Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη : Μετά βίας φτάνουν το διψήφιο ποσοστό ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Έντονη αμφισβήτηση του δικομματικού συστήματος αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόλις που καταγράφουν διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 10,1% (από 23% σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου) και το ίδιο ποσοστό, 10% συγκεντρώνει η ΝΔ (από 14% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου). 

Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 8%, ο ΛΑΟΣ στο 4,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5% και το Άρμα Πολιτών 0,4%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των ψηφοφόρων σκέφτονται την αποχή ή είναι αναποφάσιστοι.
Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται στο 22% και της ΝΔ στο 29%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης τις απόψεις των πολιτών για το χρέος, το ευρώ και τη δραχμή και τη γνώμη τους για τους νέους δημάρχους, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 73%, απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το αν η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει το χρέος της ή να κηρύξει πτώχευση θα ψήφιζε υπέρ της πληρωμής του χρέους.

Το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση για την οικονομική κρίση, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τα νέα μέτρα.

Επίσης το 49% θεωρεί δίκαιη την καταδικαστική απόφαση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...