Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ροδόπη: Εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν ούτε για κουλούρι

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της καταγραφής των αρτοποιών της Ροδόπης, σύμφωνα με τα οποία μαθητές δημοτικών και γυμνασίων του νομού υποσιτίζονται, καθώς η οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι...

Εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι για το πρωινό τους, σύμφωνα με μια καταγραφή που έκαναν οι αρτοποιοί του νομού.

Σύμφωνα με το inpost, την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιατρών Ροδόπης Κοσμάς Παπαχρήστου, ο οποίος επιβεβαίωσε πως στην περιοχή, πολλά παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.

«Πρόκειται για 350 παιδιά, που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια της Ροδόπης», ανέφερε ο κ. Παπαχρήστου, ενώ σε ερώτημα δημοσιογράφου για το πώς προκύπτουν τα στοιχεία, τόνισε πως αντλήθηκαν «από συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αρτοποιών και κατέγραψαν αυτά τα παιδιά σε συνεργασία με τα σχολεία που φοιτούν».

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για τη Ροδόπη, καθώς και πέρσι υπήρχαν ανάλογες καταγραφές, ωστόσο τα ποσοστά των μαθήτών που υποσιτίζονται, φέτος είναι αυξημένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...