Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Βιοκλιματικά, ολοήμερα και πολυθέσια νηπιαγωγεία

Τελετή θεμελίωσης των 8ου και 15ου πολυθέσιων και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων Συκεών διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

Το διώροφο και βιοκλιματικό κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτακου και Γκίνη στον Τομέα Τειχών της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, και είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 100 νηπίων. Ο σχεδιασμός του κτιρίου ενσωματώνει τις αρχές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η αρχιτεκτονική του εστιάζει στη δημιουργία ενός φιλικού χώρου-κυψέλης δημιουργικότητας, μάθησης και ομαλής κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Στο ισόγειό του χωροθετούνται αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και ξεκούρασης, γραφεία διεύθυνσης και εκπαιδευτικών, κουζίνα κ.ά. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενούνται γραφεία γραμματείας, παιδοψυχολόγου, παιδιάτρου, κοινωνικού λειτουργού, συμβουλευτικής γονέων, αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Στο υπόγειο θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης οχημάτων και στην αυλή θα δημιουργηθούν προαύλια σαν υπαίθριες τάξεις.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του κτιρίου ανέρχεται σε 3.800.216€ και η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Συκεών εξασφάλισε τα απαιτούμενα κονδύλια πετυχαίνοντας ταυτόχρονα άλλη μια πανελλαδική πρωτιά, αφού κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των φορέων και ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε επίπεδο εξασφάλισης χρηματοδότησης σχολικών υποδομών.

Οι τομείς της παιδείας και της σχολικής στέγης παραμένουν ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, με την κατασκευή νέων υποδομών, την αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολείων και την πολύπλευρη στήριξη της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. «Προσχολική εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες και “πράσινες” σχολικές υποδομές με ολοήμερη λειτουργία, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, διευρυμένες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για την ομαλή σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτές είναι οι κύριες προϋποθέσεις που θέτουμε σε κάθε κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο σε όλη τη μαθητική κοινότητα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...