Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επίδειξη καράτε και κομπούντο στο Δημαρχείο

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση -επίδειξη για τα αθλήματα του Καράτε και του Κομπούντο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:00 , στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται από τον εκπαιδευτή του Οργανισμού ToDe Hellas, ειδικό σε θέματα αυτοπροστασίας παιδιών και αυτοάμυνας ενηλίκων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Παπαναστασίου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο και θα αρχίσει με μια σύντομη εισήγηση –ενημέρωση για την ιστορία του Καράτε και την σημερινή του αξία ως άσκηση αυτοάμυνας, τέχνης και φιλοσοφίας ενώ αμέσως μετά θα γίνει επίδειξη των δύο παραδοσιακών πολεμικών τεχνών.

Όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν για 45 λεπτά , αλλά και να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα μυστικά των συγκεκριμένων αθλημάτων.

Χαρακτηριστικό της μαχητικής κίνησης στο Καράτε είναι οι κοφτές γρήγορες τεχνικές, βασισμένες στη στρατηγική της αποφυγής και της ταυτόχρονης επίθεσης σε ευαίσθητα σημεία της ανατομίας του αντιπάλου .

Όσο για το Κομπούντο, είναι η τέχνη της αποτελεσματικής χρήσης των παραδοσιακών όπλων αλλά και η γνώση τρόπων αυτοάμυνας με τη βοήθεια διαφόρων αντικειμένων καθημερινής χρήσης(όπως ζώνη, στυλό, σακάκι, κλειδιά, τσάντα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...