Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Απάτη εκατομμυρίων ευρώ με δάνεια, «ξεσκεπάστηκε» στην Τούμπα

Δύο άνδρες, 47 και 48 ετών συνελήφθησαν για απάτη κακουργηματικής μορφής σήμερα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν για τη χορήγηση δανείων, απέσπασαν τεράστια ποσά από τουλάχιστον τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που εκδόθηκε αργά το βράδυ, όλα ξεκίνησαν μετά από την καταγγελία 36χρονου, ο οποίος φέρεται να εξαπατήθηκε από τους δύο συλληφθέντες. Ύστερα από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με την υπόσχεση της εκταμίευσης δανείου απέσπασαν από τον 36χρονο από τις 21 του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι και χτες το ποσόν των 307.454 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο 47χρονος και ο 48χρονος φέρονται ότι με παρόμοιο τρόπο εξαπάτησαν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, ηλικίας 51 και 45 χρόνων, αποκομίζοντας παράνομα το συνολικό ποσόν του 1.300.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο αξίας 800.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε σε γραφείο που διατηρούσαν οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φακέλων και εγγράφων σχετιζόμενα με υποθέσεις δανειοδότησης άλλων προσώπων, καθώς και 11.050 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες συναλλαγές.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα της απάτης, ενώ ο 48χρονος έχει προφυλακισθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...