Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κακοποιούσαν σεξουαλικά ανηλίκους και «ανέβαζαν» τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο


Δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 46 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της «Πορνογραφίας Ανηλίκων» και «Αποπλάνησης Παιδιών».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι:

Έπειτα από σχετική καταγγελία και στοχευμένες διαδικτυακές περιηγήσεις, διαπιστώθηκε ότι με τη μορφή μηνυμάτων, εστάλησαν σε χρήστες Ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες ανηλίκου, υποβαλλόμενου σε ασελγείς πράξεις και σεξουαλική κακοποίηση. Κατά την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, εντοπίστηκε το επίμαχο προφίλ του αποστολέα και εξακριβώθηκε ότι δημιουργός του είναι ο 28χρονος συλληφθείς

.Ακολούθησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του, μεσημβρινές ώρες της 06-06-2010, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ερευνώμενη οικία, αποτελούσε τον χώρο όπου είχαν ληφθεί οι επίμαχες φωτογραφίες του ανηλίκου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανηλίκου, επαναλήφθηκαν αρκετές φορές, ενώ σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, συμμετείχε σ΄αυτές και ο έτερος συλληφθείς.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα και στην οικία του 46χρονου, όπου εντοπίστηκε επιπλέον ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, και τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων τύπου USB, με αποθηκευμένο πλήθος αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...