Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει απολύσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει την πρωτοφανή κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη από το φροντιστήριο «Μπαχαράκη». Οι εικόνες δεν έρχονται απλά από το μέλλον της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά αποτελούν την καθημερινή εφιαλτική πραγματικότητα. 

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου τα ποσοστά της ανεργίας ξεπερνούν το 25%, η ιστορία αυτή έχει επαναληφθεί επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες από το «Banquet» μέχρι την επιχείρηση στο χώρο του βιβλίου «Π. Γεωργίου Α.Ε.», κι από το «Μασούτη» μέχρι το ζαχαροπλαστείο «Χατζής». Στην περίπτωση «Μπαχαράκη», ξεπερνούν κάθε όριο κρατικής και παρακρατικής θρασυδειλίας. Πολλοί φροντιστηριάρχες, ειδικά μετά και από την πρόσφατη καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού. Επενδύοντας στον κοινωνικό κανιβαλισμό και το φόβο η εργοδοσία «Μπαχαράκη» εξωθεί υπαλλήλους της να λειτουργούν σαν έμμισθοι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στις 26 Μαρτίου στην επιτροπή αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Στις 27 Μαρτίου η αστυνομία απαγορεύει την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο με αποτέλεσμα το σύνολο των συγκεντρωμένων να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα. Κι επειδή τα ασφαλιστικά μέτρα επιβάλλουν στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών απόσταση ασφαλείας 300 μέτρων από το φροντιστήριο, ελέγχονταν στο τμήμα ο κατάλογος των μελών του Σωματείου για να εξακριβωθεί αν κάποιος από τους συγκεντρωμένους ανήκει σ’ αυτό! Στο μεταξύ, έχουν γίνει μηνύσεις στον απολυμένο, στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του σωματείου με την κατηγορία της "ηθικής αυτουργίας" στην παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων!  Η δικαστική εξουσία έχει λειτουργήσει την περίοδο της κρίσης σαν ύστατο στήριγμα των αδηφάγων ορέξεων κάθε μεμονωμένου εργοδότη.   

Η λύση δεν είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η καταστολή αλλά ο πολιτικός κι εργατικός αγώνας για την απαγόρευση των απολύσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγωνιστικό μέτωπο ρήξης κι ανατροπής για την ανατροπή της επίθεσης, ενωτικό αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών - λαϊκών ελευθεριών και ταξικό συντονισμό για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...