Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το φυσικό αέριο κίνησης


Την εισαγωγή της αεριοκίνησης στην καθημερινή ζωή της πόλης σηματοδότησαν τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου FISIKON, που πραγματοποιήθηκαν τη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μάκη Παπαγεωργίου. 

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Πυλαίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στην ενημερωτική παρουσίαση για το φυσικό αέριο κίνησης, FISIKON, που ακολούθησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης, καθώς και για το σχέδιο ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην ελληνική αγορά, που υλοποιεί το τρέχον διάστημα η ΔΕΠΑ.

Το σημαίνοντα ρόλο του φυσικού αερίου για την ελληνική αυτοκίνηση επεσήμανε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Μάκης Παπαγεωργίου, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη ως ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία εδραίωσης της αεριοκίνησης στη χώρα μας.

Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Η ΔΕΠΑ, διαχρονικά πρωτοπόρος σε τεχνολογικές εφαρμογές, διευρύνει το φάσμα χρήσεων του φυσικού αερίου και εισάγει πλέον με επιτυχία στις ζωές και τους δρόμους των Ελλήνων πολιτών μία βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα. Τεχνολογία που σημειωτέον είναι ήδη ώριμη, ασφαλής, με τεράστια εφαρμογή παγκοσμίως.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Χ. Σαχίνης τόνισε τη δέσμευση τη εταιρίας για την υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης των πρατηρίων, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη των διαδικασιών για τη λειτουργία ενός ακόμη πρατηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγωγή του FISIKON στους δρόμους της πόλης θα προσφέρει στους Θεσσαλονικείς οδηγούς τη δυνατότητα επιλογής ενός καυσίμου κίνησης με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει.

Δύναται έτσι να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...