Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Καβάλα: Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό, γιατί της βρύσης… δεν πίνεται!

3.600 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού διανεμήθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Νικήσιανης και Γεωργιανής στην Καβάλα καθώς και στο Παιδικό σταθμό Νικήσιανης, με πρωτοβουλία...των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Πρόκειται για δράση που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά στα όρια του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, μετά και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 8 Μαΐου ο δήμος περί απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς μετά από έλεγχο εντοπιστικέ υψηλή περιεκτικότητα αρσενικού στο πόσιμο νερό. Στο άκουσμα της απαγόρευσης οι Σύλλογοι Γονέων έλαβαν την απόφαση με δικούς τους πόρους αλλά και με δωρεές να προχωρήσουν στη διάθεση εμφιαλωμένου νερού στα σχολεία της περιοχής.

«Η δαπάνη έγινε από τα πενιχρά ταμεία των συλλόγων καθώς και από την δωρεά 500 φιαλών από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ της περιοχής και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης τους Διευθυντές/τριες των σχολείων για την άψογη συνεργασία και τους γονείς και τα παιδιά για τη θερμή συμπαράσταση τους» αναφέρουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικά χρόνια η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ είχε εκδώσει σχετική οδηγία για την απαγόρευση κατανάλωσης νερού στις συγκεκριμένες περιοχές από βρέφη και παιδία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το εάν το προς διάθεση πόσιμο νερό θα μπορέσει να γίνει ακίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και εάν στο μέλλον θα μπορεί να καταναλωθεί ξανά.
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...