Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου - Φιλώτα

Στην κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου - Φιλώτα προχώρησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης. Ανάλογη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα και στο σύστημα τροφοδοσίας λιγνίτη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης.

Στη διαμαρτυρία του Αμυνταίου το «παρών» έδωσαν οι ενεργειακοί δήμοι της δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των επιμελητηρίων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

«Είναι πολύ μεγάλη η κινητοποίηση, ίσως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του τόπου», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης. Τόνισε, ωστόσο, ότι «σκοπός της σημερινής διαμαρτυρίας δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ θα έχει άμεσες συνέπειες στην τοπική κοινωνία».

Αναφερόμενος στο μέλλον των κινητοποιήσεων των ενεργειακών δήμων επισήμανε ότι η σημερινή μέρα είναι η αφετηρία δυναμικών κινητοποιήσεων, η μορφή των οποίων θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στα ενεργειακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...