Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Φωνές διαμαρτυρίας στη Διαβαλκανική διάσκεψη δικηγορικών συλλόγων


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δικηγόροι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης Δικηγορικών Συλλόγων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την "κατάργηση ελάχιστων αμοιβών και συντάξεων πείνας". Από το βήμα της διάσκεψης διάβασαν κείμενο στην αγγλική γλώσσα κάνοντας λόγο για την "άγρια επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες των εργαζομένων". Ζήτησαν να μη ανέβει στο βήμα και απευθύνει χαιρετισμό η υφυπουργός εσωτερικών ΘεοδώραΤζάκρη, αλλά η υφυπουργός απηύθυνε τον χαιρετισμό και στη συνέχεια αποδοκίμασαν το γ.γ. του υπουργείου δικαιοσύνης Γιώργο Δημήτραινα και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Παξινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ολομέλεια των Δικηγόρων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης τίμησαν την πρύτανη Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ η οποία προηγουμένως μίλησε για την "βαλκανική ενοποίηση από την εποχή των Μακεδόνων Βασιλειάδων" μέχρι σήμερα. Τη διαβαλκανική διάσκεψη οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...