Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Απεργία σήμερα μετά συναυλίας στο Κρατικό Ωδείο

Music guitarImage by doug88888 via FlickrΕικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση μαθητών, με τους οποίους συνδιοργανώνουν στις 19:30 συναυλία διαμαρτυρίας για τις δυσβάσταχτες περικοπές στον προϋπολογισμό του Ωδείου και το πιθανολογούμενο κλείσιμό του.
Ο Σύλλογος Καθηγητών Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε κυλιόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω οι εξετάσεις των μαθητών, στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά του. Μεταξύ άλλων θέτει αιτήματα όπως πλήρης κάλυψη του εγκριθέντος προϋπολογισμού με άμεση καταβολή της κρατικής επιχορήγησης (από 1.250.000 ευρώ έχει συρρικνωθεί στις 680.000) άμεση πλήρωση θέσης διευθυντή (εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2010) και καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων στο διδακτικό προσωπικό (οι συμβασιούχοι που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των διδασκόντων παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο). Επίσης, οι διδάσκοντες του ΚΩΘ ζητούν διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου στη θέση του υπάρχοντος που ανέλαβε καθήκοντα το καλοκαίρι του 2010. 
Στις 19:30 καθηγητές και μαθητές πραγματοποιούν συναυλία διαμαρτυρίας με τίτλο «Από τον Bach στο... μπάχαλο», αναφερόμενοι στην κατάσταση που επικρατεί στο ΚΩΘ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...