Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δραματική είναι η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Ξάνθης, της Δράμας και της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Θεοδώρα Λεπτίδου - Κερεστετζή, από τον Αύγουστο μέχρι και το Νοέμβριο του 2010 αποχώρησαν από το νοσοκομείο 16 γιατροί και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί κανένας.

Τα τμήματα με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το καρδιολογικό, αφού υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος, και το παθολογικό, με τρεις γιατρούς -δύο τμήματα με τους περισσότερους ασθενείς. Μάλιστα, το νοσοκομείο φτάνει στο σημείο να «δανείζεται» ιατρικό προσωπικό από κέντρα υγείας ή από το νοσοκομείο της Δράμας.

Προβλήματα εμφανίζουν, επίσης, τα νοσοκομεία της Δράμας και της Αλεξανδρούπολης.

Στο νοσοκομείο της Δράμας κινδυνεύει να μπει λουκέτο στη μονάδα εντατικής θεραπείας, η οποία διαθέτει 7 κλίνες, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας εντατικολόγος, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, Σάββας Δευτεραίος, «οι τρεις γιατροί της μονάδας δεν επαρκούν και δανειζόμαστε άλλον έναν παιδίατρο από την αντίστοιχη κλινική, οι οποίοι αναγκάζονται να εφημερεύουν χωρίς να πληρώνονται».

Παράλληλα, 100 κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι κλειστές και τα 5 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι, σύμφωνα με τον κ. Δευτεραίο, και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπου υπάρχουν μόλις δύο αγροτικοί γιατροί (με 7 εφημερίες ο καθένας το μήνα). Το Κέντρο Υγείας, δηλαδή, λειτουργεί το μισό μήνα, ενώ λόγω της κατάστασης ο διευθυντής του Κέντρου αποφάσισε να παραιτηθεί.
[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...