Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Θεσσαλονίκη: Η ανεργία άγγιξε το 25%

«Επικοινωνιακό παιγνίδι» χαρακτηρίζει η Ν.Δ. την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοίνωσε την εφαρμογή δύο προγραμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικού ύψους 52.000.000 ευρώ, για την απορρόφηση 9.500 ανέργων σε κοινωνική εργασία μέχρι 5 μηνών και την...

υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Στήριξης Απασχόλησης (Τ.Ο.Π.Σ.Α.).

«Τα προγράμματα αυτά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, είναι ψίχουλα και κοροϊδία» επεσήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και τον Κώστα Ταγγίρη, από τον Τομέα Οικονομίας του κόμματος.

Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, είπε ο κ. Καράογλου και επικαλέστηκε τα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που λένε ότι ξεπέρασε το 25%, ενώ σημείωσε πως η υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε την πόλη με μεγάλη καθυστέρηση και δεν ανακοίνωσε κάποιο ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα. Αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Φίλκεραμ Τζόνσον, Πετζετάκης και ΕΛΒΟ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε πως, αν τις αποφασίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αυτό θα σημάνει ομολογία της αποτυχίας του κι ότι επιλέγει την «ηρωική έξοδο». Για τη Ν.Δ., είπε ότι είναι έτοιμη και, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα τις κερδίσει.

Με αφορμή δημοσιεύματα για «παράπονα» βουλευτών της Ν.Δ. από τη λειτουργία του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να υπάρχουν τέτοια παράπονα. Πρόσθεσε, δε, πως ο καθένας βουλευτής έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον κ. Σαμαρά και υπάρχει άριστη συνεργασία. Ως προς τις φιλοδοξίες κάποιων κομματικών στελεχών να γίνουν βουλευτές, σχολίασε ότι «το γήπεδο είναι μεγάλο και μπορούν να παίξουν πολλοί μπάλα».


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...