Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κομπόστες και κρασιά από την Ημαθία στη... Μόσχα


Στη Μόσχα βρίσκεται από σήμερα αποστολή επιχειρηματιών από την Ημαθία που δραστηριοποιούνται στους τομείς του κρασιού και της κομπόστας. Αύριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, θα γίνει η παρουσίαση των προϊόντων τους.

Η αποστολή οργανώθηκε ύστερα από την προ ημερών διερευνητική επίσκεψη που πραγματοποίησε σε Μόσχα και Αστραχάν (στη Ν.Α. Ρωσία), ο νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Ο τελευταίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δύο περιοχών ενώ είχε συζητήσεις και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, Γιάννη Πλώτα και τον εμπορικό ακόλουθο, Γιάννη Μάρκου, με αντικείμενο τους τρόπους προώθησης του ελληνικού κρασιού και της κομπόστας στη ρωσική αγορά. Η επίσκεψή του λειτούργησε ουσιαστικά ως προπομπός της ημαθιώτικης επιχειρηματικής αποστολής, τα μέλη της οποίας αναζητούν συνεργασίες και γενικότερα εμπορικές διεξόδους για τα προϊόντα τους.

Στην αποστολή μετέχουν εκπρόσωποι από τις επιχειρήσεις: Vaeni Νάουσα, Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., Μπουτάρης Α.Ε., Έλινος Α.Ε., Κτήμα Κελεσίδη, Κτήμα Καρυδά, Κτήμα Φουντή, Κτήμα Καρανάτσιου, Κτήμα Χρυσοχόου, Κτήμα Μελιτζανή, Κτήμα Δαλαμάρα, Κτήμα Καστανιώτη. Συμμετέχουν επίσης κονσερβοποιεία, με επικεφαλής την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...