Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ως ύποπτος καλείται να καταθέσει ο Π. Ψωμιάδης για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας


Να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλεί τον Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη κι άλλους διοικητικούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίμνης Κορώνειας.
Συγκεκριμένα, ζήτησε απ’ όλους όσοι αναφέρονται σε σχετικό πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να δώσουν ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διενεργείται από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, έτσι ώστε στη συνέχεια η δικογραφία να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων, το πόρισμα καταλογίζει στη διοίκηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης μείωση έως και 30% των επιβληθέντων προστίμων και αναίτια καθυστέρηση στην επιβολή τους.
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα η Νομαρχία καθυστερούσε τον καταλογισμό προστίμων που είχαν επιβάλει οι ελεγκτές σε 17 βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή της Κορώνειας, μείωνε τα επιβληθέντα πρόστιμα κατά 30% και από το 2004 έως το 2008, δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις στις ρυπαίνουσες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...