Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Νεκροί αρουραίοι στον Θερμαϊκό !




Δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης η εικόνα του
Θερμαϊκού με εκατοντάδες νεκρούς αρουραίους, που ξεβράστηκαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, να επιπλέουν στο νερό.
Σύγχρονο αντιρρυπαντικό σκάφος της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης βγαίνει καθημερινά στα ανοιχτά της θάλασσας, με επιπλέον δρομολόγια, και συγκεντρώνει τα νεκρά κουφάρια των ζώων, προκειμένου η παραλία της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει τη γνώριμη «εικόνα» της. 
«Μετά από ξαφνικές καταιγίδες τα ποντίκια που είναι στους αγωγούς της ΕΥΑΘ πνίγονται από τα ορμητικά νερά και εκβράζονται στον Θερμαϊκό κόλπο. Είναι δυσάρεστο το θέαμα, το οποίο συνοδεύεται και με την Έκθεση Βιβλίου, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να
καθαρίζουμε καθημερινά», δήλωσε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου, Νικολέτα Τσικώτη.
Παράλληλα, εκτός από τα νεκρά τρωκτικά, τα ορμητικά νερά μεταφέρουν στο Θερμαϊκό και πολλά φερτά υλικά από ρέματα και χείμαρρους, όπως σκουπίδια, κλαδιά, και άλλα αντικείμενα, τα οποία καταλήγουν να επιπλέουν στη θάλασσα, δημιουργώντας μια εξαιρετικά άσχημη εικόνα για τους περαστικούς.
Οι υπεύθυνοι θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, ώστε να αντιμετωπίσουν το αντιαισθητικό αποτέλεσμα προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες της που κατά παράδοση και κατά εκατοντάδες κάνουν καθημερινά τη βόλτα τους στην νέα παραλία.
Σημειώνεται ότι στο Θερμαϊκό κόλπο εκτός από τα τρία μεγάλα ποτάμια που εκβάλλουν σ' αυτόν, Αλιάκμονα, Αξιό και Λουδία, καταλήγουν και οι τάφροι όπως αυτές του Δενδροποτάμου, του Φοίνικα και του Ανθεμούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...