Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Προβλήματα χρηματοδότησης στην Energean Oil & Gas για το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην Καβάλα


Αντιμέτωπη με προβλήματα χρηματοδότησης είναι η Energean Oil & Gas αναφορικά με το πρόγραμμα των γεωτρήσεων στον κόλπο της Καβάλας, εξέλιξη που θέτει σε αμφιβολία την ολοκλήρωση του προγράμματος εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, η εταιρεία πιέζει προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση της παραγωγής της στην ΒΡ (έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία), η οποία – όπως αναφέρεται - μπορεί να συνοδευθεί από χρηματοδότηση των γεωτρήσεων, ενώ αποτελεί επιπλέον ισχυρό χαρτί φερεγγυότητας στην προσπάθεια της ελληνικής εταιρείας να δανειοδοτηθεί για το πρόγραμμά της.

Η συμφωνία προβλέπει την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής για τα επόμενα έξι χρόνια, ωστόσο για να υλοποιηθεί απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου καθώς με το ισχύον καθεστώς τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι υποχρεωτικά ο αγοραστής του πετρελαίου του Πρίνου.Η Energean έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα τεσσάρων γεωτρήσεων, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.Στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός της παραγωγής, που κυμαίνεται σήμερα στα 1.500 -1.700 βαρέλια την ημέρα, με αποτέλεσμα η οικονομική βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης να είναι οριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...