Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Έδεσσας από απλήρωτους εργαζόμενους

Με αφορμή το γεγονός ότι ενόψει των εορτών οι εργαζόμενοι στο Δήμο Έδεσσας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μη πληρωμή δεδουλευμένων  και επίσης με μία σειρά άλλων οικονομικών προβλημάτων που πηγάζουν από τη μη έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας από τον Δήμο μας, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε τα παρακάτω:..

-Η μη πληρωμή του δώρου και η μη εξόφλησή του εντός των προθεσμιών που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

-Η μη τήρηση της δέσμευσης για παρακράτηση από το κεντρικό ταμείο του δήμου τουλάχιστον δύο (2) μισθοδοσιών όπως προβλέπεται αποτελεί παράβαση.

-Η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το δήμο στα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία και των φόρων στη ΔΥΟ είναι παράνομη.

-Η προτεραιότητα στις πληρωμές του Δήμου πρέπει να είναι:

1. Η πληρωμή των μισθών και ημερομισθίων.

2. Η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

3. Η πληρωμή των πάσης φύσεως φόρων.

4. Η πληρωμή των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο και το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

5. Η πληρωμή των συνδρομών του συλλόγου εργαζομένων οι οποίες παρακρατούνται από τη μισθοδοσία.

-Τα παραπάνω αυτονόητα τους τελευταίους μήνες δεν τηρήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή της Έδεσσας.

-Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πέραν της νόμιμης ημερομηνίας και καταβολής του μισθού τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι επιπτώσεις έχουν αντίκτυπο και στην τοπική αγορά από την οποία αποστερεί σημαντικά έσοδα ενόψει εορτών.

-Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας συναντήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν με τη Δημοτική Αρχή θέτοντας τα προβλήματα και απαιτώντας λύσεις.

-Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να αντισταθούν. Να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Σε πρώτη φάση προχωρούμε σε συμβολική κατάληψη από τις 07.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. του Δημαρχείου Έδεσσας την Τετάρτη 22/12/2010.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας

http://karatzova.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...