Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης

Στόχος ενόπλου έγινε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 118, στη Θεσσαλονίκη.


Ο δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του,μπήκε, λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο κατάστημα.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Νίκος Νικολόπουλος

Στην Θεσσαλονίκη  βρέθηκε για δεύτερη φορά, για διήμερη περιοδεία ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος περιόδευσε σε σημεία της Βόρειας Ελλάδας στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα των Ευρωεκλογών με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».

Ο Αχαιός πολιτικός που απόλαυσε θερμής υποδοχής την προηγούμενη εβδομάδα κατά την πρώτη του επίσκεψη δημιούργησε ήδη πυρήνες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στην Βόρειο Ελλάδα  την οποία θα επισκέπτεται κάθε Παρασκευή  και Σάββατο για την παρουσίαση της ζωντανής εκπομπής «Έξω από τα δόντια»

Στη φάκα πιάστηκαν δύο «τσαντάκηδες»


Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του τμήματος ασφάλειας Καλαμαριάς, υποθέσεις αρπαγών τσαντών από... ανυποψίαστες γυναίκες στις περιοχές της Καλαμαριάς, των Αμπελοκήπων και του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ροδόπη: Τρύπωναν σε εργοτάξια και έκλεβαν φορτηγά


Από τους τρεις που συνελήφθησαν και έναν ακόμη που διέφυγε, μόνο ένας 26χρονος δεν τους είχε απασχολήσει στο παρελθόν.



Αντίθετα, ο 32χρονος που πρόλαβε να εξαφανιστεί έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα εκβίασης και ναρκωτικά και, από αυτούς που συνελήφθησαν, ένας 30χρονος είχε πέσει στα χέρια τους παλιότερα για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και απόπειρα ληστείας και ένας δεύτερος 30χρονος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Νεκρή 21χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονικής


Τραγωδία σημειώθηκε στις 3:45, στον δρόμο που συνδέει τον Σταυρό με τον Άνω Σταυρό, με αποτέλεσμα στον θανάσιμο τραυματισμό μιας 21χρονης κοπέλας.



Συγκεκριμένα, μοτοσικλέτα εξετράπη, προσέκρουσε σε τοιχίο και ανετράπη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου οδηγού και τον θανάσιμο

ΒΙΝΤΕΟ- Αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιρατσιστική πορεία που ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

 

Μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και σωματείων εργαζομένων συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Θεσσαλονίκη : Eίχε επιτεθεί σε εννέα γυναίκες

Ο 31χρονος Ελληνας από το Νοέμβριο του 2013 έως και τις αρχές Μαρτίου είχε επιτεθεί σε εννέα γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Προτιμούσε νεαρές γυναίκες οι οποίες κινούνταν μόνες τους είτε τα μεσάνυχτα είτε τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακολουθούσε τα θύματά του μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών και εκεί προσποιούμενος τον ένοικο, έμπαινε μαζί τους. Προσπαθούσε να τις βιάσει και δεν δίσταζε να ασκήσει και σωματική βία.

Νίκος Νικολόπουλος: Περιοδείες αλλά και Εκπομπή στην Μακεδονία

Θα παρουσιάζει εκπομπή στο κανάλι Europe1 κάθε Παρασκευή και Σάββατο 3-5 μμ με τίτλο «Έξω από τα Δόντια», η οποία θα μεταδίδεται και μέσω web TV.


Στην Θεσσαλονίκη  βρέθηκε για δεύτερη φορά, από την Παρασκευή ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θα περιοδεύσει σε σημεία της Βόρειας Ελλάδας στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα των Ευρωεκλογών με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Οδοντιατρείου «Δέσποινα Παπαδημητρίου» του δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν, χθες Πέμπτη 20 Μαρτίου, με αφορμή τον... εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας.

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του δήμου της συμπρωτεύουσας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πέρυσι και είχε προσωρινά διακοπεί η λειτουργία του ενόψει μετεγκατάστασής του, συνιστά μια δομή που

Θεσσαλονίκη: Συνολικά 36 καταδίκες για κομπίνα με δάνεια

Στην καταδίκη συνολικά 36 ατόμων προχώρησε το Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης για την κομπίνα» με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, που εκδόθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά. Στο επίκεντρο της απάτης βρέθηκε μεσιτική εταιρεία, η οποία εξασφάλιζε την έκδοση των δανείων.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχε τραπεζικός υπάλληλος στην Καλαμαριά, από το υποκατάστημα του οποίου εκταμιεύτηκαν όλα τα δάνεια. Το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τους ιδιοκτήτες της μεσιτικής εταιρείας, αλλά και δανειολήπτες. Επιβλήθηκαν ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση έξι μηνών με 3ετή αναστολή και φθάνουν έως κάθειρξη 15 ετών.

Συγκροτείται επιτροπή φορέων της δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της μικρής ΔΕΗ

Τη συγκρότηση επιτροπής φορέων της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της μικρής ΔΕΗ αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις που θα γίνουν για το εν λόγω ζήτημα. 


Συγκεκριμένα επικεφαλής της ολιγομελούς επιτροπής θα είναι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής ενώ σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών σωματείων της ΔΕΗ και των τριών επιμελητηρίων της περιοχής καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Με λιγότερους από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ άρχισε η λειτουργία του ΠΕΔΥ

Με το 37% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που υπάγονταν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και το 48% εκείνων που υπάγονταν στη 4ης ΥΠΕ άρχισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι διοικητές των δύο ΥΠΕ, Δημοσθένης Ανδριόπουλος και Θρασύβουλος Βεντούρης.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες δημοσίων υπαλλήλων για διαθεσιμότητα και υγεία

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία με κατάληξη το ίδιο σημείο πραγματοποίησαν δημόσιοι υπάλληλοι που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.


Αύριο στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συνελήφθη 48χρονος στη Χαλκιδική επειδή καλλιεργούσε στο κτήμα του κάνναβη

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας... άντρας ηλικίας 48 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σε χωριό της Χαλκιδικής, στην κατοχή του προαναφερόμενου, καθώς και σε κτήμα ιδιοκτησίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κατερίνη: Σύλληψη 44χρονης Βουλγάρας για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου

Συνελήφθη  η 44χρονη Βουλγάρα, η οποία διέφευγε της σύλληψης και αναζητείτο ως συνεργός του 34χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες για  ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, όταν μαζί με τη Βουλγάρα λήστεψαν και χτύπησαν 88χρονο μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να διακομισθεί τραυματισμένος στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης.

Βγήκαν τα "γαλάζια" μαχαίρια μεταξύ Ιωαννίδη - Τζιτζικώστα

Για λαϊκισμό και πολιτικαντισμό κατηγορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καταγγέλλοντας ότι έστησε φιέστα εγκαινίων πτέρυγας του νοσοκομείου Εδεσσας, χωρίς ενημέρωση και έγκριση από το υπουργείο Υγείας.


Σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο «σεβασμός στη νομιμότητα» ο Γ. Ιωαννίδης κάνει επίσης λόγο για παλαιοκομματισμό και συμπληρώνει πως τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε νέους ανθρώπους.

Τις απαιτήσεις τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στη «Φωκάς»

Σε αναγγελία των απαιτήσεών τους στην πτωχευτική περιουσία προχωρούν το επόμενο διάστημα εργαζόμενοι της εταιρίας «Φωκάς», η οποία πτώχευσε με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου (4668/14), έπειτα από αίτηση συνεργαζόμενης προμηθεύτριας εταιρίας για ανεξόφλητες οφειλές.


Η απόφαση πτώχευσης της «Φωκάς» εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και η εταιρία τυπικά έχει το δικαίωμα της έφεσης, αν και δεν είχε παραστεί εκπρόσωπός της κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο πολυμελές πρωτοδικείο στις 27 Ιανουαρίου.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Την Πέμπτη απολογείται ο ιερέας που εξαπατούσε ανέργους

Πήρε προθεσμία και κρατείται μέχρι τότε, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα που εξαπατούσε ανέργους


Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε από τον ανακριτή ο 30χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι έστησε κομπίνα εξαπατώντας δεκάδες άνεργους, στους οποίους υποσχόταν ότι θα βρει δουλειά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ζευγαριού για το θάνατο των γειτόνων τους από πυρκαγιά

Κατά το κατηγορητήριο, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής και πήρε μεγάλη έκταση, καίγοντας το διαμέρισμα του 6ου ορόφου, όπου διέμεναν τα ηλικιωμένα θύματα


Φυλάκιση 25 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ζευγάρι ιδιοκτητών διαμερίσματος, στο οποίο προκλήθηκε φωτιά, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οι ηλικιωμένοι γείτονές τους.

Επίσκεψη στον Άγιο Αθανάσιο του υποψήφιου δήμαρχου Χαλκηδόνος Φ Κυριακίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνος Φώτης Κυριακίδης και πλήθος του επιτελείου του επισκέφθηκαν χθες (17-3-2014), το τοπικό διαμέρισμα Αγίου Αθανασίου, σε μία γνωριμία με τους κατοίκους της περιοχής. 

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κλοπή καλωδίων από μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Αναζητείται ο τρίτος συνεργός της σπείρας - Τα χτυπήματα έγιναν το πρωί της Δευτέρας


Σε δύο συλλήψεις για την κλοπή καλωδίων από μετασχηματιστές της ΔΕΗ σε περιοχές της Χαλκιδικής προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Δύο συλλήψεις εντός του ΑΠΘ για χασίς

Σε δύο ακόμη συλλήψεις εντός του ΑΠΘ προχώρησε η αστυνομία σε χθεσινή της νέα επιχείρηση για την πάταξη της παραβατικότητας και κυρίως της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Συνολικά προσήχθησαν 21 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα δύο, ηλικίας 37 και 26 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ: Κινητοποιήσεις εβδομάδας

Την Τετάρτη και Πέμπτη γίνεται η 48ωρη απεργία για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο μετά από πάνω από 100 χρόνια...

Την Τετάρτη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ (11:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου)

Την Τετάρτη συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία στο ΤΣΜΕΔΕ και προσυγκέντρωση της κύριας συγκέντρωσης (9:30 στο ΤΣΜΕΔΕ)

Καλαφάτης: Συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες

Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλονικείς να «γράψουν μαζί ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πολύχρονη ιστορία της πόλης», απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, στην πρώτη του δημόσια εκδήλωση, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.


Ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε το όνομα της παράταξης «Εν τάξει Θεσσαλονίκη» και μια συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες.

Λαγκαδάς: Ιερέας εξαπατούσε άνεργους!

Ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» σπείρας που εν μέσω κρίσης έταζε δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά.


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 45χρονος και ένας 40χρονος δικηγόρος, εκ των οποίων συνελήφθη ο πρώτος.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ένταση και αποχωρήσεις στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

Δεν αναγνώρισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που συνήλθε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.


Το συνέδριο καταδίκασε την ενέργεια της διαγραφής ως «πραξικοπηματική» και «απαράδεκτη» και την χρέωσε σε ομάδα μελών του κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη!

Η Δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Ποτέ ξανά φασισμός - Ανακοίνωση για 71 χρόνια από την εξόντωση των Εβραίων της Θεσ/νίκης - Όλες και όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη!

Στο Άργος Ορεστικό: Έκανε ανάληψη από ΑΤΜ με… ξεχασμένη κάρτα!

Ο δράστης «σήκωσε» 580 ευρώ αδειάζοντας το λογαριασμό του… ξεχασιάρη κατόχου της κάρτας και έσπευσε να εξαφανιστεί


Πήγε να σηκώσει χρήματα από το λογαριασμό του από ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς ένας 54χρονος, αλλά βρήκε μέσα μια άλλη κάρτα ανάληψης και σκέφτηκε να το… εκμεταλλευτεί! Δεν λογάριασε, όμως, την κάμερα του Α.Τ.Μ. που τον κατέγραψε!

Τριήμερο δωρεάν εξετάσεων από τους Γιατρούς του Κόσμου στον νομό Πιερίας

Οι τρεις κινητές μονάδες θα εγκατασταθούν στους χώρους του Καπνικού Σταθμού - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα


Δωρεάν γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες, παιδιά και σε ευπαθή πληθυσμό του νομού Πιερίας θα προσφέρουν από αύριο (17/3) έως και την Τετάρτη (19/3) τρεις κινητές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δύο ανήλικοι μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν

Σε εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Καβάλα που διέπραξαν δύο ημεδαποί ανήλικοι, ηλικίας 15 και 14 χρόνων, προχώρησαν άντρες του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής. 

Η 33χρονη μητέρα των δύο παιδιών συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ σημειώνεται ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

IX συγκρούστηκε με τρένο με αποτέλεσμα ένας 74χρονος να χάσει τη ζωή του


Τραγικό τέλος βρήκε χθες ένας 74χρονος, όταν το αμάξι του συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο θάνατος του άτυχου άνδρα ήταν ακαριαίος.

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 33 ετών


Ισχυρό πλήγμα στο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης, που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του γραφείου DEA Αθηνών. 

Το κύκλωμα φαίνεται να αναλάμβανε την αγορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρα της Ευρώπης, αλλά και την εισαγωγή και διακίνηση των φορτίων στην ελληνική επικράτεια.

Σαν τα... μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα παράνομα καζίνο στην Κατερίνη!

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν στο σύνολο 62 υπολογιστές!


Μετά από ένα... διάλειμμα λίγων ημερών, άρχισαν πάλι να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα παράνομα καζίνο στην... πρωτεύουσα του τζόγου, την Κατερίνη! 

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν άλλα δυο, πάλι στο εσωτερικό καταστημάτων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.

Καλαμαριά: Ο Βικέντιος Αντωνάκης στον πεζόδρομο της Κομνηνών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς με την Λαϊκή Συσπείρωση, Βικέντιος Αντωνάκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον πεζόδρομο της Κομνηνών την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 12.00 .


Σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Σημαντικό πρόβλημα ηχορύπανσης, με ιδιαίτερη επιβάρυνση στο παραθαλάσσιο μέτωπο, έχει η Θεσσαλονίκη όπως προέκυψε 
σε μελέτη για τα επίπεδα ηχορύπανσης στην αστική παραλιακή ζώνη της πόλης.

Την έρευνα υλοποίησαν οι Α. Κελέσης, Κ. Βογιατζής, Χ.Αντωνιάδης, Μ.Πετρακάκης, Ε.Κούτσαρη, Π. Τζουμάκα, Ι. Τοτονίδης, και Π. Τσιμενίδου από το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία Δυναμική Ακουστική και με την εποπτεία του καθηγητή Κ.Βογιατζή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κουκουλοφόρος με μαχαίρι στα ΕΛ.ΤΑ Νέας Μηχανιώνας


Ληστεία συνέβη νωρίς το πρωί σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Νέα Μηχανιώνα. 



Σύμφωνα με την Αστυνομία, κουκουλοφόρος εισέβαλε στις 08:00 στο υποκατάστημα και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε 100 ευρώ σε κέρματα από τα ταμεία και εξαφανίστηκε. 

Για κακούργημα το Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ 2007-2009 τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο

Για το αδίκημα της απιστίας από κοινού δικάζονται την ερχόμενη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην...
Κομοτηνή, σε πρώτο βαθμό, τα στελέχη της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ της περιόδου 2007-2009.

8 μέλη της διοίκησης της εταιρίας, διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα, εξαιτίας των παράνομων προαγωγών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που είχαν ζημιώσει την εταιρία.

Σταματούν και πάλι οι εργασίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Οριακή είναι εκ νέου η κατάσταση στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Το βράδυ της Πέμπτης η κατασκευάστρια κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda) έστειλε με δικαστικό επιμελητή στην Αττικό Μετρό «Ειδική δήλωση διακοπής έργων», με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες.


Η εν λόγω απόφαση ήρθε αφού εξέπνευσε η εξάμηνη διορία που είχε δώσει στο τέλος του Αυγούστου του 2013 ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την απεμπλοκή του μεγαλύτερου δημοσίου έργου της χώρας από τις μόνιμες παθογένειες που αντιμετωπίζει.

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ διοργανώνεται σε 11 δήμους της Θεσσαλονίκης

Δημοψήφισμα που θα αποτυπώσει τη βούληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου, πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε κάλπες που θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα και στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους. 


Το επόμενο χρονικό διάστημα σε κάθε έναν από τους 11 δήμους της Θεσσαλονίκης στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ θα δημιουργηθεί τριμελής επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο «Σώστε το νερό». 

Ιωαννίδης: «Ο Τζιτζικώστας να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης και πότε ως υποψήφιος»

Να τηρήσει τους κανόνες της διαφάνειας ο Απόστολος Τζιτζικώστας και να ξεκαθαρίσει πότε λειτουργεί ως εν ενεργεία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πότε ως υποψήφιος περιφερειάρχης, διότι αυτά τα δύο είναι μπερδεμένα, ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Οπως είπε δεν το κάνει αυτό για να χτυπήσει τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά για να τον «προφυλάξει» ώστε να μην δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι «κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα της Περιφέρειας ή με χρήματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια», λέγοντας πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Είκοσι συλλήψεις σε μαγαζί με φρουτάκια

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο 51χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, έξι υπάλληλοι και 13 θαμώνες


Στην τσιμπίδα του νόμου έπεσαν είκοσι άτομα ύστερα από έλεγχο της Αστυνομίας σε «ίντερνετ καφέ» στην οδό Μοναστηρίου, όπου διενεργούνταν παράνομα τυχερά παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Θεσσαλονίκη: Ο διαρρήκτης τηλεφώνησε στα θύματά του, για να ζητήσει λύτρα!

Ο δράστης που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, είχε αδειάσει αυτοκίνητα στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης...


Λύτρα για να επιστρέψει τα κλοπιμαία ζητούσε ένας άνδρας 31 ετών, που διέρρηξε δύο αυτοκίνητα στην Άνω Πόλη αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Γείτονας οργάνωσε το άγριο έγκλημα του ηλικιωμένου στη Δράμα! Στη δολοφονική ομάδα ήταν και ένας ανήλικος!

Ένας ανήλικος 17 ετών και δύο ενήλικες 27 και 37 ετών αντίστοιχα, φέρονται να είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας ενός 85χρονου που έγινε στις 12 Νοέμβριου 2013, στο Ευρύπεδο Κυργίων Δράμας.


Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 17χρονος και ο 37χρονος εντοπίστηκαν προχθές στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Χωριό συνταξιούχων προσκαλεί νέους Έλληνες άνεργους

Είσαι νέος, άνεργος και θέλεις να φύγεις από τα αστικά κέντρα; Ευρωπαίοι συνταξιούχοι σε προσκαλούν να δουλέψεις...

Αναζητώντας τον ήλιο, Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό!

Στο χωριό αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

74χρονος από την Καβάλα χρωστάει 1.660.000 ευρώ στο δημόσιο

Συνελήφθη στην Καβάλα από αστυνομικούς, ένας 74χρονος πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Νικολόπουλος: «Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη την μάχη των Ευρωεκλογών»

«Ξεκινάμε από την Θεσσαλονίκη την μάχη των Ευρωεκλογών» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος σε ομιλία του και επεσήμανε:


"Καλώς ορίσατε στη σημερινή μας συνάντηση και καλώς σας βρήκα, εδώ, στην πόλη σας, η οποία κάθε χρόνος που περνάει αφήνει πάνω της ολοένα και περισσότερα και πιο βαθιά τα μνημονιακά «χτυπήματα».

Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω αυτό κατά την διάρκεια των συναντήσεών μου, χθες και σήμερα, με φορείς και εκπροσώπους συλλογικών και επαγγελματικών οργανώσεων στην πόλη και κυρίως, κατά την επίσκεψη που ο ίδιος έκανα  στο εμπορικό κέντρο, συνομιλώντας με εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.

VIDEO - Θεσσαλονίκη: Κάηκε σπίτι από τζάκι

Η σκεπή του διώροφου σπιτιού πήρε φωτιά, που γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι - Πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν οι κάτοικοι


Ένα αναμμένο τζάκι φαίνεται πως ήταν η αιτία για να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς ένα διώροφο σπίτι στο Κρυονέρι της Θεσσαλονίκης. 

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

O σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος επιλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε και επίσημα ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος επιλέχθηκε μετά την απόσυρση της στήριξης στην υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Θόδωρου Καρυπίδη, λόγω των έντονων αντιδράσεων που είχε προκαλέσει, στις οργανώσεις του κόμματος

"Φοβού τους διαθέσιμους!" στη Θεσσαλονίκη

Με αυτή τη φράση, της οποίας το κάθε γράμμα ήταν γραμμένο πάνω σε λευκό χαρτί και τοποθετημένο στο στήθος των εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη, εγινε η πορεία των μελών της ΕΔΟΘ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.


Σε αυτήν συμμετέχουν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, δημοτικοί υπάλληλοι, σχολικοί φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι.

Ραντεβού Νικολόπουλου - Ψωμιάδη στην Θεσσαλονίκη


Περιοδεία Νικολόπουλου στην Θεσσαλονίκη - Στους δρόμους της συμπρωτεύουσας σε διάλογο με τους πολίτες


Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επί διήμερο θα έρθει σε επαφή αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...