρνηση δυστυχώς θέλει να αποκεφαλίσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ετοιμάζοντας παράλληλα ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων τους επόμενους μήνες. Θέλουν να διαλύσουν τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η παιδεία, δίνοντας ένα μεγάλο μέρος στους ιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιφάκης, που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως εΕίναι σίγουρο ότι εφόσον καταφέρουν να στρέψουν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε θα απαιτήσουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Και αυτό γιατί θα φοιτούν σε αυτά λίγοι μαθητές. Το μεγάλο μας όπλο είναι η ενότητα. Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και οφείλουμε να διδάξουμε αλληλεγγύη και κοινό αγώνα».
Εξάλλου, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, επισήμανε: «Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν σχεδιάστηκε πρόσφατα, αλλά προϋπήρχε από το 1990. Αυτό που γίνεται στον ευρύτερο στενό δημόσιο τομέα είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις, για πρώτη φορά καταργούνται κλάδοι. Σύντομα θα κλείσουν και σχολεία και η παιδεία μας θα συρρικνωθεί. Πλέον, ο φτωχός Έλληνας δεν θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και δεκάδες σχολικοί φύλακες, ενώ δόθηκαν από τους διοργανωτές απαντήσεις σε ερωτήσεις, που έγιναν από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Συγκροτείται επιτροπή αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού


Επιτροπή αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής συγκροτείται από... πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνελεύσεις και άτομα που δραστηριοποιούνται ενάντια στην εγκατάσταση των μεταλλείων στη βορειοανατολική Χαλκιδική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βάση αυτής της σύμπραξης συμπυκνώνεται σε τρία σημεία: την εναντίωση στην μεταλλευτική δραστηριότητα και στην υπαγωγή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής στον μεταλλευτικό κώδικα, την αλληλεγγύη και στήριξη των αγωνιζόμενων κατοίκων καθώς και των διωκόμενων του αγώνα και την άμεση αποφυλάκιση των προφυλακισμένων Χαλκιδικιωτών.

Θεσσαλονίκη: Του άρπαξε το κινητό και 100 ευρώ

Το θύμα της ληστείας- ένας 35χρονος -διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Θύμα ληστείας έπεσε στις 04:15 τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας 35χρονος, όταν άγνωστος τον χτύπησε και του άρπαξε 100 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 35χρονος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης αναζητείται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...