Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα κρουαζερόπλοια ...έφεραν χαμόγελα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ/ aggelioforos.gr
Πλήρως ικανοποιημένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος του κέντρου της Θεσσαλονίκης από την κίνηση στην αγορά ως συνέπεια της άφιξης στο λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοιων. Την περασμένη Παρασκευή «έπιασε» στον επιβατικό σταθμό της ΟΛΘ προερχόμενο από τη Χάιφα το «Golden Iris», με 900 Ισραηλινούς επιβάτες, ενώ χτες ήταν η σειρά του «Ocean Majesty», που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και μετέφερε 500 Τούρκους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωστή Χαντζαρίδη, οι πρώτες ενδείξεις στην αγορά είναι θετικές, καθώς οι επιπτώσεις της άφιξης των δύο κρουαζιερόπλοιων ήταν ιδιαιτέρως αισθητές στο παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της πόλης (Φράγκων, Βασ. Ηρακλείου, Αγίου Μηνά, Μοδιάνο, Καπάνι κ.λπ.). «Υπάρχουν περιοχές της Θεσσαλονίκης στις οποίες εμφανίστηκαν τουρίστες μετά από πολλές δεκαετίες», σημειώνει χαμογελώντας ο πρόεδρος του ΕΣΘ, ο οποίος ταυτόχρονα εκτιμά ότι για την επιμέτρηση των άμεσων επιπτώσεων θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
Χάρτες και sms
Τους τουρίστες των δύο κρουαζιερόπλοιων ανέμεναν στην αποβάθρα στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου, τα οποία τους εφοδίαζαν με υλικό για την πόλη και την αγορά της (χάρτη, εκπτωτική κάρτα κ.λπ.). Ταυτόχρονα, στα κινητά των τουριστών έφταναν γραπτά μηνύματα που επίσης τους καλωσόριζαν στην πόλη εκ μέρους του εμπορικού κόσμου και τους ενημέρωναν για τις εκπτώσεις και τις προσφορές των καταστημάτων. Κάτι ανάλογο θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες με όσους ξένους φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μιας και ο δεύτερος «φάρος» του ΕΣΘ που βρίσκεται εκεί θα τεθεί σε λειτουργία.
Οπως διέγνωσαν οι άνθρωποι του ΕΣΘ, οι Ισραηλινοί τουρίστες ήταν αρχικά επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτήν την… υποδοχή, κάτι που ανατράπηκε σε λίγα λεπτά της ώρας, μόλις αντιλήφθηκαν το αντικείμενο της προσέγγισης. Αντίθετα, οι Τούρκοι τουρίστες εμφανίστηκαν πιο εξοικειωμένοι με ανάλογες πρακτικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικά καλή εντύπωση προκάλεσε η εύκολη πρόσβαση, αφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσει κάποιος από το λιμάνι με περπάτημα ελάχιστων λεπτών, χωρίς να χρειάζεται να επιβιβαστεί σε λεωφορείο ή ταξί.
Στο μεταξύ, με χτεσινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος συγχαίρει τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ για τις παρεμβάσεις της στον επιβατικό σταθμό, που βελτίωσαν αισθητά τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητά του ως σημείου υποδοχής των τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...