Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θεσσαλονίκη: Σκουπίδια από λάθος.... τιμολόγηση καυσίμων !

Εν μέσω αντιδράσεων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και την καταγγελία της μέχρι τώρα σχετικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

    Άμεση επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών ζήτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για επανεμφάνιση του προβλήματος κάθε δύο με τρεις μήνες. Για προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου ώστε να αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

    Σε λάθος τιμολόγησης των καυσίμων από την εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει το Δήμο με καύσιμα απέδωσε το νέο πρόβλημα με τα σκουπίδια ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. «Εγώ δεσμεύτηκα για ένα σύστημα που θα δουλεύει καλά ως το καλοκαίρι. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση και να οργανώσουμε την επιβολή προστίμων στα καταστήματα που βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους. Το μόνο που ζητώ είναι λίγη υπομονή» σημείωσε. «Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας» τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης.

    Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την ΕΕΑΑ ο κ. Αβραμίδης επισήμανε ότι προβλέπεται η προμήθεια 5000 κάδων ανακύκλωσης και δέκα απορριμματοφόρων τα οποία θα στελεχώσουν εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο δήμος θα αναλάβει άλλωστε και το κόστος λειτουργίας των οχημάτων. «Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση βρίσκεται σε ποσοστό 0,8% τη στιγμή που τα ανακυκλώσιμα υλικά αποτελούν το 60% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων» πρόσθεσε.

    Στους όρους της σύμβασης και τη μη πρόβλεψη απόδοσης οικονομικού οφέλους στο Δήμο εστιάστηκαν οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα. Για υποστήριξη ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του Δήμου και των δημοτών έκαναν λόγο ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο, Ηλίας Μανουσαρίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΧΥΤΑ της Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.

    «Ξαφνικά ανακαλύψαμε χρυσάφι στα σκουπίδια και δαιμονοποιούμε τις εταιρείες που συμμετέχουν στην ΕΕΑΑ» σχολίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μανουσαρίδη. Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για φασιστική συμπεριφορά, εκείνος ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς και η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα. Τελικά η διαδικασία συνεχίστηκε με την ψήφιση του σχετικού θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...