Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Μουσικό Σχολείο με κενά σε...μουσικά μαθήματα


Περίπου 100 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών, κυρίως σε μουσικά μαθήματα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τον αγιασμό. Οι γονείς ζητούν να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού (υπολογίζονται σε πέντε) τόσο της γενικής όσο και της μουσικής παιδείας.

Ομως, οι γονείς έχει εκφράσει την διαμαρτυρία τους και για το θέμα της σίτισης, ενώ το πρόβλημα των μεταφοράς των μαθητών προς το σχολείο λύθηκε με παράταση των περσινών συμβάσεων με τους λεωφορειούχους. «Τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη κάθε σχολικού έτους, τα παιδιά μας βρίσκονται όμηροι της κρατικής ολιγωρίας αφού και η μεταφορά και η σίτιση καθυστερούν να ξεκινήσουν, πολλές φορές επί μήνες», ανέφεραν, σε πρόσφατο ψήφισμά τους, οι γονείς τονίζοντας πως το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί μαθητές που μετακινούνται από και προς αυτό από κάθε γωνιά του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και κάποιες κοντινές περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Ζητούν, δε, την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών με εφαρμογή της ΚΥΑ 24001/2013 χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Πρόσφατα γονείς και μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (φωτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...