Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ραντεβού Ανθιµου µε Μπουτάρη

ΣΥΝΑΝτΗΣη με τον Μητροπολίτη Ανθιµο θα έχει αύριο ο νέος δήµαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε µια προσπάθεια να αµβλυνθεί η ένταση στις µεταξύ τους σχέσεις µία µέρα πριν από την ορκωµοσία του νέου δηµοτικού συµβουλίου.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, που θα γίνει στο µέγαρο της Μητρόπολης, ανέλαβε ο µητροπολίτης, µετά και την παρότρυνση - διαµεσολάβηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας ∆ηµοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη.

Η πρόσκληση έγινε αµέσως δεκτή από τον κ. Μπουτάρη ο οποίος, εξάλλου, είχε δηλώσει επανειληµµένα ότι παρά τις όποιες διαφορές τους, ο θεσµικός ρόλος που έχουν και οι δύο επιβάλλει τη συνεργασία για το καλό της πόλης και των πολιτών.

Πάντως, ο νέος δήµαρχος έχει ξεκαθαρίσει ότι, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», ο όρκος θα είναι πολιτικός, αν και για όσους το επιθυµούν θα υπάρχει και θρησκευτικός στο Ευαγγέλιο, µε τον όρκο να τον διαβάζει ο δήµαρχος. Και βέβαια, αν οµητροπολίτης το επιθυµεί, µπορεί να παραβρεθεί στην ορκωµοσία, όχι όµως για να λειτουργήσει.

Μέσα στις επόµενες µέρες ο κ. Μπουτάρης θα έχει συνάντηση και µε τον επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα, έπειτα από επιθυµία του δεύτερου, την οποία εξέφρασε στον δηµοτικό σύµβουλο της παράταξης Παναγιώτη Αβραµόπουλο, ο οποίος από το νέο έτος θα αναλάβει χρέη προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου. Χθες,ονέος δήµαρχος συναντήθηκε µε αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Αγιορειτικής ΕΣτίας, στο οποίο θα είναι πρόεδρος από την 1η Ιανουαρίου. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την υποστήριξή του στη συνέχισητου έργου της Αγιορειτικής Εστίας και ζήτησε τη συµµετοχή της στην επιτροπή εορτασµού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 2012, που συµπίπτει µε την απελευθέρωση του Αγίου Ορους, µε απόκλιση 10 ηµερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...