Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς: Με.. τροχό πήγαν να "κόψουν" την κατάληψη των μαθητών του 4ου – 5ου Λυκείου στο Βότση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, με ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει την Δημοτική αρχή του Δήμου Καλαμαριάς που δια του Αντιδημάρχου της Μακαντάση Ιωάννη σήμερα το πρωί προσπάθησε με συνεργείο του Δήμου να κόψει με τροχό!!! την αλυσίδα που είχαν τοποθετήσει στην εξώπορτα του 4ου – 5ου Λυκείου στο Βότση μαθητές του ύστερα από κατάληψη προέβησαν.

Τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι πλέον εκρηκτικά.

Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που βάζει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη γιατί στα ταμεία των σχολείων «δεν υπάρχει μία», που λεηλατεί την τσέπη κάθε λαϊκής οικογένειας, που η ανεργία στους νέους είναι άνω του 55% προσπαθεί με την τρομοκρατία, το ψέμα και τις αυταπάτες να επιβληθεί.

Έτσι και η Δημοτική αρχή της πόλης μας αντί να σταθεί δίπλα στους γονείς και τα παιδιά που είναι τα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για άλλη μια φορά παίρνει ξεκάθαρη θέση. Στέκεται, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και τώρα απέναντι από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα.

Χωρίς εμείς να συμφωνούμε με τον τρόπο που «αποφάσισαν» οι μαθητές αυτή τους την μορφή διαμαρτυρίας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του αγώνα και της διεκδίκησης στη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση.

Οι αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με την τρομοκρατία ούτε ποινικοποιούνται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...