Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εξαφάνιση-θρίλερ επιχειρηματία στην Ξάνθη - Είχαν χαθεί για μέρες τα ίχνη του

Τα ίχνη ενός μέσης ηλικίας επιχειρηματία από την Ξάνθη είχαν χάσει οι συγγενείς και φίλοι του για περίπου μία εβδομάδα. 


Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης εξαφανίστηκε αιφνιδίως το περασμένο Σάββατο, σκορπώντας τον πανικό στους δικούς του, οι οποίοι μη μπορώντας να τον εντοπίσουν στράφηκαν στις αρχές. 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στο άγαλμα του Βενιζέλου καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνάδελφοι τους σε διαθεσιμότητα.

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν στα  διόδια των Μαλγάρων για να ενημερώσουν σχετικά με την απόφαση να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης


Συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, για να διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την απόφαση να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Γιατί ο καρκίνος «προτιμά» τη βόρεια Ελλάδα

Η Δράμα, το Κιλκίς, τα Γρεβενά, αλλά και η Καρδίτσα (Θεσσαλία) καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο στη χώρα μας


Ο καρκίνος φαίνεται πως "προτιμά" κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες. Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας "Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο" Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν 55χρονο με ροζ βίντεο

Θύμα εκβίασης πέντε αλλοδαπών, βουλγαρικής υπηκόοτητας, έπεσε ένας 55χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε βιντεοσκοπηθεί στη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης με μία 24χρονη. 


Οι αλλοδαποί ζητούσαν χρήματα από τον 55χρονο, απειλώντας τον πως θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο το ροζ βίντεο.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται τρία άτομα που συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Καλαμαριάς και του Δενδροποτάμου για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.


Πρόκειται για έναν 54χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - 1 κιλό και 330 γραμμάρια χασίς, ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι και 130 φυσίγγια.

Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε κλοπή σακ βουαγιάζ με χρυσαφικά συνολικής αξίας 350.000 ευρώ!

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κατερίνης.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής σε βάρος ενός 59χρονου που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2011 στην Κατερίνη.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 25, 27 και 29 ετών για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου: "Γαλάζια" υποψηφιότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στη συγκρότηση ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για τις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, που στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί από Ν.Δ.


Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, μέχρι τις εκλογές, και θα καλέσει τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να συμμετάσχουν στις εκλογές με το νέο δικό του σχήμα.

ΕΛΒΟ: «Σβήνει» από το χάρτη

Απόφαση για ειδική εκκαθάριση


Στην «υπονόμευση του ρόλου και του έργου της στον παγκόσμιο χάρτη» οδηγήθηκε η ΕΛΒΟ αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ΕΚΘ, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για την εταιρία, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση του ελληνικού δημοσίου για ειδική εκκαθάριση.

Σιάτιστα: Σύλληψη 36χρονου για παράνομη οπλοκατοχή

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι


Έναν 36χρονο Έλληνα συνέλαβαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης σε περιοχή της Σιάτιστας Κοζάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας σε συνεργασία με αστυνομικούς του

Δύο γυναίκες με πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να κλέψουν 7.800 ευρώ

Πλαστό έγγραφο αναγνώρισης οικονομικής ενίσχυσης για ανασφάλιστα άτομα με βαριές αναπηρίες παρουσίασαν, σήμερα, δύο γυναίκες στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σερρών, με σκοπό να αποσπάσουν 7800 ευρώ.


Οι δύο γυναίκες, 55 και 57 ετών, έδωσαν το έγγραφο στη διευθύντρια του τμήματος Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών Δ. Μυλωνά, προκειμένου να το υπογράψει για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα. Ωστόσο, η υπογραφή υπήρχε ήδη, γεγονός που προβλημάτισε την κ. Μυλωνά, η οποία και αποτάθηκε στο γραφείο Πρωτοκόλλου προκειμένου να ελέγξει τη γνησιότητα του εγγράφου. 

Παγώνουν μαθητές, νήπια και... προνήπια

Αναζητούν χορηγίες για πετρέλαιο ή κλείνουν λόγω του κρύου σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. 


Σύμφωνα με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία μένουν για 3-4 μέρες χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες, ενώ έχει έρθει η κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

VIDEO - Κωμικοτραγικό: Άφησαν φέρετρο με νεκρό σε... βαν ανθωπολείου στην Πτολεμαΐδα

Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Πτολεμαΐδα, όπου… το φέρετρο με την σορό ενός άντρα παραμένει μέσα σε φορτηγάκι, ώσπου να έρθουν οι συγγενείς του από την Γερμανία να παραλάβουν το πτώμα.

Κομοτηνή: Δηλητηρίασαν σκυλιά με φόλες μέσα στην πανεπιστημιούπολη

Μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Κομοτηνής μετέφεραν σε κτηνίατρο τα δηλητηριασμένα σκυλιά, τα οποία και σώθηκαν ύστερα από πολύωρες προσπάθειες


Μεγάλη είναι η αναστάτωση των τελευταίων 24ώρων στην Κομοτηνή από τους φιλόζωους, μετά τις φόλες που εντοπίσθηκαν από φοιτητές στο χώρο της πανεπιστημιούπολης και μάλιστα, έξω ακριβώς από τη λέσχη σίτισης. 

Επιδημία... «Λιάπη» χτύπησε τις Σέρρες και την Καβάλα

Πλάστες πινακίδες κρατούσε στο σπίτι του 28χρονος που συνελήφθη στις Σέρρες - Παρόμοιο περιστατικό και στην Καβάλα

Ένα ζευγάρι πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και ένα πιστόλι κρότου αερίου «φύλαγε» στο σπίτι του 28χρονος Σερραίος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ύστερα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Ο 28χρονος, που οδηγήθηκε την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Σερρών για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφία, είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Ακέφαλη από 1η Ιανουαρίου η Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

Χωρίς επικεφαλής παραμένει εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες η Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, μία από τις μεγαλύτερες της Βόρειας Ελλάδας, που, μετά τις συγχωνεύσεις, εξυπηρετεί σημαντικό κομμάτι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ της έχει μεταβιβαστεί και ένα μεγάλο μέρος των προσωρινών ελέγχων.


Ο προηγούμενος διευθυντής αποχώρησε στο τέλος του περασμένου χρόνου και από την 1η Ιανουαρίου η εφορία είναι ακέφαλη, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία της.

Θεσσαλονίκη : 3 συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες, από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις ξένοι υπήκοοι ηλικίας 28, 57 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.


Ειδικότερα, χτες το μεσημέρι και το απόγευμα, σε περιοχές της Μενεμένης, Άνω Πόλης και Χαριλάου, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας ότι οι συλληφθέντες κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες:

Θεσσαλονίκη: ΑΥΤΗ είναι η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων και ενός ακόμα 40χρονου που αναζητείται, οι οποίοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.


Τα στοιχεία ταυτότητας τους, καθώς και οι φωτογραφίες τους δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

Αριδαία: Kαταπλακώθηκε από μπετονιέρα

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος Ρουμάνος στο Λουτράκι της Πέλλας, όταν καταπλακώθηκε από παλιά μπετονιέρα.


Ο νεαρός άνδρας εκτελούσε εργασίες τεμαχισμού της μπετονιέρας με τη χρήση οξυγόνου, όταν συνέβη το δυστύχημα και καταπλακώθηκε.

Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, λόγω των καιρικών συνθηκών.


Ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Θεσσαλονίκη: Τον πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του

Τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας 54χρονος, ο οποίος τα ξημερώματα δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από άγνωστο δράστη που αναζητείται.


Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 54χρονος είχε βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων και τον Αύγουστο, όταν είχε εντοπίσει στη μηχανή του μία χειροβομβίδα στην περιοχή της Τούμπας.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη.


Αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσε το γεγονός πως μέσα στο δικαστικό μέγαρο άνοιγε η υπόθεση για την αίτηση του ελληνικού δημοσίου να τεθεί η ΕΛΒΟ στην ειδική εκκαθάριση του άρθρου 14Α του νόμου 3429/2005 κατά της οποίας οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν παρέμβαση.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε βενζινάδικο με κυνηγετικό όπλο

Η ληστεία σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο ύψος της Λακκιάς

Κυνηγετικό όπλο κρατούσε στα χέρια του, σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος άνδρας που το βράδυ της Τρίτης εισέβαλε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, στο ύψος της Λακκιάς. 

Τσεμπερά: Επιμένει στην ενοχή Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια

"Βροχή" ερωτήσεων για το εάν γνώριζαν ή συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δέχθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.


Κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η οικονομική επιθεωρήτρια, βασικής μάρτυρας στην υπόθεση, επέμεινε εξεταζόμενη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων. 

Τη δημιουργία λιμενοβραχίονα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης εξετάζει η «Εγνατία Οδός»

Την πρόβλεψη για δημιουργία λιμενοβραχίονα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα μελετήσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο πλαίσιο της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, διερευνώντας έτσι το ενδεχόμενο θαλάσσιας σύνδεσης του αεροδρομίου με το κέντρο της πόλης.


Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής κατά τη διαδικασία έγκρισης από τη Μητροπολιτική Επιτροπή της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την εκπόνηση των σχετικών μελετών που αφορούν τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.

Έβρος: Εντοπίστηκαν σε όχημα μαχαίρια και ξιφολόγχες

Έξι ξιφολόγχες, τέσσερα μαχαίρια, πενήντα τρεις κροτίδες και μία σκοπευτική διόπτρα μετέφεραν στις αποσκευές τους δύο άντρες τσετσενικής καταγωγής, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν από την Ελλάδα από το Τελωνείο των Κήπων.

Σέρρες: Εκβιασμός στο facebook - Εφιάλτης για παντρεμένο με προσωπικές του φωτογραφίες!

Οι δράστες δημιούργησαν προφίλ στο facebook και είχαν αρχίσει να ανεβάζουν τις επίμαχες φωτογραφίες - Ζητούσαν 500 ευρώ για να μην μιλήσουν στη γυναίκα του...


Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (27.01.2014) το απόγευμα, τρία άτομα (ένας άνδρας 34 ετών και δύο γυναίκες 33 και 30 ετών), για εκβίαση μέσω διαδικτύου.

Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκε γυμνός -Η απίστευτη αντίδραση της μητέρας του

Για τη γυμνή φωτογράφιση που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια για καλό σκοπό και για την αντίδραση της μητέρας του, μίλησε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκπομπή Face to Face, ανέφερε ότι όταν η μητέρα του έμαθε για τη γυμνή φωτογράφιση έκανε δύο χρόνια να του μιλήσει.

Χειροπέδες στο Νικ. Βαρσάμη της Sprider Stores για χρέη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ενδυμάτων Sprider, Νικόλαος Βαρσάμης, ο οποίος πρόσφατα χρεοκόπησε και έβαλε λουκέτο στέλνοντας στην ανεργία τους 800 εργαζομένους της, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη για χρέος προς το Δημόσιο, ύψους 1.155.895,50 ευρώ.

Τα ονόματα των μελών της νέας Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Τις προσεχείς μέρες θα συνεδριάσει η Ν.Ε. για να εκλέξει τον γραμματέα της...


Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών κι έγιναν γνωστά τα 45 μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχθηκαν από τη χθεσινή ψηφοφορία, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης νομαρχιακής συνδιάσκεψης.

Κοζάνη: Το χιόνι σκεπάζει τα πάντα - Δείτε φωτό και βίντεο!

Από νωρίς το πρωί χιονίζει στην πόλη της Κοζάνης αλλά και σε ολόκληρο το νομό...


Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, ενώ ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι εκείνοι που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Εξετάζουν αλλαγή διέλευσης του αγωγού TAP σε Καβάλα- Δράμα

Εναλλακτικά σχέδια διέλευσης του αγωγού TAP από μια σειρά σημείων στους νομούς Καβάλας και Δράμας, λόγω των διογκούμενων αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, επεξεργάζεται πλέον η κοινοπραξία, στελέχη της οποίας διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα ανατροπής των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου.


Το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα αφορά τη διέλευση από την πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων στο νομό Καβάλας, καθώς και μια σειρά σημείων εντός του νομού Δράμας, όπως φάνηκε από τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ, υπό τον Ι.Μανιάτη, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του TAP, των δημάρχων της Καβάλας, της Δράμας, του Δοξάτου, και της Προσοτσάνης.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς αναλαμβάνει δράση για την υγεία

Ο   Δημοκρατικός   Σύλλογος   Γυναικών  Καλαμαριάς     σας   προσκαλεί   στη σύσκεψη  που διοργανώνει στα γραφεία του Κίου 25, την Τετάρτη 29 Γενάρη και ώρα 6:30μμ,


με θέμα:«τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας».

Έλα να ενημερωθούμε!  Έλα να συζητήσουμε!  Έλα να

Επτά στους δέκα κατοίκους της Δ.Θεσσαλονίκης θέλουν Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Έντεκα στάσεις και μέσο ημερήσιο φόρτο 13.300 επιβάτες προβλέπει το σχέδιο για την ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακου Σιδηροδρόμου

Εφτά στους δέκα κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και το αστικό λεωφορείο και να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο δυτικός προαστικός σιδηρόδρομος (σ.σ. αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης) και το κόστος του εισιτηρίου είναι χαμηλό.

Θεσσαλονίκη: Διευρυμένο ωράριο στο υπνωτήριο αστέγων

Με διευρυμένο ωράριο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου ψύχους που επικρατεί στην πόλη, λειτουργεί από χθες το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου στην περιοχή Βίλκα. 


Συγκεκριμένα, λειτουργεί καθημερινά, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρας, ενώ κατά τη φιλοξενία τους οι άστεγοι έχουν πρόσβαση σε χώρους υγιεινής και τους προσφέρεται ελαφρύ γεύμα. 

Συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση των πολιτών

Τον απολογισμό της επίσκεψης κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας της Αρχής για την ενημέρωση της κοινής γνώμης επί της νομοθεσίας καταπολέμησης των διακρίσεων, έκανε σήμερα η ανεξάρτητη Αρχή. 

Θεσσαλονίκη: Καθηγητές και μαθητές κατά της διαθεσιμότητας

Η διαθεσιμότητα και ο τρανός δρόμος της ιδιωτικοποίησης της παιδείας βγάζουν στο δρόμο μαθητές και καθηγητές. Δυναμικές κινητοποιήσεις και σε άλλους νομούς.

         
Μέτωπο κατά της διαθεσιμότητας και της συρρίκνωσης της δημόσιας παιδείας άνοιξαν μαθητές και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Συμπλοκές αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στην Καβάλα

- Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ένας 33χρονος που συνελήφθη


Προθεσμία για την Τετάρτη το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε ένας 33χρονος, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Κυριακής, από αστυνομικούς, κατά τη συμπλοκή ομάδας αντεξουσιαστών με ομάδα νεαρών, προερχόμενων από τον ακροδεξιό χώρο, στο κέντρο της Καβάλας.

Κεντρική Μακεδονία: Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους

Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες σε Ημαθία και Κιλκίς - Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες της Τρίτης - Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα


Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού από τις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Δολοφονία στο Κιλκίς -Ηλικιωμένη βρέθηκε φιμωμένη και με δεμένα χέρια και πόδια

Τραγικό θάνατο στα χέρια ληστών φέρεται πως βρήκε μία 78χρονη στη Γουμένισσα Κιλκίς.

 Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, ενώ ήταν φιμωμένη και δεμένα στα χέρια και τα πόδια. Μάλιστα, στο άψυχο κορμί της βρέθηκαν κομμάτια υφάσματος.


Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας γείτονάς της, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους εφοριακούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 54χρονος, ο 29χρονος γιος του και ένας 49χρονος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 40χρονος συνεργός τους.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, της περιφερειακής ενότητας Έβρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και μετά από αποφάσεις των αντίστοιχων δημοτικών αρχών. 

Δράμα: Έκλεψε αυτοκίνητο και το πούλησε για παλιοσίδερα!

«Βαρύ» παρελθόν στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος είχε ένας 23χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης περισυλλογής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μετάλλων στη Δράμα και η έρευνα που έκαναν στη μάντρα του οι άνδρες της Ασφάλειας του πρόσθεσε άλλη μια δικογραφία!

37χρονος συνελήφθη για παράνομες κροτίδες στην Ορεστιάδα και αντιστάθηκε στη σύλληψη!

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν επτά (7) κροτίδες.


Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν :

Θεσσαλονίκη: Είχαν κάνει τα παιδιά τους βαποράκια ναρκωτικών

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν εχθές στο Δενδροπόταμο, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ δύο από τους συλληφθέντες, ένα ζευγάρι, κατηγορούνται και για παραμέληση ανηλίκων, επειδή μεταχειρίζονταν τα παιδιά τους σα βαποράκι. 

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η οδός Δελφών που ήταν κλειστή λόγω του μετρό

Άνοιξε πριν από λίγο η οδός Δελφών, στο τμήμα από την οδό Μπότσαρη έως Συνδίκα, στο ρεύμα προς τα ανατολικά, που ήταν κλειστή λόγω των εργασιών του μετρό.


Η οδός Δελφών έχει κλείσει από τις 4 Σεπτεμβρίου 2011 σε όλο της το πλάτος, οδηγώντας τους καταστηματάρχες, αλλά και ολόκληρη την περιοχή στην απομόνωση.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης στο μνημείο Ελλήνων Εβραίων

Επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά) στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος στη πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, τοπικών αρχών, της ισραηλιτικής κοινότητας και του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, διπλωματών και ξένων επισήμων.

Χαλκιδική: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού

Την αντίθεσή τους στα σχέδια για εξόρυξη χρυσού στις «Σκουριές» εξέφρασαν για ακόμη μια φορά πολλοί κάτοικοι της Χαλκιδικής την Κυριακή.

 
Οι πολίτες που αντιτίθενται συγκεντρώθηκαν  στην Ιερισσό και στη Μ. Παναγία έκαναν αυτοκινητοπομπή μέχρι το βουνό Κάκαβος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.

Κατέβασαν τη σημαία από το Δημαρχείο Καβάλας


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, άγνωστοι τα ξημερώματα κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό του Δημαρχείου της πόλης.


Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι τα ξημερώματα, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου και κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον ιστό.

Πρωτοφανές: Το δημόσιο διεκδικεί ιδιοκτησίες 900 οικογενειών στη Θεσσαλονίκη

Εκτάσεις, όπου σήμερα υπάρχουν ιδιοκτησίες 900 οικογενειών, διεκδικεί το υπουργείο Οικονομικών στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Άνω Ηλιούπολη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.


Η Κτηματική υπηρεσία του υπουργείου κοινοποίησε πρόσφατα με επιστολές προς τους κατοίκους της περιοχής ότι διεκδικεί την κυριότητα 44 στρεμμάτων στο πρώην κτήμα Ρέτσου και 13 στρεμμάτων του συνεταιρισμού Κυψέλη, στα οποία υπάρχουν συνολικά 240 οικόπεδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...