Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Νέο παραλιακό μέτωπο, ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλονίκη


Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση του νέου παραλιακού μετώπου της πόλης εξέφρασε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, για τη συμβολή της.

Το έργο είναι ύψους 40,5 εκατομμυρίων ευρώ και ο δήμαρχος είπε ότι σε ένα μήνα θα γίνει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε δυσαρέσκεια επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή του ποσού των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να μην παραδίδεται το νέο δημαρχικό μέγαρο από την κατασκευάστρια εταιρία.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι ο δήμος συνεχίζει τις προσπάθειες να συγκεντρώσει το ποσό, κόβοντας κονδύλια από δημοτικά έργα, και θα το δώσει στην εταιρία, προκειμένου να το εισπράξει αργότερα από την κυβέρνηση. Υπολογίζει ότι σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του δήμου στο νέο δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...