Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μια πορεία και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη, από το πρωί της Δευτέρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους μαθητές τριών αθλητικών σχολείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Οι μαθητές ξεκίνησαν με πορεία από την περιοχή Βαρδαρίου όπου συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί για να καταλήξουν λίγο μετά τις 13.00 στο Διοικητήριο, έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Όπως υποστηρίζουν, στα αθλητικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, δεν έχει τοποθετηθεί εξειδικεύμενο διδακτικό προσωπικό (γυμναστές), με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες διδακτικές ώρες από τη αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν κατευθείαν έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Διαμαρτύρονται, για τις "λευκές συμβάσεις" του ΕΣΠΑ, όπως λένε.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, οι συμβάσεις αυτές δεν αναφέρουν το ύψος του μισθού, τις συνθήκες εργασίας, τα ωράρια και τα επιδόματα. Επίσης, παραμένει αδιευκρίνιστο αν αμοίβονται οι αργίες και καταβάλλονται ένσημα.

Οι εκπαιδευτικοί των ΕΣΠΑ δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο, όπως έλεγαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...