Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή στον Σαββίδη για τις ενέργειες της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ

Επιστολή στον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη απέστειλαν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία, που βρίσκονται από χθες σε νέα 48ωρη απεργία, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες της Διοίκησης το τελευταίο διάστημα και παράλληλα ζητούν συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητηθούν “όλα τα θέματα από την αρχή”. 

Στην επιστολή οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ήταν και εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση, ωστόσο η εμπιστοσύνη τους κλονίστηκε από κάποιες κινήσεις της διοίκησης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, ενώ η διοίκηση υποσχέθηκε πλήρη αποζημίωση σε αυτούς που θα έφευγαν με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μετά αναίρεσε το λόγο της, απέλυσε άλλους εργαζόμενους από εκείνους που υπέβαλαν αιτήσεις, και μάλιστα τρίτεκνους, και δεν έδωσε πίνακες με τους μισθούς σε κάθε πόστο, “με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς το ποσό που δικαιούται”.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση “πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον εκφοβισμό της απόλυσης δίνοντας στον καθένα διαφορετικό μισθό για ίδιες συνθήκες εργασίας και απασχόλησης με αποτέλεσμα να δημιουργεί αδικίες” και “απολύει ευαίσθητα κοινωνικά εργαζόμενους, χωρίς μάλιστα να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, ήτοι τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία”.

Οι εργαζόμενοι καλούν, τέλος, τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη σε συνάντηση “για να συζητήσουμε όλα τα θέματα από την αρχή”.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης, εντός της ημέρας πρόκειται να οριστικοποιήσουν την επόμενη κίνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...