Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από 0,5% έως και 1,2%

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και βουλευτικές 

Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό ενόψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5%.

Καβάλα: Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος εταιρείας για χρέη 16,7 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στις Κρηνίδες Καβάλας ένας άνδρας, 49 ετών, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

ΦΩΤΟ-Το ατύχημα του Ζαγοράκη



Σε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενεπλάκη ο Θοδωρής Ζαγοράκης.


Το περιστατικό συνέβη στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της ΧΑΝΘ, όταν το αυτοκίνητο του Ζαγοράκη συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα. Από την σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες των δύο οχημάτων.

Και η Ελεάνα Ιωαννίδου υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Υποψήφια για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», η οποία στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους, θα είναι η δικηγόρος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελεάνα Ιωαννίδου.


Η «Οικολογία Αλληλεγγύη» απευθύνει έκκληση σε όλες τις ζωντανές δυνάμεις και τα κινήματα της πόλης για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη για οφειλές ΜΚΟ πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.047.697,70 ευρώ συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ένας 50χρονος, πρώην μέλος και νόμιμος

Δύο συλλήψεις για λαθραία ποτά στον Προμαχώνα

Δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 53 ετών, συνελήφθησαν στον Προμαχώνα Σερρών διότι στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 108 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για την υγεία από Λαϊκές Επιτροπές την Παρασκευή

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας διοργανώνουν την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. οι Λαϊκές

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας ηγείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.


Η υποψηφιότητά του αναδείχθηκε ομόφωνα στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι χρειάζεται ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η πόλη χρειάζεται αριστερό δήμαρχο και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τη συμμετοχή του στους αγώνες εναντίον της χούντας και του φασισμού, καθώς και στους καθημερινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι αυτός που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Θεσσαλονίκη: Κατέσχεσαν 3.000 προϊόντα παρεμπορίου

Περίπου 3.000 προϊόντα παρεμπορίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Ελέγχθηκαν επτά πλανόδιοι μικροπωλητές, συνελήφθησαν δύο γυναίκες για πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων, έγιναν τρεις προσαγωγές και βεβαιώθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα.

Ποινική δίωξη για τα κυλικεία του ΑΠΘ

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο μέχρι προσφάτως διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).


Η κατηγορία αυτή συνδέεται με την οικονομική διαχείριση των κυλικείων του Ιδρύματος, την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΑΔΠ.

Ξάνθη: Τράκαρε με το φορτηγό που έκλεψε και συνελήφθη!


Χωρίς την… τύχη λογάριαζε ένας 25χρονος Έλληνας στην Ξάνθη που επιχείρησε να κλέψει φορτηγό, με την προσπάθεια του ωστόσο να καταλήγει σε αποτυχία.

Γανόχωρα Κατερίνης: Έκαψαν αυτοκίνητο 46χρονης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων 45 και 46 ετών. Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης περίπτωση εμπρησμού ενός οχήματος... ιδιοκτησίας μίας 46χρονης που έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στη Γανόχωρα Πιερίας.

Ύστερα από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού και της έκρηξης σε βάρος δύο ημεδαπών 45 και 46 ετών.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.  


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον τομέα της υγείας, καθώς και στην επιχείρηση Coca Cola. 

Απίστευτο ατύχημα στο Κέντρο της Ξάνθης. Η BMW χτύπησε 3 αμάξια και αναποδογύρισε!

Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Ξάνθη και, πιο συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών...
40 Εκκλησιών και Αν. Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης.


Η αιτία ήταν ένα σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε όταν μια BΜW με πινακίδες καβάλας, συγκρούστηκε διαδοχικά με 3 οχήματα που ήταν παρκαρισμένα και στη συνέχει αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου !

Ο οδηγός του μαύρου οχήματος σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ερχόμενο από την Πλατεία Ελευθερίας έστριψε με μεγάλη ταχύτητα στα φανάρια, προς την οδό Ανδρέου Δημητρίου. Κατά την προσπάθειά του να στρίψει ο οδηγός συγκρούστηκε με όχημα που ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά της οδού και έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ντελαπάρει και να σταματήσει ανάποδα λίγα μέτρα πιο κάτω !

Κατερίνη: 7 μήνες φυλάκιση στον εκπρόσωπο της "Aιγαίου Α.Ε."

Σε επτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα από τα δικαστήρια της Κατερίνης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ κ. Νασούλης. Την ενοχή του εκπροσώπου της εταιρίας είχε πρoτείνει στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης, όπου διεξήχθη σήμερα η δίκη με κατηγορούμενη την εταιρία αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και η οποία είχε αναβληθεί μέχρι τώρα τρεις φορές. Η κατηγορία αφορούσε:

"Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο".

Κομοτηνή: Χειροπέδες σε 70χρονη για χρέη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ χρωστά στο Δημόσιο μια 70χρονη, διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας, που συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην Κομοτηνή.

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση στο Δήμο πιάστηκε να παίρνει φακέλους από το δημοτικό αρχείο!

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η μέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.


Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με τις οποίες, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής, επιχείρησε προ εβδομάδας να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο.

Πέλλα: Έκλεψαν πράγματα που κοστίζουν πάνω από 38.000 ευρώ!

Έξι άτομα, ηλικίας 21 έως 36 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες δύο κλοπών στα Σεβαστιανά και στη Σκύδρα του νομού Πέλλας.


Από τα καταστήματα έκλεψαν διάφορα αντικείμενα, κυρίως σίδηρο, συνολικής αξίας περίπου 38.000 ευρώ καθώς και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.

Αθώοι οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης, που κατηγορούνταν ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 50χρονου για κατοχή σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού

Πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε ένας 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. 


Οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του ξεκίνησαν ύστερα από σχετική ενημέρωση των ρωσικών αρχών. 

Δράμα: Βρέθηκε νεκρή 12 μέρες μετά

Εντοπίστηκε νεκρή 12 μέρες μετά η 54χρονη γυναίκα που αγνοούνταν στη Δράμα από τις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φλώρινα: Ο γιος έριχνε μπαλωθιές, ο πατέρας συνελήφθη

Πυροβόλησε στον αέρα με το όπλο του ηλικιωμένου πατέρα του, για το οποίο ο 84χρονος δεν είχε άδεια και συνελήφθη μαζί με το γιο του


Μεράκλωσε και είπε να διασκεδάσει σηκώνοντας στο πόδι τη γειτονιά του σε περιοχή της Φλώρινας, ένας 38χρονος. Γι’ αυτό βρήκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του και άρχισε να ρίχνει απανωτές μπαλωθιές στον αέρα προκαλώντας πανικό!

Νεκρή 42χρονη που παρασύρθηκε από Ι.Χ. στην Εγνατία

Μια 42χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Κουλούρας Ημαθίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.


Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ γύρω στις 10.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ιωαννίδης - Τζιτζικώστας: Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν στο Λιτόχωρο

Στο Λιτόχωρο βρέθηκαν σήμερα οι δύο, προερχόμενοι από τη ΝΔ, διεκδικητές της θέσης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Ιωαννίδης, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Ολύμπου του 1878.  


Οι δύο μονομάχοι αντάλλαξαν χειραψία υπό τα βλέμματα των παρισταμένων και συνομίλησαν για αρκετά λεπτά προτού αρχίσει η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του πάρκου Λιτοχώρου.

Γέμισε... κουδούνια το κέντρο της Θεσσαλονίκης! [Video]

Ξεκίνησε η εκδήλωση των κουδουνοφόρων, που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να "ξυπνήσουν" τους Θεσσαλονικείς.

Πάνω από 100 άτομα ξεκίνησαν από το Παλαί ντε σπορ και έφτασαν στο Λευκό Πύργο. Αρχικά κινήθηκαν κόντρα στην Λεωφόρο Νίκης και στη συνέχεια προς την πλατεία Αριστοτέλους. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προσφέρονται στον κόσμο παραδοσιακά κεράσματα.

Θεσσαλονίκη: Ο ένας έκλεβε οι άλλοι πουλούσαν...

Συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρία άτομα, ηλικίας 60, 45 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «κλοπής» και της «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης - Αγ.Παύλου, ο 54χρονος, λίγες ώρες νωρίτερα, αφού μετέβη στην οδό Ακροπόλεως και αφαίρεσε από αποθήκη διάφορα εργαλεία, πούλησε μέρος των κλαπέντων στον 60χρονο.

Θεσσαλονίκη: Παράνομος οίκος ανοχής

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 62 και 56 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε διαμέρισμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη λειτουργούσε παράνομος οίκος ανοχής, όπου εκδίδονταν γυναίκες έναντι χρηματικού ποσού, κατόπιν επικοινωνίας με συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κατερίνη: Με ΜΑΤ η τελετή για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς - Αντιδράσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία της ΧΑ

Με την παρουσία των ΜΑΤ για πρώτη φορά στην ιστορία του πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Σ.Σταθμό Κατερίνης το ετήσιο μνημόσυνο για τα 43 αθώα θύματα των Γερμανών κατακτητών, οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, που εκτελέστηκαν τον Φεβρουάριο του 1943, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθόπουλος.


Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης με αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιοι κατήγγειλαν την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο χώρο και αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνοντας από μικροφώνου ότι θα καταθέσουν το στεφάνι στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Μέλη του ΚΚΕ φώναξαν συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ιδίως την ώρα που ο εκπρόσωπος της κατέθετε στεφάνι στο μνημείο.

Πορεία διαμαρτυρίας των συλλόγων Ευκαρπίας στο εργοστάσιο «Τιτάν»

Για χρήση εναλλακτικών καυσίμων


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν σύλλογοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στην αδειοδότηση του εργοστασίου τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» για χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Φλώρινα: Το καλοκαίρι οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας

Το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του πλάνου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.


Ο κ. Ιωσηφίδης σημειώνει ότι την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

H βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ. Κ. Μάρκου σε κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε πρότυπες, πανελλαδικά καινοτόμες και κρίσιμες κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών είχε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου, η οποία επισκέφθηκε σήμερα (21.2) το πρωί δημοτικές υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.


Μια από τις στάσεις της ήταν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) στην οδό Ν.Παρασκευά 43 στις Συκιές, όπου βρέθηκε συνοδευόμενη από το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, την υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής Μάρω Βασσάρα και τη συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Κατερίνα Ζαρίφη.

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Αυλή Καβάλας και της πήραν χρυσαφικά

Εξιχνιάστηκε, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, μία κλοπή σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί την  13-2-2014, το μεσημέρι, στην Αυλή Καβάλας. 


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 29 ετών, για κλοπή.

"Παπαγεωργίου": Αναμένεται το πόρισμα για τη χρήση κινητών στα χειρουργεία

Πολεμικό κλίμα εξακολουθεί να επικρατεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με αφορμή την εγκατάσταση συσκευής παρεμβολής σήματος στα χειρουργεία και ενόψει του πορίσματος της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Με πρωτοβουλία της διοίκησης, στο χώρο των χειρουργείων λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα μηχάνημα που «απενεργοποιεί» τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μπει φραγή στις συνομιλίες του προσωπικού την ώρα του χειρουργείου. 

Αγ. Όρος: Προσάραξε σκάφος με 32 άτομα

Σε αβαθή προσάραξε το πρωί το επιβατιγό σκάφος «Σοφία» που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουρανούπολη προς το λιμένα Δάφνη του Αγ. Όρους. Στο σκάφος επέβαιναν 32 άτομα. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τον Υπ. Ναυτιλίας, το σκάφος παρουσίασε μηχανο-ηλεκτρονική βλάβη.


Άμεσα στο σημείο έσπευσε ένα πλωτό του λιμενικού της Ιερισσού, δύο ταχύπλοα και ένα επιβατιγό οχηματαγογό, τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες στους προορισμούς τους.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πώς το κατάφερε; – Συνελήφθη 68χρονος που χρωστούσε 12 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Για χρέη «μαμούθ» προς το Δημόσιο συνελήφθη 68χρονος επιχειρηματίας, στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται, σύμφωνα με την Αστυνομία, για ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας σωλήνων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του οποίου ξεπερνούν τα 12,8 εκατ. ευρώ.


Χαλκιδική: Σπαραγμός για τον θάνατο 16χρονου μαθητή σε τροχαίο

Στα ''μαύρα'' το σχολείο του άτυχου μαθητή που λύγισε λίγες ώρες μετά το τροχαίο...


Ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του, έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι (20-02-2014) στο Πλατανοχώρι Χαλκιδικής. 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κουβέλης: Δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο, αλλά αν αύριο το σκίσουμε πάμε στη δραχμή

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.


Χαρακτήρισε «λάθος» την άποψη ότι οι εταίροι δε θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η ευρωζώνη, και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής:
Για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα


Από το πρωί της Τετάρτης 19/2, κάτοικοι των χωριών της  Χαλκιδικής, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προκάτ κατασκευών σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και γενικότερα για την καταστροφή στις Σκουριές που έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν και έσερναν ανθρώπους στο δρόμο με αποτέλεσμα 2 συλλήψεις γυναικών και 4 τραυματίες, εκατοντάδες κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά το βράδυ. Η επίδειξη αυτή κρατικής βίας έρχεται να προστεθεί στις 3 συλλήψεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν πάλι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ίδια περιοχή

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη στο Δημαρχείο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσαν:


Γ. Μπουτάρης: «Είχαμε την επίσκεψη σήμερα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη. Μια επίσκεψη που πάντα είναι σε μια ατμόσφαιρα όχι απλά φιλική αλλά ουσιαστική. Πάντα χαίρομαι να μιλώ και να συναναστρέφομαι με τον Φ. Κουβέλη. Η υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, είναι ανάσα».

Στο εδώλιο 42 οπαδοί του ΠΑΟΚ: Κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, ναρκωτικά

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν 42 οπαδοί του ΠΑΟΚ.


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστείες, αγορά και πώληση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού, οπλοκατοχή κ.ά., ενώ, το δικαστικό συμβούλιο τους απαλλάσσει από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Βέτο» του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία

Χωρίς συμφωνία για το πρόσωπο που θα μπορούσε να ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, έληξε η συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το υπ. Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη

Καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Όχι στο παράνομο τσιγάρο και στον παράνομο καπνό.

Πίσω από αυτήν την επιλογή κρύβονται σοβαροί κίνδυνοι υγείας καθώς αμφισβητείται η ποιότητα των τσιγάρων που μπαίνουν και στην συνέχεια πωλούνται λαθραία στη χώρα μας.


Τις δυνάμεις, τους για την καταπολέμηση αυτής της ανοιχτής πληγής της αγοράς, ενώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας.

«Απογειώθηκε» κατά 35% η γραμμή του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στον τομέα των επιβατικών μεταφορών το μερίδιο των σιδηροδρομικών μετακινήσεων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη έφτασε στο 35%, λόγω και της αύξησης της τιμής της βενζίνης και των διοδίων.


Για «απογείωση» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εφόσον εισέλθει σ' αυτήν ένας σωστός επενδυτής, έκανε λόγο, χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, αποκαλύπτοντας πως στον τομέα των επιβατικών μεταφορών το μερίδιο των σιδηροδρομικών μετακινήσεων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη έφτασε στο 35%, λόγω και της αύξησης της τιμής της βενζίνης και των διοδίων.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης. 


Η υπεράσπιση του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, άφησε αιχμές για εμπλοκή στο οικονομικό σκάνδαλο και δημοτικών υπαλλήλων. 

Σύλληψη 60χρονου για χρέη 2 εκατ.€

Πρώην ασφαλιστής είναι ο εξηντάχρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή οφείλει στο Δημόσιο 1.949.643,81 ευρώ!

«Καμπάνες» χιλιάδων ευρώ για πλαστά ένσημα στην Ξάνθη -Έπαιρναν παράνομα σύνταξη

Στις αίθουσες των δικαστηρίων δίνεται η συνέχεια της υπόθεσης πλαστών ενσήμων που ξέσπασε πριν από τρία περίπου χρόνια στην Ξάνθη και αφορούσε σε πρώην εργαζομένους των Συνεταιριστικών Εργοστασίων της περιοχής, με τις «καμπάνες» να πέφτουν βροχή.


Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έλεγχο στις αρχές του 2011 στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης, όταν και διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ασφαλισμένων που επιχείρησαν να βγουν στη σύνταξη με πλαστά ένσημα. Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι των πρώην Συνεταιριστικών Εργοστασίων εμφάνισαν πλασματικό χρόνο ασφάλισης, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον έλεγχο που διενήργησε το ΙΚΑ.

Αυτός είναι ο πρόεδρος της νέας αμαρτωλής ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ» που προσπαθούσε να δωροδοκήσει δημάρχους

Για απόπειρα δωροδοκίας αξιωματούχων οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορείται σύμφωνα με την αστυνομία ο Νίκος Σαχινίδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το νέο σκάνδαλο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Θεσσαλονίκη: Νέο σκάνδαλο 2,5 εκατομμυρίων σε ΜΚΟ με έργο... την πυρόσβεση

Μία ακόμα υπόθεση ΜΚΟ που απέσπασε χρήματα από το Δημόσιο και αντί τα μέλη της να προσφέρους το έργο που προβλεπόταν, έπαιρναν τα λεφτά και τα έβαζαν στην τσέπη τους. 

Πρόκειται για την Εθελοντικής Οργάνωσης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης ύψους 2.500.000.

Δύο τραυματίες και δύο συλλήψεις στις Σκουριές

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε την Τετάρτη στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούν κινητοποίηση κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά φορτίων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...