Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Π. Γερουλάνος: Αέρας προόδου ο Μπουτάρης

Ο Yπουργός Πολιτισμού και τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο φόρουμ για τον πολιτισμό και τον τουρισμό που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι: «Η εκλογή του κ. Μπουτάρη φέρνει έναν αέρα προόδου στην πόλη. Αέρα τον οποίον η πόλη χρειαζόταν. Εμπνέει ανθρώπους που έχουν πολλά να προσφέρουν, ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδείξει πολύ πιο σύνθετα αλλά και πολύ πιο δημιουργικά στοιχεία της ταυτότητάς της».

Ο κ. Γερουλάνος συνεχάρη επίσης τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη σημειώνοντας πως «ανέλαβε μια θέση που του δίνει τεράστιες ευθύνες και άρα δυνατότητες ουσιαστικού έργου για την ευρύτερη περιοχή».

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός τόνισε: « Ο “Καλλικράτης” προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση την δυνατότητα να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς τους. Και λογοδοτεί πια κατ’ ευθείαν σε αυτούς. Από τη μια αυτό δίνει δυνατότητες δημιουργικού έργου και άρα ανεξαρτησίας από την Αθήνα. Από την άλλη περιορίζει την δικαιολογία του Αθηναϊκό-κεντρικού κράτους. Οι δύο πολιτικοί άνδρες καλούνται τώρα να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...