Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αθώοι τρεις φοιτητές που κατηγορήθηκαν ότι προπηλάκισαν καθηγητή του ΑΠΘ


Απαλλάχτηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις φοιτητές οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι το Νοέμβριο του 2011 εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και τον προπηλάκισαν. 

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη δικογραφία μπήκαν στο γραφείο του καθηγητή του ΑΠΘ με άλλα 30 - 40 άτομα και με την άσκηση βίας απαίτησαν να υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση η οποία θα δέσμευε για την παράταση της εξεταστικής που κινδύνευε να χαθεί εξαιτίας των καταλήψεων.

Οπως κατέθεσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Γιαννακουδάκης οι φοιτητές τον προπηλάκισαν και τον απείλησαν λέγοντας ότι «θα τον σκοτώσουν και θα τον χτίσουν μέσα στο γραφείο του» ενώ του διεμήνυσαν ότι «γνωρίζουν το σπίτι του». Μάλιστα όπως είπε κατά την αποχώρησή τους οι φοιτητές αφαίρεσαν από το γραφείο του και τον προσωπικό του προτζέκτορα. Ωστόσο το συγκεκριμένο μηχάνημα επιστράφηκε δύο ημέρες αργότερα. Αντίθετα άλλος συνάδερφός του αναπληρωτής καθηγητής υποστήριξε ότι δεν ασκήθηκε βία κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Από την πλευρά τους οι φοιτητές ισχυρίστηκαν υποστηρίξαν ότι δεν άσκησαν βία ούτε καν λεκτική απλώς πίεσαν τον πρόεδρο του τμήματος να προχωρήσει σε μία νόμιμη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...