Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σέρρες: Χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό ειδικών σχολείων

Στην προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, δημοτικών και γυμνασίων προϋπολογισμού 360.785 ευρώ, προχωρά ο δήμος Σερρών, μετά την ένταξή του στο σχετικό Πρόγραμμα «Αειφόρος ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» και την αίτηση που κατέθεσε στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή στις 30-11-2011.

Η σχετική δαπάνη προμήθειας του εν λόγω ειδικού παιδαγωγικού εξοπλισμού ανέρχεται στο ποσό των 360,785 και αφορά στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, με σκοπό την προαγωγή τους και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολεία των Σερρών και σε τμήματα ένταξης δημοτικών και γυμνασίων.

Ειδικότερα πρόκειται για τα:
·   Ειδικό Νηπιαγωγείο Σερρών,
·   Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,
·   Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.),
·   Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄βάθμιας Σερρών-Ειδικό ΕΠΑΛ,
·   2ο, 3ο, 5ο, 13ο, 15ο, 18ο, 20οΔημοτικά Σχολεία των Σερρών
·   Δημοτικά Σχολεία Σκουτάρεως, Μητρουσίου, Λευκώνα,
·   2ο και 3ο Γυμνάσια

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη διαφόρων κατηγοριών, όπως υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου-εικόνας, διαδραστικοί πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμός φυσιοθεραπείας, γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής.

Τέλος, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, κηπουρικής, κεραμικής, κηροπλαστικής, υφαντικής-ραπτικής, μηχανολογίας-ηλεκτρολογίας, καθώς εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα και για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...