Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δράσεις «μέσα κι έξω από το νερό» στον Θερμαϊκό


Η ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) στηρίζει το διήμερο αστικής παρέμβασης του περιοδικού «Παράλλαξη» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ειδικότερα τις δράσεις που αφορούν στο Θερμαϊκό με το τίτλο «Η θάλασσα αλλιώς».

Σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιοριστεί η σχέση των Θεσσαλονικέων με το Θερμαικό κόλπο, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δράσεις μέσα κι έξω από το νερό:

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας θα ανοίξει πανιά από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ το ίδιο διάστημα το πλοίο "Αργώ" θα εκτελεί δωρεάν δρομολόγια κατά μήκος της παραλίας, σε διαδρομές που θα περιλάμβανε η θαλάσσια συγκοινωνία, η οποία έμεινε εν τέλει στα χαρτιά.

Οι οργανώσεις Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", Δίκτυο Μεσόγειος SOS, "Έλιξ" και Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης Europe Direct (Αμερικανική Γεωργική Σχολή) θα ενημερώνουν τον κόσμο για το περιβάλλον στην αυλή του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς.

Τις ίδιες ώρες (11:00-15:00) στα πάρκα της παραλίας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεις, όπως μαθήματα γιόγκα, καποέιρα, σιάτσου, πιλάτες, αικίντο και φλαμένγκο.

Στις 12:00, τα παιδιά του 61ου δημοτικού σχολείου Παναγίας Φανερωμένης θα εκθέσουν έργα τους για τα παιδιά της "Στοργής", ενώ την ίδια ώρα θα δοθεί συναυλία των "Plaza Ensemble" από τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής στο Πάρκο των Ήχων. Θ ακολουθήσει στις 13:00 συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ 12:00 - 15:00 θα γίνει φεστιβάλ γκράφιτι και σκέιτμπορντ σε συνεργασία με το Zero Gravity / Street Party.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί χορευτικό δρώμενο "Χορός και Οικολογία" στο πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας στο ύψος του καφέ "Θερμαϊκός", ενώ στις 15:00 η Sfina θα μετατρέψει την παλιά παραλία στην πλαζ... "Αριστοτέλους Beach".

Στις 17:00 θα δοθεί συναυλία των "Prefabricated Quartet" πάνω σε πλοίο (στο ύψος της Αριστοτέλους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...